MTB traily Frýdek-Místek, a okolí

108 nepřečtených
  • Black knives

    Nemohu najít podobné téma, tak zakládám tohle. Moje traily znáte, a jezdíte je. To je ok. Traily se musejí jezdit, jinak pustnou, zarůstají. Ale pojďme si říct navzájem, jde jezdíte. Např. Stezky okolo řek do Beskyd, mt.Čupek, a tak podobně. Je tu toho napsáno různě v různých vláknech, ale tady by to bylo pohromadě. Např. Jak udržuju Morávkový trail ve formě okruhu, tak mám nyní zájem i o tom, aby pokračoval směr Beskydy, do hor. Nesnáším asfalt, proto hledám roky stezky kudy tudy mimo asf.cesty. Pište svoje tipy.

    0 0
    • Black knives  

      Začal jsem čistit stezku v lese, která pokračuje z Morávkového singlu dále směr Raškovice. Kolem bikrosky, dál lesíkem, zadem okolo fotbalového hřiště a furt dál. Zatím se tak dostanu za baráky poblíž Vyšních Lhot. Pak je hluché místo, kousek asfalt, a odbočka podél přivaděče vody do Žermanic. Vylezu schody na hrázi, a hned za barákem doprava. Jedu po trávě,poté po kolejích po autě, a jsem u Raškovického mostu. Ten podjedu, a jedu furt podél hráze. Tím objedu Raškovice zadem. A dál do hor. Ale tam je už poté kus jen po asfaltu.

      0 0
      • Buf  

        Z Dobré jedeš po pravé straně Morávky, z tvého singlu to dál nevede ? Při povodni tam udajně odplavilo lávky, jak to vypadá , řeka se dá přejet v Dobré a pak asi až na jezu v Raškovicích?

        0 0
        • Black knives  

          Lávka pod Skaličákem, tedy do Nošovic je zase plně funkční. Je to vlastně plavající ponton z oceli, kde jedna strana je ukotvena ocelovým lanem. Při povodni to tu lávku odnese jen ke břehu. Jeřábem to hodí zpátky, a funguje to tak už pár let. Letos přidali i další část. Vypadá to dost dobře. Dál lávky nejsou, až Raškovice most.

          0 0
          • webbot  

            Jeste jedna lavka tam je viz mapa – nikdy jsem pres ni nejel, ale o vikendu jsem na tom miste byl – je to takova stara rezava pokroucena lavka se stejnym principem jak pod Skalicakem – sousedka pry po ni casto jezdila – neznala zase tu pod Skalicakem.

            0 0
            • Black knives  

              Ta lávka byla před rokem funkční, ale myslím, že ji vzala povodeň, a není opravená. U ní končil dost dobrý kousek singlu. Pořád šmejdím, a hledám, co pospojovat, ale ne vše se daří.

              0 0
              • gmbiker  

                Co jsme tam jeli po povodních, tak byla vytažená na levém břehu.

                0 0
                • Black knives  

                  Ale zatím asi nikdo lávku nedal zpátky. Chodníček je k ní zarostlý…

                  0 0
                  • Black knives  

                    Fotka z minulého roku…

                    0 0
                    • Renholder  

                      Minulý týden, jsem jel z Prašívé přes tu lávku a byla vpohodě…jen to tam po povodních vypadá trochu jinak než na té fotce

                      0 0
                    • Black knives  

                      Dneska jsem po tomto mostku jel dvakrát. Celé dopoledne jsem prosekával stezky mezi Nižníma Lhotama, a Raškovicema. Až to bude ve stavu, kdy to bude pro kola, přidám popisy, a budou traily z Frýdku až do Beskyd bez asfaltu. Už to mám natrasované, a nahrubo prosekané mými super výkonnými kosičkami.

                      0 0
                      • Black knives  

                        Tak dneškem je jeden nový kousek jetelný. Od toho rezavého mostu na pravé straně(po proudu řeky vpravo) je nájezd na singlík. Není po deštích tak docela supr, ale bude to lepší. Jedete, a pak u cedule „přírodní památka“ by vás to vyplivlo doprava nahoru na cyklostezku. Nyní ale už můžete jet dále. Lehce vlevo, a dál po stezce, kterou jsem dnes dodělal. Je dobře viditelná, povrch jsem uhrabal od klacků. Po nějaké době však zatím ještě pořád vás to vyplivne na té cyklostezce. Zbývá mi 150 metrů proklestit pod dráty vysokého napětí, a bude to jetelné vkuse, dál až do Frýdku.

