Nářadí na rozebrání favorita na prvočinitele

31 nepřečtených
  • morph

    Zdravim,

    o víkendu jsem vylovil na chatě starýho favorita a řek si, že bych z toho mohl udělat trochu použitelný singlespeed. Nejdřív bych rád na to hodil aspoň nějakou barvu a lak a potřeboval bych ho úplně rozebrat. Jen tak od pohledu se mi hned zdálo, že pár komponent určitě neodmontuju klasickýma nástrojema a budu potřebovat něco spešl.

    Co všechno budu potřebovat a případně, když by to bylo moc drahý, čím to můžu podomácku nahradit?

    Díky za odpovědi a případně se omlouvám za spam, ale vyhledávání mi žádný pěkný vlákno s přehledem nehodilo

    0 0
    • jaja01  

      neco takoveho?

      0 0
    • wilda81  

      Nepamatuji si úplně přesně řídítka (tuším imbus a pak poklepat), ale dříve sem měl v dílně na kolo snad jen kladívko, šroubováky, palicku a klíče z brašny že staré Ukrajiny. Nic speciálního.

      0 0
    • jecnak  

      Jestli věci jako střed, hlavovka a další nebudeš znovu používat, tak stačí hasák, kladivo a nějaký stranový klíče, sekáč a šroubováky. Osobně bych se poohlédl po nějakém kvalitnějším rámu než je Favorit. Zvlášť zadní patky a korunky vidlice hodně praskají.

      0 0
      • morph  

        Zase nechce se mi do toho moc investovat, takže pokud střed ani hlavovka nebudou úplně zrezlý a nepoužitelný, tak je tam nechám. A zainvestuju spíš do nábojů. Potřebuju na ten střed a hlavovku něco speciálního? A co použít na kazetu?

        0 0
    • morph  

      Co použít na povelení týhle misky? Díky

      0 0
      • jecnak  

        http://jumpsport.cz/…eni-fe-misek pripadne sekac/sroubovak a kladivo.

        0 0
      • Jakobo  

        Prvne vusrubuj levou a vytahni osu. Pak nejaky plochac do sveraku, v ruce s tim nepohnes. Leva bude normal zavit, prava zrejme opacny.

        Hele, ted se na to divam, jak to, ze miska nema prirubu? Neni to Ital a nasrubovane naopak? Zmer to suplerou pres zavit a delku domku. Hod fotku domku z druhe strany, toto je zvlastni.

        0 0
        • morph  

          Tak jsem to změřil a je to 34,5mm. Na sekáč to moc nereaguje, tak jsem to prostříkal penetračním olejem a uvidím jestli se to pohne. Přidávam fotku i druhý strany a pak mam ještě jedno středový, který bych taky rád vyčistil a na něm jsou jen takový dvě dírky. Co na to použít? Díky

          0 0
          • Smazaný účet  

            Mlatil jsi na spravnou stranu?

            Na druhou stranu spravny klic…bud neco, jako klid na kotouce do flexy, nebo do sveraku chytnout dva bztelne koliky, nasadit do durek a vztocit. Jo, tohle pujde az vztahnes osu ven.

            0 0
          • Jakobo  

            U zeleneho ramu povol levou stranu. At je to ital nebo bsa, nalevo bude normalni zavit. Zavernou kontra matku (krouzek) jsi uz asi sundal, tak by to melo jit vytocit rukou s minimem namahy, ta leva strana neni dorvana. Pripadne prostriknout olejem a dvema prubojniky. Fakt to musi jit rukou. Pravou misku sundavat nemusis, pokud teda neni vydrana. Pokud chces sundat i pravou misku, u toho zeleneho ramu bude asi miska s 2 zarezy po stranach na 34 nebo 36 klic (ted nevim), nejlip sverak a zrejme BSA, takze napravo bude opacny zavit.

            Fialovy ram je zahada. Tech 34,5 pres zavit odpovida BSA, Ital ma 35,5, ale imho jsi meril prumer zapichu pred zacatkem zavitu nebo dna misky. Furt se mi totiz z fotek zda, ze prava miska nema prirubu (dosedaci plochu) a leva jo. Skoro bych rekl Ital naopak, pac BSA naopak nasroubovat nejde. Pokud je to tak, pak asi byl napravo pres misku pojistny krouzek a je to Ital naopak. Stred teda povol napravo, bude tam normal zavit a musi to jit rukou, jak u zeleneho ramu nalevo.

            0 0
            • Jakobo  

              No jeste jsem si uvedomil, ze jstli je tech 34,5 opravdu pres zavit, tak to je BSA, ale stred je navareny naopak, soudruzi to posrali, obcas se podarilo. Kazdopadne at je to ital nebo otoceny BSA, napravo bude na 100% normal zavit. Vezmi pilnik, nejaky plochac a trochu zapacit, musi to jit bez vetsi namahy vytocit.

