Návleky na nohy = teplo na nohy

43 nepřečtených
  • gamster

    O tom zda se návleky v tomto počasí vyplatí nemůže být ani řeč,ale spíš bych chtěl vědět jaké.Na trhu jsou jich nespočet.Nejvíc by mě zajímalo,které je nejlepší zpracování:jestli z roubaixu nebo super-roubaixu(vzhledem k dnešním teplotám kolem 15°C).Jestli jsou k něčemu ty zipy u kotníku(nebo jestli to jenom řeže do nohy),jaký je nejlepší zakončení(aby nesjížděli)- spíš nějakou gumičku,nebo radši silikonový pásky,atd.....

    Prostě nejlepší návleky v poměru:cena/kva­lita

    0 0
    • jonti  

      Nie je mi jasne o ake navleky ti ide, na kolena, na nohy, na ruky alebo na tretry?

      Podla mna je v sucasnosti zima na vsetky navleky, jedine tie na tretry su aktualne.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Mám spoustu oblečení na kolo, ale návleky na nohy ne a ani nemám v plánu je pořizovat. Připadají mně zbytečný. Buď je takový teplo, že si vystačím v letních kraťasech a teplých návlecích na kolena, nebo je taková zima, že mně v letních kraťasech stehna a kyčle prochládají, a prochládaly by i kdybych měla na lýtkách dvě vrstvy Roubaix a navrch ještě Superoubaix. Pro takový počasí používám Roubaix tříčtvrťáky, lýtkám (aspoň mým) chlad nevadí, ale stehna mám na chladno náchylná, když je ještě větší zima, tak čapáky.

      0 0
      • Paja  

        dtto

        0 0
      • MlokCZ  

        Jsem na tom úplně stejně. Sice tu ještě návleky teplé (roubaix) na nohy mám, ale od té doby, co mám tříčtvrťáky z roubaix jsem je nepoužil už ani jednou. V létě sebou vozím už také pouze teplé návleky na kolena.

        Ještě jsem teď po dlouhé době konečně otestoval tříčtvrťáky z roubaix + teplejší podkolenky a ukázalo se to jako výborné řešení i v praxi. Do teď jsem je pořád jen vozil v camelu do rezervy (ty podkolenky) a když byla větší zima tak samozřejmě rovnou jel v dlouhých.

        Ve středu na ně poprvé došlo. Skoro 2 hodiny jsem jel bez nich (tak jsem vyjížděl) a bylo mi akorát, takže to na dlouhé opravdu nebylo. Pak se k večeru ochladilo a něco přes hodinu jsem dojížděl v těch podkolenkách a super.

        0 0
        • gamster  

          Můžu vědet Mloku ,v čem sou ty 3/4 lepší.Jediný co mě napadá že nebudou sklouzávat,ale to už dnes maj dobře vyřešený aj některý návleky.

          0 0
          • pegas  

            pokud mohu odpovedet za Mloka (a doufam ze odpovim spravne:-)),tak vyhoda 3/4 je ze mas zateplenej aji vrsek-stehna+citliva mista, coz je na nohach to nejdulezitejsi…na kolena vezmes neco do baglu…na stehna zadny operativni reseni neni…

            0 0
            • Lister  

              přesně tak.

              Už to dlouho plánuju, ale nějak jsem je ještě nepořídil. Poslední kombinace kterou používám jsou lehce zateplené dlouhé kalhoty bez vložky, kterým jsem ustřihl nohavice asi 10 cm pod kolenem, pod to beru spodní prádlo s vložkou a v okamžiku, kdy začne být zima na kolena, tak přetahuju nákoleníkama – vypadá to blbě, ale funguje to dobře :-) Bylo to ale jen rychlé nouzové řešení – ty kalhoty stály 250kč a zbytek byl doma. Momentálně šetřím na ty 3/4 – měl jsem je objednané už na jaře, ale nějak ten obchod nebyl schopný je dodat a já na to pak zapomněl.

              0 0
              • pegas  

                tohle reseni mam v planu ja..kupovat 3/4 za 1200 je pro me trocha unreal…pockam az bude nejaka akce v lidlu/tchibu a koupim delsi zateplene kalhoty a smiknu je pod kolenama a pritulka je zapravi a bude to levne reseni…zas tolikrat ty 3/4 nevytahnu…napadlo me i i kolena podsit nejakym plysem ( sikovna svadlena to zespod podsije a zapravi)…

                0 0
                • zdenek  

                  Já jsem si na dlouhé nezateplené čapáky nechal přidat vrstvu na kolena a vyhovuje mi to. Navíc pod ně nosím krátké s vložkou, takže mám dvojitou vrstvu od kolen nahoru.

