• 818jirik

    Zdravím, chtěl jsem se na vás obrátit s takovým, možná banálním, avšak pro mě neřešitelným problémem. Asi před čtyřmi měsíci jsem si koupil Commencal meta am v4 ride 2016 a v poslední době mne začaly trápit brzdy. Jde o to, že po chvilce jízdy, někdy fakt stačí pět minut, se mi jako kdyby po zmáčknutí brzdy ty písty přestanou vracet do původní polohy, takže desky stále svírají kotouč a mi nezbývá nic jiného než se dobelhat domů, přičemž další den se příběh opakuje. Jedná se o brzdy Sram DB 5 a týká se to především zadní brzdy. Předem díky za jakýkoliv názor, radu, či doporučení.

    0 0
    • puka  

      Zkusit promazat pistky, ale je destičky. Nová kapalina a kdo ví co ještě ti tu poradí :)

      0 0
    • va-bo  

      Reklamovat to nejde? Jinak jedině rozebrat třmeny na prvočinitele, vyčistit a promáznout. Bude to pokus – omyl. Nebo vyměnit brzdy?

      0 0
      • 818jirik  

        Reklamovat by to asi šlo, ale vzhledem k tomu, že jsem kolo objednalval přímo z Andorry, bylo by to asi na dýl a s přihlédnutím ke skutečnosti, jak pěkně venku je, se snažím najít nějaké jiné řešení. Díky, určitě zkusím.

        0 0
    • Honik  

      A paka se vraci dobre?

      0 0
      • 818jirik  

        Ne, sorry, to jsem zapomněl zmínit, po úvodních momentech, kdy se relativně vrací, se po chvíli nevrací, řekl bych, téměr vůbec. Ale nechápu, že po odložení kola do chladného sklepa, to po pár desítkách minut zase chvíli funguje…

        0 0
        • machozs  

          Měl jsem to samý. Stačilo kolo nechat v létě na přímém slunci a brzda se blokla. Měl jsem páky DB5 a třmeny základní Guide. Nejspíš to dělají pístky, které se teplem roztáhnou a začnou se přidírat. Takže buď promazat popř. pístky lehce obrousit. Já to vyřešil výměnou komplet brzd za jiné, protže jsem nebyl spokojený ani s jejich výkonem po pár sjezdech.

          0 0
          • 818jirik  

            Jasný, dík moc! A reklamovat jsi to nezkoušel? A za co jsi nakonec měnil?

            0 0
            • machozs  

              Měl jsem to na tom enduru, ale protože se mi nezdál jejich brzdný výkon (první jízda OK, ale po třetí už jsem musel brzdit hodně s předstihem), vyměnil jsem je pro jistotu za Sainty. To blokování jsem zjistil, až jsem je hodil místo mechanických Tektro na starší HT. V létě jsem přijel z práce celkem nadřenej a když jsem slezl u baráku z kola, zadní kolo jelo po odlehčení smykem. Po schládnutí ok, ale po půl hoďce na přímém slunci opět to samý. Opravu jsem zatím neřešil, protože je nepoužívám a už jsou po záruce.

              0 0
        • Vilém  

          Tak to bude asi stejny problem jako mely Code (nebo co to bylo za Avidy) s pridirajicim pistkem paky. Lidi to resili obrousenim pistku mezi manzetama.

          0 0
          • novas752  

            Guidy to mivaly.

            0 0
          • jonti  

            Mam guide s timto problemem, ale tam to neni tak vyrazny, trva par sekund, nez se to vrati, rozhodne to nijak nedrhne. To co popisuje je na reklamaci nebo servis, kde se jim bude chtit to obrousit, pokud teda neni problem jinde.

            0 0
        • Honik  

          Reklamoval bych ceskeho zastoupeni. Pripadne neni tak těžké to opravit

          0 0
    • kovar  

      U Sramu nějak podcenili to, že plast má několikanásobně větší tepelnou roztažnost než hliník. Reklamuj, raději obě dvě brzdy. Pošlou to Žitnému, kde nejspíš vymění drhnoucí plastové písty v pákách za nějaké s větší vůlí, pokud je to tento problém..Měl jsem stejnou potíž s guidama.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce