• Neddy

    Takže takový menší přehled, co by se zde ještě hodilo:

    • Palcování příspěvků
    • Vlastnost příspěvku Off-topic
    • Zrušení kategorie Off-topic
    • Drobné úpravy

    Palcování příspěvků se tu už rozebíralo, takže není třeba vysvětlovat. Zkráceně: Souhlas nebo nesouhlas s příspěvkem a možnost výpisu uživatelů, kteří souhlasili/ne­souhlasili. Žádné hodnocení uživatele s tím spojené.

    Vlastnost příspěvku Off-topic jsem zde ještě nepopisoval. V threadu se kolikrát uhýbá k úplně jiným věcem, na které púvodní dotaz vůbec nesměřoval (např. v threadu o vidlici se najednou přeskočí na pláště). Takové příspěvky by se mohli při vkládání označit jako off-topic, nebo by je dodatečně mohl označit autor threadu, který lépe pozná, zda-li to je to, na co se ptal a co potřeboval vědět. Každá odpověď na off-topic příspěvek by automaticky byla označena také jako off-topic. Tyto off-topiky by se daly vyfiltrovat a zobrazit jen příspěvky k tématu. Následně pak když zadám do vyhledávání hledaný výraz a najde mi to thread s 250 příspěvky, tak je nebudu muset všechny pročítat, ale vyfiltruju si off-topiky a uvidím jen to, co jsem hledal – takže mi nakonec zbyde jen pár příspěvků, protože většina z nich nebyly vůbec k hledanému tématu. Pochopil to někdo? Snad jo a snad je to dobrý nápad.

    Zrušení kategorie Off-topic by se mohlo vyřešit jejím přejmenováním na „Ostatní“. Jsme tady na Bike-fóru a příspěvky by se měly týkat kol nebo s nima mít alespoň něco společného. Je zbytečné tu řešit, např. jaké levné auto si koupit apod. Od toho jsou jistě jiná fóra, nemyslíte?

    Drobné úpravy jsou například přidání varianty vzhledu fóra do nastavení uživatele a ne jako cookies do prohlížeče. Navíc popisky barevných schémat ve výběru vlevo nahoře jsou „modrá“ a „zelená“, ale nijak to teda neodpovídá… správně tam má být světlá a tmavá. A pak taky třeba opravy v detailech uživatele, který nemá zadaný datum narození – ukáže to 2008, to by bylo lepší vynechat. A taky přidat jako kontakt na uživatele Jabber – dost lidí už přešlo z ICQ

    Nelíbí se vám moje návrhy? Tak navrhněte také něco vy, něco lepšího a hlavně nic složitého, jak pro admina, tak pro uživatele fóra.

    0 0
    • hribik A1  

      nepochopil som, kvoli comu chces rusit kategoriu offtopic. ked ju aj zrusis, stejne ten OT thread zalozim len to zakamuflujem trebars ako anketu. offtopic thready prispievaju k atmosfere a zivsej a priatelskejsej komunikacii na fore, aby to nebola len jedna vazna grca

      0 0
      • lodyh  

        Jako hribik.S tou pratelskou atmosferou ma pravdu, thready jako byl nedavno napriklad „To Bafoon“ se fakt bavim:-) Prilisny svazani pravidlama pro me nebude ok, radsi at je v tom bordel a mam u veku 2008. chodim sem hlavne pro zabavu, mene pro informace.

        0 0
        • Neddy  

          Ok, tak to se vám omlouvám. Já jen že ty off-topiky nečtu a tak se mi to tu zdá zbytečné. Na zábavu tohle fórum nemám, hlavně se tady chci dozvědět něco nového. Ale jestli se vám to líbí, tak to chápu.

          0 0
          • Krys  

            Joj, môj zlatý, vidíš to moc jednoducho. Ja nečítam napr. UL a Brno thready, thready o nálepkách a mnoho ďalších. To mám teda chcieť aby sa zrušili?

            0 0
        • Krys  

          Ano? Ten som ešte nečítal. Dík za info. :))

          0 0
    • heretik  

      Palcování – ok, jen mi přijde celkem zbytečný dělat výpis uživatelů, kteří jak palcovali – imho to zbytečně zatěžuje db, model a tak, a není to extra důležitý.

      Offtopic příspěvky – zdá se mi to zajímavý, ale skutečná hodnota se pozná až podle toho, jestli se o to sami uživatelé nebo zakladatelé vláken budou starat, jinak je to práce na nic.

      Offtopic téma – přestože nic takovýho většinou nečtu, respektuju to, že b-f je mimo jiné komunita, a k tomu přispívá i možnost bavit se se známými o všem možném, nejen o kolech.

      0 0
      • hribik A1  

        ja si myslim, ze ak uz by mal existovat suhlas/nesuhlas, tak vypisovanie suhlasiacich a nesuhlasiacich je dolezite. okrem ineho aj kvoli zamedzeniu toho ze „niekto sa mi nelubi a tak mu naklikam vsade minus“.

        0 0
        • Neddy  

          No hlavně kvůli tomu, abych věděl, kdo mi např. doporučuje ty a ty pláště. A databázi to zatěžovat nebude, protože jestli se chce zamezit vícenásobnému souhlasení jednoho uživatele, tak se tam ty uživatelé prostě musejí uložit.

          0 0
          • hribik A1  

            ano, aj. ved som jasne napisal, ze „okrem ineho“

            0 0
            • Neddy  

              Sorry, já slovenčinu čtu jen tak pohledem, protože moc slovensky neumím :-)

              0 0
        • dieegoo  

          Neverim, ze se mezi nama najdou takovy omezenci, kteri by si lecili komplexy timhle stylem.

          0 0
    • dieegoo  

      Palcovani – no svuj navrh hodnotit nebudu :) ale vypis uzivatelu mi prijde zbytecny, byla by to neuveritelna zatez pro DB. Vem si, ze budes mit tema o 300 prispevcich a i kdyby byl kazdy z nich  ohodnocen byt jen  deseti + ci -. Ted vem v uvahu pocet temat na BF a myslim, ze bude kazdymu jasny, ze to nepujde.

      Moznost oznaceni prispevku jako off-topic. Pomerne zajimave reseni, opet je ale zavisle na ochote uzivatelu sva temata v tomto smeru spravovat a uvedomele urcovat, co offtopic je a co jeste neni. Vetsinou se offtopic flame rozpouta jen v jedne ci dvou vetvich, pokud by stacilo oznacit celou vetev a ne jen kazdy prispevek, funkce by mohla mit budoucnost.

      Zruseni kategorie offtopic – ulet.

       
      0 0
      • Neddy  

        Výpis uživatelů by nebyla žádná zátěž pro DB, protože uživatelé by se načetli až po kliknutí jako např. u výsledků ankety ;-)

        I kdyby ne všechny off-topiky byly označeny, tak i to by byl úspěch – stejně by to bylo hodně příspěvků. A na naprogramování by to nemělo být nic těžkého – jeden sloupek v databázi, podmínka při filtrování a pak tlačítko, které označí/odznačí off-topic.

        Jeden klik autora a celá větev off-topic… jedna odpověď na off-topic a automaticky všechny odpovědi vě větvi off-topic…

        0 0
        • dieegoo  

          Vemu to od konce – tady jsi presne vystihl co myslim. Jakmile nekdo zareaguje offtopicem, je vic nez jasne, ze dalsi reakce na tento prispevek budou take offtopic, cili blokovani prvni vetve stromu je elegantni a rychle reseni, jak balast odfiltrovat.

          K zatezi pro DB – nemyslel jsem narocnost na vypocetni vykon, ale spise na navrh takove funkce, jeji implementaci a pak se mozna muzem bavit i o datove narocnosti. Jde sice jen o text, ale jeho mnozstvi myslim neodpovida uzitne hodnote.

          0 0
          • Neddy  

            Jenže aby nemohl jeden uživatel hlasovat vícekrát, musíš vést seznam hlasujících (jejich ID)… a pak jen tady se za ID nahradí jeho uživatelský jméno, to je celé – tak jaká zátěž a náročnost?

