Najhorší čas na upgrade - teraz?

38 nepřečtených
  • jonti

    Tak pomaly, ako sa pokúšam postaviť si bicykel, zisťujem, že v tomto čase takmer nič nemajú na sklade. Sedlovka, brzdy, vidlica… Proste nič. V bazároch tiež takmer nič, čo by stálo za to, nie je. Máte aj vy takúto skúsenosť? Ja najradšej v lete jazdím a teraz, keď sa tak veľmi nedá, tak utrácam nezmyselne peniaze a nemám na to podmienky :)

    Anketa: Kedy je najjednoduchšie nakupovať?

    6x
    43%
    Jar
    1x
    7%
    1x
    7%
    0 0
    • GrandeBelde  

      vítej v klubu, tento problém teď řeší asi víc lidí…koncem ledna by měl být klid, doplněný stavy zboží a hotový inventury…

      0 0
    • Martin  

      no já osobně tuning, tuzing a ladění dělám jedině v zimě. když bych na tom dělal v létě, tak mi dlouhé dodací doby přivodí tak leda prasknutí hlavy – teď v zimě je na to času dost.

      0 0
    • McBlacky  

      to máš těžký. Po vánocích a v druhé půlce zimy je dost věcí na bazarech za dobrou cenu. Nové věci za levno je lepší nakupovat napodzim.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Jenomže do jara se ti to okouká :-D

        0 0
        • Luka  

          nejhorsi je, kdyz jaro zacne uz v prosinci, to pak koukas na rozebrane kolo a brecis :))

          0 0
          • McBlacky  

            no jo mít jedno kolo je šílený, bude jezdíš nebo ladíš…

            0 0
            • pavelr  

              Mít 4 kola je ještě šílenější, buď myješ nebo ladíš…

              0 0
              • Manas  

                Ale kdepak :-)

                0 0
              • Manas  

                Proste rano vstanes a dle nalady si vezmes kolo. Mi jeste chybi BMXko a zase zacnu jezdit na jednokolce :-)

                0 0
                • JJ  

                  Jo to je kamaradka do nepohody, nemusi se nic stelovat a jezdi porad.. Akorat obcas dofouknout tu tripalcovou gumu malou pumpickou je porod:)

                  0 0
              • McBlacky  

                vůbec ne je to pohoda. Silničku jen občas otřu hadrem, zimáka nemeju, závodáka vždy po závodě a fula jak kdy :)

                0 0
          • Krys  

            hm, tento posledny vikend som rozobral kolo, tento dalsi vikend sa chystam nariekat. Ale mozem vyrobit do profilu fotky z ineho uhla pohladu.

            0 0
            • Luka  

              :)) at to moc neboli… ja byla od 14.11. do 14.1. přesně nepojizdna. A reknu ti, je to hruza. Naladovesi, vzteklejsi a „oplacanejsi“ obdobi jsem snad nezazila :))

              0 0
              • Krys  

                Tak ja som este celkom v pohode, nejazdil som vlastne kvoli narazenemu palcu na lavej ruke, co mi zrusilo viac cinnosti, takze sa ta frustracia rozlozila na viac mensich dielov. Cez vikend sa uz ten palec dal pouzit aspon na rozobratie kola. :)

                0 0
                • Luka  

                  jo, palec je blbej.. ale predloni, jak napadl posledni snih, tak jsem mela ruku v sadre po zlomeny ty jedny vetsi kosticky hned za zapestim, a proste neslo odolat, musela jsem vyjet. Docela to slo. problem byl s rukavicema a kdyz mi to v jedny zatacce lehlo, tak tehdy jsem intuitivne chtela zachranit situaci a v te chvilce mi bylo jasny ze ruka jeste neni ready :))

                  toz pekne srustani a rychly postup v boji :)

                  0 0
                  • Krys  

                    Jo, dik.

                    To je prave to, cloveka to taha von, len co bolest trochu polavi. Mam uz ten palec celkom pouzitelny, boli len pri vacsom namahani. Ale radsej som rozhodil bajk, nech ma to nelaka.

                    0 0
              • raceman  

                neboj, nebyla si sama, já sem byl nepojizdný od 1.1 do 15.1 a ted taky nemam cas protoze se musim ucit :-\ a musim dat brzdu do servisu. ale aspon mi to ted nahradi nový trenažer, tak šlapu aspoň doma :-)

                0 0
    • maxtor  

      Zase to ber tak, že když něco není, tak tě to tak nebolí, protože to nutně nepotřebuješ. Já veškeré (nebo aspoň většinu) nákupů řeším teď a nemám problém. Stačí mi, když všechno seženu tak do konce března. Vzpomínám si, když jsem kdysi kupoval tretry (bylo to někdy v červnu), tak neměli moje číslo. Když jsem se ptal, kdy budou mít, odpověděli mi, že to objednávají vždycky na jaře a pak jen přiobjednávají když někdo potřebuje. Že by to trvalo tak 14 dní až tři týdny.

      0 0
    • marapara  

      Já jsem upgradoval tentokrát o něco dřív. Vždycky to dělám v rozmezí leden-březen a teďkom jsem koupil a vyladil nový stroj na začátku listopadu, jak byly ty sněhové fujavice asi týden. Tak jsem na to vlítl a nelituju. Ještě budu muset nechat zaservisovat vidlici RVL (jen údržba) a nechat přeplést zadní kolo – nový ráfek + výplet. To je ale otázka jednoho dne, takže je to v pohodě. Jinak teďkom stále jezdím. Uvidíme v neděli, snad mi to vyjde a zkusil bych dát Velkou Javořinu. To se mi ještě v lednu nepovedlo, protože tam vždycky bylo půl metru sněhu :).

