Nejpohodlnější tretry do 3000

56 nepřečtených
  • JakubCh

    Mám Shimana SH-M087S a co se pohodlí týče, nic moc. Stále jsem nevyřešil problém s mravenčením prstů levé nohy po delší jízdě v kuse, druhá noha zase „pobolívá“, prostě nepříjemné. Kufry jsem šteloval na všechny strany, povolavat botu můžu, jak chci, nic…takže takhle ne a rozhodl jsme se začít koukat po pořádných tretrách, které si vyzkouším v obchodě, abych tuhle chybu (Shimana kupována po netu bez zkoušení, velikost sedí) neudělal. Potřeboval bych ale tip na pohodlné tretry do 3000-, aby bylo z čeho zkoušet.

    Nejčastěji vidím Specialized Comp, hodě skvělých referencí, líbí si mi i ten systém BG.

    Jaké tretry ale dále zahrnout do seznamu adeptů?

    Noha – já bych řekl, že snad úplně normální, spíše možná trošku širší (to byl problém u Shimana, první pár „nesedl“).

    0 0
    • Delkim  

      tyhle tretry se dělají ve dvou verzích, jedny jsou maličko užší a druhé jsou širší, resp. řekl bych spíše „normální“

      nemůže to být díky tomu? že je máš prostě moc těsné? to nemusíš v první chvíli ani cítit a po nějaké době na kole se to může projevit

      širší verze je typ SH-M087SE

      0 0
    • mpdu  

      Specialized Comp, jak zmiňuješ… U jedněch mi rupla podrážka, ale asi to byla spíš vada kusu, než že bych to slýchával častěji. Na to konto jsem je „navždy“ odmítl, že už to nebudu znovu riskovat. Nicméně jsem nesehnal jiné ve stejné cenové relaci, které by mi sedly na nohu. A i v nových Compech jsem měl nohu jak v pokojíčku, jako kdyby to dělali podle mé nohy. Tak jsem je zase vzal. Nicméně ty síťoviny mezi umělou kůží, které jsou tam všité, vydržej strop 10 kkm. Pak jdou do kopru. Já už je dodělával spíš v podobě mtb sandálů, než treter :-) Podobnou zkušenost jsem kolem sebe viděl i u jiných lidí. Těch cca 10kkm je asi jejich poločas rozpadu. Tak jsem zkusil koupit Sidi a uvidím, jestli za dvounásobnou cenu vydrží více než dvounásobnou dobu, aby to mělo efekt :-))))

      0 0
      • JakubCh  

        Díky, hele 10k km, to já mám na hodně dlouho :)

        0 0
      • Kysky  

        Za tu dvojnásobnou cenu máš S-Worksy a ty té síťoviny nemají tolik, takže spíš s nima bys měl srovnávat ty dvojnásob drahé Sidi ;-) To je jak srovnávat garsonku a rodinný dům ;-)

        0 0
        • mpdu  

          Já nic nesrovnával …

          0 0
        • JakeF  

          Přesně, to byl jeden z mých hlavních důvodů proč jít do S-Worksů… Navíc tam nemaj ten šev, jako ty nižší. Ale jestli reálně vydrží víc, to ještě bude chtít chvíli na zjištění.

          0 0
      • borda  

        Sidi (alespon eagle) maji za temer dvojnasobnou cenu trojnasobne mekkou podrazku. U me aspiruji jednoznacne na viteze v soutezi „za co nejhorsiho jsem v zivote vyhodil penize“. Navic jsem si do nich koupil originalni „lepsi“ vlozku a proste je do tech bot mensi. Jsou to normalni predrazeny kreteni.

        0 0
    • rock  

      Pohodlný? Lake …

      Mám MX-170, teď už jsou v prodeji i nové, míň výstřední MX-175. Skok v pohodlí (a zdá se, že i v trvanlivosti) oproti Spešlům Sport, který jsem měl předtím, byl nehorázný.

      0 0
      • JakubCh  

        Spešl Sport je nižší řada, než Comp taky…

        Ale díky, na nějaké Lake jsem si říkal, že kouknu když tak…

        0 0
      • Kubiczech  

        Něco podobného jsem absolvoval, ale s výsledkem naprosto opačným. Místo Compů jsem pořidil Lake MX-170 2012, pohodlnější sice jsou, ale kvalita naprosto úděsná. Podrážka se trhá, švy moc nedrží, Boa zapínání fungoval asi 14 dní… Po dvou měsících bych je nejraději vyhodil.

