• RttB

    Ahoj. Mám prcka co sice ještě sám nechodí, ale odrážedlo už začíná zkoušet. Chtěl bych mu koupit přilbu – ono těch aktivit bude přibývat. Problém je, že je to fakt drobeček. Obvod hlavy má cca 45 cm, takže hledám něco, co mu půjde.

    Našel jsem jen toto: Helma Lunzo ale nejsem si tím jist a navíc do budoucna chtěl spíše pevnou skořepinu.

    Nějaký další tip, na něco vhodného ?

    DÍKY

    0 0
    • RttB  

      … tak nakonec jsem našel TYTO STRÁNKY , tak nějakou vyberu a uvidím. Za ty prachy to hitparáda nebude, ale svůj účel splní.

      0 0
    • Micey  

      Tak většina slušnejch firem myslim začíná na 45cm u XS, např Giro Scamp, tu jsme měli a je prima..

      0 0
      • RttB  

        .. no právě. Začíná. Není tam žádná tolerance :-/ Chtěl bych něco, co vím, že půjde dobře „stáhnout“ a né, že to i na plné stažení bude plandat.

        0 0
        • nitraq  

          44–48 má taky Force.

          https://www.kupkolo.cz/…dra_z106401/?…

          0 0
        • Spock lone wolf  

          Případně i Decathlon má nějakou kde tvrdí od 43 cm.

          https://www.decathlon.cz/…8549089.html

          0 0
          • RttB  

            .. ta je silně ošklivá :D

            0 0
            • nitraq  

              Dobrej ufonek:))

              0 0
            • Spock lone wolf  

              Nojo, zase ho nikdo nepřehlédne :P

              Děcka většinou stejně řeší jen barvu nebo obrázky pokud jsou a obvykle čím křiklavější tím lepší.

              Navíc stejně říkáš že ještě ani nechodí, teď mu ta hlava poroste hodně rychle a než vyrazíte ven bude možná na nějakých 46 cm nebo i víc.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak my ji vylepšili samolepkama a v reálu vypadá dobře. Navíc teda, pokud dítě ještě nechodí, tak je celkem nesmysl to asi řešit. Nevím kdy chceš helmu dávat, ale my jí začali vozit až s větším odrážedlem a teď kole. Malá jezdila na prvním v 10 měsících, pak na druhém větším plastovém funny wheels někdy od 14. měsíce (tak helmu vozila ke konci, protože na té 2 kolové verzi už celkem lítala) ve 2 letech jsme teprve pořídili pořádný odrážedlo na kterým ta helma má podle mě smysl.

                0 0
                • MJ24  

                  No já dával dětem helmu na ježdění od začátku. Doma na pukylinu ne, ale venku vždy i když se je vyvalí na bok, tak je to zachrání od zbytečného ťuknutí hlavou o zem.

                  0 0
                  • RttB  

                    +1

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    No mám na to trochu jiný pohled, nikomu to nevnucuju, ale podle mě se děti mají trochu oťukat. Aspoň ví, co bolí a na co si dávat pozor. Navíc než malá začala jezdit nějak extra rychle a nebezpečně, tak to teda trvalo, ale je fakt, že začala brzo. Pokud ji chceš dávat úplně od začátku, zaměřil bych se hlavně na váhu. Když jsme viděl na hřišti prcka, co se sotva naučit chodit a měl helmu která mu slušně cloumala hlavou, říkal jsem si, co je vlastně horší. Moje dítě bez helmy, nebo dítě s helmou, která mu cloumá hlavou a při pádu s nim ještě hezky bouchne o zem.

                    0 0
                    • RttB  

                      Tak s tímto (s tím cloumáním) souhlasím – o tom žádná. Když teoreticky bude na hřišti, nemám důvod mu jí na makovici nechávat. Ale chci to i vzhledem k návyku. Prostě než se jde spát, tak ho žena učí, že se čistí zoubky (má dva), a já ho chci učit, že když se jde jezdit, tak se bere škopek… Co se váhy týče, tak helmy mají ± stejně 160–170g, takže v tom rozdíl nebude…

                      0 0
                • RttB  

                  Kdy mu jí chci dát? Teď začíná na odrážedle – první „kroky“ a třeba už za měsíc / dva s ním pude poskakovat někde venku. A to už chci aby jí měl – blbě na hlavu se dá spadnout i ze 4 kolového dřevo/plastového odrážedla …

                  0 0
              • RttB  

                Jo.. ta hlava poroste (doufám :D ). Ale na to kašlu – klidně pak koupím helmu další / větší.

                A že dítě neřeší vzhled vím, ale já na to budu koukat a ten ufoun z Dekáče by mi rval sítnici z oka :D :D

                0 0
    • Micey  

      Já nevim, osobně (a každej to může mít jinak:)) bych šel radši do min 45 Gira na 45 hlavu, než 44 od silnýho no-name. Ono to má docela toleranci ještě, a pokud píšou od 45, znamená to, že 45 hlava je tam bezpečně upevněná.

      0 0
    • RttB  

      Tak jsem nakonec objednal Etape Kitty XXS. Dnes přišla. Vypadá dobře – kvalitní zpracování a dobrá hmotnost. Nicméně i ta je mu celkově velká. Nevadí – on do ní doroste… Nic menšího se asi už sehnat nedá, což v dnešní době fakt nechápu…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.