• Hynas

    Přátelé,

    hledám nejlepšího kandidáta na batoh využitelný jak pro cyklistiku, tak pro turistiku (vložení vodního rezervoáru, oddělitelné komory, vychytaný zádový systém, možnost případného připnutí hůlek…třeba využitelný na zimu na skialpy (okrajově). Očekávaný objem cca 25–30 litrů.

    Podělte se. Předem díky za relevantní odpovědi.

    0 0
    • Smazaný účet  

      deuter transalpin..ale trochu mi chybi poutka pro pripnuti cepinu/hulek…musim to resit do postranich popruhu…

      0 0
      • Sobi  

        105% souhlas, mám verzi 28l tu starší cca 8let dozadu a jsem s ním maximálně spokojen, přesně splňuje univerzálnost bike a turistika, vydžel hodně a hlavně jsem ocenil integrovanou pláštěnku! :-)

        0 0
    • scret  

      Deuter Transalpin – ale je potreba si uvedomit ze je to bagl prevazne na bike, takze enma poutka na cepiny (taky mi chybej)

      a nevim jak ti tam budou drzet skialpy, ale myslim ze by mohli drzet dobre…

      ja to mam treba idealni i na sneznice (jak je tam takova guma na helmu)

      0 0
    • Chiron  

      Napadá mě Deuter Futura 28. Je sice určený především na hiking, ale dal by se vozit i na biku. Osobně ho teda nemám, ale loni sem si ho zkoušel v obchodě.

      0 0
      • had_zachau  

        ja ho mam a maximalni spokojenost. Jen mam oznaceni NEW. Na kole i bruslich se s nim da v pohode, jen chce pocitat s tim, ze neni nejmensi :)

        0 0
    • Chiron  

      Trochu se tu přiživím se svým dotazem. Ale dneska se mi v podstatě definitivně rozpadl původně školní batoh od HIS. Takže teď hledám nějakou náhradu, ale už bych raději neco kvalitnějšího a propracovaného. Ten původní byl jen obyčejný bágl bez nějakého zádového systému, což bylo na zádech peklo i při dojíždění do školy nebo práce na kole. V podstatě by to měl být takový univerzál. Nejčastější využití bude asi nacpat do něj věci na brigádu (tenisky, triko a pracovní kalhoty, dvě svačiny, plus občas lehká bunda, když jedu na kole a po práci je chladno nebo prší). Jinak bych ho občas využil i na kolo, při nějaké větší cestě a taky na občasnou lehčí turistiku, ale hole nepoužívám, takže držák není nutný.

      Neumím odhadnout požadovaný objem, ten starý nevím kolik měl litrů, ale na ty pracovní věci byl už hodně na hraně. Ale hádám že 20–25l by mělo stačit.

      Zatím jsem tuhle kategorii batohů nikdy nějak neřešil, tak nemám moc přehled. Při hledání menšího batohu výhradně na kolo sem narazil i na Deuter Cross Air 20 EXP http://www.deuter.com/…-details.php?… Ale vůbec nemám přehled o dalších výrobcích a jejich kvalitě. A v obchodě dle mých zkušeností by vychválili i totální šmejd, pokud by neměli na skladě zrovna nic lepšího. Tak kdyby měl někdo nějaký tip na podobný batoh nebo vhodnější objem, byl bych vděčný za rady, díky.

      0 0
    • weekend warrior  

      přikláním se k deuter transalpin 30 nebo vaude bikeblablabala??? stejné litráže.

      Nemám, ale věřím, že se postupem času přes občasnou slintačku v hudy a neustále postupující rozpad camelů a hydropaků, které tak teď nijak nešetřím, k němu dopracuji…:)

      0 0
    • Dinoxus  

      Deuter transalpine, asi nejlepsi univerzal. Pouzivam jak na turistiku tak na kolo kdyz je delsi vyjizdka a je potreba vzit vic veci.

      0 0
    • Swed4  

      Freerider Pro 30

      http://www.deuter.com/…-details.php?…

      Mám ho a jsem s ním naprosto spokojený, myslím že má všechno co požaduješ.

      0 0
      • Bish0p  

        Presne tak, nemam sice primo tenhle model ale uz bych nechtel batoh bez integrovanyho pateraku.

        0 0
      • weekend warrior  

        a pláštěnka??? jinak se mi líbí víc jak transalp

        0 0
        • Bish0p  

          myslim ze tyhle lyzarsky nemaj. Jsou totiz nepromokavy. Ale plastenka se da samostatne dokoupit

          0 0
          • scret  

            nepromokavy urcite nejsou, ale jde o to, ze je to bagl na zimu, na snih a tam neni potreba resit dest…

            Plastenka se da samozrejme dokoupit, ale proc za ni priplacet, kdyz muze vzit rovnou bagl s ni za podobnou cenu.. Navic u tohodle baglu neni ta mala kapsicka primo na plastenku, takze ji bude muset tahat nekde v baglu a hrozi riziko ze ji bud o neco protrhne anebo ji zapomene doma:)

            0 0
        • Swed4  

          Pláštěnku nemá, ale velká zadní čast je taková odolnější gumová takže tama nepromokne + zipy jsou zakryté, takže myslím že v to problém nebude. A samotná pláštěnka sehnat taky určite pude.