        0 0
        • fantozzi  

          Nestras, ja mam zalusk na MX175, pristi tyden mam v planu je vyzkouset a pokud budou sedet tak i koupit…

          0 0
          • borda  

            Ty clovece, ma asi pravdu. Ja na nej nedal, objednal jsem je a: jsou to takovy bagany prapodivny… Me teda byla ta x varianta navic brutalne siroka (znacne jsem prehodnotil nazor, ktery me ve chvilkovem pomateni smyslu popadl a sice, ze mam sirsi nohu). Obratem jsem je vratil. No, uvidis sam…

            0 0
    • jeffino  

      ad mravenčení, zkus si zajít na rentgen páteře, může to být od zad, jinak každýmu sedne něco jinýho, chce to zkoušet, já mám nějaký obyč sidi hezkejch pár let a jsou to neskutečný držáky.

      0 0
    • Tina  

      „mravenčení“ nemusí vôbec súvisieť s tretrami. Navyše ako ti už pár ľudí napísalo, jediný recept je vyskúšať v reále rôzne značky. Jazdila som tretry Nike a teraz už pár rokov k veľkej spokojnosti používam Shimano. Možno ti iba nesadol model. SH-M87 sú turistické tretry za polovicu toho čo chceš investovať teraz. Možno by to vyriešili vhodné ortopedické vložky, ktoré budeš musieť použiť aj v tých nových drahších tretrách.

      Avšak ak si viac menej „hobby bajker“ (neber to v zlom, ale súdim podľa predpokladaných najazdených kilometrov) možno by si sa mal viac zamerať na tretry, ktoré nemajú super tvrdú karbonovú podrážku a dá sa v nich aj chodiť. Je to tvoj prípad? S popisu čo si napísal to nejde veľmi poznať.

      A možno je problém ešte inde, napr. v nesprávne nastavenom posede.

      0 0
      • JakubCh  

        Jo, jsme hobík a právě proto mě to s..e, posed jsem vyladil, pořád jsem bojoval s bolestí rukou (dlaní) a zad, nakonec jsme teď po zimě dal kratší 7cm představec +17° a je pokoj, jen to mravenčení nohou. Jinak vše nastavené k maximální spokojenosti a jak jsme napsal – vezmu normální boty = o mravenčení nevím. Závodní boty nechci, hledám pohodlné boty na rekreační ježdění. Vložky – zkoušel jsem koupit nějaké ortopedické okolo 300, nepomohly, navíc mi vysoké a pak už mi byly tretry těsné…

        Jo, a moc toho nenachodím když jdu na kolo. Taky jsem si myslel, že tohle budu potřebovat, ale vůbec právě. Už prtoo, že nechci poměrně drahé kolo nikdy nechávat :)

        0 0
        • roman 3D  

          mám vyšší nárt a širší chodidlo a doporučil bych Northwave, sám jezdím Rebel s.b.s ale nebál bych se ani nižšího modelu Sparta (bez i s s.b.s)

          0 0
          • JakubCh  

            Díky, na ty kouknu

            0 0
          • karliner  

            Já ti nevím, ale o bikových tretrách bez přezky bych neuvažoval ani vteřinu.

            0 0
            • borda  

              Pro cloveka s vyssim nartem muze byt prezka dost problem. Do speslu si musim kupovat „xl strap“ a u sidi to mam tak akorat na nejdelsi mozny pozici. Takze oni ty suchace muzou mit svoje opodstatneni ;-). A zalaty tkanicky :-)

              0 0
              • karliner  

                Věřím, že u některých treter s nártem může být problém – je to třeba vyzkoušet. Na většinu vyjížděk asi taky nebude problém. Já se sucháčem obvykle narazil při propršených a blátivých závodech nebo brodech – nedržely…

                0 0
    • JakubCh  

      Mravenčení JE tretrami, respektive tedy SPD.

      Dal jsem tam ten plastový bazmek, vzal normální sportovní boty a šel na kolo. Ne jednou ale tři dny jsem tak jezdil. A pohoda.

      Ve chvíli, kdy tretru vypnu, mravenčení polevuje, stačí několikrát „prokopat“ nohu.

      Už si dělám srandu, kdysi jsem přešel ze šlehačů na SPD, protože jsem měl tehdy turistické boty s měkkou podrážkou, což bylo ve spojení s šlehači peklo. Teď na tretrách by možná šlehače byly lepší, napadlo mě, jestli celý problém není z toho, že v SPD nemá noha takový pohyb do stran, šlehače byly „volnější“ – proto je tehdá dotyčný ode mě bral, chtěl to zkusit kvůli kolenům :D Každopádně už nemám kam posunovat kufr, na tretře je vidět, jak s ním bylo hýbáno. Našel jsme pozici, na které je problém nesnesitelnější – ale je. A ještě – když vezmu hrubší ponožky, mravenčení přijde daleko dříve a je daleko intenzivnější (není to tím, že by měly nějaké více utažené gumičky). Takže si myslím, že zakopaný pes je v tretrách.

