• Losky83

    Ahoj, neřešil jste někdo nabíječku telefonu na kolo? Mám HTC s GPS a nebylo by špatné, kdybych to v případě vybití baterky mohl nějak nabít či udržovat naživu např. solární nabíječkou? Případně nemáte někdo nějaký pořádný držák telefonu?

    0 0
    • jachymk  

      krussel dělá pozdra který se daj připevnit na řidítka, solární nabíječky mají myslim na alze

      0 0
    • Smazaný účet  

      Zalzi co si od toho slibujes a jestli by nebylo lepsim resenim si s sebou vozit nahradni baterku. Solarni nabijecky maji prd vykon a vetsinou se napred nabiji vestaveny akumulator a z nej se pak dobiji pripojene zarizeni.

      Pokud ma byt solarni nabijecka mala, je to vlastne jenom takova vetsi baterka oplacana parem solarnich clanku mizerneho vykonu.

      0 0
    • Žulda  

      Přemýšlel jsem na několikadenní expedice o PowerMonkey-Explorer, umístěné na vrchu brašen. Ale jelikož jsem dost skeptický k výkonu solární nabíječky v našich krajích, kde je spíš hnusně než slunečno, tak jsem to vyřešil 4× AA aku a krabičku na ně s USB výstupem. Mobil mám momentálně Samsung i5700, ten vydrží navigovat tak 4–5 hodin, pak se připojí krabička a vydrží to zbytek dne. A v brašnách je na noční dobití malá nabíječka na ty aku.

      0 0
      • Dálkoplaz  

        Právě řeším stějný problém, jak nabíjet v terénu GPS logger. Došla jsem ke stejnému výsledku, že bude nějlepší nosit pár lehkých baterek než nějakou těžkou a velkou solární nabíječku, u které ani není jistota že bude mít sluneční podmínky. Nějaké krabičky baterka-USB jsem našla na DealExtreme. Kde jsi jí kupoval ty?

        Líbilo by se mi, kdyby existoval nějaký výrobek, kde by ta krabička mohla fungovat současně jako síťová dobíječka pro ty baterky, ale zatím jsem nic takovýho nenašla…

        0 0
    • tmax  

      Náhradné batérie sú základ. Prípadne mrkni aj niečo na tento spôsob na DX.

      0 0
    • Mastr  

      nemá někdo zkušenosti s touto sol. nabíječkou

      Potřeboval bych vědět jestli to vůbec funguje nebo jsou to vyhozený prachy. Sloužila by k dobíjení HTC Desire. Díky

      0 0
    • vojtechp  

      Může mi někdo doporučit nějakou solární nabíječku s akumulátorem? V létě budu 2 týdny mimo civilizaci a rád bych si dobyl mobil. Koukal jsem na ebay, jenže tam jich je hodně.

      0 0
      • MirosPikos  

        To už bych radši tohle :) http://www.itaci.cz/…ni-na-vylety

        Nebudeš limitován sluncem a i tak, nejsem si jist účinností nabíjení solárem.

        0 0
      • black.horse  

        Ač se solární nabíječkou nemám zlušenost, mohu dát kladný ohlas na užívání externích AKU. Mám konkrétně tohle Ale dá se sehna i o dost větší kapacita

        0 0
        • vojtechp  

          To už bych radši koupil toto http://www.ebay.com/…130818249608?… je to levnější a dají se vyměňovat akumulátory.

          0 0
          • MirosPikos  

            Každým dnem jí očekávám :) Pokud někdo používá 18650 tak je to ideální volba. Jednoduché, funkční a když odejde akumulátor, koupí se nový.

            0 0
            • vojtechp  

              Tak už jsi jí vyzkoušel v praxi? Můžeš sem prosím napsat ve stručnosti své hodnocení, jestli splnilo očekávání? Chtěl bych si jí taky koupit, na nic lepšího jsem nenarazil

              0 0
              • MirosPikos  

                Tak bohužel, nemohu posoudit. Prodejce mi napsal, že se mu balík vrátil. Asi zase česká socialistická pošta něco podělala. Tak mi nabídl znovu objednat a nebo zrušit objednávku. Tak sem jí zrušil a nechal si vrátit peníze. Vše bez problémů. Zas tak nutně sem to nepotřeboval.

                Ale kdybych potřeboval, šel bych do toho znovu. Je mě odradila česká pošta.

                0 0
                • vojtechp  

                  Ok, díky za reakci. Já teď čekám na baterky, objednal jsem je cca před třemi týdny, tak doufám že dorazí. Až potom koupím tu nabíječku.

