Najlepší zjazd z Veľkej Javoriny

32 nepřečtených
  • Krutohlav

    Pôjdem si dať kofolu na Holubyho chatu na Veľkej Javorine a zaujímalo by ma aký je najzaujímavejší zjazd dole na moravskú stranu. Pred dvoma rokmi, keď som tam bol prvý krát som to dal dole po zelenej značke do Květnej, teraz chcem vyskúšať niečo iné. Varianty (A, B, C), ktoré zvažujem sú na obrázku.

    0 0
    • Jirina  

      ja bych jel A

      B i C jsou lesni prevazne zpevnene cesty.

      v pripade C to mas i s naslednym vyslapem jsem si vsiml,tak jak chces.

      0 0
      • Krutohlav  

        Aha, ano, teraz som si všimol na inej mape, že B je lesná asfaltka, to nechcem. Na tejto mape to nebolo vidieť.

        Toto sú len značené turistické trasy. Nieje tam v tej oblasti nejaký skrytý fajnový singel?

        0 0
        • Jirina  

          neni to asfaltka,jen prirodnim zpusobem zpevnena cesta.da se to tam pekne rozjet a uzit si alespon nejake ty mensi vymoly,ale jinak plati to A. na jine typy neznacenych cest si musis pockat od jinych bikeru.ja tam zas tak casto nejezdim

          0 0
    • TinkTink  

      Kdyby jsi si dal zelenou, tak mas 99% sanci, ze ten sjezd nepoznas – prace lesaku jsou na teto trase znat vic nez malo a ten sjezd je pokazdy jiny :-/

       

      Nevite nekdo jaka je ta cesta ze Strani po te fialove „46“ na obrazku vyse?

      0 0
    • janoT  

      Tá zelená je fajnová-technická

      Dá sa i táto varianta:

      1. po červenej po križovatku s 5051 tam odbočiť doprava na ňu
      2. po odhadom 1–2km je po ľavej ruke altán pre turistov okolo neho na lúku
      3. po lúke je vyjazdená stopa od traktorov a po nej do Květné – nedá sa zablúdiť, je to rýchly zjazdík po lúke
      0 0
    • faba  

      Dal bych A – červená ke Kamenné boudě a pak je pěkný i kousek po žluté do Vápenek než to spadne na asfaltku C. Na zelené je pěkný začátek po úzkém chodníčku jak to uhne z hřebene. Spodní část už je jen padák kolmo dolů vymletým korytem rozrytým od lesáků.

      46 neznám, ale 5051 je pohodová lesní cesta.

      0 0
    • rock  

      Sice opožděne, ale musím se podělit s dojmy (před týdnem jsem se vrátil z dovolené odtamtud):

      B-milosrdná a bezbolestná cesta nahoru, zpevněná šotolinka

      C-až k tomu místu, kde se stýká s fialovými cyklotrasami docela příjemná lesní cesta, místy jednomužná

      zelená do Květné – začátek krásný singlík. Ta spodní část je sice vymleté koryto, jak píše faba nade mnou, ale vpravo do něj (ve směru jízdy dolů) je mezi stromy vyšlapaný křivolaký chodníček, takže jako celek je to famózní zážitek …

      0 0
      • faba  

        Začátek zelené do Květné je parádní, ale ten konec se mně nelíbí i když to jedu pravou stranou a na fullu. Vzhledem ke sklonu se to moc pustit nedá a jet to skoro celé na brzdách je nuda. Dvakrát jsem to „jel“ i nahoru, ale už takové nápady nemívám. Jen letos jsem si dal zelenou na Velký Lopeník a ta si se zelenou na Javořinu moc nezadá. :-)

        0 0
        • rock  

          Každému dle vkusu; byl jsem daleko od domova a sólo, stejně by se nějaké pouštění nekonalo. Takže jsem si proplétání mezi stromy a kořeny vychutnal; bylo to přesně podle mé nálady a vkusu …

          0 0
        • mars  

          Ktorym smerom si zjazdoval po tej zelenej z Velkeho lopenika a ako sa tam da najlepsie dostat?