      0 0
      • borda  

        Ty boty jsou ti s nejvetsi pravdepodobnosti maly…

        0 0
        • JakubCh  

          Daň za BLBOST, je to možné. Při nasazení se tváří ok, ale…

          Příště prostě zkouším.

          Koukal jsem – ty Northwave Rebel naopak někdo píše, že to jsou závodní tretry, které moc pohodlí nedávají.

          Lake – vypadají dobře – na ty asi kouknu.

          Nesháním prostě závodní tetry, které přenesou co nejvíce síly, ale co nejpohodlnější :)

          0 0
          • roman 3D  

            Rebely sice závodní jsou ale jsou hodně pohodlný, potom lze i jít do nižších modelů, každopádně pro vyšší nárt a širší chodidlo jsem zkoušel hodně značek a pro mou nohu právě Northwave jsou nejpohodlnější – mám dvoje Rebely a turistický Mission http://cyklisticke-tretry.heureka.cz/…ave-mission/

            0 0
          • borda  

            No ja ji zaplatil podstatne vyssi, protoze jsem si koupil ty krapy od sidi, ktery mi na noze sedi nadherne :-). Chodit a slapat v nich jde ovsem hodne blbe.

            Mrkni jeste na specialized rime ty vypadaji hodne slusne a v nejakym shopu je maji pod 3k. Budou mit pekne tuhou podrazku a pritom jeste vibram. Takze podle me budou pohodlny a pujde v nich slapat i chodit.

            0 0
      • TeryPV  

        Mě to dělalo s turistickými tretrami, když jsem používal pedály sh – M520, přičítal jsem to většímu tlaku na kufry u měkčí podrážky. Vyměnil jsem pedály za SH – M530 které mají pevnou klec, noha má lepší oporu, tlak je rozdělen na větší část podrážky a nohy a veškeremu brnění, mravenčení a bolesti je konec, nemluvě o mnohem stabilnějším ovládání kola, ale to je věc druhá. Nicméně bych zkusil i tuhle variantu, než bych odepsal tretry.

        0 0
    • Tomas94  

      specialized sport – pohodlí mi vyhovuje, navíc dobře větrají a suché zipy zatím (2 sezóny) dobře drží

      0 0
      • Kysky  

        A co ta síťovina? Já je koupil měsíc zpět, ale byli velký, tak teď vybírám jiný a přemýšlím i o nich znovu akorát ve správný velikosti…

        0 0
        • rock  

          U ně teda síťovina nadranc po necelých dvou sezónách (už po první vypadala ošouchaně) a pásky tak dolámaný, že při utahování zadrhávají o oka (a to nebyly jediný problémy, co jsem s nimi měl). Možná jsou Spešly dobrý ve vyšších řadách, ale to neumím posoudit. U mne naprosto přišly o kredit a do domu už mi nesmí.

          0 0
    • yoolaus  

      skus Mavic, podla mna super boty, mam sice vyssi model, ale nemyslim si ze by tie lacnejsie stracali na pohodli ak s nimi nechces zavodit.

      napr.: http://www.kastar.cz/…-3–2–49.html

      0 0
    • česílko  

      Vozim Shi MT-42,mám je 4 rokem a jedinné co odešlo je tkanička,což je při každodením používání více než dobré.Je to cykloturistická bota,ale s ohledem na požadavek pohodlí bych určitě vyzkoušel.Tekrát jsem vybíral mezi Nortwave-model už nevím,ale plavala mi v nich noha(potřebuji úzký střih).

      0 0
      • JakeF  

        Já ti nevím…

        MT-41 (asi starší model) byly moje první tretry, pořád je tu ještě mám jako záložní a neřek bych, že jsou extra pohodlný, spíš naopak. Když bota dobře sedí, tak na šlapání je pohodlnější právě tvrdá podrážka, tyhle maj výhodu akorát v tom, že se v nich dá celkem normálně chodit.

        0 0
        • česílko  

          Je to jak píšeš.Dá se v nich celkem normálně chodit,ale i šlapat.Pokud mu noha v běžných tretrách trne a v normální botě jak píše ee,tak bych o nich uvažoval.Ve srovnání s obyč botou maj podrážku podstatně tužší.

          0 0
          • JakeF  

            Já spíš čekám, že se přijde na špatně nastavený kufry nebo tak něco…

            0 0
            • JakubCh  

              Nepřijde. Jak jsem už psal, kufry byly na botě doslova všude. A marnost nad marnost, maximálně se mi blbě šlapalo, ale nic to nevyřešilo. Tudy cesta nevede.

              Někdo řekl sedlo – taky už mám jiné (s dírou).

              Posez – 1000× měněný, nikdy to s tímhle problémem ani nepohnulo.

