• d69

    Máte někdo zkušenosti nebo tipy na cyklotoulky v Německu ?

    Láká nás vinařská oblast Mosely nebo Schwarzwaldu při hranicích s Francií a Lucemburskem.Nebyl tam někdo z Vás ?

    díky za každou radu,tip.

    0 0
    • RUR  

      Celkem záleží na tom, co bys rád. Porýní je na pohodovou turistiku, řekl bych, pecka. Platí hlavně pro rodiny. Worms, Manheim, Speyer, Karlsruhe, Heidelberg, Weinheim- super památky a většinou po rovině a kvalitních zpevněných cestách prostých automobilového provozu. Na Schwarzwald jsou lokálové docela hrdí a tvrdí, že je to jedna z nejlepších lokalit na MTB v Německu. Nemůžu moc srovnávat, ale je to pěkný, to zase jo. Kilometry tras, spíš technicky lehčích, co jsem viděl. Přesuny příměstskou železnicí zcela bez problémů i s koly. Není to sice žádná superláce, ale dá se to přežít. Pro milovníky vína taky asi solidní,ale nejsem znalec a víc než pár lokálních vzorků jsem neokusil, tak se zdržím soudů. Taky moc nevím, jak by se místní šerifové tvářli na picnuté cyklisty. Místní policie dělá dost komisní dojem a asi nebude příliš přístupná diskusi na toto téma. Poměrně pohodová doprava je busem do Manheimu ( Student Agency), kola je nejlepší zabalit do jednoho balíku a vykázat jako jedno nadměrné zavazadlo. Nikdy žádný problém. Obecně je to v okolí dost v pohodě, neurotiků za volantem minimum (vztaženo k naší otčině). Používali jsme tam kolo(MTB) jako normální dopravní prostředek asi při čtyřech kratších pobytech v Heidelbergu. Odenwald je taky docela fajn, co jme viděli, třeba Konigstuhl. Taky Pfalz je prý pěkná, ale to je jen jedna bába povídala. Zas takový brouk Pytlík nejsem:-)

      0 0
    • Bully  

      Ziju v Lucembursku. Jestli chces spis trochu teren a na vic dni nekde v okoli, urcite bych jel radsi do Eiffelu (muj zamilovany kus krajiny :o)), okolo reky Saar apod., vsechno mam projezdeno docela dost dukladne a jel jsem tu i dost maratonu. Blizko se jezdi nakonec i svetaky, jako napr. St. Wendel, zadna placka to tu rozhodne neni.

      Co se tyka tebou zminene oblasti vic na jihu- Schwarzwald, jedna se o pohori s nejvyssimi vrcholky okolo 2000 m n.m., je to parada. I tam jsem toho neco projezdil. Stejne tak jako pres Ryn na opacne strane ve Francii- Vosges (Vogezy). Vsude je fura dobre znacenych MTB tras a nadherna priroda uz dost vysokych hor.

      Pis co by te zajimalo konkretne, kdybych tu mel rozepisovat vsechno, stravim tu tyden :o)

      0 0
      • d69  

        Díky moc za pomoc i odpověď.Mám představu vyrazit tam s přítelkyní začátkem srpna na týden ,ubytovat se na 1 místě a dělat výlety do okolí (denně cca 50–70 km podle nálady a počasí)- třeba i občas popojet někam dál autem, lodí nebo vlakem.

        Máme MTB a rádi pohodové ježdění v kopečcích a nejradši mezi vinicemi.Takže bychom to rádi spojili.

        Loni jsme byli jezdit v jižním Štýrsku – hranice Rakouska se Slovinskem mezi Leibnitzem a Mariborem – paráda.

        Mám v merku 2 oblasti – buď údolí Mosely – nevím jaké je nejlepší místo této oblasti na ježdění – přemýšlel jsem buď o Trittenheimu,nebo o souměstí Bernkastel-Kues,ale mám pocit že se tam dá jezdit spíš jen kolem řeky a nahoru do vinic je to pěkně strmé – ale možná se pletu, nebo je tam nějaké jiné místo – např Cochem,nebo Zell – fakt nevím.