                  0 0
          • black.horse  

            může být:-) já to myslel spíše jako příklad či inspiraci varianty řešení. Když jsem jezdil loni v létě na celodenní výlety, tak jsem měl v batohu mobila se zapnutým Sporttrackerem a tímhle tím a pohodička, energie na rozdávání:-) U soláru bude záležet na tom, jak rychle to bude nabíjet a kolik času za vhodných světelných podmínek budeš mít k dispozici. Když přijdeš večer na horách do chatky a budeš si an to svítit svíčkou, bude Ti to prd platný:-)

            0 0
      • Smazaný účet  

        jen 2 tejdny? to musí vydržet na jedno nabití, ne? mě SE vydrží (vypnutej, zapínám jen když něco nutně potřebuju)

        0 0
        • Smazaný účet  

          no jo..ale ty nepotrebujes GPS, mapy a koukat na BF:)

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak když se nenajde v papírový mapě, tak se dá GPS pustit, zjistit souřadnice a vypnout…furt mu to sežere baterek jen minimálně…

            0 0
            • vojtechp  

              Mě vydrží bez nabití v kuse asi 3 dny ale radši bych si s sebou něco na nabíjení vzal. Mimochodem už jsem se rozhodl pro toto http://www.ebay.com/…130818249608?… ty solární nabíječky mi přijdou na nic, mají malý výkon a pokud už jsou výkonnější, tak zase jsou pěkně drahý.

              Když už sem píšu, tak bych měl dotaz, objednal jsem si tyto baterky http://dx.com/…ck-blue-5790 odeslány byly 8.4. a doteď nedorazily. Vím že tam byl státní svátek ale je možné, aby přeprava trvala měsíc? Neměl bych to už začít nějak řešit? Z dx je to má první objednávka, doteď jsem kupoval pouze přes ebay.

              0 0
    • JackXl  

      Dynamo a vlastní návrh nabíječky a jsem spokojen. GPS to sice nenabije, ale mobil ano.

      0 0
    • bleach  

      v lidlu ted budou mit solar http://www.lidl.cz/…ex_32946.htm

      0 0
      • Smazaný účet  

        nabiji sice rychle, ale hlavne z aku…samotne solarni nabijeni az takova hitparada neni…na to je dobre pamatovat…

        0 0
      • strtom  

        Mam dotaz na tu nabiječku z Lidlu. V GPS co vydrži cca8 hodin je baterie 1150 mAh. Pokud budu mit nahradni baterku nabijenou přes tuto dobiječku připlou na batohu stači se to nabít?

        0 0
        • Smazaný účet  

          kdyz zapocotas ucinosti menice tak 2200mAh externi aku zvladne asi 1.5× nabit GPS zcela…mozna 2× pokud se stihne behem dne trochu nasvitit…zalezi zda tva GPS umoznuje provoz rpi nabijeni…

          0 0
          • strtom  

            Myslel jsem to tak, že vyjedu na 3 dny s nabitou dobiječkou a budu mít 2 baterie, jestli ten solár stihne dobíjet baterky, když je budu točit po 6–8 hodinách.

            0 0
            • Smazaný účet  

              no..jak jsme psal..ten „solar“ primarne nabiji z vestaveneho aku…nevim jak se chova, kdyz je vestaveny aku prazdny…

              0 0
        • Vilém  

          Teoreticky by melo. Otazka je jak dlouho potrebuje na nabiti ta vnitrni aku.

          0 0
          • Smazaný účet  

            btw…cely tenhle koncept skatule s panelem a aku je uplne spatne…kdyz nechas na panel smazit slunko aby rychle nabijel, tak se dost zahreje (a klesne jeho ucinnost) a jako bonus se ti zahrejou aku, ktere pak rychleji starnou…

            0 0
    • kyl  

      Ahoj,mám nabíječku na Lion akumulátory.Na­bíječka má 4 odpružené kontakty a akumulátor se do ní zacvakne.Často se ale stává že + kontakt se začne hřát natolik že plast kolem něj povolí a kontakt se zasune.Nabíječka je v provozu 24h denně a za tu dobu nabije tak 3 akumulátory.Ty jsou staré až 3 roky a jsou pořád v provozu.Může být nějaký trochu vadný a proto se kontakt při nabíjení hřeje natolik až se taví plast ve kterém je zasazen?

      0 0
      • Jakobo  

        To muze delat prechodovy odpor nebo se teplo siri z vadne baterie. Takhle na dalku to tezko vyresis. Zanes to elektrikari.