            0 0
      • chupas  

        co vsichni mate porad s tou zatezi DB. to neni disketa, ta je na takovyhle prace s daty postavena, optimalizovana.

        jinak k upravam fora se vyjadrovat nebudu, je to tady cele takove „sverazne“

        0 0
    • kali222  

      nejjednodusi zmena by byla kdyby jste tu netravili tolik casu a radeji jezdili :)

      0 0
      • kali222  

        jinak ja bych zavedl placene forum s malym prispevkem : ) treba 100,–/rok. tim kolik informaci tu nekteri nacerpaji se mohou vyhnout zbytecnemu davani kol do servisu. nemuselo by tu byt treba tolik reklam(kdyz vezmu,ze by vsichni aktualne zaplatili nejakou mensi castecku by to dalo). zamezilo by to pristup „vtipkarum“ a reklamnich „fejkru“ a problemystu* a treba by jste obdrzeli pri registraci obtisk „radnego clena“ :). ruku na srdce,behem roku to kilo pro......... uplne zbytecne nekolikrat…treba by se zvetsil prostor a mel bych tu i ty smajliky:)

         

        *problemista je tvor, ktery doleze na bf pouze kdyz chce sam rychlou a nejpresnejsi radu a neni choten vyuzit historii :)

        0 0
        • dieegoo  

          Pristupu vtipkaru a reklamnich vocasu by slo zabranit i obycejnym „zalovanim“. K + a – u prispevku by mohlo byt i tlacitko ve stylu „praskni me“, pomoci ktereho by ostatni uzivatele mohli nechteneho navstevnika zarazit ci za urcite podminky primo bloknout – tady by to ovsem chtelo osetrit, aby tuto moznost nemel kazdy, ale napriklad jen uzivatel s vic jak x prispevky ci s datumem registrace od jiste doby. Tim by bylo zabraneno situacim, kdy by si pomstichtivy zabanovany uzivatel zaregistroval dalsich 20 prezdivek a zacal nahlasovat bezne uzivatele.

          0 0
    • Jirik123  

      Palcování příspěvků - na některých webech se to používá. ale dost často mají hodně hlasů úplně zbytečné příspěvky, cenné naopak hlasy nemají – neřídím se podle toho a přijde mi to zbytečné.

      Vlastnost příspěvku Off-topic – není to úplně špatný nápad, ale závisí to na kázni uživatelů, že budou své offtopicy takhle označovat → nereálné.

      Zrušení kategorie Off-topic – přejmenování kategorie off-topic na „ostatní“ nic neřeší.

      • imho jediné funkční řešení je vzít to zgruntu a přejít na jiný software fóra, které už od základu umožňuje moderování, mazání, přesouvání atd, to je ale nereálné a asi by se tak trochu vytratil i duch tohodle fóra.
      • menší míře offtopicu by možná pomohlo optické rozdělení threadů podle kategorií, třeba tak jak to mají na "cyklodiskuze.cz ":http://www.cyklodiskuze.cz
      • pokud někdo touží po blokování offtopicu ve svých tématech, tak už tu jednu šikovnou věc máme a to je blokování příspěvků zakladatelem vlákna. jen je potřeba ji trochu dotáhnout do použitelné formy. je potřeba přidat automatické skrývání blokovaných příspěvků, takhle blokované příspěvky příliš bijí do očí a narušují plynulost vlákna. rovněž by se hodila možnost blokování celých větví příspěvků, protože odpovědi na zablokovaný příspěvek jsou rovněž často o ničem.

      Hlavně bysme se měli zamyslet, jak moc jsou navrhované změny potřeba. Fórum už tímhle stylem funguje léta a lidem to asi vyhovuje, když sem pořád chodí… Jediné co má imho smysl je to doladění blokování příspěvků zakladatelem tématu, všechno ostatní je nereálné, nebo zbytečné.

      Toť můj názor:)

       
      0 0
      • dieegoo  

        K tomu blokování – v současnosti je zvolený způsob blokování příspěvků poměrně nešťastný a to právě z důvodu nutnosti blokovat každý příspěvek zvlášť. To dělá funkci použitelnou pouze pro témata s velmi nízkým počtem příspěvků případně použitelnou pouze pro výrazné porušení pravidel. Neumim si představit, že bych v tématu o více jak 100 příspěvcích blokoval každý jednotlivý offtopic. Možnost rovnou zablokovat celou větev by určitě přispěla k vyšší použitelnosti.

        0 0
      • milan1  

        Vložím to pod tebe, protže ty, jako odborník ve své oblasti zájmů máš jistě dost podobných zkušeností. Nevěřím na jekékoliv řešení ať už tomu říkáme palcování, či cokoliv podobného, nic nepomůže. Kdysi jsem psal, že tady se jednou zavede hlasování a místní všeobecná neznalost odhlasuje i nové přírodní zákony. Neznalost tázajících není vůbec na škodu neštěstím je neznalost diskutujících, kteří nezkoumají, neřeší a už sypou názory a kalí mnoho diskuzí. Moje snahy a návrhy byly a jsou oddělit nikoliv zrno od plev a kohosi ponížit ale umožnit těm znalým aby bez překážek a za společného úsilí tvořili a to vyžaduje jenom kázeň pokud by to mělo být ve společném zájmu. 

        Uvedu vše na příkladu, nebude příliš složitý a bude se snažit ukázat jak to vše chodí a kolk práce dá vyvrátit něco, co zde spousty neznalých doslova zakódovalo jako standart. Problematika se bude týkat oblíbeného měření výšky vidlic od osy po korunku. Tento „problém“ byl stvořen zde společně málo znalými a následně a rozdmýchán do takových rozměrů, že každý začátečník považuje přímo za povinnost tento rozměr hlídat a řídit se jím.  Již v počátku vzniku tohoto „problému“ jsem se snažil napravit pohled a několkrát jsem zde zopakoval, že je to nesmyslné a zbytečné měření, že dnešní vidlice určené pro stejnou kategorii mají i stejný rozměr, který může kolísat maximálně v rozmezí 10 mm. Stačí etdy ohlídat, mám dosud 80 mm a chci 100 mm a vše je zcela a jednoduše vyřešeno. Kdyby se dalo hlasovat právě o tomto dosud, tak vyjde doteď jednoznačně povinnost tuto „veledůležitou“ hodnotu sledovat. Zkusím právě tohle trochu víc objasnit.

        A to tím, že si ukážeme metodu a taky kolik sil bude stát všechno vyvrátit. Hlas v palcování bych měl jenom jeden a ten by zapadl ale hodnotu která ten palec ovlivňuje je myslím jiná a tu se pokusím ukázat tady. Nedávno jsem zde dal odkaz na test z časopisu Bike-magazín dosažitelný stažením ze stránek Suntour. http://www.srsuntour-cycling.com/…b6/index.php?… V testu upozorním na hodnotu zdvihu uvedenou nad obrázkem každé vidlice a v tabulce vedle obrázku k tomu doporučuju přiřadit hodnotu Einbaulange, to je ona výška vidlice osa-korunka. Po odečtení zdvihů které jsou rozdílné se dostáváme k hodnote, která bude stejná a určující -ukáže nám prostor, který nám zbyde mezi osou kola a rámem a kupodivu ten protor bude velice podobný. Jestliže vezmeme jako střední hodnotu 375 mm naměřenou u Foxe, tak výkyvy směrem vzhůru i dolů jsou dokonce 4 mm a tedy v rozsahu oněch 10 mm( přesněji 8mm). Zde vybočuje pouze Sid a DT swis. Tady si lze ukázat co to může znamenat. Extrémní hodnota 365 mm, které dosahují tyto vidlice nám vlastně určuje prostor, který nám zbývá pro pneumatiku. Do tohoto prostoru nám ale zasahuje ještě korunka a musíme tedy ještě odečíst výšku korunky. Tato hodnota výšky korunky bývá běžně 30 mm. Odečteme tedy 30 mm a vyjde nám prostor 335 mm a to už je opravdu málo. Již pneumatika rozměru 2,1" běžně doshuje poloměru340 mm a tedy vyžaduje právě tento prostor aby si v chodu na doraz neškrtala o korunku. Když se podíváme na Sida, tak tam bude řešeno nejspíš obzvlášť tenkou korunkou a tak bude rozměr zřejmě odpovídat a RS Sid bude tedy rekordmanem. V této oblasti Dt už od pohledu nevěřím, korunka je dost vysoká, každý může ověřit sám. Upozorňuju, že vycházíme z měření, která jednotně provedl jeden časopis a tedy s přesnou a stejnou metodikou, (nejde srovnávat s tím, když každý bude měřit sám a s vlastní chybou) a přesto i ten časopis tam má rozsah v řádu několika milimetrů, to když srovnáme stejné typy vidlic na různých zdvizích Talas a F 100 mají rozdíl 4 mm. Taky chyb a nejpíš tiskových se nevyvarujeme, chyba je rozhodně u Reby. To jenom na okraj k samotnému měření a přesnosti údajů. A k typům vidlic, v testu jsou i vidlice o zdvizích 160 mm a ty jsou nesrovantelné, určené pro FR – prostor zde zbávající má hodnotu v průměru 380 mm a je to dané tím, že osazení pneumatikami bude počítat již s jinými rozměry.

