• kravjec

    Potřeboval bych poradit jestli jde z nábojů které nemají rychloupínáky předělat tak aby tam byly mám to na kole od syna a sem tam ho musím rozmon.do auta a je to přeci jen praktičtější a nechce se mi to celé přeplítat navíc vzadu je 6ti kolečko a takových náb asi moc nebude víte někdo ?dík

    0 0
    • juli  

      Nevím, které konkrétní náboje máš, ale v zásadě není problém vyměnit plnou osu, za dutou pro RU. Je dost možné, že bude potřeba mimo osu použít i nové kónusy a kontramatky.

      Dutá osa se dá pořídit , jak samotná, tak v setu se vším, co budeš potřebovat.

      0 0
      • kravjec  

        Super to jsem potřeboval díky

        0 0
        • kravjec  

          jo teď ještě jak to správně změřit???

          0 0
          • juli  

            Musíš znát rozměr přes kontramatice kónusů – vnitřní vzdálenost patek vidlice a zadní stavby. U předního kola asi na problém nenarazíš, tam to bude 100mm, ovšem vzadu je dost pravděpodobné, že u 6ti kolečka nebude standardní rozměr (135mm) pro který se osy na RU vyrábějí. Bude tedy potřeba dutou osu na potřebný rozměr zkrátit a taky bude nutné zkrátit (nebo použít stávající) rozpěrný váleček mezi kónusem a kontramatkou na pravé straně a v návaznosti na to i zkrátit táhlo RU.

            Vzhledem k různému provedení nábojů a použitých kónusů bude nejlepší stávající osy demontovat a s nimi obejít krámy, kde si porovnáš, rozměry. Zvlášť u levných předních nábojů se může docela dobře stát, že konverze díky použitým kónusům nebude možná.

            Ještě tě upozorním na jedno úskalí. U zadní stavby ocelového rámu, bývají zpravidla použité patky s téměř horizontálním vedením. Při požití RU může docházet k posunování zadního kola v patkách.

            0 0
            • kravjec  

              jo u předního kola je to jasné k zadnímu asi koupím tu dutou s celozávitem a zkrátím dle potřeby rám je hliník díky moc za rady

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.