                  0 0
                • Lister  

                  s tím podšitím mě napadlo to stejné, jen bohužel až potom, co jsem ty ustřižené kousky vyhodil do popelnice :-(

                  0 0
                • o.1  

                  V lidli mavaju take zateplene s presitymi kolenami, tie su vyborne(a este za tu cenu), ani ich vdaka zipsu na lytkach netreba odstrihavat a pokryju teploty cca 0–18°C.

                  0 0
                • Pedro RB  

                  S tím přešitím kolen něčím tlustčím (jestli jsem to dobře pochopil) bych byl opatrnej. Kolena jsou citlivý na tlak něčeho nepružnýho (češka) a vzadu v kolení jamce mi dělá nepříjemě krabatící se látka. Mě takhle trápily dlouhasy od sensora pošité na kolenou nefukem.  3/4ťáky od New Line (v popisu určené v létě do deště – v reálu na chladnější jarní až podzimní dny) vozíme oba s přítelkyní a líbí se nák komplet teplejší provedení až pod síťované kšandy..

                  0 0
                  • pegas  

                    nemyslel jsem nepruzne jako treba neprofuk,ale spis druha vrstva plysoveho (chlupateho) matrose ze ktereho se dela vnitrek lycrovejch zateplenejch kalhot…ci jiny teply pruzny matros..

                    0 0
          • Evilcleaner  

            tak má v teple i kýčle… protože ten roubiax je samozřejmě všude.

            0 0
          • MlokCZ  

            Už odpověděli za mě, přesně jak píše pegas.

            Dále v některých místech, kde to naopak nebude žádoucí budu mít roubaix + ještě vrstvu těch tenkých krátkých (nebo bych musel řešit přesně navazující a téměř se nepřekrývající, to pak ale zase nemusí dobře držet).

            A ještě poslední důvod, je to mnohem pohodlnější než jezdit s návleky.

            0 0
            • MlokCZ  

              Ale samozřejmě je tu jedna zásadní nevýhoda, je to výrazně dražší, zvlášť když chci mít alespoň dvoje ty 3/4 tečný teplé, abych je nemusel hned prát v ruce po každé vyjížďce (vše co jezdím na ostro nikdy nevozím déle než 1 dlouhou vyjížďku než to přijde vyprat).

              0 0
        • Martinson  

          Je ještě samozřejmě víc variant, neuvažuješ volný kraťasy. Vozím několik let návleky Axon s windstopperem za cca 500, díky větší větruodolnosti jsou poměrně univerzální, někdy se ale pod nima koleno trochu zapotí. Vozím je i na teplých čapákách s no-wind a kombinuju je i s tenkejma čapákama a nebo jen s volnejma kraťasama. Ty vozím ale ke všemu protože jinak táhne pytlík.

          Teplo na lýtka neřeším, o to víc si musím hlídat prochladnutí svých revmatických kolen.

           
          0 0
          • gamster  

            Tak jsem hledal a hledal a našel tohle,co si o tom myslíte(myslím po stránce zpracování,a značky ATEX) http://www.vseprokolo.cz/…erowind.html

            Ta varianta ,co píše Mlok, by taky nemusel být špatná,ale je pravda že ty 3/4 jsou trochu cenově výš,a já myslím že by mě pro začátek mohli stačit návleky (pozdějšímu upqradu se nebráním).Jak píše martinson,ta větruodolnost by se taky někdy mohla hodit.

            0 0
          • Lister  

            Jsem myslel, že volné kalhoty přes čapáky vozím jenom já, ale vidím že se najde i jiný podobně postižený člověk :-)

            0 0
      • o.1  

        Vidis pre mna su zas navleky najviac vyuzivana cast oblecenia, bez nich by to bolo ovela komplikovanejsie. Jar, koniec leta, jesen, ked idem rano do roboty je dobra kosa a poobede je uplny hyc, na to su navleky uplne idealne, podobne ako zaloha na hory pri zhorseni pocasia, vyhoda je ze nic nevazia a nezaberu ziadne miesto, takze ich mozes mat stale zo sebou a nemusis spekulovat co si obliect. Takisto ako spodna vrstva v este vecsom chlade.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Taky dojíždím do práce a potýkám se tak s velkými teplotními skoky. Ale  pro dlouhé návleky na nohy prostě nemám využití. Jsou pro mě to stejný, co teplý návleky na kolena, jen kolínka jsou skladnější. Oboje mně nezahřeje stehna a kyčle a pokud je taková teplota, že nepotřebuju tyhle části těla zahřát, už vůbec nepotřebuju teplo na lýtka (ba naopak tipuju, že by mně mohlo vadit). Ale chápu, že někomu můžou návleky na nohy připadat dobrý. Pro mě je to zbytečný kus oblečení. Jinak vestičku, návleky na ruce, kolena, to vše používám a vnímám jako nenahraditelné kusy oblečení.