          0 0
      • Barak  

        Tenhle batoh je dobrej, mám ho jako jeden ze zimních batohů, ale jako univerzální řešení bych ho zrovna nedoporučil. Je docela těžkej a zaměřením hlavně na lyže. Faktem ale je, že žádný batoh asi nebude idál jak na kolo tak chození i skialpy.

        0 0
    • makak  

      hlasuju pro Deuter transalpine 30 l

      0 0
    • kolda  

      pokud uvazujes i o skialpech, tak velmi dobry skialp batoh je

      http://www.deuter.com/…-details.php?…

      a na kole se bude dat vozit taky. opacne to moc fungovat nemusi. pridelavat cepin, o lyzich nemluve na bajk batoh si neumim moc predstavit

      0 0
      • jarda850  

        Ahoj,

        pokud mohu doporučit tak tento. http://www.deuter.com/…-details.php?…

        0 0
      • jirkuc  

        Mám odlehčenou verzi – Guide Lite 32

        Výborný a lehký batoh, ale není úplně dělaný na kolo.

        Řekl bych, že je dělaný spíše na delší záda – žena (173 cm) má občas problém při plně naloženém batohu s místem při záklonu hlavy. Já při svých 201 cm mám záda na normální nošení akorát (dají se do určité míry výškově upravit), jen mám ramenní popruhy vytažené na maximum (ale je mi to akorát).

        Když ho vozím na kole, batoh nebývá úplně plný, a tak víko strkám dovnitř batohu a vršek stáhuji šňůrou. Při plně naloženém batohu už občas mám problém s místem pro helmu na hlavě také (na kole se člověk záklonu hlavy nevyhne, což je dobré si uvědomit při zkoušení batohu obecně).

        0 0
        • kolda  

          proste to chce dva batohy .)

          ja treba v zime na skialpy po ceskych horach vezmu i Camelbak transalp, nebo jak se jmenuje… ale jen na lehkou turu, kde vim, ze si lyze na bagl davat nebudu.

          zrovna na tyhle dve aktivity se prusecik bude hledat asi tezko a pokud bych si mel zvolit jen jeden, prioritu bych dal na ty hory.

          0 0
          • Smazaný účet  

            joo.kdyby dva…ja uz mam 3l batuzek, 7l batuzek, 30l, 50 a zjistuju ze mi chybi 20l(30 je na trochu delsi bajkova veliky) a taky potrebuju nejaky 80+l(jeste nemam jasno) bagl na stehovani se…chjo:D

            0 0
      • scret  

        presne tak jak pise jirkuc, zrovna tenhle bagl je na kolo asi tak vhodny jako Transalpine pro pouziti cepinu a lyzi, neboli vubec:)

        Tyhle bagly vetsinou sedi nahore zad a viko pak prekazi kvuli helme… Navic treba i pri noseni do mesta se furt otravovat s hornim vikem je taky opruz… Takze jidiny kam je tenhle bagl dobrej, jsou opravdu jen ty hory…

        0 0
    • maajkee  

      Hodně lidí tady doporučuje Deuter Transalpin, ale jak na něj koukám, má spoustu zipů, což je na batohu vždycky potenciální problém, nechápu jak vůbec můžou batoh se zipama vydávat za outdoorovej. Jediný naprosto trvanlivý řešení je systém lodního vaku, tedy stahování hlavní komory provázkem.

      0 0
      • weekend warrior  

        no to je sice dobrá úvaha, ale není zip jako zip. a máš-li na mysli nepromokavost, je tu k dispozici pláštěnka.

        a vodní pytel, byť je vybaven na transport na zádech, nemá ten komfort vycpávek, bederáků atd, pak by to nebyl vodní pytel, a i kdyby to vše měl, není to 30l pytlík, ale řádově jinde

        0 0
        • maajkee  

          Není zip jako zip, ale každej zip při používání a za působení venkovní vlhkosti jednou přestane fungovat a měnit pak zip na hotovým batohu, to je porod.

          A nemusí to bejt jako 100% pytel, všechny vycpávky a výztuhy to může mít, jen nahoře prostě uzavírání na šňůrku + nejlépe přesto ještě vrchní víko.

          0 0
          • Pebe  

            zrovna tyhle zipy toho vydrží neskutečně moc. Mám Transalpine už dobře 4 roky, když je špinavej tak putuje do pračky, nemažu se sním vůbec a zipy jsou pořád na jedničku…

            0 0
      • Bish0p  

        Outdoorovej prece neznamena neznicitelnej.

