Nahrada prevodniku a stredu Shimano STX

19 nepřečtených
  • Lukeeno

    Zdravim osazenstvo, pustil jsem se do rozborky takove stare plecky. Co rikate na ten velky tac? Nejak se mi nezdaji jeho zraloci zuby. Stred temer neznatelna vule (BB-LP26). Poradil by nekdo prosim, jake dily koupit, kterymi bych to mohl nahradit? Rad bych neco nejlevnejsiho, tuning v tomto pripade neni cilem. Staci nahradit stredove slozeni, trojtac, kliky? Ci musim i prehazovani na riditkach nebo predni presmykac? Velmi dekuji za rady.

    0 0
    • Singlespeed  

      Převodníky nevypadají vůbec tragicky. Střed taky ne. Kolo bylo zjevně vzhledem ke svému věku velmi málo jeté. Stačí vyčistit a poskládat zase dohromady. Jediná věc, kterou bych preventivně koupil je nový řetěz. Pokud tedy ten starý jeví známky nadměrného prodloužení.

      1 0
    • Tomcat  

      Dones do obchodu tohle s miskou do obchodu a chtít náhradní. Za cca 19X,– až 3XX,– bude novej.

      Teda na devadesátý léta to vypadá jak nejeté. Zkusil bych střed buď vyčistit namazat vymezit vůle (je to kónus) ale tak velký klíče doma mít asi nebudete.

      0 0
    • Singlespeed  

      Všimni si, že komponenty jsou téměř jako nové. Gripshift není vůbec ohmataný a převodníky zevnitř minimálně odřené. Takže se jezdilo jen sporadicky a především na prostřední placku a přesmykem se de facto neřadilo. Lak kolem středové mufny je jako nový, střed není vůbec rezavý. Prostě dle fotek je to staré kolo ve výborně zachovalém stavu.

      0 0
    • Markony  

      Osa pokud má vůli nahradit stojí par korun dat nový řetěz a vyzkoušet lanka promazat pokud jsou zoxidovaná dat nové a promazat vše ostatní pohyblivé díly a pak se uvidí ..

      1 0
      • Singlespeed  

        Řekl bych, že i střed bude ok. Dle fotek na tom bylo najeto tak max. do 200 km po asfaltu, pak to někde stálo v rohu. Dokonce bych se nedivil, kdyby i řetěz byl v pořádku.

        0 0
    • Lukeeno  

      Perfekt, to jste me potesili, moc diky! Jo klidne bych to osove lozisko i rozebral, ale nedavno jsem jedno takove z bouraneho kola zkousel rozebrat (abych se neco naucil) a mel jsem problem sundat to plastove kolecko co je nad pojistnou matkou 21, bohuzel mi prasklo…ta vule je neuveritelne neznatelna, opravdu minimalni. Klic 21 mam ale stranovy, zel nemam orech

      0 0
      • Singlespeed  

        Tak do toho nevrtej, slož to, seřiď, změř řetěz a pokud bude dobrý i ten, tak je vyřešeno.

        0 0
        • Lukeeno  

          Retez prekvapive nejevi absolutne znamky vytahani. Jo, vycidil jsem to cyklostarem a momentalne delam komplet rozborku brzd, cisteni, mazani (hezky byly vyschle) atd

          0 0
        • Lukeeno  

          Tak aspon pinzetou vyndam mekka tesneni a natlacim tam trosku vazeliny do toho osoveho loziska?

          0 0
          • Vilém  

            Nevyndas, pokud je tam shimano.

            0 0
            • Lukeeno  

              Pred tydnem jsem rozebiral pobobne Shimano a pinzetou slo z kazde strany vyndat tekove tenke gumove trsneni co kryje kulicky. Akorat mi prasklo vnejsi plastove kolecko a pod nim byla matka 21 na kterou nemam orech

              0 0
              • Vilém  

                Tech s 21mm matkou je poskrovnu. Pokud jsi znicil krytku, tak asi fungovat nebude.

                Kolo je nejede, nelez do toho, mohl bys udelat vic skody jak uzitku.

                0 0
          • xtonda  

            Tyhle osy jsou většinou nerozebiratelný, pokud to bude zlobit koupíš novou, nestojí to ani dvě stovky.

            0 0
    • Vilém  

      Vse popsali ostatni, tak jen doplnim, ze prostredni pila je atyp za ktery bys stejne nesehnal nahradu.

      0 0
    • ememem1  

      trocha mimo ale musim: ja moc na old school nejsom ale pri pohlade na tie stx kluky mi slza ukapla za mojim prvym amp celoperom spred 30 rokov. a samozrejme zazitky s tym spojene(prva lago di garda atd.) . stx nebol ultralight ale funkcny a neznicitelny. vela stastia prajem a kludne sem hod foto ked to bud hotove.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.