          0 0
          • o.1  

            To su skoro rovnocenne alternativy. Ale tie navleky mi vyhovuju aj ako nieco male(nie su zateplene iba neprefuk na kolenach  tze nezaberu ziadne miesto) co zahreje este ovela viac. Vdaka zipsu = nakoleniky a plus je ked je vecsia zima. Zakryju cele stehna kde su este prekryte kratasami, ked zakryjes lytka aj kolena su vo vecsom teple. Ked treba, bedra mam prekryte velmi dlhym spodnym pradlom s neprefukom alebo mam volne kratasy-jedina nevyhoda, ze to vyzera divne :)ale v tej zime stretavam v lese aj tak iba divu zver:)

            0 0
          • TinkTink  

            Ta vesta se mi zda jako temer nejneuzitecnejsi vec z meho pohledu :-) – kdyz je to na vestu, sundam z jarni/podzimni bundy rukavy a pohoda jazz…kazdej se ale ocividne oblika jinak a kazdej ma jiny veci na ktery je nachylny.

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Sundáš rukávy a máš co? Vestu. :-) Ale jo, pochopila jsem, připadá Ti zbytečný mít zvlášť vestu, když máš „vše v jednom“. Já mám vesty dvě. Ale nejsem cvok, prostě se to tak nějak sešlo. :-) První mám od počátků mýho bikování, druhá je týmová. Plus větrovku s rozepnutelnými rukávy. Jak jedu na silničku, tak šahám po tý bundovestě, kvůli barvě. Ale výběr vesty na bike je vždycky těžký dilema. Nehcápu, jak se někteří můžou rozhodovat mezi X biky a X silničky, já bych asi nevyjela, furt bych stála a přemýšlela, na čem pojedu. :-)

              0 0
              • zdenek  

                Vesta je snad jediný, co ještě nemám. A nějak mi nechybí. Když jedu tričko s krátkým + bunda s dlouhým, tak mi první začne být zima na ruce. Zatím jsem nepotkal situaci, kdy bych potřeboval ubrat vrstvu na rukou. Jedině krátký dres + návleky na ruce.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Na ruce jsem na tom stejně. Vesta ale není vrstva co zahřeje, pouze řeší neprofuk ze předu, záda má ideálně síťovaná celé. A když si je ve výjezdu rozepneš, tak je to už skoro stejné jako když si ji zcela sundáš. A když se pak mimo výjezd jede rychle, tak oceníš neprofuk zepředu. Je to jediný způsob, jak mít neprofuk zepředu a ještě přitom skvělý odvod potu pro větší intenzitu.

                  A jak mám taky zmrzlé ruce, tak vestu používám ke dvěma kombinacím. V lětš sebou vozím teplé návleky na ruce + vestu na chladné večerní dojezdy. Někdy použiju jen samotné návleky, někdy i tu vestu ještě k tomu.

                  A když se trochu ochladí, řekněme cca 12–16st., tak vozím dlouhé funční prádlo a přes to dlouhý dres a přes to dle potřeby vestičku. Především k těm 12st. už potřebuju něco zepředu, co neprofoukne, ale na membránovou budnu je ještě vedro.

                  0 0
                  • zdenek  

                    To první mám vyřešené bundou, která má neprofuk jen zepředu. Samozřejmě zip po celé délce, takže se do kopce nechá rozepnout. Teď je na ni ještě teplo, ale pod 10°C až do –5 prakticky nenosím nic jiného.

                    Při těch 12°C už vydržím v lehce zateplené bundě bez neprofuku. Je to tak na hraně, abych se nezpotil a zároveň mi nebyla zima.

                    0 0
                  • nobody  

                    naprostý souhlas, vestu se síťovanými zády (Kalas) jsem si koupil před týdnem a lituju, že jsem si ji nekoupil dřív, je to supr část oblečení. Třeba dneska jsem vyrazil v hrubším funkčním prádlem a vestě a bylo mi akurát, v lese jsem měl vestu rozepnutou a na silnici zapnutou až k krku. Kdybych si vzal jen tenký dres a bundu (větrovku bez neprofuku), už bych se vařil a jezdit s napůl rozepnutou bundou, kdy by mi foukalo až na záda a hlavně na krk, není pro mě ideální. Bunda (větrovka) je pro mě ideální, když bude teplota pod 15st. a nepřesáhne to po celou vyjížďku.

