• HonzaF

    Ahoj,

    Rád bych se Vás, vás kteří rozumíte víc kolům než já, chtěl zeptat jaký máte názor na toto kolo:

    FOCUS

    za tuto cenu mi to vzhledem k osazení a Foxový vidlici přijde jako dobrý nákup, otázka však jestli FOCUS za to stojí. Máte s touto značkou někdo zkušenosti?

    Popřípadě jestli máte nějaký tipy na kolo do 23 000,– MTB 29´, DEORE/SLX, kvalitní vidlice.

    V kolech se tolik nevyznám, proto píšu tu :)

    Děkuji za odpovědi

    0 0
    • Smazaný účet  

      Tohle kolo tu bylo hodně doporučované. Za tu cenu dobré kolo. Pár lidí z fora si ho i koupilo.

      0 0
    • AleZ80  

      Ta základní řada ( Evolution ) od Foxu zase až taková pecka není. Asi by bylo lepší přečíst si tohle vlákno, případné dotazy přidávat tam a tohle vlákno zamknout.

      0 0
      •  

        můžeš rozvést informaci proč Ta základní řada ( Evolution ) od Foxu zase až taková pecka není?, nebo chceš tím říci že třeba takovej Recon či Epicon by byla lepší volba?

        0 0
        • AleZ80  

          Evolution řada má jiný ( levněji provedený ) tlumič než vyšší řady Performance a Factory, u kterých už bývá nastavení pomalé komprese a rychlé komprese ( to bývá jen u některých z Factory řady a spíš u vyšších zdvihů/silnějších vnitřních nohou ). Navíc jsou Evolution verze těžší.

          Epicon je citlivostí úplně někde jinde, pokud se předělá na olejové mazání.

          U Reconu kazí citlivost především stíráky, které jsou v originále příliš „přilnavé“ a také jim často z výroby chybí olej.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Ja bych se podival na Canyon 5.9, cena stejna, je to SLX/XT s Rebou (oproti tomu Foxu mi prijdou spolehlivejsi, prijemnejsi a hlavne maji levnejsi servis a vsude, ale mozna mam spatny kus…), jinak ten Focus nebude zlou volbou… :)

      0 0
    • krab007  

      Mě se ten Focus líbí, kdybych teď sháněl kolo tak budu vybírat mezi tímhle nebo stavbou. Mám Focus Cypress 29 ještě z doby, kdy se prodával na Deore/XT a vidli Raidon a po 17 kkm a 1,5 sezóně převážně spokojenost. Trochu slabší jsou brzdy (na mém jsou Tektro), tady na tomhle jsou základní Shimana. Kola Concept teda nejsou nic moc, vzadu mám prakticky pořád osmičku. Už se mi to ani nechce nechávat centrovat. A to jezdím jen po více či méně zpevněných cestách a asfaltu, žádný divočiny.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.