Nakup FS bike: GT/Specialized/Gaint/Canyon

18 nepřečtených
  • YasheQ

    Zdravim,

    Mam v planu koupit nove celoodpruzene kolo a po precteni tohoto fora a jinych zahranicnich for v tom mam jeste vetsi hokej nez na zacatku :-)  Takze bych chtel poprosit o nazor na nize uvedena kola a nebo o tip na nejaky jiny zajimavy kousek.

     

    Technicka data o pouziti:

    moje vaha: 95kg

    vyska: 180cm

    styl: allmountain-enduro

    budget: max. 80.000,– kc vcetne postovneho v pripade zahranicni objednavky

     

    Cube Stereo – Oro K24 2008

    GT Force 1 2008

    SPECIALIZED ENDURO SL FSR EXPERT 2008

    Giant Trance X1 2008

    Canyon Nerve ES 9.0 2008

    Canyon Torque ES 9.0 2008

     

    Tak tohle je zatim mix z ktereho se rozhoduji. S nejvetsi pravdepodobnosti to koupim v zahranici, kvuli cene.

     

    Takze predem diky za pripadne nazory a tipy na nove kolo.

    0 0
    • TheIF  

      Ja bych šel rovnou do Torque FR i když jak koukám tam tam cpou taky toho vzduchovího Talase ta vidle je nějaká strašně líná i při nastavení odskoku na max. Vanila je mnohme lepší žehlička :-)

      Ten Torque ES nevypadá taky špatně je opravdu lehoučkej jen byl nějaký problém s vadnýma Monarchama, ale to snad už vychytali a vyhralo to i nějakej test v německým BIKE. Jsem zkoušel velikost S a není to tak malé, pokud chceš hodně blbnout v terenu tak ho vem tak v Mku ;-)

      0 0
    • overkill  

      V Cyklopragu na Řipské měli v pondělí Spešla FSR 07 vel.L slevněnýho ze zhruba 75000 na 50000.Přesnej typ nevím,vím jen,že to mělo 120mm zdvih.

      0 0
    • mr.antik  

      A proč ne Reign 0(1)? Jinak z výběru se mi líbí ten Torque :-) Ale jestli je to první full, tak bych řekl, že asi budeš muset projít cestou vlastního výběru, všechna zmiňovaná budou asi super, ale možná že se hranice ježdění posunou víc ke sjezdu nebo naopak víc k XC. Takže hokej nehokej, zas tak velkou vědu bych z toho nedělal…

      0 0
    • MlokCZ  

      Bez dalších upřesnění se nedá moc radit (tedy jestli chceš raději kolo, které půjde o něco lépe za pedálem nebo zda raději ať lépe žehlí, ale přitom se víc houpe při šlapání, jestli ti vadí pedalkick, co na tom budeš jezdit, jak moc velké dropy budeš provozovat a tedy jaký budeš potřebovat průběh zadní stavby).

      První si musíš ujasnit kategorii zdvihu. Tedy aby ve výběru nebyl současně Canyon ESko i Torque. Pokud bys chtěl vyšší zdvihy jako Torque, tak u Cubu už musíš volit Fritze jako srovnatelné kolo.

      A pokud se rozhoduješ někde na pomezí zdvihů 140 a 160, tak o Giantu, jak už napsal mr.antik rozhodně místo Trance X dát do výběru Reigna. Toho Trance X bych z výběru rovnou škrtnul, ten se mi tam vůbec nehodí k těm ostatním.

      A pak se také poptal na dostupnost, je klidně možné, že některé z těch kol letos už k mání nebude.

      0 0
      • nobody  

        jak na tom bude tenhle Ghost s žehlivostí (lineární nebo progresívní) a s pedalkickem?

        0 0
        • MlokCZ  

          To je ± totéž co AMS 125tka. Je to jeden z nejméně progresivních rámů na trhu, ale vůbec netuším jaký průběh má ten tlumič.

          S tlumičem, který není nijak výrazně omezen (compression tune na max u Foxe nebo třeba SPV) to žehlit bude velmi dobře.

          Vhodné pro pohodové ježdění bez větších skoků. Při větších skocích úplně špatná volba.

          Pedalkick je na velmi nízké úrovni (to u téměř každého horstlinku, i když i tam jsou samozřejmě rozdíly). Také to je ale i trošičku více houpavé (s neomezujícím tlumičem) při šlapání.

          0 0
      • YasheQ  

        Diky za odpoved. V soucasne dobe jezdim jiz 7 rokem GT Zaskar a kromne DH jsem s tim zatim projel vsude :-)

        Od FS ocekavam vetsi komfort jizdy, nic vic nic min. Zadne velke skakani neplanuji, spis jsem typ na projizdky s „panoramatickym vyhledem“ :-)

         

        Klasicky typ cest, kde s novym kolem budu jezdit jsou cesty kolem Zelezne Rudy. Takze zadne hardcore DH, ale spis pohodove jezdeni.

        0 0
    • story  

      jazdím už rok na specialized enduro. po výmene patrony za 08 sa neviem nabažiť jazdných vlastností. výborný v stúpaniach, ešte lepší v zjazde. Je pravdou, že nastavenie mi zabralo veľa času. ALE TERAZ PECKA!!

      0 0
    • AFish  

      tak ja tu ozivim vlakno radsi nez zakladat novy :-)

        

      planuju jit do Specialized Endura. mam moznost nakupu budto 07 Enduro Pro, anebo 08 Enduro SL za celkem podobnou cenu… co byste doporucili? udelali na tom kole za rok nejaky zasadni zmeny? co treba vahy tech Endur? nemuzu nikde moc najit :-/

       
      0 0
    • jakub  

      ahoj kup LAPIERA od tinka a máš po starostech… budeš mít super bajka… a za dobry prachy…

       
      0 0
      • AFish  

        no lapierre zesty je presne treti adept :-) ja se chystam pristi tyden si vyzkouset Enduro a Stumpyho pro orientaci a uvidim jak mi enduro sedne. na Zestyho sem koukal a vypada moc zajimave i ma pekny reference akoratze nevim jestli se da nekde v Praze dat zkusebni jizda? bez ni si totiz bike za 60 k fakt nekoupim.. :-/

         

        co/ kdo je tink? :-)

        0 0
        • jakub  

          http://www.tinktink.cz/bazar/

          je to naprosto spolehlivý člověk co se týče bajků a prodeje… určo ti minimálně moc dobře poradí..... má s těmito koly fakt bohatou zkušenost…

           

          http://cyklobazar.cz/kontakt.php?…

          0 0
          • jakub  

            napiš mu nebo zavolej… urco te na tom nechá projet a pokecáte… poradí ti… je to takovej trošku blázen do kol, prostě přesně člověk, kterého potřebuješ…

            0 0
            • jakub  

              este jedna vec me napadla, rekni mu, ze te posilam ja… Jakub Vacek… bude vedet… urco se dohodnete… nebo ti jak jsem jiz výše uvedl poradi…

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.