                    0 0
              • Krys  

                Nad vestou už nejaký čas špekulujem. Aj tak ma čaká pred zimou nejaký doplňujúci nákup (a zároveň presviedčanie domáceho rozpočtu). Hlavne ma ale mrzí, že som si za rok a pol nenašiel čas na uháčkovanie vlastného funkčného oblečenia. :)

                0 0
              • TinkTink  

                To nebylo mysleno osobne, ze ne? :-D

                Vestu praveze nemas – vesta ma jiny zada :-D

                0 0
                • TinkTink  

                  Sem to napsal pekne blbe…kdyz je to na vestu, tak si dam toto, ale ty zada mi tam nechybej – zada je jedno z mist kde mam rad teplo, takze kdybych nemel rozvinutou emapatii pro jine druhy lidi :-D, tak  bych Vas nechapal :-D

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Na zádech mám ale camel. A potím se na nohou a rukou velmi málo a o to více na trupu. Proto mě ta kombinace camel + něco méně prodyšného na zádech hodně vadí.

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Já používám obě varianty. Samostatný vesty se síťovanými zády jen jako neprofuk, jednu z nich i jako mírně zahřívající vrstvu (asi jako lehkéí triko s krátkým rukávem) a vesta vzniklá odepnutím rukávů z bundy je víc hřející, na bika ji moc nepoužívám. Ale síťovinu na zádech má taky, i když ne „pod kejmlem“, ale více nahoře. Ale horší odvětrávání a menší rozsah použití znát je.

                      0 0
                  • kámen úrazu1  

                    :-)) Ještě že se umíš tak dobře vcítit. :-)

                    0 0
            • MlokCZ  

              Sundáním rukávů z jarní/podzimní bundy vestu rozhodně nemám. Vestu mám s komplet celými síťovanými zády a hlavně tenoučkou (prostě slouží pouze jako neprofuk na přední části těla). A také ta vesta nezabere vůbec žádné místo v camelu.

              Já rukávy sundal jen na vyzkoušení u obou mojich bund a to je pro mě zcela nepoužitelný. To bych se na těle uvařil a ruce mi zrzly, kdybych použil membránovou bundu se sundanými rukávy. A oproti variantě s vestou to odvádí pot o několik tříd hůře. Ale samozřejmě záleží jakou máš tu jarní/podzimní bud­nu.

              Jak už jsi ale psal, je jasné, že každému sedí něco úplně jiného.

              0 0
    • Rastaman  

      Zdravím, k dlouhým návlekům se zipem: mám Axon 90% Polyester 10% Spandex se zipem u kotníků a jsem max spokojen i když jsou samozřejmě dražší než obyč. To zapínání oceníš, když chceš návleky sundat (nebo obléct), protože nemusíš zouvat tretry (hlavně pokud máš tretry s přezkou). Pozn: u kotníků jsou návleky trochu volnější, takže zip nijak nevadí. R.

      0 0
    • o.1  

      Ja mam od slovenskej firmy NyNa, nezateplene(hrubka normalnych kratasov) s ne­prefukom na kolenach, zakoncene je to asi silikonovym paskom. Komfort je to asi tak od 10 do 20+ °C ked rozopnes zips na lytkach(zips koli tepelnej regulacii jednoznacne ano). Nezhrnuju sa, material kvalitny, jedina vyhrada je k sitiu, asi 2–3 krat som ich vzadu spevnoval, co zase za tie vyse dva roky vzhladom na frekvenciu pouzitia a hlavne ako dostavaju zabrat pri prejazdoch pomedzi vselijake haluze a malincie nie je az take strasne. 

      Idealne pre tepelny komfort a rozsah pouzitia sa mi zda mat asi tak dvojnasobnu vrstvu latky +neprefuk na kolenach a samozrejme zips na lytkach. Ale neviem ci take existuju.

      0 0
    • gamster  

      Vydím že se to tady rozvinulo v dost zajímavou diskuzi,ale k tématu.Napadla mě ještě jedna možnost.Vy tady sice píšete,když budu mít návleky,tak mě bude zima na stehna a výš…(nebudu chodit do detailu-pánové vědí).A co kdybych to vyřešil touhlenctou variantou:

      http://www.cyklo-obleceni.cz/…e-ANITA/d543

      Nějaký delší boxerky,trencle,…(tře­ba i nějaký teplejší),a je vyřešena otázka:zima na stehna,přece?A o zby­tek se už postarají návleky.                                                             Nebo se pletu?????

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak to vyřešit samozřejmě můžeš. Vozím funční trenky (progress micro) pod dlouhé teplé čapáky, aby bylo tepleji na tyhle partie a navíc to má tu výhodu, že dlouhých čapáku více nemám (narodíl od kraťasů), takže tím ocením, že ty čapáky nemusím pokaždé prát jako kdybych je jezdil na ostro. A navíc ty membránové pokud možno moc neperu.

        Bude ta kombinace ale mnohem méně pohodlná než vzít ty 3/4 teplejší. Já bych takovou kombinaci jezdit opravdu nechtěl, i když svůj účel splní.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.