        0 0
        • kyl  

          Na akumulátoru je kontrolní tlačítko a 5 diod stupně nabití.U některých akumulátorů ale už svítí jen 3–4 diody,nejde nabít na plnou kapacitu.Chyba bude asi v nich.

          0 0
          • Jakobo  

            To je viceclankova baterie? Pokud ano a neni to nejaka inteligentni nabijecka Metabo, Makita, Bosch, ale nejaky Parkside nebo jina levna znacka tak je pravdepodobne, ze je je nektery clanek poskozeny a nabijecka se snazi dal nabijet. Ty lepsi nabijecky to predem vyhodnoti a nabijeni nespusti. Pokud se podari rozmontuj baterii a zmer napeti jednotlivych clanku. Pokud je pod hodnotou 3.2 V, tak je clanek mrtvy. Casto to byva bud nad 3.3 V nebo skoro 0 a nic mezi tim. Jestli jsou vsechny baterie vicemene stejne stare muzes slozit z funkcnich clanku aspon jednu funkcni baterii a do zbylych koupit nove clanky, pokud to jsou nejake 18650. Problem zrejme bude ve spojeni, pouziva se odporove svareni. Jde to i doma pomoci kondenzatoru, mensi olovene baterie, ale chce to nejprve nanecisto vyzkouset.

            0 0
            • kyl  

              Je to nerozebíratelné.Kus stojí kolem 6 tis.

              0 0
              • Jakobo  

                Neni to z dychaci masky? U nas ve firme maji podobne baterky svareci pro dychaci filtr. Nefunkcni baterky se vyhazuji do odpadu. Kdysi jsem potreboval par 18650 clanku, sevrel jsem cely kryt do sveraku a utahl. Sice to nebylo cilem, ale prasklo to pekne v miste spoje vika tak, ze by to slo bez vetsiho problemu znovu zalepit a jen mistama by to bylo videt. To bez vetsich problemu otevres nejakym plochym srubovakem nebo tupym dlatem a pak znovu zalepis vterinovym lepidlem.

                0 0
                • kyl  

                  Je to z masky.Ty nabíječky jsou vymyšlené dost bídně.V sobotu musím proměřit baterky a vadné vyhodit.

                  0 0
                  • 01carbon  

                    v te baterce muze byt u kazdeho clanku gas gauge elektronika

                    0 0
                  • Jakobo  

                    Merit baterku ti moc nepomuze, leda, ze ji pak vyhodis celou. Pokud chces aspon neco malo zachranit musis zmerit jednotlive clanky, ale UVNITR.

                    U nas svareci maji taky 3M masky, ale asi jiny typ. Ten konektor co si vybavuju je trochu jiny a navic kazda baterka ma zvlast na boku i normalni konektor, kam lze pripojit sitovy adapter pro nabijeni. Nabijecky vubec nepouzivaji.

                    Hlavne se pri otvirani neporez, to je pomerne bezne v techto pripadech. Pokud mas sverak, kde muzes baterku sevrit zkus to opatrne prvne ve sveraku, v nejhorsim si aspon trochu pomuzes nadzvednout viko.

                    A jeste co si pamatuju, tak vsech 6 baterek nebo tak nejak jich tam bylo je zapojenych do serie, mozna 3 a 3, uz si to nepamatuju. To pak vysvetluje ten problem. Nenabiji se kazda baterka zvlast. Pri poskozeni jedne je pak celek nefunkcni.

                    0 0
                    • Jakobo  

                      Uvnitr te baterky bylo pomerne dost mista, cela bateria pusobi lehkym dojmem. Bylo tam myslim opravdu jen nejak 6 clanku. Uvnitr pak je nejaka mala desticka, ktera to ridi, 2–3 draty k ni od nabijecky a totez ke clankum. Celkem jednoduche. To snadno vyresis tak, ze koupis drzak na 18650 clanky, podle poctu bud na 6 nebo i jednodtlive. Melo by se to dovnitr s prehledem vlezt, aspon do tech, ktere mame ve firme. Clanky tak v budoucnu kdykoliv vymenis a nemusis se otravovat s odporovym varenim kontaktu. Perka na drzaku normal naletujes pajkou k nejakemu dratku.

                      0 0
                      • kyl  

                        Zkusit to můžu,tady budou jen 4 články,víc se jich tam vlézt nemůže.

                        0 0
    • mikš  

      využiju téma,abych nezakládal duplicitní,o ví­kendu budeme zabíjet,neměl by někdo na půjčení či prodej nabíječku na jítrnice?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.