názor na merida big.seven xt edition 2016

10 nepřečtených
  • olbramka

    Zdravím všechny, po dovolené strávené v kopcích jsem dospěla k názoru, že potřebuji nové kolo. mimo dovolené jezdím kolem 50–150 km týdně, jak se zadaří, převážně polní, či lesní cesty, sem tam nějaký kořen, ale žádná divočina, nicméně mé staré (15 let) kolo má i s těmi kořeny trochu problém (no možná to není kolem :-) ) a na co narážím, jsou křeče v rukou při jízdě z kopců, jsem na sebe asi hodně opatrná, takže brzdím dost a tak bych uvítala nějaké účinnější brzdy než jen klasické špalíky.

    Prosím Vás o názor na toto kolo http://www.sterba-kola.cz/…/mtb-ht-2016#…, loňský model, momentálně v akci. Potřebovala bych radu, zda na takové rekreační poježdění to není až zbytečné, a pokud ne, tak či zda i přes to, že je v akci, to není předražené :-) – dočetla jsem se názor, že u meridy se hodně platí za značku.

    Mockrát děkuji!

    0 0
    • Bubaaak  

      Křeče v rukou můžou nastat buď že ti kolo je velký, nebo jsou ruce unaveny z vibrací. Chtělo by to víc informací a zda tě nebrní dlaně po delší jizdě a podobně…

      Co má Merida s těma nábojema Alivio, Acera, na kolech za 30 000,–

      k tématu: Kolo je vybaveno docela slušně (až na výplety), jen bych možná už hledal pevnou osu pokud jezdíš kořeny. Dostaneš tužší zadní stavbu lépe snášející otřesy…

      Koukni na tohle, sice to není na XT, ale… řazeno jak bych volil já, ale neber to jak absolutní pravdu, počkej si na ostatní…

      https://www.rb-bike.cz/konfigurator/?…

      https://www.canyon.com/…-sl-8-9.html

      http://www.sterba-kola.cz/…gate-50-2017

      Jo jinak s ohledem na ruce, se pořádně změř https://www.competitivecyclist.com/…atorBike.jsp

      a rozměry z odkazu pak porovnej s kolem, který si budeš chtít pořídit. Správný výběr velikosti kola tě může zbavit mnoha zdravotních problémů.

      Pokud chceš rychlejší reakce, dej sem fotku v plavkách, pak dostaneš tak 500 komentářu/ den :)

      0 0
      • olbramka  

        moc děkuji za názor, odkazy a návod na poměření :-)

        no, fotku v plavkách, to bych taky nemusela dostat odpověď vůbec žádnou :-D, takže raději ne.

        ad křeče v rukou, spíše bolest prstů, nevím, jak to popsat, asi by mne nenapadlo, že by to mohlo být nevhodnou velikostí, to spíše nějaká bolest zad, za krkem, nebo tak, toto je opravdu spíš od toho, jak křečovitě svírám ty brzdy na mém starém kole při jízdě z kopců, jsem opravdu dost strašpytel, z kopců jezdím hrozně pomalu, mám z nich respekt…

        prosím ještě, pevná osa, to je pro mne úplně nový pojem, to je nějaký tužší prvek než rychloupínací mechanismus? chrání to nějak kolo? ono kořeny … ty nevyhledávám, to spíš jen když se náhodou připletou v nějakém lesíku :-)

        0 0
        • Bubaaak  

          Křeče – tak to můžou dělat i špatně pootočený ovládací prvky, moje žena když jsme se poznali, tak na něco podobného taky nadávala, pak když jsem viděl její kolo tak jsem pochopil. Brzdovou páku máš mít v ose ruky a né si lámat zápěstí.

          Pak to můžou dělat i zle pootočený řídítka, nebo nepohodlný gripy. Ve výsledku mě ještě napdaj zatuhlý ovládací prvky a tudíž na ně musíš použít více sily. Ale proporce kola a vhodný posed určitě nezanedbávej! :)

          Pevná osa – je to krok dopředu, protože rám spojíš masivním šroubem, který zpevní celou stavbu, vepředu na vidlici to možná dělá ještě víc. Takže kolo se míň kroutí, máš v něj větší oporu a vydrží to i drsnější zacházení. Rychloupínak, ti „pouze“ stáhne rám k náboji.

          Všechny lepší MTB už mají pevný osy. Navíc ta merida má náboje kol, který bych viděl možná na kole za 15.k,–… třeba teď chci dát své ženě nový náboje a přední (ten levnější) stojí to, co na meridě stojí přední i zadní dohromady. A to jí tam taky nedávám žádnej TOP.

          Nemysli si nejsme náročný, fotku v plavkách přežijem :D

          0 0
    • olbramka  

      Opet moc diky:-) a jeste dotaz, jak poznam, ze ma to ci ktere kolo pevnou osu? Nejak jsem v nabidkach shopu nezaznamenala, ze by explicitne vyjmenovavali??? To ale asi, chapu-li dobre, kola do max. 30 nemaji (vazne strop…) proto ta merida (a ta zelena verze se mi moc libi:-))

      0 0
      • adam1  

        Ahoj ,bacha hlavně na geo rámu aby ti hlavně sedla .Co se týče pevných os ,tak jestli to fakt nehrotíš v terénu nebo nechceš závodit tak se bez nich obejdeš ,hlavně pro to že tvůj strop je 30k.Co jsem viděl tak do 30k to má kellys .

        Kámoška brala nedávno

        https://www.hupnakolo.cz/…ale-920-2017

        a super kolečko na deore a vzduch vidle a ve finále jsem čuměl jak vypadá skvěle a připadalo mi že není ani tak těžké jak píšou .Ale neznám/me tvoje proporce .

        Jinak na brnění doporučuji silikon gripy(ESI) a co je super tak bezduše.

        a

        0 0
      • adam1  

        https://www.newbike.cz/…0-2017/d8761

        https://www.newbike.cz/…0-2017/d8760

        Nemusela by to být špatná volba a má to i pevné osy viz.v popisu ( thru axle)

        0 0
        • olbramka  

          Adame, moc díky za tipy na další kola. mám z toho už hlavu jak pátrací balon :-) (asi hlavně kvůli tomu, že tomu prd rozumím).

          0 0
          • adam1  

            Ahoj,pošli tvoje propozice (vyska,váha,věk) může byt i ta fotka v plavkách

            0 0
    • olbramka  

      Vyska/vaha/vek… hmm… ok no 174/78/35

      Jak jsou na tom ta kola kellys s kvalitou? Nevim proc je mam zarazene nekam do nic moc, ach Ty predsudky:-) jinak vzhledove s emi celkem libej.

      A co toto? Ma to jakousi vidlici manitou ale, je to ok?

      http://www.radon-bikes.de/…team-275-80/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.