Názor na MTB Leader Fox - Argus a Seven

6 nepřečtených
  • moravtom

    Zdravím bikery!

    Prosím o názor na kola Leader Fox, jezdím rekreačně spíše nezpevněné cesty, lesy, občas nějaký hobby závod… Zaujali mě kola od Leader FOX v 16" (jsem prcek – 164 cm, 66 kg). Cena u Seven kolem 20.000,– u Argus kolem 21.000,– Kč.

    https://leaderfox.bike/katalog/seven/

    https://leaderfox.bike/katalog/argus/

    Co myslíte, je to dobrá koupě?

    Díky všem!

    0 0
    • novas752  

      Jo proč ne, osazení moc pěkný. Vzduch vidlice, komplet Deore, nejspíš i pevný osy…

      Argus má navíc snad jen 3placku místo dvojplacky. Takže pokud nehodláš jezdit do kopce 5km/h a zároveň šlapat přes 50km/h z kopce, tak by ti mělo 2×10 stačit.

      0 0
      • Mart7  

        Myslíš, že s 66kg potřebuje pevné osy? Spíš lepší vidlici než XCR air.

        0 0
        • novas752  

          Ono to neni jen o kilech, s pevnou osou je prostě příjemnější práce než s rychloupínákem, nové komponenty lepší kvality (třeba ty vidlice) se na rychloupínáky přestávaj dělat a kdyby to kolo náhodou někdy prodával, bude to plus.

          A XCR Air neni zase tak špatná vidlice, reps. ukaž mi kolo které má za srovnatelnou cenu lepší a neni ošizený někde jinde, děkuji! Naopak, na drtivé většině kol za 20 jsou nějaké pružinové, což už je *******, kor při jeho nižší hmotnosti.

          Edit: Samozřejmě že by se dalo, stavba na zakázku, kde by měl Raidona nebo i Epixona, ale do toho nechce jít každý. Každopádně při srovnání se sériovejma kolama je to osazený vysoce nadprůměrně za tu cenu.

          0 0
          • Mart7  

            Rock shox i v silver 30 a pružině je citlivější. Ano, hodně kol i od Meridy má ******* třeba v brzdách… Co třeba author instinct nebo Kellys thorx 30 model 2017? Záleží kolik do toho chce narvat, author má být i lehký s 12 kg

            0 0
            • moravtom  

              Díky moc za názory! Kellys se mi sice líbí, uvažoval jsem o něm, ale bohužel malá kola jsou problém, navíc i jejich malé rámy mi nepřijdou úplně vhodné. Author je zajímavý tip, pěkné kolo. Zmíněná kola Leader FOX mi tak nějak padla do oka a s ohledem na cenu by to na mé ježdění mohlo být prima. Zajímavá volba by mohla být i zmíněná stavba na zakázku, to asi ještě rozvážím, zatím jsem neměl zkušenost, ale dle fóra možnosti jsou…

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.