              Už není co změnit. Před Shimanama jsem měl levné turistické Diadory, měkké, o ničem, ten problém tam byl taky, ale podrážka se kroutila jak… Čekal jsme, že Shimana to vyřeší ,ale asi blbý výběr.

              A našel jsem, že tyhle problémy mělo s SPD více lidí a někteří už nedali vědět, jestli a jak vyřešili. Napadla mě i varianta, že normální boty problému zamezují poněkud svérázně – prakticky co chvíli musím nohu na pedálu posunout zpět do správné pozice, takže nejsou pořád strnule na jednom místě…

              Na druhou stranu, co jsme vypozoroval (už jsem to psal) – hrubší ponožky, mravenčení se projeví velice brzy a velice intenzivně. Tenké sportovní – daleko později, daleko v menší míře. To by ukazovalo na malé boty. Další problém, dělá to hlavně levá, tu mám trošku větší a taky jsme měl úraz levého kolene (vazy). Možná souvislost? Nevím. Možná budu mít možnost si půjčit Spešly Comp, co by mi měly velikostí (45) sedět, rád bych to vyzkoušel pořádně, než nějaké tretry koupím…

              0 0
              • JakeF  

                Já měl osobně největší problémy s tretrama, když po čase změkla podrážka a bota se při šlapání začala prohýbat a opírat o prostředek chodidla, což po chvíli začlo vadit, ale byla to spíš bolest, než mravenčení. Mravenčení snad vždycky akorát z moc utažený boty.

                0 0
                • JakubCh  

                  Utažené nejsou, asi opravdu spíše malé. Prostě příště budu vybírat lehce volnější, než bych si vzal na běžné nošení zřejmě…

                  0 0
    • Vlady17  

      nedávno jsem pořídil Giro Gauge, odkaz napr. zde, a zatím musím říci – velká spokojenost. Kvalitní pevná podrážka a pří jízdě o nich prakticky nevím. Při tvaru mých chodidel (dlouhé a úzké) nebyl výběr zas tak jednoduchý, např. ani zde velmi chválené Sidi (nic proti této značce) mi prostě nesedly.

      Určitě doporučuju zkoušet a zkoušet, investovaný čas se ti bohatě vrátí. Cenou bude tento model asi nad tvůj limit, ovšem za pohodlí (kvalitní podrážka, přezka, matroš) se dle mě pár stovek navíc investovat vyplatí

      0 0
      • Jakobo  

        Za me Shimano a jen vyzkouset vhodny model a velikost. Proc viz predesle vlakna, vydrz, kvalita, vyztuzena spice atd.

        Pak jeste hodne pohodlne tretry dela Bontrager, ta nizsi rada (RX?), zkousel jsem a zase, davam zapravdu co je psane tady, jsou to backory. Podrazka oproti mym Shimano 240 mekci, ale nevidim v tom problem.

        0 0
        • JakeF  

          Kvalita bejvala… XC60 mě překvapily dost nepříjemně, podrážka šla do háje, suchý zipy se při namočení kroutily a vůbec ta kůže moc nevydržela… Ale za ty prachy pořád celkem oukej.

          0 0
    • fousac  

      Po dnešním ránu ti můžu vřele doporučit Northwave Celsius Artic – extrémě pohodlný, dobrá brodivost (dnes testováno s vodou po náby), zkrátka ideální do letošního počasí. A s trochou štěstí se daj za 3000,– taky sehnat… ;)

      (no abych tak nekecal, vodotěsný nejsou, ale že v nich mam mokro sem si všim, až když sem se zul, do tý doby mi to vůbec nepřišlo a teploučko bylo pořád..)

      0 0
      • blaf  

        akorat jsou desne siroky takze ne kazdymu sednou, mne treba absolutne nesedly a skoncil jsem u shiman, ty jsou taky do tohodle pocasi idealni :)

        0 0
        • borda  

          Tak tak, mw81. Akorat jsou az moc zatepleny na ted :-(

          0 0
          • blaf  

            se slabou ponozkou pro me ted ideal :) kazdej to ma jinak…

            0 0
            • borda  

              Jj. Ono kdyz prsi a je sychravo, tak je to parada. Ale tuhle jsem si je vzal na celodenni vyjizdku, vylezlo slunicko a to bylo zly :-)

              0 0
          • nooski  

            Včera jsem se na ně díval ve sklepě a já je snad budu muset povolat do služby :-)

            0 0
            • mrozu  

              Já je minulý víkend povolal, ale zas jsem se vrátil k letním, protože sušit každej den promočený MW81 je nadlidský úkol :)

              0 0
    • bochov  

      Ja mam také tretry Spec. a začína se tam trhat síťovina a parat ve šveh zhruba po 5letech jinak opravdu je v nich noha jako v papučích.Ted jsem viděl na Kupkole tretry CHAIN mate s nima někdo zkušenosti.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.