• zacatecnikamater

    Naběhám, najezdím a naplavu toho opravdu hodně. Zavřené, propocené a promočené nohy. Tento problém mě trápí už od dětství. Zde jsou odborníci na všechno, tak proč by ne i na toto. Máte někdo nějaké rady jak toto řešit? Navíc se to i docela rozšiřuje a prohlubuje. Rok od roku o něco horší, a to na hygienu docela lpím. Různé mastičky nebo ocet nepomáhají. Objednání na kožní (znovu) je práce na půl roku.

    0 0
    • Jakobo  

      Nebude souvislost anebo primo puvodcem nejaka alergie? Mam take posledni dobu nejake problemy, ktere asi s alergii souvisi. Cekam na podrobnejsi vysetreni a doufam, ze mi udelaji i rozbor krve na mozne alergeny. To uz mas za sebou?

      Take bych cekal, ze mas zjistene zastoupeni dulezitych vitaminu a mineralu v krvi. Mam take od mala ekzem, je to nekonecny boj. Mozna, ze by pomohla penicilinova mast, antibiotika na mykoplasma totiz zabiraji (pokud je v ni skutecne penicilin, pouzival jsem ji na ekzem a pomahala, ze je to jiny mechanismus vim). Citronovou stavu jsi zrejme take zkousel. Vic radeji nebudu radit, pac bych psal vic zmatku nez uzitku. Preji uspech v boji.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Savo.

      0 0
    • karel d.  

      Nevím přesně co to je, ale jsou na to normálně tablety které člověk po dobu 1 či 2 konzumuje. Žil jsem pár let v tropech a při těžších případech mykoz na nehtech se to podávalo. To potírání ci masticky zůstávají totiž pouze na povrchu a mykozu kompletně nevymyti. Vždy se to má tendenci vracet.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Někde jsem vyčetl, že na plíseň nehtů na nohách pomáhá jablečný ocet. Nejprve ponořit do octa, nebo namočit hadr.

      Mě to pomohlo, nyní jen ráno nanesu prstem jablečný ocet. Záleží jak to máš hluboko napadené, já jen palec do půlky a plíseň se po delší době zastavila, ale nehet už nezachráním.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Právě jsem narazil na tento článek :

      https://styl.magazinplus.cz/…nehtech.html?…

      0 0
      • Mig_all  

        Česnek nedoporučuji, je příliš silny, poleptal jsem si tím kůži, naopak ocet je velmi slabá kyselina. Museli byste namačet hnáty do neředěného a ten smrad se pochopitelně nedá vydržet. Kromě těchto dvou záležitostí jsem zkoušel ještě různé formy konopí, naprosto bez výsledku. Teď praktikuji již druhý měsíc koupele v hypermanganu (manganistan draselny) a zatim také bez výsledku, kromě silného zabarvení kůže a nehtů což je pouze dočasná estetická nepříjemnost… Do toho jsem vysadil alkohol a zobu podpůrně sušenou hlívu ústřičnou. Zatím výsledky jedna velká nula, bohužel…

        0 0
    • Jan D.  

      Mám to na palci u nohy už asi 2 roky. Před rokem jsem na to začal kapat exoderil (volně prodejný v lékárně). Na nějaký čas to zmizelo. Teď zase kapu a plíseň se opět stahuje. Už je asi docela hluboko, tak uvidíme jak dopadne nehet.

      0 0
    • Mustafa  

      Zkusil bych pedikérku + kožní ( předpokládám, že řeší i nehty ). Zkušená pedikérka by Ti mohla říct, zda a čím to půjde řešit svépomocí.

      Měl jsem kdysi těžký mykotický zánět nohou a dostala mě z toho antibiotika + nějaké tablety jejichž jméno jsem zapomněl ale než jsem je dostal, musel jsem ,,na krev" aby se vědělo, že to játra zvládnou. Veškerá předchozí samodomo léčba byla ztráta času.

      0 0
      • zacatecnikamater  

        Na kožní jsem u nás jednou zkoušel a byl termín za 7 měsíců :D

        0 0
        • Slavik  

          Vyzkoušet jinou kožní, třeba i v jiným městě. Nejlépe v nějaké soukromé poliklinice, ale se smlouvou s pojišťovnou…

          0 0
    • Prazak0  

      Nehtová plíseň, tj. mykóza, jde do určité míry vyléčit ne mastmi, ale vodičkami. Měl jsem chycený malíček a po aplikaci Batrafenu ve formě roztoku to odešlo. Není to hned, nějakou dobu to trvá.