              0 0
            • Vilém  

              Co je zahadneho na tom fialovem? Leva s prirubou, prava bez se sundanou kontramatkou.

              0 0
              • Vilém  

                EDIT:

                Pisu samozrejme blbosti, je to divny:)

                0 0
                • Jakobo  

                  Neni :-) Ta mufna je urcite BSA navarena naopak, pac je zavit otoceny nebo blbbe vyvrtali/naletovali diry pro osazeni trubek, nevim, jaky byl postup.

                  V kazdem pripade to nemuze byt jinak, nez ze u zeleneho ramu nalevo a u fialoveho ramu napravo bude normalni zavit a tyto misky musi jit vytocit rukou (nebo s minimem namahy).

                  0 0
                  • morph  

                    Tak u zelenýho rámu úspěch. Dostal jsem ven tu pravou misku s důlčíkama za pomocí dvou šroubováků s imbusovým bitem, ale hladce to moc nešlo :) a hned se na mě vysypaly rozpadlý věnečky ložisek. Ta levá strana ale nepovolitelná. Mam na ní přesnej klíč, ale ani po proolejování se ne a ne hnout… Docela rád bych jí stejně sundal, protože ten rám je celej obouchanej, tak bych ho pak přejel aspoň lakem.

                    U fialovýho rámu je to zatím bezradný, zkoušel jsem všechny rady, ale ani o milimetr se to nepohlo..

                    0 0
                    • Johnnyxjr  

                      vem to k někomu do dílny kdo má autogen trošku to nech zahřát musí to jít povolit

                      0 0
                    • Jakobo  

                      Pokud ti nevadi, ze misky znicis tak uplne nejlepsi je svareckou heftnout k silnejsimu plochaci 4–6 mm a ten bud chytit do sveraku, nebo pokud je dlouhy tak staci rukou. Jestli nekdo napise neco o prasarne, tak rozhodne lepsi, nez domlatit mufnu nebo ztrhnout hranu klice, pac takhle by to zcela urcite dopadlo. Po tech letech jsou nekdy ty misky tak zapecena, ze pohnout s ni bez poskozeni klice nebo mufny je nemozne.

                      Na zelenem ramu tu pravou misku povolis tak, ze budes klicem natocenym nahoru tocit dopredu, bude tam opacny zavit. U fialoveho musis napred povolit pravou stranu a tam bude normalni zavit, budes tocit klicem dozadu. Protoze tady at je to Ital nebo BSA navareny naruby, bude tam normal zavit.

                      0 0
                    • Hroch obojzhivelnyj  

                      Tu druhou misku sundas tak, ze vezmes co nejvetsi sroub s matkou a podlozkou, utahnes ho do diry v misce a utahujes to tak dlouho az miska povoli- ta s prirubou by mela mit opacny zavit i kdyz je narvana vlevo. Muzes tak pouzit mnohem vetsi nasili nez s tim spravnym klicem.

                      Na ten druhy stred zkus jeste jestli mas pristup k vrtacimu kladivu- proste ho oprit o tu drazku.

                      Kdyz povolis jednu, mas vyhrano, druha pujde tim sroubem. Zase prava ma opacny zavit.

                      0 0
    • kapo111  

      důlčík a kladivo

      0 0
      • Patar  

        Prasárna, na všechno existuje nářadí. ve starších servisech Otázka 5 minut.

        0 0
        • parduba  

          Plně s Tebou souhlasím.Dnešní generaci kvalitní práce nic neříká,bohužel.

          0 0
      • Staifus  

        a hlavně správnym směrem

        0 0
    • scota  

      Za zarezlé věci platí WD40 a pak cca 15 minut Siko Knipex Cobra XL 400 mm. Povolil jsem i 40 let staré trubky k vodárně. Papouškové čelisti 64 HRC se kousnou a nepustí ;-)

      0 0
      • Jakobo  

        Sikovky ti budou k prdu, kdyz s nema nemas co chytit.

        0 0
        • Patar  

          Souhlasím. K tomuto účelu se používají přírubové klíče- sešroubované závitovým trnem se 6– hranem pro trhák 24 mm. V případě největšího odporu lze trn upnout do světáku a točit rámem. Žádný komponent, ani žádné nářadí se nepoškodí. Je také možno pro usnadnění demontáže téměř nerozebíratelných spojů použít uvolňovač Bohemia Flux. Po aplikaci se lehce nahřeje mufna horkovzduškou a montáž se dokončí-BEZ POŠKOZENÍ čehokoliv.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.