          0 0
          • Singlespeed  

            Pokud pojedeš ze Slovenka od Nové Bošáce po hlavní, tak cca 2 km za hranicema je odbočka doprava, účelová zpevněná cesta. Po ní budeš pohodlně stoupat cca 4 km až narazíš na žlutou značku vedoucí ostře doprava nahoru. Po ní (zpočátku, asi 300m  je to strmá, ale jetelná  stojka) dojedeš na Malý Lopeník a z něj po zelené na Velký Lopeník. Pokračuješ po zelné strmým sešupem zpět na hlavní cestu vedoucí do Nové Bošáce.

            0 0
            • mars  

              Dakujem, vyskusam

              0 0
            • marapara  

              Pak bych doporučoval sjet po zelené zpátky, směrem k Březové. Krásný sjezd. Nahoru to moc nedoporučuji :).

              0 0
            • Pavel  

              Ta stojka že je JETELNÁ?!? To jako na bajku?!?!? Já mám problém to vytlačit…

              0 0
      • Singlespeed  

        Mě se ten sjezd po zelené zdál taky naprosto skvělý, a to mám pevňáka a pevnou vidlici. Vůbec, celé Bílé Karpaty mi připadly jako jeden skvělý trail za druhým od Strážnice až po Lyský průsmyk.

        0 0
      • rock  

        Přihodím kousek zelené TZ z Javořiny :-). Hezké to tam bylo …

        0 0
    • Krutohlav  

      Ďakujem všetkým za komentáre, dal som to dolu po červenej, po tú Kamennú boudu je to velmi pekný zjazdík. Vlastne som to dal po červenej až na Mikulčák a bol to fajn výletík. Ak je to tak, že po tej zelenej sa nemusí ísť v tom koryte tak nabudúce idem tadiaľ. Zaujímavé, že nieje žiadna cestička z Jelenca…teda ja som žiadnu minule nenašiel…

      0 0
    • Krutohlav  

      Foto.

      0 0
    • marapara  

      Z těchto Áčková je nejlepší. Jinak mám rád i sjezd po hřebenu směrem na Dibrovův pomník po červené a pak po zelené dolů do Filipova. Není to jen z kopce, ale je tam i pár menších kopečků, ale sjezd je dlouhý a bohovský. Hlavně ta zelená od Šibenického vrchu po loukách a pak lesem k Megovce je docela mazec. Ale ani červená k pomníku není špatná. Celkově jeto asi nejdelší sjezd z Javořiny a podle mně i nejlepší.

      Trasu B a navazující C od Kamenné búdy – po cyklostezce nedoporučuji. Je to jedním slovem nuda v Karpatech :). C po modré od Zabitého žida do Vápenek je taky docela hukot, ale polovina je po asfaltu.

      0 0
      • Ozzous  

        Naprosto s tebou souhlasím, asi nej sjezd z Javořiny. Zdaleka nejlepší je ostrá levá zatáčka v lese, jen pár metrů nad megovkou. Kdo to nezná, obvykle „přepálí“ :-D

        0 0
      • faba  

        Já ti nevím, začátek červené po louce a ten kousek lesem, než se sjede na cestu, je hezký, ale úsek k Diborovu pomníku je obyčejná lesácká cesta, většinou rozdrbaná od tahání klád. Nejhezčí mně přijde horní úsek zelené značky do Květné a červená ke Kamenné Boudě. Škoda, že ta červená nepokračuje dál v podobném stylu až na Hrabinu, ale i tak je to pěkná cesta dál na Lopeník.

        0 0
        • marapara  

          Částečně máš pravdu, ale jde o úsek asi 2–3 km, pak je to lepší. Rozhodně je to lepší varianta, než jet po šotolině ke Kamenné búdě a pak po asfaltce do Vápenek. Ještě se dá žlutá do Vápenek od búdy, ale pak když jedeš do Velké, tak jedeš celou dobu po asfaltu. Záleží na tom, kam chce člověk jet. Červená od vysílače ke Kamenné búdě je dobrá, ale toť vše.

          Taky se z Kubíkového vrchu dá jet po hřebenu až ke Kamenným vratům, což je poměrně hezká hřebenová pěšina do kopce a z kopce a pak sjet po trase Karpatského maratonu na Filipov.