      Stoprocentně zabere systémová léčba, tj. podávání tablet. To lékaři dávají jen tam, kde to nejde jinak. Moc nepomáhá taková souprava na nehty od značky Canespor. Nefunguje to, což mi potvrdila i magistra v lékárně. Než navštívíš kožní, zkoušel bych vodičky, ne krémovou verzi.

      0 0
    • plachťák  

      U nehtové mykózy velmi záleží na počtu napadených nehtů. Pokud jsou oba nehty na palcích a k tomu i menší nehty, je vhodné navštívit lékaře. Pokud to nejde, tak se připrav na dlouhodobou léčbu. Jde to i svépomocí, ale je potřeba být důsledný.

      Variant léčby bez receptu je několik, ale jedna z velmi účinných je následující terapie:

      1. Nehty je potřeba pořádně odmočit (klidně tepla voda na pár minut)
      2. Co nejvíce zbrousit nejlépe skleněným pilníkem (jde koupit v drogerii nebo i v lékárně) doporučuji nepoužívat kovový – v něm zůstávají kousky nakažené tkáně nehtu a pak se to roznáší dál. Skleněný se dá úspěšně vydesinfikovat například v Desident Cavicide. Pilník i tak používat pouze na zasažené nehty. Pokud to jde, tak je dobré odbrousit všechno co jde. Nový nehet opět doroste, ale pokud zůstane kus zasaženého nehtu, tak se mykóza opět rozšíří do nové tkáně.
      3. Nakapat Exoderil kapky pod nehet a kolem nehtu. Nechat chvíli vstřebat.
      4. Přetřít nehet Exoderil krémem a potřít i kůži kolem nehtů. Prsty, mezi prsty, kůži v bezprostředním okolí nehtů a nehtové lůžko (místo nad nehtem směrem k prvnímu kloubu). Pokud je mykóza už tam, je nutné zaléčit vše. Zde se totiž zakládá nová nehtová tkáň a pokud je napadena mykózou, tak i nový nehet bude napadený. Exoderil je velmi malá molekula, která dobře proniká do narušené tkáně nehtů. Proto je potřeba zbrousit.
      5. Nehty brousit a potírat Exoderilem 2× denně, kůži stačí na noc.
      6. Vydesinfikovat veškerou obuv. Ponožky prát ideálně na co nejvyšší teplotu – mykóza toho vydrží dost. Klidně používat i desinfekční práci prášek (například na dětské látkové pleny – drogerie).
      7. Důležité je podívat se i na kůži na ploskách nohou, případně na bocích kolem chodidel. Nejčastěji se mykóza na nehty přenese právě z pokožky nohou. Pokud je vidět „bílá“ kůže kolem chodidla (vypadá jako suchá kůže), pak se může jednat o typ mykózy pokožky Tinea pedis, která je velmi častou příčinou následném mykózy nehtů. Na tu nejlépe zabírají azolová antimykotika – volně dostupný je např Clotrimazol Al/Canesten, ale na kůži je nutné mazat 3× denně. Zabere však i Exoderil a stačí na kůži 1× denně.
      8. V léčbě nehtů a kůže pokračovat i po „vymizení“ mykózy. Kůži minimálně 2 týdny po zmizení, nehty ideálně až do dorostení nového zdravého nehtu alespoň 1× denně. Pokud zůstane kousek zasažené tkáně, tak se mykoza opět rozšíří.

      Léčba může trvat i několik měsíců, než doroste nový a zdravý nehet.

      Velmi důležité je taky se podívat na způsob šíření mykózy. Pokud se rozšiřuje, tak to může být mykoza. Pokud ne a je lokalizovaná na jednom nehtu a ten je zvlněný, ztluštělý, tak to může být následek úrazu nebo dlouhodobě příliš těsné obuvi, která pouze tlačí na nehet a ten roste zdeformovaný.

      Držím pěsti, je to boj. Nebo navštívit lékaře a ten může nasadit i systémovou perorální terapii. Vždy v kombinaci s topickou léčbou krémy, lakem na nehty a kapkami.

      Hodně štěstí!

      0 0
      • ladys  

        Co zkusit chytrou houbu?

        Jsem ve fázi pokusu.. Ale vypadá to už po týdnu, že se degradace zastavila…

        0 0
        • plachťák  

          Moc tyhle věci pacientům nedoporučuji. Ale někomu zabírá, respektive se pro to někteří pacienti vrací. Ale spíš bych věřil jejímu účinku u mykózy kůže jako efektivní doplněk standardní léčby. Asi je potřeba to vyzkoušet. Pokud se to zastavilo, tak je to jen dobře :-)

          0 0
          • ladys  

            Než by se mi podařilo objednat termín na kožní tak je květen…

            Co jsem psal není na předpis.