        Tak tohle je jedn z příkladů a nevybral jsem přiliš složitý k řešení. Není tady nic, co by kohokoliv mohlo nějak odborně zaskočit, je to pouhé měření a rozměr, který dle reakcí zajímá mnoho lidí, přesto jsem neviděl nikdy a nikoho ze zapálených diskutéru se zabývat toto oblastí hlouběji. Hlouběji znamená ověřit si jak vlastně kdo měří a jak má určen zdvih, vždyť vzduchové vidlice jsou již huštěním ovlivněny na zdvihu dost a jestli si hrajeme s přesností namilimetry, tak už to hraje významnou roli.  Nokho nikdy nezajímalo a nezajímá,jak ovlivňuje sag tuto hodnotu v reálném provozu, protože výška samotná je statické měření a jízdou se vše a to výrazně změní. Nikdo ze zapálených diskutérů tady běžně neupozorňuje že právě sag hraje daleko výraznější roli, než cokoliv změřitelné na kole v klidu a když k tomu přičteme již opakovanou hodnotu, že změna zdvihu v reálu o 20 mm hraje v geometrii roli rozdílem jednoho stupňě, tak nevím, kde se bere strach o to, zda tohle zvládne geometrie rámu každého z tazatelů.

        Tenhle příklad uvádím jako příklad, který není nijak složitý, podklady pro jeho řešení sem byly dány a upozorňuju, že můj hlas má případně platnost jenom jednoho bodu jako kteréhokoliv z případných diskutérů.Jaký měl ten hlas dosud platnost je zřejmé, že i když jsem vše tady označoval za omyl, a vycházel ze zcela stejných znalostí a podkladů, tak se „problém“ uchytil, že je prý důležitý. Kolik práce je za jedním takovýmhle rozborem, který si mohl kdykoliv udělat každý z diskutujících a přitom hodnota hlasu je pro neznalé naprosto stejná, stačí prostě aby kdokoliv napsal já to vidím takhle a to co říkáš asi nebude paltit. Tak o tomhle jsou ty příspěvky, které mě osobně vadí, protože většinou nic neřeší bourají a pocházejí od lidí, kteří si nedají ani tu nejmenší práci cokoliv řešit. Tohle mě vadí a to hlasováním nezměním. Ve složitějších tématech je ale zhola nemožné takhle vše vysvětlit aby to pochopil kdokoliv, když se nesnaží sám. Zbytečné je potom pořád dokola oslovovat a požadovat, tak vysvětli abych to pochopil zrovna já. Debaty se pravidelně zaseknou na podružnostech a nikdy se nic nevyřeší, tohle je podstata návrhů aby se spolu bavili výhradně pokročilejší a znalejší a ti méně znalí z toho čerpali, nikoliv aby zasahovali a hlasovali o hodnotě, kterou většinou nerozlišují, tohle přesně jsem se pokoušel ozřejmit právě na tomhle příkladu. A taky nikdo nebude mít dostatek sil postupovat takhle přesně a jadnoznačně, jako v tomhle konkrétním a jednoduchémpro­blému.

        Dalo by se teď třeba hlasovat zrovna o tomhle problému a já bych navrhoval, ais takto Je tenhle „problém“ dostatečně vysvětlen a doložen? Byl tenhle „problém“ již náležitě vysvětlen nějakou diskuzí? Pomohlo vám k pochopení to, že někdo o tomhle nějak hlasoval a nebo proto vše si ověřili z podkladů zde předložených?

        0 0
        • dieegoo  

          Tady s tebou musim vyjimecne souhlasit, ale i tak k tomu pridam svoje.

          To, ze nekdo odpalcuje – odsouhlasi neci nazor, ktery je zrejme nesmyslny, jeste neznamena, ze ty jakozto znaly vidlic, pripadne nekdo jiny, znaly zase neceho jineho nemuze do debaty vstoupit a uvest problem na pravou miru – presne tak, jak si to udelal ted. Nicmene si zvolil pomerne specificky priklad, ktery vetsina lidi nema sanci praxi jakkoliv overit – ne kazdy ma x modelu odpruzenych vidlic aby vse mohl namerit. Ono palcovani muze pomoci v prostsich tematech stylu – ktere desticky jsou lepsi, x nebo y? Mam zkusenost s x, tak jim dam palec. Technicke debaty skutecne potrebuje vysvetleni, tam se to jen s palcovanim neobejde. Palcovat jde az skutecne prinosna informace.

          Takhle by to melo podle me fungovat. Objevi se otazka – na ni chybna odpoved. Ti co nevedi o cem je rec maji 2 moznosti – necvakat (optimalni) a nebo cvaknout na to, co si mysli (neoptimalni). Pak vstupi nekdo, kdo je schopen uvest vse na pravou miru a pokud je ochoten, problem vysvetli – razem muze jeho nazor „prebit“ ten mylny.

           

          K deleni na znale neznale – je treba si uvedomit, kolik skutecne znalych lidi tu je. Nebude pak diskuze o vidlicich vypadat tak, ze si tam povedes monolog, v systemech pruzeni u celoopruzenych kol zas povede monolog MlokCZ a ostatni budou jen prihlizet?

          0 0
          • MlokCZ  

            Mě ten příklad přijde dobrý a ne nijak moc specifický. Měření výšky více vidlic už tu bylo víckrát, bylo v mnoha testech třeba Milanem zmiňovaného bikemagazinu, ale dříve už tu bylo i z jiných zrojů a vždy to bylo hned vidět, že ty vidlice jsou ± stejně vysoké.

            A nad tím, jeslti má měření smysl, když o to někdo požádá majitele konkrétních vidlic se stačí zamyslet a je jasné, že pak každého hned musí napadnou, že i u stejné vidlice každý naměří něco úplně jiného a bude to stejně k ničemu (stačí velmi častý případ vzduchová vidlice s pružinovou negativkou, dle nafoukání se klidně naměřený výsledek může lišit i klidně o více než 1cm pro stejnou vidlici).

            Tedy není třeba žádné ověřování v praxi přeměřování většího množství vidlic.

            0 0
            • dieegoo  

              No pokud budu mit doma jedinou vidlici o konkretnich zdvihu a zmerim ji, jak pak dostanu jeden jediny rozmer a bez porovnani ci zkusenosti s jinyma nemohu prece vedet, jestli vyska bude mit vliv ci nebude. Stejne tak, pokud budu mit zkusenost s jednim typem brzd, mohu tvrdit ze jsou takove nebo makove, ale pokud jsem nezkusil jine, je to opet pouze domneka.

              0 0
            • dieegoo  

              No tohle je ted zbytecne resit, jen jsem chtel rict, ze zadna funkce ci omezeni neprinese vyrazny poradek sama od sebe, vzdy bude zalezet na ochote lidi respektovat pravidla.

              0 0
          • milan1  

            Právě že tady je hodně znalých lidí ale prostor, který jim je dán je mnohdy dušen méně znalou a přespříliš aktivní částí.