      0 0
      • maxtor  

        No, s tou Javořinou nevím. Ta šotolinová cesta bude asi v pohodě. Pokud bys pak chtěl jet tou cestou dolů směrem na Velkou, jak jsme jeli loni, tak se tam podle mě utopíš v bahně…

        0 0
        • marapara  

          jj, chtěl. No, počítám s tím, že do jedu asi pěkně zařezaný, pak to wapka jistí asi i se mnou. Ale před tím budu muset kolo bika asi vymáchat ve Veličce, aby mě s ním pustili do vlaku :)

          0 0
          • maxtor  

            No tak to se potom nezapomeň vyfotit a hodit to sem:-) Já v poslední době kolo ani neumývám. To fakt nemá cenu. Jen mažu řetěz a vidli. To chceš dojet do Velké a pak se zam zase vrátit nebo zase z Bojkovic??

            0 0
    • Lister  

      já jsem právě upgradoval z malých světýlek na Sigmu Mirage a na skladě byla – včera jsem objednával, teď už si s ní hraju.....od nového roku jezdím cca 2–3× do týdne a vracím se standartně až kolem 18 hodiny a to už je tma jako v pytli, takže se těším až vyjedu s tíhmel.....

      Jinak podlě mě je nejlepší doba tak kolem února-března, to už se dá hodně věcí sehnat, jsou na skladě novinky na daný rok a ještě to lidi tolik nezajímá, takže není vyprodáno

      0 0
      • Luka  

        hod sem pak zazitky… docela taky koukam po poradnym svetylku.. a prosim prosim, jak se vejde na riditka? mam tam malo mista, tak jestli se vubec vejde :) Kujuuu

        0 0
        • Lister  

          zrovna tohle má speciální držák na představec, takže by to nemělo zabírat místo – taky to nemám kam dát z jedné strany tacháč, z druhé tepák a pak už se lámou nahoru :)

          www.sigmasport.com/…g_2_zoom.jpg

          ta černá věc nahoře :)

          0 0
          • Luka  

            jo, tak na predstavec ja nic nedam (mam tam cca 1cm zlabek a pak uz jsou sroubiky a rozsireni k vidli a k riditkum) :) a koukala jsem jakej obr to je… me by se libilo neco trochu mensiho…

            0 0
            • Lister  

              aha no tak to je blbý… jinak jestli chceš zážitky tak něco už je tady :)

              www.bike-forum.cz/…ponenty.html?…

              0 0
            • Lister  

              Tak a je to na kole, šlo to dobře, vše se vešlo na rodla, ta černá krabice pod předstsvcem je akumulátor – v pohodě se vešel, takže nemusím nic věšet na rám a táhnout kabely po rámu, no ale narváno na těch řidítkách teda je :o) – jsou to 64cm vlajdy.

              0 0
              • martt  

                To sa ti tam zmestilo krasne. Vidim, ze sigma sa poucila a zmenila ten drziak lamp, s modelom 2005 by sa to nedalo tak pekne spravit.

                0 0
                • Lister  

                  právě proto, že jsem chtěl vše navěšet na řidítka, tak jsem si vzal tuhle verzi a ne ten Pb akumulátor a vyšlo to krásně, takže mám radost.

                  0 0
              • Polka  

                Dik za tip z umistenim toho nipacku ;-) Me to vubec nenapadlo, uz sem ho taky hodil na predstavec – je to daleko praktictejsi.

                0 0
    • fíha  

      Tak zmen priority a vbehni do obchodu na tie zlavy, co tam su. Potrebuj napr. letne handry a uvidis ten radostny nakup.

      0 0
    • Martula  

      Zima skoro nezačala…a doma jen koukám na rám…kdyby bylo hlavko..hned to dám dohromady…jenže kde nic tu nic-namají! no jo..

      0 0
      • cabbage  

        to sou výmluvy…:)

        0 0
      • chodec  

        Kde to všichni nakupujete, že nic nemají? ;-)

        To zní fakt skoro jak výmluva. Já jsem první víkend v lednu hodil kolo k údržbě a vylepšení a už od úterka se můžu mazlit s kompletně seřízeným strojkem na nových vyplétaných kolech a Hope nábojích a nad plán jsem si udělal jsem radost i s novejma brzdama, které sice fungovaly, ale když prostě ty Hopy (mono M4) vypadaly neodolatelně. (zkrátka bylo vše co jsem si vymyslel i něco navíc)

        Pokud mě to o víkendu neodfoukne, tak to pojedu provětrat.

        Zdarec

        0 0
    • beavis  

      Uplne nejlepsi cas na upgrade je na podzim, protoze uz se pripravuji nove modelove rocniky kol a hlavne se vyprodavaji sklady. To vim z vlastni zkusenosti. A pokud to nestihas, tak je jeste moznost (kdyz budes mit alespon trosku stesti) neco koupit zrovna ted. Vcera upgrejdnul kamos z Rava na RM Landslida. Cena krasnych 20000 Kc. Mel stesti a jeste se jeden Landslide nasel:-) Jinak pak uz pomalu ale jiste bude se super koupi smitec:-(

      0 0
    •  

      Zdravíme pozemšťany!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.