          Pokud chceš jet do Velké, tak určitě lepší je jet po hřebenu sjet Filipovským údolím do Velké, než jet hezký sjezd do Vápenek a pak přes 10 km po silnici.

           
          0 0
    • kocka  

      čau, zítra bych chtěl jet na Velkou Javořinu, cestu tam celkem znám, už jsem ji jel, ale chtěl bych si to následně protáhnout po zelené přes Květnou na Velký Lopeník a dál na Mikulčin vrch a odtamtud asi zpět do Horního Němčí.

      Chtěl bych se znalých zeptat hlavně na tu zelenou z Velké Javořiny, sjezd do Strání celkem chválíte, ale jak vypadá výjezd na Velký Lopeník? podle vrstevnic je hlavně druhá část pěkná stojka, je to jetelné? Nebo aspoň v pohodě tlačitelné?

      Dál na Mikulčin vrch to vypadá na pohodovou hřebenovku a stejně tak vidím Mikulčin vrch-Hor. Němčí po červené. Nepletu se?

      0 0
      • Pavel  

        Zelená z Velké Javořiny do Strání je krásný sjezd (ale musí být sucho). Výjezd na Velký Lopeník po zelené je brutus, mne by tama nahoru „jet“ (spíše se dostávat) nenapadlo. V pohodě to není ani tlačitelné. Ale proti gustu… ;-))

        0 0
      • marapara  

        Pokud nechceš strávit 3 km tlačením kola nahoru a nesením na zádech místy, tak si ten „výjezd“ na Velký Lopeník raději odpusť. Vrstevnice fakt nelžou :). Dolů je to super technický sjezdík, jeden z nejlepších v Karpatech, ale obráceně bych to fakt nedával.

        Jestli můžu doporučit, tak jeď po zelené z Květné nahoru na Novou horu, tam se napoj na žlutou a jeď přes Doubravu na rozcestí nad Březovou a dál jeď po červené přes Studený vrch, je to souběžný hřeben s Lopeníky a jsou na něj místy hezké výhledy, na Troják. Odsud můžeš vyjet na Mikulčák nebo kam to chceš pokračovat.

        0 0
        • kocka  

          díky oběma, asi to pojedu jak píšeš a po zelené se vrátím dolů.

          V nejprupdších 2,5 km mi to na cykloserveru ukatuje nastoupaných 475 m a to by se mi fakt nechtělo šmatlat nahoru.

          0 0
          • marapara  

            No právě :). Dolů je to super, ale nahoru s kolem ani náhodou :).

            0 0
            • kocka  

              Tak nakonec to za mě vyřešila drahá polovička, když jsem si na Javořině dával polívku, tak mi volala, že by potřebovala abych dojel co nejdřív, tak jsem polkl a valil nejkratší cestou dom – zpátky po červené. I tak 132 km a 1976 nastoupaných m. V tom horku stačilo, dole bylo 34 st., nahoře příjemných 25.

              0 0
    • devmixil  

      http://www.bikemap.net/route/1668297…

      ja si naplanoval vylet na rozhlednu,v zime tam jezdim na bezkach (lopata – pres sedlo – rozhledna a to same zpet) … ted jsem zkusil to same na kole,s tim,ze z rozhledny jsem jel smer brezova pres les a po louce do dediny .. pak kousek smerem na lopenik a pres kopec(tlacenka do kopce) pekny rychly sjezdik primo k banovske prehrade…

      Neni to javorina,ale snad neurazi ;) planoval sem to od pocitace v praci,jel na slepo,a byl sem prekvapeny, vpohode a hezka vyjizdka ;)

      0 0
    • Adam1985  

      Ze Strání na Lopeník opravdu ne – e! Z vlastní zkušenosti můžu říct, že to byl po zelené nahoru opravdu brutus a s cyklistikou to nemělo nic společného (jen jsme tlačili kola, nesli a nadávali – jací jsme blbci, že jsme se tama vydali). Už to nikdy neudělám a tuto cestu pojedu už jenom dolů!:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.