            Špičku nemůže nikdy tvořit jeden jediný člověk, špička je širší a každý z respektovaných má svoje specifika ve kterých vyniká, mezi sebou se ovšem nepřatahují a nehádají, respektují se a jak jsem psal jinde, takový odborník se může skrývat a nepřispívat ale jeden jediný odbornější příspěvek ho dokáže zařadit velice vysoko, kdo ale tohle rozezná, zase jenom ta špička a ne široké masy palcujících.

            0 0
            • dieegoo  

              Priklad byl pritazeny za vlasy, je jasne, ze je tu vic lidi schopnych mluvit do urciteho problemu smysluplne, ale urcite uznas, ze jen malokdo vidi treba do vidlic tak, jako ty, nebo do systemu u fullu tak, jako mlok. Ostatni budou vzdy znalostmi o tridu dve tri jinde. Tady vidim pak problem, jak urcit, kde je jeste ten limit pro dostatecnou odbornost.

              0 0
              • milan1  

                Uvedl jsem ti příklad jednoduchý na odbornost, problém zde stvořený a i kldyž jsem se ho snažil napravit, tak jsem u širokých mas neuspěl.

                Není už lepší přílklad z poslední doby, jak se věci v oblasti hodnocení a hodnoty opravdu mají.

                 
                0 0
                • dieegoo  

                  Tomu rozumim, ale porad se ptam. Spousta lidi tady ma zafixovanou predstavu o urcitem problemu a kazdy, kdo s tou predstavou ji samozrejme povazuje za spravnou – kdo by si taky pamatoval neco, co neni pravda. Zapocne se odborna diskuze na urcite tema a onen uzivatel si rekne – jo, tohle vim jiste (prece se to tu docetl) a sup, hodi prispevek mezi odborniky.

                  Porad mi neni jasne, jak tomuto chces predchazet.

                  0 0
                  • milan1  

                    V reálu ti prostě řeknu nic o tom neví, zkus poslouchat o čem se baví ostatní a pokus se pochopit budu se teď bavit radši s někým jiným.

                    Není to urážka, je to o tom, že s tebou nejde věc správným směrem, k tomu se mohu dobrat jedině s někým více znalým a ty když tohle budeš respektovat, tak se nakonec dozvíš více.

                    Tak takhle nějak.

                    To, že máš špatně zafixovanou představu je věc jiná ale jak ti ta představa byla zafixována špatným opakováním méně znalých to je problém, který by se mohl řešit a jak to dopadá, když nejsou respektovány zkušenosti tak prostě vznikne problém, který nikomu nepomáhá jako to měření výšky vidlic.

                    0 0
                    • dieegoo  

                      Tohle zni rozumne, opet se to ale odviji od ochoty diskutujich takto neznaleho cloveka upozornit na jeho omyl a na ochote dotycneho chybu pripustit a nezacit se hadat, cimz by byla informacni hodnota odborneho tematu opet degradovana do beznych hladin.

                      Pokud se system chyti, casem by mohl byt prinosny, ze zacatku to bude dle meho vypadat spis tak, ze vic jak polovina prispevku v odbornem tematu bude ve stylu – mylis se, uc se.

                      0 0
                  • stihac  

                    vas nechcem rusit v tejto zaiste zasadnej debate, ale rad by som si objasnil jedno: to palcovanie, to je nieco ako prstovanie??

                    :DD

                    0 0
          • stihac  

            Ja navrhujem, aby pred prijatim za ucastnika BF adept musel najprv dolozit, kolko bicyklov zodral (trojkolky a detske bicykle s pomocnymi kolieskami sa nepocitaju), aby absolvoval psychotesty a aby dostatocne preukazal ze vlastni firmu na vyrobu alebo aspon upravu komponentov a to min. v dobe trvania 5 rokov. (Takych co si len tak firmu kupia a budu chciet prispievat potom na BF, takych sikovnych by bolo! Ti su na nas kratki, zeano.)

            No a kto ma kolo za menej ako 40.000 Kc, tak ten sa ani nemusi pokusat! (Alebo aspon z karbonu mosi byt, ale max. 2 roky stare)

            Alebo by sme mohli menovat jednu – dve tzv. opravnene osoby, ktore by boli vylucne jedine ktore by mohli na BF vyjadrovat svoje nazory. A potom uz len premenujeme forum podla nich, kompletne sa od nich vybavime a budeme navzdy vsetci stasti! Uz nikdy ziadne spory!

            :D

            0 0
            • stihac  

              … vlastne jednoduchsie asi bude rovno presmerovat BF na stranku tuňák-festu. :D

              0 0
              • ziki007  

                Seš mamlas… Tady lidi normálně diskutujou a ty tu něco s prominutim vybleješ, páč ti někdo rozšlapal na pískovišti bábovičku…

                0 0
                • stihac  

                  mamlas si s prominutim ty, lebo bud si nepochopil kam to akoze cele smeruje, alebo nepoznas suvislosti.

                  Ked niekto na fore nema trpezlivost opakovane vysvetlovat nejaku vec, tak nech to nerobi. Ale este ovela vacsia tragedia je, ked niekto povazuje svoj nazor a postoj za vseobecne platnu pravdu, ako to je v tomto pripade.

                  0 0
                  • ziki007  

                    Tobě jsou trnem v oku milan1 a MlokCZ, což je z Tvých příspěvků víc než zřejmé. Mě osobně se taky úplně nezamlouvá Milanovo obšírný a někdy direktivní způsob vyjadřování. Nicméně své závěry má podložené fakty a měřeními a počet vidlic, které mu prošly pod rukama  + spokojenost jejich uživatelů mu dává za pravdu. O teorii i praxi odpružení jsem se z jeho a Mlokových příspěvků dozvěděl poměrně dost, což o tvých příspěvcích říct nemůžu. Spíš mi vadí, že se pak v threadu, který má s vidlicemi pramálo společného, snažíš rozpoutat flame, což se ti dnes díky mě povedlo… Já fórum spíš pročítám a z některých tvých příspěvků zůstává můj dle tebe nejspíš chabý rozum stát… Howgh, Z.

                    0 0
    • jecnak  

      Myslim, ze to co tu navrhujes je naprosto zbytecne – kompletne. Palcovani nevyresi nic, prave kvuli stejne vaze hlasu. Kdo ma zajem obrati se primo na cloveka u ktereho vi, ze se ve veci vyzna. Zruseni off topic je nesmysl, jelikoz prave tam se casto resi dost podstatne veci a nejsme preci jen roboti busici do pedalu ale i lidi s podobnymi zajmy prave diky kolu. Mozna by se temito upravami zvedla propracovanost fora a vse by se nalajnovalo ale v realu by utrpel raz fora a potazmo komunity, ktere se zde tvori.

      0 0
      • milan1  

        Ani já nejsem pro radikální změny.

        Můj zájem vždy byl a je jenom o vymzení prostoru pro seriózní debaty, kde případné flame nebude mít prostor a to je vyloženě o lidech a ne o nějakých změnách technického rázu.

        Tyhle debaty beru spíš jako o ujasnění stanovisek k těmto možnostem.

         
        0 0
        • dieegoo  

          Presne jak pises, je to o lidech. Tve reseni v podstate nepotrebuje zadny technicky zasah do fora, jen ochotu lidi prizpusobit se. Coz je mnohem slozitejsi, nez ona implementace novych funkci.

          0 0
          • milan1  

            Ukážu ti jak to je těžké.

            Nedávno v diskuzi na stejné téma jsem dal návrh a tys na něj začal sypat příspěvky, ze kterých bylo vidět, že ses nenamáhal vůbec s přijetím toho, co jsem napsal a reagoval jsi vyloženě jen na své představy, dohadování bylo obtížné a když jsem ti jako příklad napsal, že bych s tebou debatu ukončil, přišla od tebe zcela známá reakce se snahou spočítat mi to jako osobě.

            Takhle se ale reaguje pravidelně a znáš se jistě natolik, že bys řekl, že takhle ty prostě nereaguješ. Kde je ale nepochopení a představa o pravdě na své straně nastupují obvykle takovéto reakce.

            Já jsem dal jenom příklad, jak by se mělo reagovat, příklad, se kterým zde souhlasíš.

            Nechtěl jsem tě nijak ponižovat ale jednoduše ukončit zbytečnou debatu,která vše jenom komplikovala.

            Nemám zájem na osobních střetech, mám zájem o řešení věcí, které ovlivňují oblast a všeobecné znalosti v oboru, který mě zajímá.

            Když konkrétně uvedu ten příklad s měřením vidlic, tak na mě přímo profesně dopadá. Dopadá v množství dotazů, které bych měl řešit jak na běžícím pásu. jednoduchá odpověď totiž není.

            Musím vysvětlovat problematiku měření, chyby v měření a porovnávání, vliv sagu a celé souvislosti.

            Proč by tohle nebylo v zájmu všech aby se vyřešilo tam, kde to vzniklo?

            Poznal jsi někdy tady z těch debat a vlastního přesvědčení, že konkrétně tohle je problém?

             
            0 0
            • dieegoo  

              To jak jsme se dohadovali predevcirem melo jeden prosty duvod. Ja ze zacatku nepochopil pointu ci princip fungovani tveho navrhu a tak jsem se zeptal. V tu chvili sis me vzal jako odstrasujici pripad, ze nechapu o cem je rec a presto mluvim. Stacilo si precist, v jakem tematu s jakou otazkou jsme se tehdy oba vyskytovali – debata o souhlasu ci nesouhlasu s novymi funkcemi, zadne technicke ci jinak odborne zavisle veci, jen vyjadreni nazoru. A tezko muzu k necemu vyjadrit nazor, pokud 100% nechapu jeho princip, proto jsem se ptal.

              Jak je videt, dokazem debatovat i rozumne a pokud jsou jasne vyrceny vsechna plus a minus jednotlivych navrhu, da se dobrat i nejakeho kloudneho konce a ne osocovani, kdo koho napada.

              0 0
            • dieegoo  

              A k tomu, ze jsem nebral v potaz tve reseni. Kdyby to byla pravda, neptal bych se na podrobnosti, na funkci, na princip, jakym chces navrh aplikovat. Po te, co jsi mi toto vysvetlil jsem jen predhodil zpet svuj navrh a uvedl body, ve kterych jsem si myslel, ze je prinosnejsi nez tvuj. To, ze jsem tam tvuj navrh oznacil jako nerealizovatelny nebylo kuli jeho „technicke“ neproveditelnosti, bylo to z duvodu, ze ktereho ho povazuji i ted za velmi velmi nepravdepodobne fungujici. Duvodem je prave lidska neochota.

              0 0
              • milan1  

                Problém byl, že jsi nediskutoval nad mým návrhem ale nad svou vlastní představou, kterou sis vytvořil a která s mým návrhem neměla nic společného a tak debata spočívala v několikerém opakování, přečti si, co bylo napsáno, přečti to ještě jednou a ono pořád nic a pořád jen představy stvořené sebou samým, tohle není diskuze nad tématem, to je skvělá ukázka, jak k nedorozumění dochází.

                0 0
                • dieegoo  

                  Protoze si mi porad nebyl schopny odpovedet na jakem principu by dochazelo k filtrovani zkusenejsich a tech mene zkusenych. Ted uz je to jasne, takze debatu muzem uzavrit.

                  0 0
                  • milan1  

                    Avidíš, kolik to dalo práce a to s jedním jediným člověkem? :-(

                    0 0
                    • dieegoo  

                      Stacilo odpovedet, ptal sem se na jednu vec asi 5× :) Ale porad si stojim za tim, ze to byl typ diskuze, kde takovy zpusob debaty nevadi, proste se jen vyjasnuji nazory. Nazor ani jednoho z nas nemohl nikomu jinemu uskodit pri vyberu, nemohl nikoho zmast zadnym smerem. V technickych diskuzich uz je to vec jina a tam mas pravdu, ze toto se nehodi.

                      0 0
                      • milan1  

                        Tohle už je jenom pro upřesnění, podívej se nahoru do mého prvního příspěvku a tam skoro úplně dole je tohle, cituju:

                        „Zbytečné je potom pořád dokola oslovovat a požadovat, tak vysvětli abych to pochopil zrovna já. Debaty se pravidelně zaseknou na podružnostech a nikdy se nic nevyřeší,.....“

                        Máš pravdu tam to zase tak nevadilo, nezáleželo mě na tom, co z toho nakonec vznikne v technické diskuzi mi na tom záleží víc.

                        0 0
                        • dieegoo  

                          Neslo o to, abych to pochopil zrovna ja, ale informace o tom, jak si dane filtrovani uzivatelu predstavujes tam chybela uplne. Proto jsem se na ni ptal. No nic, timhle tu kauzu muzem definitivne uzavrit.

                          0 0
                      • milan1  

                        A ještě příklad, dal jsem si práci a pro tenhle konkrétní příklad jsem zde myslím dost do hloubky objasnil jeden problém, myslíš, že to někdo v historii někdy najde?

                        Jsme totiž u jiného problému, témata zakládají začátečníci a stačí se podívat na konkrétní stránku a jestli se nepletu, tak tam žije nezáviosle na sobě trojnásobná debata o véčkách a nebo kotoučích.

                        Myslím, že názvy témat podle kterých se následně dá vyhledávat by bylo téma k řešení a diskuzím, já se jich ale nezůčastním, takže jestli tě zajímá tahle tématika, tak ti navrhuju problém, který by třeba byl k řešení, třeba přejmenováním threadu pro následné vyhledávání někým znalým, který by vše lépe charakterizoval, co se tam opravdu vyřešilo.

                        Dopředu říkám, že bych se o tuto „funkci“ nikdy neucházel, třeba by to někoho mohlo zajímat.

                        Líbí se mi, když jde z tématu vydolovat něco pozitivního a tohle konkrétně mě napadá teď.

                        V diskuzi nad tím ale nebudu pokračovat.

                        0 0
                        • dieegoo  

                          Bingo ! jednoduche, prinosne, rozhodne souhlasim. Jako pridanou hodnotu by bylo mozne zvazit moznost zamknuti tematu jinym uzivatelem (moderatorem) a presmerovanim tazajicicho do duplicitniho tematu, kde se probira to same. Prazdne tema by brzdy skoncilo v propadlisti dejin a pri vyhledavani by se vratila pri dotazu na brzdy 3 temata plna informaci a treba 50, ve kterych by nebyl zadny prispevek (pokud by zustala nemoznost mazat temata) – pak neni duvod je otvirat.

                          Mozna by stalo za zvazeni jeste podrobnejsi deleni do podkategorii – Kola a komponenty – brzdy, vidlice, kola… Jelikoz se v hodne tematech odkloni od puvodniho problemu, vyhledavani se stava dost komplikovanym z duvodu, ze mi jako vysledek vrati i spoustu zdanlive nesouvisejicicih temat. Toto rozdeleni by pak pri vyhledavani mohlo vyrazne pomoci – chci hledat v kategorii brzdy a jako klicove slovo zvolim treba avid. Vrati se mi pak skutecne jen odpovidajici zaznamy. Mohu se sice ochudit o urcite informace obsazene v nesouvisejicich tematech, ale malokdo ma cas a chut je prolezat a hledat, zda se tam ona informace vyskytuje a zda ono klicove slovo, podle ktereho bylo vyhledavano skutecne figuruju v nejake smysluplne vete.

                          0 0
                          • milan1  

                            Aktivita ti nechybí a představu o vyhledávání máš, proč bys nevyužil svojí energii právě tímto přínosným směrem? Nebude to třeba tak dokonalé, jak si představuješ na počátku ale každý pokrok je dobrý, současný stav máš zmapovaný a každý posun vhodným směrem je jenom žádaný.

                            Je to rozhodně kladný přístup.

                            0 0
                            • dieegoo  

                              Presunu prispevek na korenovou uroven a at se  k tomu vyjadri ostatni. Takhle hluboko ve stromu ho spousta lidi ani cist nebude. To co jsi navrhl ty je velmi snadno realizovatelne a prinosnost pro forum velka.

                              0 0
                              • milan1  

                                Je to tvé téma a vzniklo právě diskuzí a hledáním kladného výsledku.

                                Dotažení do konce je záležitostí energie, kterou tomu dáš a když vše dovedeš do zdárného konce získáš si respekt právě v této obalsti, tedy smysluplné vylepšování funkcí.

                                Každý si může najít svojí parketu když má zájem.

                                0 0
        • Polka  

          Tvuj pozadavek by resilo prave to moderovani diskuze. Zakladatel vlakna by tak mel plnou kontrolu nad vsim…bohuzel zde asi tezko realizovatelne.

          0 0
          • milan1  

            I takové pokusy tady byly, zakládaly se vedlejší a nepřímo související thready, padalo obvinění, že si tam bude psát jenom vybraná skupina a podobně. Problémů vznikalo víc a to bylo zase jenom o té vůli.

            Osobně si ale myslím, že čím víc se poznáváme i osobně, tak mnoho problémů mizí.

            Nejvíc jich dělají anonymové, které nikdo nezná a kteří se nehlásí k tomu, co napíší, to je z poslední doby zřejmé.

            Osobní kontakty je to, co vidím na tomto fóru za velikou přednost a komunitu lidí, kteří tomu dávají pořádnou váhu, větší, než jakékoliv ononymní prostředí jinde.

            0 0
          • jecnak  

            Ono prakticky staci, kdyz si clovek svuj thread ohlida a pripadne blokne vcas co tam nepatri. Ostatni si pak rozmysli psat nesmysly. Zatim to tak vzdy fungovalo. A pokud ani to nepomuze, tak staci na par dni thread zamkout a az vsichni vychladnou se znovu zacit bavit k tematu.

            Co mi to chybi spis jsou soukrome zpravy.

            0 0
            • Neddy  

              Místo soukromých zpráv je dneska lepší využívat IM, např. Jabber nebo ICQ. Když ti teď pošlu soukromou zprávu (kdyby to šlo), tak si ji přečteš třeba až večer. Ale na ICQ jsi možná online i teď a tak si můžeme psát. Ale k tomu je potřeba jediné, co má málokdo – vyplněný profil.

              0 0
              • dieegoo  

                No hlavne soukrome zpravy by automaticky fungovali kazdemu tady na foru. ICQ nebo Jabber kazdy mit nemusi. A nekdo proste nechce sdelovat jakykoliv kontakt na sebe.

                0 0
                • Neddy  

                  Koho jsem zatím potřeboval, tak jsem kontaktoval na ICQ nebo mailu… víc nepotřebuju. Ten, kdo v dnešní době nemá kecálka, je velkou výjimkou. Sice ne každý tady chce uvádět kontakt na sebe, ale zase ta obrovská práce se soukromými zprávami pro admina… to za to nestojí.

                  0 0
                  • dieegoo  

                    No pokud si kontaktoval kazdeho koho si potreboval, tak nechapu to nadavani na nevyplnene profily

                    0 0
                    • Neddy  

                      No protože ten, kdo nemá vyplněný profil, mě nezajímá… takže jsem ho nechtěl kontaktovat.

                      0 0
              • MlokCZ  

                Soukromé zprávy a IM je něco úplně jiného a každé se hodí na jiné použití. Jsem taky pro soukromé zprávy, na nakole je také používám poměrně často, ale rozhodně bych z toho 90% věcí na IM řešit nechtěl a také tam mít všechny ty lidi, to bych se na IM za chvíli zbláznil (už takhle tam mám lidí až moc).

                0 0
            • Lister  

              Souhlas se SZ – zvlášť v situaci, kdy je nová možnost nemít zobrazený email v profilu.

              PS: zkuste mě někdy chytit přes email nebo ICQ – ti co to zkoušeli můžou vyprávět…SZ by třeba pro mě byly mnohem pohotovější :-)

              0 0
    • t29  

      Palcování příspěvků: jsem pro zavedení

      Označování Off-topic: je mi to jedno – vždycky čtu celé vlákno.

      Zrušení kategorie Off-topic: jsem proti – jsme tu sice kvůli kolům, ale všeho moc škodí a občas je to potřeba odlehčit.

      Navržené drobné úpravy: jsem pro zavedení

      0 0
    • dieegoo  

      Tak z diskuze s Milanem1 vyvrbilo pár dalšich a myslim, že celkem přinosných návrhů, které by funkci fóra mohly skutečně posunout do vyšší úrovně.

      1. Možnost přejmenovat téma – je tu spousta témat s názvem „prosím poraďte“, která jsou nic neříkající – je to sice porušení pravidel, ale na to se tady stejně moc nehraje, takže přejmenování by mohla být vítaná funkce.
      2. Možnost v počátku uzamknout téma s tématikou, která byla probírána v nedávné době. Milan pro příklad uvedl kotouče x véčka. To tu bylo od začátku prázdnin snad 4. Uzamknutím a přesměrováním tématu do již existujícího by bylo dosaženo kumulování informací na jednom místě místo rozstříštění stále se opakujících názorů do desítek témat.
      3. Podrobnější dělení témat do kategorií pro usnadnění následného vyhledávání v historii. Př. – Kola a komponenty – brzdy, vidlice, kola… Jelikož se  hodně témat odkloní od puvodního problému, vyhledávání se stáva dosti komplikovanym a to proto, že jako výsledek hledání vrátí značné množství zdánlivě nesouvisejících témat. Toto rozdělení by pak při vyhledávání mohlo výrazně pomoci – chci hledat v kategorii brzdy a jako klíčove slovo zvolím třeba Avid. Vráti se mi pak skutečne jen odpovídajici záznamy. Mohu se sice ochudit o určité informace obsažené v nesouvisejicich tématech, ale málokdo má čas a chut je prolézat a hledat, zda se tam ona informace vyskytuje a zda ono klíčove slovo, podle kterého bylo vyhledávano, skutečne figuruje v nějaké mysluplné věte.
      0 0
      • Polka  

        A ohledne toho deleni temat…pak by si uzivatel mohl navolit, ktera temata chce cist resp. nechce cist a zobrazovaly by se mu tedy pouze vlakna z „povolenych“ temat. To by mne osobne strasne moc pomohlo :-)

        0 0
    • Lister  

      Já chci jedinou změnu – odstranění problému se skriptem, který mě prakticky blokuje zobrazování dlouhých témat a optimalizaci zatěžování systému – při otevření delšího tématu se mi na nějakých 10 sekud zablokuje celý komp. Na silnějším stroji je to lepší, ale stále je to znatelné.

      0 0
      • dieegoo  

        Co mas za PC? Mne to na pomerne archaickem AMD64 2,2GHz s 512 DDR RAM jede naprosto bez problemu, zadne vytuhnuti nepozoruju.

        0 0
        • Lister  

          můj názor je takový že internetové stránky by měli fungovat na čemkoliv, co zvládá wokna :-)

          0 0
          • dieegoo  

            To ano, jen že si pamatuju, že si tu nedávno řešil nákup nového pc a tak se ptám, jestli tě to zlobí na něm či na něčem fakt starém.

            0 0
            • Lister  

              Zlobí to na starém, ale i na nové mašině s dvojjádrem na 2,7GH je to znatelně pomalejší, než jiné stránky – třeba při zavření tabu prohlížeč lehce zamrzává.

              0 0
              • dieegoo  

                Tak to mě překvapuje, s tím problémy skutečně nemám (používám Operu – zkus, jestli to v ní nebude lepší).

                0 0
                • Lister  

                  Abych tady zase nešířil nějaké fámu – upřesním, že na novém kompu trvá zavření Tabu tak kolem 1s – nic co by člověka nějak obtěžovalo, ale prostě i na tom počítačí pozoruji stějné chování, jako na staré mašině, kde to ale trvá ještě déle.

                  0 0
      • Jirik123  

        prohlížeč? tohle se mi stávalo s Firefox 2, ve trojce už to je v pohodě.