        Druhý nápad byl do Schwarzwaldu,někam do okolí Durnbachu,

        nebo až k Freiburgu – fakt nevím – hledám něco kde budou kopečky,vinice a pohoda,ale zároveň co dělat a vidět. Nemusím úplnou pustinu,ale ani ne davy turistů.Takže každá rada nad zlato :)

        PS: kdysi jsem byl v Karlsruhe a projel Luxembourg, Strassbourg a okolí ale bylo to hned po revoluci-autem, takže si z toho moc nepamatuju.

        Dík za každou radu nápad nebo tzp na ubytování.

        0 0
      • d69  

        jo ještě 1 technická – který Eifel myslíš? – zadal jsem do map v googlu a vyjely v německu 4 místa – Eifel blízko Trieru (Naurath), další blízko Cochemu (Forst),pak obce Winkel a Kerpen v okrese Vulkaneifelkreis.

        0 0
        • Bully  

          Eifel se nazyva cela ta oblast v Rheinland-Pfalz, odkud jsou jednotliva mesta co jmenujes. Ja jsem byl nejcasteji v samotnem srdci oblasti- Vulkaneifelpark- Daun, Manderscheid apod. . Mrkni se treba na http://www.trailpark.de/…cms/show.asp, najdes tam ruzne tipy, rozepsane trasy, trasy pro GPS atd., jezdi se tam i znamy Vulkaneifel Marathon, pekna akce. Najdes tam jak technictejsi zalezitosti, tak i pohodove asfalstove cyklostezky v miste starych zeleznicnich trati, cela sit se napojuje i na dalkove cyklotrasy okolo Ryna, Mosely, Saar.

          Doporucuju ubytovani nekde v oblasti Daunu, je to zhruba uprostred vseho.

          Co se tyka Schwarzwaldu- byl jsem vzdycky spis kousek od Freiburgu- Kirchzarten a okoli, nekolikrat jsme z tehle oblasti vyjizdeli na Blackforest UltraBike Marathon, urcite bude tahle trasa do tech nejvyssich a nejkrasnejsich mist Schwarzwaldu znacena. Ale je to tam uz narocnejsi na prevyseni, jedna se o horskou oblast (vinice tam nenajdes, musel bys niz.

          Jinak vsude kam prijedes bez do turistickeho centra a ptej se po cyklomapach, v techhle oblastech i po cyklotrasach pro MTB, byvaji vsude a dobre znacene. Neni potreba se nijak pripravovat, da se podle nich jezdit uplne v pohode.

          Skoda ze vyrazite zac. srpna, my presne v tu dobu jedeme pro zmenu na dovolenou do CR :o)

          0 0
          • d69  

            díky za infos a ochotu :)myslím že tím směrem vyrazím víckrát:)nabízet Ti infos o srpnovém ježdění v ČR je asi zbytečné,že :))

            0 0
            • Bully  

              Neni zac. Spis trpim nedostatkem casu na jezdeni nez ze bych nevedel kam :o) Posun priorit se tomu rika.

              0 0
              • d69  

                Vypadá to že nakonec asi pojedem k mosele na okraj eiffelu někam blíž k Trieru.Možná uděláme jeden 1 denní výlet do Lucemburska – co bys tam doporučil vidět pro 1 denní výlet ?

                0 0
    • Richi  

      Omlouvám se za offtopic, ale … tak nějak mi zrovna proběhlo hlavou, jaké to bylo za komoušů.

      Copak kolo, ale bavit se o tom kam v létě na pohodový výlet po Evropě … :-)

      Každopádně hezkou dovolenou. :-)

      0 0
      • d69  

        výběr byl omezený – kolo favorit nebo eska,výlety vlakem směr NDR,PLR,BLR,M­LR,Rumunsko,(SSSR nepočítám) a jednou jsem v katalogu Čedoku zahlédl i Tunis -ale na to nikdo neměl – Tunis totiž stál 6,000.-:).

        PS cena skoro jako dneska,jen ty platy jsou jinde :)

        každopádně díky bohu za 17–11–89 :)

        0 0
    • pustipav  

      Ozivuji vlakno, nekdo v teto oblasti?

      0 0
      • d69  

        Jo,už jsem to stihl projet- jak oblast kolem Mosely až po trier a Lucembursko, Vulkaneiffel,tak i část Schwarzwaldu a asi nejhezčí oblast vinařský Kaiserstuhl,Alsasko a okraj francouzských Vo­géz.

        Letos se chystám na Falcký les -pokud to tam někdo zná,dejte vědět.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse