• Harak

    Mohl by mi někdo poradit nejaké trasy v okolí Hodonína? Zdá se mi, že ať vyjedu kam vyjedu všude jsou jen široké cesty nebo asfaltové cyklostesky.

    0 0
    • skvedo  

      Já z Vracova jezdím buď na sever do Chřibů, nebo na východ za Strážnici na Karpaty.

      Dobrá je trase VELO Guide n.1 Ze Strážnice až na Slovensko a zpátky.

      0 0
    • marapara  

      V přímém okolí Hodonína to na terén není žádná hitparáda. Dá se pojezdit na

      Kapánsko, kde je pár singlíků v lese na Mutěnice nebo Čejkovice a pak to kombinovat po polňačkách a asfaltových cyklostezkách, ale pokud Ti jde hlavně o kopečky a terén, budeš muset popojet do Chřibů nebo do Karpat – Strážnice, Velká n. V. To je pak jiné poježdění.

      Kupodivu se ale dá dojet do Zlatnické doliny v Karpatech a ani moc nepojedeš po asfaltu z Hodonína.

      0 0
      • Harak  

        Ok moc díky, mohl by jsi mi nějaké singly vypsat?

        0 0
        • marapara  

          Docela hezký singlík je po červené z Horního Kapánska směrem na Mutěnice. Pak na rozcestí je hezká zelená směrem na Hanáckou Alej. Tam je dokonce i bikepark :). Různé klopky, skoky, i nějaká lávka. Z Horního Kapánska se dá jet lesem po červené směrem na Čejkovice. Z Čejkovic je pěkná červená na Čejč, je to takové motání po polňačkách. Pak na Mutěnice se dá po cyklostezce mezi poli na Mutěnice a udělat taková kolečko.

          0 0
    • Robbo  

      Okolí Hod. mám projeté dost. Ale vždycky se rád vracím na zlatnickou dolinu. Těch singlú je tam dost a pěkných. Když se dáš ze zlatnické dole na mlýnky, pak do Radějova poté nahoru na travičnou, šumárník atd atd. drž se po značených, modrá červená zelená žlutá… Je to nahoru dolů, tedka nahoru v poho nějak se vyškrábeš ale dole to je o hubu:-)Není špatná mapka, za kilo v knihkupectví. Ale za sebe vše jsem najížděl posupně a tím jak najíždíš tak zjištuješ co a jak. Navíc tedka je ideálka motat se v lesech třeba kolem Hodonína Ratěk Bzenec Mutěnice Dubnany Podvorov atd. Prostě vrtět nohama:-) i když já dnes v mutěñáku solidně říznul. Nebo ty Chřiby.

      0 0
      • marapara  

        jj, ale to už jsi v Karpatech. Ale je fakt, že do Zlatnické se dá dojet víceméně lesem mimo silnice.

        0 0
    • dusansal  

      Docela dobrá trasa je z Kobyly po červené směrem na Zlatnickou a tam se můžeš motat klidně celý den.

      0 0
    • Joseph de Sax  

      já to mám v Napě jednoduché…vyškrábu se na kopec a pak jedu 3hodky už jenom z kopce…

      0 0
    • Ricci  

      kopce su tam slabe,ale jazdenia po lesoch je tam celkom dost za Hodoninom,neho­voriac uz o lesoch za Rohatcom,tam je to parada,oblast Vatych piskov je nadherna

      0 0
      • marapara  

        jj, teď v zimě, když je to zamrzlé je to fajn, ale jinak jízdy v těch sypkých píscích to není fakt nic moc. Dřív jsem jezdil z Rohatce směrem na Soboňky a dál po zelené směr Žilkův dub, ale teď jezdím spíš po silnici a jedu dál na Bzenec a od jara do podzimu směr na kopečky na Medlovice a občas přes Chřiby na Kyjov.

        0 0
        • Ricci  

          praveze v lete je to parada,ten piesok ma nieco do seba,aj po dazdi sa tam da v pohode jazdit :-)

          0 0
          • marapara  

            jj, po dešti se v písku dá jet, to jo, ale jak je sucho a písek je hodně sypký, tak se hlubší a sypké úseky nedá jet vůbec :). Jak se v tom zavlníš a je to nedejbože trošku do kopca, tak hotovo, dojeté :).

            Jak jsem psal, dřív mě to bavilo, ale teď mě to už nebaví. To raděj jedu z Rohatca na Raťky a u Zery to vemu na Bzenec-Přívoz po asfaltce, pak do Bzenca a ze Bzence se dá už jet po polích a kopcích směr na Domanín, Ořechov nebo Syrovín a Medlovice a do Chřibů. Ono se ty rovinky v Doubravě docela rychle omrzí. Na zimu je to super, ale jak se tepleji a sušeji, tak Doubravu jen projedu, abych se co nejrychleji z rovin přesunul ke kopečkům :)

            Občas jedu těch cca 35 km po asfaltu na fullu a z Medlovic už vjíždím do Chřibů a přes Chřiby to beru do Kyjova. JE to sice dost, ale nemám na fullu o nic menší přůměr, než na HT :)

            0 0
            • Ricci  

              to ja najradsej krizujem lesne chodnicky za Rohatcom a asfaltu sa uspesne vyhybam :-)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.