        0 0
        • Lister  

          Jo mám dvojku, u trojky mi chybí moje oblbíbená rozšíření, bez kterých se mi špatně pracuje – minimize to tray a Tab Mix plus. Ale třeba budeš vědět o náhradě, případně aktualizaci :-)

          0 0
          • Jirik123  

            tyhle rozšíření nepoužívám, ale když je hodíš do googlu, tak zjistíš, že už jsou i pro FF3;-)

            0 0
      • Neddy  

        Firefox 2, AMD Athlon XP 2600+ a taky mi to při načítání příspěvků blokuje kompa. Když je thread delší, tak se mě i Frefox zeptá, jestli chci počkat na dokončení skriptu, nebo jestli ho přerušit, protože se zpracovává už dlouho.

        0 0
        • soc  

          FF2, Intel P4 asi na 3.8Ghz, stejný problém. FF3, Athlon XP 2500+ bez problémů… prostě BF jde s dobou…

          0 0
    • prodi  

      neměnil bych nic, tohle je forum, jak má být

      0 0
      • pepek  

        Konečně první rozumný názor.

        0 0
      • hribik A1  

        presne tak

        0 0
      • ufonek  

        No tak já nevím, ale přehledný to tu až tak moc není a pro nováčky je opravdu strašně složitý cokoliv dohledat (no možná nejenom pro nováčky).

        Já se tu rozkoukával asi půl roku a nakonec mi stejně nezbylo než si založit vlastní thread a zeptat se tam. Ono jak člověk hledá konkrétní věc a vždy mu vyjede minimálně několik stovek threadů, přičemž 90% příspěvků v nich je OT, tak je fakt strašně časově náročné to všechno prolízat.

        Hlášky typu „hledej v historii“ mi někdy přijdou víceméně úsměvné.

        0 0
        • dieegoo  

          Presne o tomto jsem psal o nekolik prispevku vyse. Mozna ze navrhovane upravy ve vyhledavani by toto mohly vyresit.

          0 0
        • jecnak  

          To fakt nechapu. S vyhledavanim na B-F nemam nejmensi problem. Jedine co me stve, ze lidi nejsou schopni spravne nazvat thready, coz prave treba vyhledavani v budoucnu omezuje.

          0 0
          • dieegoo  

            Ja tam par problemu vidim. Ne funkcnich, ale zdrzujicich. Jak pises – spatne nazvy threadu, duplicitni thready a tak dale.Najit se da, ale trva to zbytecne moc dlouho.

            0 0
            • jecnak  

              Myslim, ze to ale neni o systemu, ale o uzivatelich.

              0 0
              • jirkacv  

                ale jelikoz uzivatele jsou takovy jaky jsou tak by je system mohl vic usmernovat

                0 0
              • dieegoo  

                Castecne mas pravdu. Sam system lenost/hloupos­t/neochotu uzivatelu neodstrani, ale muze ji pomoct redukovat. Pokud uzivatel bude hledat info o brzdach shimano xt treba, co muze napsat do vyhledavani? Kombinaci je hodne, vysledku bude jeste vic. Pokud by ale slo prispevky radit do podrobnejsich kategorii, stacilo by do vyhledavani napsat XT, z listboxu vybrat brzdy a vysledek by odpovidal zadani.

                0 0
          • Lister  

            Jedine co me stve, ze lidi nejsou schopni spravne nazvat thready

            Přesně tak. Ono hledat něco podle obsahu v příspvěcích je tady skoro nemožné. Jediný rozumný způsob je podle názvu threadu, Ale pokud lidi neumí nazývat vlákna nějak rozumně, tak je to hodně komplikované. To, že se pak ani neumí pořádně zeptat, je věc na delší povídání.

            Pokud jde o vyhledávání tak by neuškodila možnost hledat pomocí více klíčových slov než dvou – pokud to jde vepsáním do jedné kolonky, tak mě klidně poučte. A nevím jestli funguje hledání pomocí jmen uživatelů – to hodně haprovalo ve staré verzi.

            0 0
            • stihac  

              ja by som prosto tym ludom zakazal jezdit na kole. Alebo aspon kupovat nove kola. :D

              0 0
    • Hádě  

      výborný nápad, berte si z něho příklad!

      0 0
    • Volf  

      Můj kamarád ,, softvérák ,, vždycky tvrdí, že se nemá hrabat do věcí, které fungujou. Já jako muzikant zase říkám, neměň pračku, která ještě pere. Fakt žasnu nad tím, že jsou pořád lidé, kteří nemají nic jiného na starosti, než vrtat do vzhledu a funkcí B-F. Když si to porovnám ještě se starýmn BF blahé paměti, tak B-F má jednoznačně slabinu mezi židlí a klávesnicí některých uživatelů.

      0 0
    • camlost  

      kdyz se nezda hodnoceni prispevku, zavedte hodnoceni uzivatelu (hodnoceni uzivatele vypocitat podle toho, jak jsou hodnoceny jeho prispevky).

      • autor threadu by si nastavil, kdo muze do toho vlakna prispivat (od jakehohodnoceni).

      jako kazde omezeni, i tohle ma spoustu potencialu k problemum. umim si predstavit, ze nekdo umyslne vyblokuje Mloka z diskuse o UST plastich, nebo Hnoje a milana z diskuse o jejich „oborech“ (lepsi slovo me ted nenapadlo).

      ps: zrejme by se ze me stal read-only user. :-)

      0 0
      • Volf  

        Každá regulace je škodlivá. I ban nebo mazání příspěvků není řešení. Toto fórum mělo vždycky samočistící schopnost a je potřeba mu ji zachovat. Prostě si musí lidi zde uvědomit, že oni jsou B-F a podle toho jak se chovají, bude B-F vypadat obsahově. Jak do té svobody sáhneš, tak B-F ztratí genius loci a bude po něm. Protože nejenom kolem jsem živ, ale opravuji i kytary a občas hledám na kytarových fórech díly nebo rady a tak vím, že B-F je ve své podobě unikátní a byla by škoda ho unifikovat.

        0 0
        • camlost  

          no mne to je jedno, blokovat uzivatele muzu i bez toho, aby takovou funkci nabizelo forum jako takove (jedna z moznosti je popsana ve vedlejsim threadu, i kdyz zrovna ta mi nevyhovuje).

          byl to jen navrh pro ty, kteri maji chut a moc to nejak resit.

          0 0
          • Volf  

            To jen posouvá důsledek před příčinu. Podívej do mého s hádětem se nemluví. Napsal jsem jednoduchou věc aby se tam nic nepsalo jen souhlas nebo nesouhlas s touto výzvou. No a výsledek vidíš. Objeví se zde nějaký hádě a zakládá a zakládá. Kdyby se na něj nereagovalo, tak to prostě může nahoru tahat jen on sám tak jak to dělával kdysi burnount se saabem. Takto tam má stále kolem stovky reakcí a jen se dobře baví. A pak se řeší bany nebo blokace. Přitom blokaci může udělat opravdu každý sám tím, že bude ignorovat vlákna s autorem hádě až hádě x. Jak myslíš, že ho to bude potom dlouho bavit. Je fakt že toto fórum je poslední dobou výrazně za svým zenitem a bere docela čáru z kopce dolů. Byly zde vždycky hádací vlákna, ale mělo to úroveň, protože se mluvilo o něčem. Nedávno jsem to psal Luce. Už jsem uvažoval nad tím, že si dám pauzu, ale ještě je zde pár lidí, které bych nerad ,, ztratil ,,. Bohužel spousta jich sem už nechodí / namátkou pádlista / a přestali se zde probírat témata spojená s kolem / odkazy na vyčichlou historii / a řeší se zde pojídání placent / burnout / a nebo teď aktuálně kraviny od xtého klona háděte. Je to prostě smutné. Myslím si, že ta původní komunita B-F / a byla to opravdu komunita / je pryč a ti burnouti, saabové, jarynové, olkycové a háďata to zde degradují na novinky na seznamu. Ale je to třeba přirozený a většinou žádaný stav a pak je potřeba demokraticky uznat, že to bylo chtěné a smířit se s tím a nebo odejít. Kdybych to shrnu, tak si myslím, že umírá poslední opravdické fórum, které bylo návykové, poučné a hlavně dost pravděpodobné. Kdysi když jsi se zeptal, tak většina odpovídajících naprosto přesně a pravdivě odpovídala. Dnes jsou zde lidi, kteří když řeknou dobrý den, lak se automaticky podíváš jestli není tma :-).

            0 0
            • martin_bakov  

              Tak cerne bych to nevidel, forum se vycisti a pojede se dal.

              0 0
            • camlost  

              myslim, ze jsme ve shode – cilem je nechat ty hadata vykecat a pockat, az je to prestane bavit.

              na druhou stranu ale nevidim duvod, proc by mi zaplava jejich jiste hlubokych myslenek mela zabirat misto na monitoru.

              jasne, muzu u kazdeho vlakna kliknout na „pridat mezi blokovane“ (nebo jak to je). ale proc bych to mel delat rucne, kdyz to zvladne pocitac sam a mnohem rychleji?

              vysledek je stejny. neuvidim thread, nebudu do nej prispivat, atd.

              mimochodem, ode mne nema Hade zadnou reakci, kdyz nepocitam tyhle tri v tomhle threadu. a i tahle je posledni.

              co se tyce povzdechu nad koncem „stareho dobreho BF“, je to jako s kazdym jinym systemem. zacnes s pocatecnim nadsenim, postupne pridavas uzitecne funkce, stavis dalsi a dalsi patra.

              postupem case se zacne system pod svou vlastni vahou naklanet, az se zriti.

              pak vznikne novy system a cyklus se opakuje. s tim se neda nic delat, leda jednou ten system uz nebudovat.

              0 0
        • Radek Broz  

          „Každá regulace je škodlivá.“ jak tohle může říct volič ČSSD opravdu nechápu.

          0 0
          • maajkee  

            no vidíš jak jseš nechápavej.

            0 0
          • Volf  

            To máš blbý ale na druhou stranu třeba časem dospěješ k osvícení a pochopíš, že hodnocení se dělá na základě vlastního uvážení a ne jen na tom, že si přečteš to, co vytrhne z kontextu pár nedospělých hlupáků.

            0 0
    • jizby  

      měl bych taky nápad na drobný vylepšení:

      Možnost volby, aby se napsaný příspěvek nezvedal nahoru, ale zůstal dole. Realizace třeba zatržítkem ve formuláři.

      Proč by to někdo dělal: třeba si četuju s někým konkrétním a nemyslím si, že by to ostatní zajímalo. Nakonec se to stejně dostane nahoru s dalšími příspěvky, takže žádné tajení by to nebylo.

      K čemu by to bylo dobrý: zmenší se počet refrešů. Menší zatížení serveru i čtenářů. Opticky BF míň pojede, ale jen díky tomu, že část balastu zůstane dole.

      0 0
      • Neddy  

        „třeba si četuju s někým konkrétním a nemyslím si, že by to ostatní zajímalo“

        Myslím, že od chatování jsou jiné věci než veřejné fórum o cyklistice. Zejména při chatování s někým konkrétním je lepší využít IM či e-mail ;-) Když to ostatní nezajímá, napiš to pouze jemu…

        0 0
        • jizby  

          sorry, výraz " když si četuju" je sice ich forma, ale nebylo to myšleno jako, že já sám to dělám. Popravdě řečeno to vůbec nedělám. Ale to je jedno, kdo to dělá. Berme jako fakt, že se to děje a žádné apely tomu nezabrání.

          0 0
    • Lubor  

      Našel jsem asi BUG.

      Když vysí přidaný komentář v režimu úprav těch 180 sekund. Tak při kliknutí na uživatelovo jméno – teda sebe dostanu adminův profil. To navíc na extra proklikové stránce, takže je po editaci. Ale možná tomu pomáha i častečný noscript.

      0 0
    • dieegoo  

      Mě by zajímalo, jestli jde o chybu jen u mě a nebo obecně – nejde mi měnit nastavení v uživatelském profilu. Ať cokoliv změním a dám uložit, zvýrazní mi to pole pro zadávání emailu (asi že je špatně vyplněn, ale není) a změny se neuloží.

      0 0
      • Lister  

        Vymazat cache prohlížeče a obnovit??

        0 0
        • dieegoo  

          Zkoušel jsem, nepomáhá. Teď jsem si ještě všim, že to vypíše chybu „uživatel se stejným emailem je již registrován“… divný, registrovat se fakt znova nezkoušim :)

          0 0
    • madcat  

      Když bych měl teda taky napsat, co mi na jinak velice dobře fungujícím B-F chybí, tak je to něco jako status „přítele“ – tzn. že bych některá ID označil jako svoje „přátele“, a pak bych je nepř. nahoře v rožku viděl, zda jsou on-line, a případně bych z nějakýho pull-down menu mohl buď vyhledat jejich poslední příspěvky, nebo třeba jim napsat zprávu atd…

      0 0
    • Smazaný účet  

      mě na BF vadí, že témata nad 500 příspěvků jsou už dost nepřehledná a jejich načítání je pomalé.

      0 0
    • dieegoo  

      Včera mě napadla jedna věc – doufám, že tu ještě nezazněla. Bylo by možné vedle funkcí „blokované“ a „bookmarky“ přidělat funkci ve stylu „kde přispívám“ ? Byla by to obdoba zmíněných bookmarků jen s tím rozdílem, že by se tam automaticky zařazovala všechna témata, ve kterých je uživatel aktivní. Ono cpát si každé téma, do kterého něco napíšu do bookmarků není uplně ono a tohle si myslim, že by mohlo celkem pomoct.

      0 0
      • madcat  

        Tohle celkem dobře umí rozšířené vyhledávání se zaškrtnutým políčkem „hledej v nicku“, ne?

        0 0
        • Neddy  

          Přesně tohle dělám. Ale uznej, že jednou kliknout na odkaz nebo kliknout na rozšířené vyhledávání, napsat nick, odškrtat název+text a zaškrtnout přezdívku a následně odeslat formulář, je sakra velký rozdíl. Pro admina ovšem jeden odkaz navíc je jen otázkou několika minut, pokud se ve svém díle orientuje.

          0 0
    • vla  

      Ahoj, za sebe musím říct, že mě na B-F poslední dobou nejvíce sere pevné formátování textu tak, že se dá rozumně číst jen ve fullscreen modu. Admin má zřejmě širokoúhlý monitor a nepříliš otevřených woken. Ale jinak fajn místo na netu, dík.

      0 0
    • madcat  

      Ještě mě napadla jedna věc, která tady asi chybí – nebo jsem ji zatím nenašel: vyhledávání v komentářích k fotkám. Občas se pod vloženou fotkou rozjede nějaká diskuze, do které taky sem tam přispěju, a pak se po čase chcu podívat, jestli náhodou tam není něco novýho, jenomže už nevím která fotka to vlastně byla, a su v prdeli :-)

      0 0
      • Neddy  

        Přesně. Opět by stačil jen jeden odkaz navíc, který vypíše fotky, které jsme komentovali…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Nevím, čím to, ale v Google Chrome mi to při vkládání obrázku napíše výstrahu a nelze vložit obrázek. Začalo to teprve nedávno, pravděpodobně s novou verzí prohlížeče, dřív mi to chrome nedělalo. Opera fachčí ok.

      0 0
    • Nimrod  

      mně tu chybí nějaké „projekty“. třebas jako je na retru nebo v plno dalších. prostě někdo bude stavět kolo a vypíše v prvním příspěvku co zamýšlí a pak bude dokumentován průběh stavby s detailama až po finále. hrozně rád projíždím takovéhle thready

      0 0
    • madcat  

      Objevil jsem asi jeden menší bug: v záložce „users“ je v posledním sloupečku detailů každýho usera napsaný „datum poslední reakce“, což je ale blbost imho, páč to datum, co tam je, odpovídá datu registrace danýho usera, který uvidím, když kliknu přímo na jeho nick… Nevím, jestli jsem to nenapsal příliš šroubovaně, snad je to jasný :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.