• bikerxc

    Zdravim, loni na podzim jsem si poridil XT brzdy. Jenze mam problem. Nebrzdimi to. Predni jakstaks jo ale zadni je hruza. zkousel jsem uz snad vazne vse a nevim co s tim. Odmastoval jsem, zbrusoval desticky odvzdusnoval…nevim co s tim dokaze mi nekdo pomoct?? Mam pocit ze silnicni brzdy mi brzdej lepe :(( Zadni zmacknu nadoraz az ke gripu a presto nemam kolo ve smyku…

    0 0
    • maxtor  

      Podle mě to budou zamaštěné destičky. Zrovna dnes jsem to řešil taky – před časem jsem mazal pístky a během provozu se mi nějakým způsobem trochu oleje, který na nich byl, vsákla do destičky. Jen to vydávalo rámus a nebrzdilo.

      Udělal jsem si takový provizorní držák, do kterého jsem destičku upevnil, zapálil pod ní svíčku (kovovou částí blíž k ohni – ne samotnou destičkou) a nechal vypálit. Ze začátku se z toho kouřilo o sto šest, po cca 5ti minutách kouř téměř přestal. Hlavně to teď zase brzdí tak jak má.

      0 0
    • goofy  

      Zavzdusnene…

      0 0
    • keo  

      Zavzdušněné nebo je tam málo oleje.Na páce musí být po dosednutí desek cítit odpor a pak už se pouze malým chodem páky zvyšuje brzdná síla,jde už pouze o stlačování kapaliny a taky se trochu tlakem roztáhne brzdová hadička.

      0 0
    • Broncho  

      Já bych řekl, že problém bude jak zavzdušnění, tak umaštění destiček. Mám zkušenost, že jarová voda při mytí kola zateče do zadního třmenu velice dobře a pak to desky nasáknou a je to – ani to nemusí být olej. Prodávané odmašťovače nejsou dobré, možná tak na motorky, kde se to vypálí za vyšších teplot. Na odmašťování doporučuji Isopropylalkohol.

      0 0
    • Frankie  

      To vypada jednoznacne na vzduch nebo nedostatek oleje, ale kdyz rikas, ze jsi to odzvdusnoval, tak nevim…

      0 0
    • stan222  

      Řešil jsem to samé taky na XT. Nebrzilo to a pískalo. Píšeš že jsi odvzdušňoval a nic takže vzduch to nebude. Určitě máš zamaštěný destičky. Vyndej desky a zahřívej je kovovou stranou třeba nad svíčkou (bude se z toho černě čoudit a bude vzlínat mastnota). Až bude čoud ustávat a mastnota už nebude vzlínat tak to vrať a bacha ať si nerozbyješ … :-) Jinak se to řešilo i zde www.bike-forum.cz/…1/forum.html#…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.