• Jenda

    Zkušení servisíci a nejen vy, prosím o radu. Tchánovi jsme koupili elektrokolo Rockmachine Storm s jejich motorem a ovládáním sport drive

    Bohužel to kolo se chová divně – na novém kole nenaběhl display, byly na něm jen nuly a nefungovala přípomoc. Poslal jsem kolo na reklamaci, do krámu jim dorazilo údajně funkční, poslali zpět a fakt fungovalo. Teď na tom byl tchán na dovolený a zas to přestalo fungovat. Když jsemto poprvé řešil s prodejcem tak říkal že se s tím nikdy nesetkal a ani v RM prý neví co by to mohlo být. Bohužel se u nich ta závada neprojevila takže neměli šanci to sami otestovat. Nesetkal jste se s tím někdo, případně netušíte co by to mohlo být? Mám podezření na nějaký vakl kontakt ale netuším. Ideálně kdybyste někdo měl přímý kontakt na někoho kompetentního přímo od výrobce tak bych byl neskonale šťastný. Video co to dělá je zde.

    Samozřejmě je stále možnost to poslat opětovně na reklamaci, jen to balení kola a posílání je trochu opruz :-(

    0 0
    • novas752  

      Levná čínská elektronika, to může být buh ví co. Kontaky, studený spoje, softwarový provlémy, rušení nějakým vnějším zdrojem…

      Vrátit nebo prodat a koupit něco s ověřenou značkou pohonu. Bosch, Shimano…

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Jenda  

        Jasně, tohle chápu, bohužel na lepší kolo nebyl rozpočet a v daný cenový relaci mi to bylo doporučeno že je to furt o třídu lepší než Bafang.

        0 0
        • novas752  

          No jo, bohužel je to trochu past.

          Za prvé kupovat elektrokolo (jakékoliv) od někud z daleka je dost nešťastné přesně kvůli tomuhle řešení problémů. Tuplem problémů, které se neprojeví vždy – když se to při přepravě maličko protřepe a najednou všechno funguje (což je klidně možné) tak hledej si chybu žejo, to je tak trochu na výměnu komplet všeho elektrickýho aby byla jistota. Pokud to nemá dobře zpracovanou diagnostiku (neni tam detailní záznam chyb)

          Za druhé s touhle značkou motoru a spol. je prostě daleko daleko méně zkušeností než s rozšířenýma značkama, které se montují na všechny možná kola – kola dělám 6 let a tenhle displej – tenhle motror vidím poprvé.

          Takže za mě prostě vrátit a pořídit něco doopravdy ověřeného. A ano, dobrý elektrokolo neni levný, bohužel.

          1 0
        • mais  

          jenže bafang je všude a najdeš na to všude rady, co tomu může bejt – tohle co popisuješ bych tipl na nedocvaklej fast on v kontaktu, nebo překlesanej drát čínské provenience (dva smotaný fousy) – fast on, všechny konstakty zkontrolovat a prostříknout kontaktolem (né – WD není kontaktol, sice to případnou vlhkost z toho vyžene, ale není to tak trvalé), další problém může být to ovládání, že se soudruhům v číně v rámci plnění náročných norem nepovedly tlačítka v ovládání a už jsou vymačkaná – je to častá nemoc elektroniky klíčů od auta a tady trochu předpokládám, že to je uvnitř ta stejná potvora.

          0 0
    • adam1  

      Bohužel budeš muset reklamovat u prodejce ,hlavně do toho „nevrtéj“ když máš na vopici musíš mít i na banány :)a hlavně pevné nervy .Po několika reklamacích je možnost odstoupení od smlouvy ?

      0 0
      • novas752  

        Po 3

        1 0
        • Dan205  

          Po třech reklamacích se stejnou závadou. Jenže pokud se závada při reklamaci neprojeví, má smůlu.

          0 0
      • Jenda  

        Já do toho nechci vrtat, spíš mi jde o to kdyby se s tím už někdo setkal jestli neví co to bylo. Třeba by pak šlo řešit problém efektivněji.

        Balit a posílat kolo tam a zpět je přeci jenom opruz.

        0 0
        • adam1  

          Je ,to ti nezávidím :( hodně lidí při koupi těch elektropotvor si neuvědomují servis a berou to z dálky/prde.e bo to je nej cena na netu a je vymalováno viz.tvůj případ .Kdo ti platí to balné a přepravné???

          Lidi co si koupi jakékoli elektro se z toho časem osypou a budou plakat:)s tím servisem

          1 0
          • Jenda  

            Platil to prodejce, objednal si svoz. V tomhle super jednání, o tom žádná. Ale to balení… Teď ještě novou krabici a tak.

            K tomu nákupu přes net – máš pravdu. Je to první eketrokolo jehož nákup jsem řešil a nějak mi nedošlo, že se tam můžou vysypat snadno věci který prostě sám neopravím. Na normálním kole si skoro všechno dokážu udělat sám takže mě záruka v podstatě nechává klidným.

            0 0
          • mais  

            stejně jako elektromobilisté a všichni, co si nakoupí digitální věci, sice to není tak poruchové a nepotřebuje to častý servis, ale holt náhradní díl je motor, měnič, řídící jednotka a co na tom, že v tom reálně odešla blbost za 2,5 Kč

            1 0
    • Nitroglycerin  

      Mně to přijde jak kdyby to po tobě chtělo nastavit hodiny nebo datum:-) To je asi pitomost, vím.

      Ale zkoušel jsi nějaký reset? Mám Bosch s podobným malým displejem a jednou se mi uprostřed vyjížďky displej zbláznil a motor se odpojil. Na displeji tehdy svítila nějaká chyba. Vyzkoušel jsem pár kombinací dvojhmatů a přidržení tlačítek, až se to nějak zresetovalo a vše bylo OK.

      Nejsem technik, možná to je kravina ale minuta-dvě pokusů s tlačítky není tak moc. Oproti tomu balení a posílání.

      0 0
    • iiki  

      Když bude nejhůř, podíval bych se do návodu :))

      Zjistíš snadno co řídící jednotka chce.

      0 0
      • adam1  

        Přesně tak,zaheslované to má:)))

        0 0
      • Jenda  

        hele i to mě napadlo a ne, není :-)

        0 0
        • iiki  

          Hm, není? Podle videa a návodu to pin evidentně chce.

          Buď je tam vada (bylo to reklamováno a fungovalo to) a při užívání porucha opět nastala.

          Nebo to funguje bezvadně a někdo nějak požadavek na pin zapnul, resp. nastala varianta „Vono se to samo…“

          Doma občas opakovaně řeším nastavení elektra (pc, mobil, tv atp.) nikdo nic, taky „Vono se to samo…“

          Pin je 3místný, jen 1000 kombinací, což není tak moc, zkusil bych to postupně zadávat. Pokud je počet pokusů nějak omezen stejně tě nemine odborný servis, bez pinu je to nefunkční.

          0 0
          • Jenda  

            Není, věř mi. Teď mi pro změnu tchán poslal video jak to nenaskočilo a pak po vypnutí opět jo. Navíc mi sdělil že se to kouše při jízdě kdy display zamrzne a přípomoc nefunguje. '

            Bohužel je příliš slušnej a vděčnej za dárek, takže mi to dávkuje postupně. Moje na.sran.ost ale postupně roste protože je to evidentně nepovedenej kus. Je to škoda, protože když to funguje tak to funguje fakt pěkně.

            0 0
            • adam1  

              Buď rád že jsi to nekoupil manželce :)))Tchán je v poho :))

              Pošli jim ty videa a trvéj na vracení peněz (nejlíp)nebo výměna za "spolehlivý"no­vý kus?

              2 0
    • drhor  

      Tohle kolo má moje žena a kupoval jsem před dvěma lety další 2 pro kamarádky, všichni po operaci kyčle, takže kolo bez stangle. Naprosto bez problémů a chodí dobře i ten motor na běžné ježdění pro ženu. Při zapnutí tam naskočí ty nuly, po entru to normálně funguje. Takže bych tipoval, že to chce nějaké heslo.

      0 0
    • drhor  

      Takhle po zapnutí.

      0 0
    • mech1  

      Rock Machine prodávám taky. Ty motory jsou poměrně pohodový. V tomhle případě být prodejcem bych si to dal na diagnostiku – pokud by se to v tomto stavu připojilo a podíval se na chyby. Jinak volat (prodejce) přímo na technickou podporu výrobce, chlapi toho vědí opravdu hodně a podle popisu problému dokáží poradit po telefonu nebo rozhodnou jestli to musí k nim. Jo, to balení a posílání ti nezávidím.

      0 0
    • Jenda  

      Tak update – kolo jsem po kontaktování BFI poslal na reklamaci s tím, že to mají poslat výrobci. Byl vyměněn display a zdá se že kolo funguje. Tak snad mu to vydrží. Celkem to trvalo 14 dní a to v tom byly dva dni svátků, takže za mě cajk.

      Byl s tím celkem opruz ale jak ze strany prodejce (Hupnakolo) tak ze strany výrobce (BFI) byla solidní komunikace a měl jsem pocit že to prodejem kola pro ně nekončí.

      A díky jednomu nejmenovanému bikforistovi za telefoní kontakt do BFI, to to samozřejmě vše urychlilo. Nicméně se mi ozvali zpět i když jsem jim napsal na mail.

      2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.