Názor na výběr kola/komponentů - Maxbike

9 nepřečtených
  • klaveska

    Ahoj,

    vybírám kolo v cen. kategorii 10–15 tis. Na kole jezdím každý den do práce 25 min a mimo to kam to jde bez auta, začala jsem jezdit teprve před pár měsíci co jsem se přestěhovala na rakousko-švýcarské hranice (jinak naposled tak před 10 lety (: ), ale plánuji jezdit i delší tripy po cyklostezkách do okolí a postupně začít i výlety po horských cyklostezkách (když už jsem v těch Alpách), klidně i něco náročnějšího, extrémnějšího, jakmile si troufnu. Jako naprosto nezkušená jsem se snažila prolézt nějaké ty články, recenze a diskuze a nakonec zvolila horské kolo (horší jízdní vlastnosti na upravených cestách oproti cross/trek moc neřeším, nejsem závodník a když budu muset občas víc máknout tak aspoň nějaký trénink (: ) ale když už budu z většiny jezdit po upravených cestách, zvolila jsem aspoň řešení ve větší velikosti kol – 29. Ale chci hlavně kolo, co zvládne i ty náročnější horské trasy do budoucna.

    Zaujala mě kola maxbike (nákup plánuji online v čr, v Rakousku je má němčina zatím limitovaná a v angličtině si pro změnu moc nefrčí lidi v místních bike shopech (: ). Zvolila jsem Apo 29 jelikož nabízí mnoho voleb výbavy – a zde vás zkušené žádám o pomoc: kde se opatí připlatit (např. rám) či jaké pláště (něco, co bude vhodnější na asfalt ale i tak se udrží v lese, či možná koupit 2 sety plášťů a prohazovat – netuším, jak tohle by bylo náročné)… Jednoduše je tam určitá nabídka a já nejsem schopna rozhodnout kde přidat či ubrat a co zvolit.

    Odkaz na kolo: https://www.maxbike.cz/eshop/apo-29?… měly by se zobrazit i mé změny: především co se týče rámu, zvolila jsem o úroveň lepší ale loňský model, nevím, v čem je rozdíl oproti 2017, ale minimálně dostanu za 1k lepší materiál a hmotnost…

    Další info – jsem designér, sice průmyslový, ale kolo chci v barvách černá/bílá/červená. Nicméně pokud byste měli tip na něco naprosto jiného stále vyhovujícího mým požadavkům, jsem naprosto otevřená.

    Vím, že je to docela dost info, co žádám, ale snažila jsem se najít info o jednotlivých komponentech abych si je mohla srovnat a docela neúspěšně.

    Díky za jakýkoliv názor (:

    0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce