nedaří se se mi seřídit přesmykač

9 nepřečtených
  • pajadan

    ahoj, ať čtu tady všude ve fóru, nějak nevím, mám nové kolo, přesmykač Deore, převody 2×10, přesmykač když mam přehozeno vepředu na nejmenší vzadu největší, tak drhne řetěz, Pošteluji šroubem na řídítkach a přestane drhnout, ale začne pro změnu na větším talíři vepředu a už tak třetím nejmenším vzadu a pak čím těžší, tím víc. Opět pošteluji na řídítkach, ale začne zas drhnout při lehčím převodu, jsem z toho už… na přesmyku je H a L, ale to ne vždy reaguje záleží na napnutí Lanka, ale kdyz už mám relativně cajk, tak vždycky v těch polohách viz výše drhne, rada? i když nastavím doraz dole, tak nějaký nevím, aby při přehození na větší byl i větší doraz nahoře, ten šroub H mi reaguje jen, že hýbe přesmykem dolů, nahoru bych musel dotahovat lanko a zas mi to posune tu spodní pozici na nejmenším :O sorry za překlepy, jsem na mobilu

    0 0
    • PENE  

      Na velkým převodníku to nastav napnutím lanka tak, aby to nedrhlo, tam by to mělo fungovat přes celou kazetu bez drhnutí. Na malým převodníku to nastav dorazem tak, aby to nedrhlo při nejlehčím převodu. Asi bude lanko na malém převodníku prověšené, ale to nevadí.

      0 0
    • Romancero  

      Uchycení lanka? Předpokládám, že řazení je taky deore ..tedy slaďené s konkrétním přesmykem…

      Pak ještě zkontrolovat bowden a lanko

      0 0
    • mech1  

      Pokud nové, tak k prodejci ať to seřídí. Jinak přeřadit na malý převodník, uvolnit lanko, nastavit doraz L aby to nedrhlo při největším pastorku na kazetě, dotáhnout lanko na přesmykači- pozor, nenapínat kleštěmi, nechat lanko volně- přeřadit na velký převodník a nejmenší pastorek a seřizovacím šroubkem na řazení doladit aby nedrhlo vnější vodítko předmykače. Nastavit doraz H.

      0 0
      • pajadan  

        kolo přišlo poštou :D asi to těpnu do nejbližšího servisu a bude :) chlapi, ale i tak díky, asi nejsem technicky typ

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.