            Standardní léčba to leda zneutralizuje a nestane se nic..

            0 0
            • plachťák  

              Dá se říct, že jakákoli léčba je v případě nehtové mykózy pouze „zastavení“ progresi onemocnění, tedy zabrání prorůstání mykózy nehtem. Proto je délky celé terapie vždy dlouhodobá. Jak jsem psal i výše – zasažený nehet/tkáň je potřeba odbrousit, odstranit co nevíce, aby nedocházelo k dalšímu postupnému šíření do ještě zdravého nehtu. S použitím jakékoli léčby dochází k zastavení stavu a při stále pokračující léčbě se čeká, než doroste nová zdravá tkáň nehtu. (Doba do úplného vyléčení záleží na rozsahu zasažené tkáně – část nehtu/celý nehet/nehet včetně nehtového lůžka/více nehtů.) Chytrá houba není registrovaná jako léčivo, proto k tomu ani nelze říct, že by to mělo mít jakýkoli účinek. Obecně je i po týdnu těžko říct, že by měly být vidět nějaké účinky – to je opravdu velmi brzo na hodnocení úspěšnosti „léčby“. Projev nehtové mykózy se na objeví jako zbarvení/defor­mace/ztluštění nehtu až po několika týdnech/měsících od prvotního nakažení. Stejně tak dlouho může trvat i dorostení nové zdravé tkáně. Je potřeba mít na paměti, že pokud se přestane s používáním antimykotik a v nehtu zůstane kousek zasažené tkáně, je velmi častá recidiva onemocnění. Stejně tak pokud nedojde i k přeléčení pokožky v okolí zasaženého nehtu se může mykóza znovu na nehet přenést. A jak již bylo napsáno – je potřeba držet nohy v suchu. Tedy vždy řádně vyvětrat obuv po sundání, volit prodyšnou obuv, pravidelně nošenou obuv desinfikovat nebo pokud je to možné i vyměnit vložky v botech, častěji měnit ponožky atd.

              0 0
              • Vrci  

                Zjednodušeně se dá i říct, že nehtová mykoza se léčí nůžkama na nehty. Jakýmkoliv přípravkem se musí zastavit její šíření a poškozený nehet pak musí odrůst. Takže pokud nehet roste 0.5 mm za týden a napadená část je 1 cm dlouhá, tak jsme rázem na 6 měsících.

                0 0
              • Prazak0  

                Strýc to měl, nehty zcela prožrané mykózou. V nemocnici na kožním, kam se dostal s jinou nemocí mu na to nasadili tablety, myslím Lamisil, to je jedno, stejně to je na předpis. Ano, odrůstá to docela dlouho. Obávám se, že kdo má velmi pokročilou mykózu nehtů, tak se toho jinak nezbaví.

                Nezávisle na nehtech je dobré začít léčit samotnou kůži. Což lze snadno, výsledky jsou za týden až dva, pak ještě dva týdny mazat, i když není nic vidět. Poté stačí mazat jen prevntivně, třeba 2× týdně. Na nehty mazat taky, nebo polévat vodičkami, které zatečkou, kam se mast nedostane. U toho čekat spíš jen mírné zlepšení. Ale má určitě cenu zmenšit to onemocnění, co tam je, než lékař nasadí léčbu tabletami. Boty je nejlepší střídat, nosit aspoň dvoje a ideálně v práci chodit v pantoflích, pokud to jde.

                0 0
                • Tencovozikmin  

                  A nestačí třeba nehty strhnout,je to sice drasticke řešeni,ale jestli to pomůže tak je to rychlejší než zdlouhavé léčení.

                  0 0
                  • Prazak0  

                    Před lety jsem měl napadený malíček. Nehet pořádně nedržel, nechtěně jsem si ho částečně strhl. Tak jsem pak vzal kleště a vytrhl ho zcela. Nový nehet byl pak zcela čistý, bez napadení houbou. Ani bolestivost nebyla nijak veliká. To šlo dělat jen u malíčku, u palce by to bylo horší. Strhávání nehtů se praktikovalo dříve, než se léčilo tabletami. Dnes už se dělá myslím jen velmi málo. U toho malíčku ten nehet moc nedržel, vytržení bylo snadné.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Toto řešení by asi bylo nejlepší, ale má to dvě nevýhody, první je, že to bolí a druhá, že je to zdarma. Výrobci antimykotik by neměli co žrát.

                    0 0
                    • Prazak0  

                      Tak ono i po tom strhnutí se musí léčit dál, pokud by se plíseň nechala na nohách, tak nehty se rychle nakazí znovu. Nevím, já nemyslím, že třeba penicilín se vyráběl, aby se tím někdo mohl živit. Spíš to bylo opačně, byli tu nemocní lidé a někdo začal vyrábět léky, v tomto případě masti nebo i tablety. Dokonce ani nemyslím, že se ženy začaly holit kdesi jen kvůli tomu, aby výrobci žiletek měli větší obrat. Pamatuji, jak v pubertě jsem si všiml, že ochlupení v podpaží jsem neměl, kdežto stejně stará kamarádka ano. Přitom to pubické ochlupení jsem už nějakou dobu měl. Nebo třídní v devítce, měla silně chlupaté nohy, myslím lýtka. Zas mi ta móda tolik nevadí, přijde mi to trošku jak spiklenecké teorie. Sám si třeba hrudník neholím, ale beru, že dost mužů ano. Vlastně teď neholím ani moc tvář, tak 1–2× týdně. Ale i před 10 lety bylo docela moderní strniště. V době, kdy jsem byl mladší, tak zas chlapi bývali oholení, holili se denně. Dnes se zas častěji chodí k holiči. A mykózy nohou, dnes to jde léčit skvěle, plno mastí, které opravdu fungují, skutečný problém jsou jen ty nehty.

                      0 0
      • rasto  

        děkuji Ti za vyčerpávající popis. taky s tím bojuji. s pomocí exoderilu. upravím proces léčby.

        je ještě jedna důležitá věc pro pacoše: jestli máte napadenou jednu nohu, vyvarujte se střídání ponožek v průběhu dne.

        0 0
    • Jasam  

      Obecně se u mykóz doporučuje mít nohy v suchu. Vlhkost hodně pomáhá v šíření. A pokud už to mas hodně a opakující se, tak rychle za doktorem. Mohou se na to navázat dost nepříjemné komplikace.

      0 0
    • cibi  

      řešil jsem , vracela se.

      vodičky

      mastičky

      Strnané nehty…

      Nakonec po 3. strhání jsem vyhodil veškeré boty- na ně opravdu žádná dezinfekce nezabere.

      edit: mezi vyhozenými botami byly i „popradky“ (pohory šité na na míru)

      0 0
    • teffe  

      Zkoušel jsem lecos, Fungovala jen „chytrá houba“, na kůži perfektně a na nehty jen částečně. Pak jsem na doporučení koupil lak na nehty Franail. Při pravidelném používání dorůstají čisté, zdravé nehty. Lak je transparentní. Jen ve dvou drogeriích vůbec netušili co po nich chci a ani v té, kde jsem ho nakonec koupil mi na dotaz prodavačky nedokázaly říct kde ho v obchodě najdu…

      0 0
      • MatS  

        https://www.franail.cz

        Ty vogo, nanovlákna už i v laku na nehty :-)

        0 0
      • monikkka  

        No nevím, tomu bych uplně moc nevěřila. Mně se vždy osvědčilo antimykotikum které mi předepsal doktor. Jednou jsem zkoušela i přikládání plátků česneku přímo na místa a překvapivě to docela pomohlo. Další tipy co chci vyzkoušet jsem našla tady https://www.e-nehty.cz/…nat-a-lecit/ ale doufám že je nějakou dobu nebudu muset zkoušet.

        0 0
        • nomecz  

          Dalsi podnikatelskej loser co nema na zaplaceni reklamy ?

          0 0
        • Mig_all  

          strč si reklamu do ****** a zašpuntuj tim tvym česnekem, zdar!

          0 0
    • Mig_all  

      Hello plesnivci, co smrkovka? Zkoušel to někdo? Já právě zahajuju léčbu a uvidíme, pokus číslo xy už to ani nepočítám. Je to nejaká smrková mast, silně mi to připomíná konopnou klasiku která byla bez účinku, ale uvidíme. Za těch patnáct let nebo jak dlouho to na tom palci mám, jsem vyzkoušel už opravdu všechno možné a nemožné na co jen přijdete a nepomohlo prostě nic. Poslední pokus s hypermanganovýma koupelema jedno velké fiasko, nedoporučuju!

      0 0
      • Radez  

        Hi, ale musíš určitě potvrdit, že kdyžs aplikoval hypermangan, tak si pak byl hoodně dlouho s fialovýma nehtama za borce co? :-))

        0 0
      • Jan D.  

        Já si plesnivý nehet asi po 2 letech s plísní omylem strhl při navlékání kalhot. Teď mi roste nový. Mažu to exoderilem, když si vzpomenu. Ten novej nehet je fakt hnusnej, ale plíseň v něm zatím asi není.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 2
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 3

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.