        0 0
      • scret  

        mozna se budes divit ale nektery bagly to maji nebo mely, zas je tam ale nevyhoda ze ten bagl je uplne jinak resenej, takze ve vysledku to mas podobny jak takovej propracovanej lodak na zadech, proste ta konstrukce dost omezuje…

        a co si budeme nalhavat, ikdyz ty kvalitni firmy pouzivaji hodne dobre zipy, oni nepotrebujou aby nam ty bagly vydrzely 10let:))

        0 0
        • maajkee  

          No právě, díky tomu, že já na svým Hiku od Doldy zip nemám, vlastně jo, na jedný malý kapsičce, tak už ho mám 8 let a myslím, že těch 10let vydrží :)

          Jinak docela rád bych vyráběl sám, ale ono když člověk vyrábí v malým, tak je pak všechno strašně drahý a rozjezt to ve velkým, na to nemám kapitál :) A hlavně nevím jestli bych se dokázal protlačit mezi Doldy a Corazonem :)

          0 0
          • LUDVICEK  

            Ahoj, tak na přesně stejné využití mají bráchové tyhle Corazonyhttp://www­.scoutdoor.cz/co­razon-voyager-28/

            vyzkoušeli všechno možné, ale v téhle ceně se s konkurencí nedá srovnat jak promakaným zádovým systémem tak matrošem, ten už taky vydržel dobré pekla

            0 0
          • scret  

            jj, bohuzel…

            hlevne dneska uz vetsina vyrabi v asii a uz jen hrstka sije u nas a „na koleni“

            0 0
            • maajkee  

              Dneska jsem byl v Corazonu, mám to kousek od domova koupit si tam novou peněženku a je to fakt taková domácí dílna :) ale nějaký batohy se mi fakt líbily.

              0 0
              • scret  

                jj, byl jsem tam pred par lety a ptal se i na vyrobu na zakazku… fakt „garazovka“:)

                0 0
          • pepino  

            Mně Doldy Biker vydržel 11let, včetně zipů.

            0 0
    • tm  

      Mám CAMELBAK Rim Runner Omega a funguje kplné spokojenosti na kole i na treku.

      Podobný je: CAMELBAK Cloud Walker Omega

      0 0
    • Twen  

      Je drahý,vše co chceš je tam,je to vychytaný,nemohu si ho vynachválit. http://www.mammut.cz/…ana-ride.htm

      0 0
    •  

      Ja mam OSPREY ESCAPIST 18 a spokojenost

      0 0
    • mr.antik  

      Zkusim tady rychlodotaz. Jedná se o baťoh převáždně na turistiku, mám docela dobrou zkušenost s Deuter Futura 24 (bohužel jsem se nechal ukecat do kratší verze) a teď přemejšlím, jestli vzít delší Deuter Futura 26. Prostě menší baťoh s víkem, stahovacíma popruhama a prohnutým zádovým systémem se síťkou. A klidně si nechám poradit alternativku, vzhledem k tomu, že se tady říká, že Deuter není zrovna top značka na baťohy. Levnější alternativi ala Husky, Loap, Decathlon mě zatim moc nepřesvědčili – popruhy jsou tuhé, blbě se utahují, zipy nejdou plynule atd…

      0 0
    • obok  

      Pokud by ti nevadilo že nemá síťku tak za mě Evoc. Osobně mám tento a je to mercedes mezi batohy, využívám ho denně, na pěší tůru tak i na kolo.

      Evoc

      0 0
      • Jimm22  

        Asi by mě sral ten krabicoidní tvar :)

        Jinak psal s víkem, což zrovna tento není. Dobré batohy jsou Osprey, výhoda že jsou lehounké, bytelné ale na můj vkus málo kapes (ty s víkem). Deuter jsou stejně tak super batohy, trošku těžší ale taky vydrží věky. Srovnávat tyhle s Husky, Loop, … to fakt nejde, úplně jiná liga. Mám ještě Vaude, asi 10let a denodenní nošení na kole 50km do práce, tak zatím to ještě zvládá, ale opotřebení už je znát.

        Ještě mám batoh Salewa, ale ten ze za dva roky rozpadl, místo šitých švů lepené, co nic nevydrží.

        Jinak hrudní popruh na batohu Loop mi dřel triko a po pár nošeních bylo triko na vyhození, u Osprey a pod. to nedělá. Samo zapínání bederáku je u Ospreye na 1*, zacvakneš, stáhneš a nic nikde neplandá. Ještě Osprey a deuter má každý jiný zádový systém, chce ozkoušet, každému vyhovuje něco jiného.

        0 0
        • mr.antik  

          u osprey jsem nic s víkem a siťkou nenašel.

          Už jsem si na tenhle typ baťohů zvykl a přijde mi to jako univerzál na vše, i když těžký. Na gramaření třeba pořídim něco časem

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.