                        0 0
                        • Black knives  

                          Po dnešní práci zbývá asi jen padesát metrů, a bude to jetelné. Projít se to ale už dá.

                          0 0
                          • Black knives  

                            Tak, chlapi z Opavy to dnes se mnou i čerstvě projeli. Je to jetelné…Přijel i Kaplis, tak jsem si vyzkoušel i nové RB IQ. A supr kolo, dobře se mi na něm jelo, líbí se mi.

                            0 0
                            • Black knives  

                              Dneškem to považuju za jetelné. U drátů vysokého napětí jsem musel vysekat stezku v dva metry vysokém binci, ale je to hotovo. Chcete, abych to označil? Tedy značky jako má IMBA.

                              0 0
                              • webbot  

                                Jo

                                0 0
                              • Smazaný účet  

                                to by bylo suprovy:)

                                0 0
                                • Black knives  

                                  Udělám to, bude tam zelený malý kosočtverec. Jen nebude mít chlupatou čárku, ale bude uvnitř takový klikyhák.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Napis potom prosim kde ty znacky budou zacinat, dikes:)

                                    0 0
                                    • Black knives  

                                      Chci to namalovat až od cesty za bikroskou v Nošovicích, jak je cesta k té lávce. A dál pokračuje stezka k fotbalovému hřišti Nožních Lhot. Zadem se to objede, a furt dál.

                                      0 0
                                      • Black knives  

                                        Právě mi volal sjezdař Leo Mácha, že stojí u tohoto mostu, a hledá, kudy po té stezce dál. Tak doufám, že to najde.

                                        0 0
                                        • Buf  

                                          V patek tam na te tvojí stezce stál velký kamion a sjížděl z něho caterpilar…bylo zábavné jak hrnul někam jinam koryto řeky v chráněné přírodní památce Skalická Morávka a koupající lidi leželi vedle u vody…která po chvilce byla jako kafe… Vyhlížel jsem tě v sobotu pod Lysou u Zbuja a ty nic…

                                          0 0
                                        • Luma  

                                          Romane myslím,že by bylo dobré označit všechny tvoje stezky(singly)od FM.Třeba od Kačabaru k bikrosce je celkem dost slepých stezek.Pro neznalé celkem problém.

                                          0 0
                                  • Buf  

                                    Klikyháky v kosočtverci mi přijdou nanic. Jeden můj kolega značil trasu celkem logickým značením, kolečko a přes něj čára, když je svisle jedeš rovně , když je zlomená na devět nebo tři hodiny tak vlevo nebo vpravo, když je zlomená víc ostrá vracečka, míň tak mírná točka. Jsou to taky klikyháky v něčem, má to ale trochu smysl. To jen pokud budeš sprejovat naše lesy a olšiny. Je fakt, že lidi dělají ty pěšíny v olšinách zejména když vozí do řeky bordel od svých chalup a chat…

                                    0 0
        • Black knives  

          Jak píšu. Jedeš kolem staré bikrosky, a furt dál středem lesa. Kličkuješ, a vyplivne tě to na cyklostezce za Vyšníma Lhotama. po cyklostezce kousek,k náhonu na Žermánky. Kolem něj až k brance. Po schodech vynést nahoru, a doleva. Za plotem baráku doprava, a dojedeš pod most v Raškovicích. Most podjedeš, a jedeš furt kolem řeky. A jsi na Pražmě.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Mohl bys prosim hodit odkaz na misto, kde je nutne najet na asfalt? Ted cucim na mapu, ale moc se toho vykoukat neda. Jde mi o to, abych si udelal nejakou predstavu kam se da dojet/kde vyjedu. Kdyz jsem koukal, tak jsem vykoukal, ze by se podel reky mohlo dat dojet az k Vysutemu a pak uz kousek po asfaltu a hura na Prasivou. Je tak?

        0 0
    • webbot  

      Jezdime z F-M do hor v 3 trasami.

      1 – okolo reky Ostravice se da projet az na par useku v Basce a Frydlantu z F-M az na Ostravici.

      2 – kolem Moravky az do Nizsich Lhot na fotbalove hriste, dale je to prales, po asvaltu na splav Raskovice, pak kolem reky na Prazmo most pro pesi, na Moravku po bocni asvalt. ceste

      3 – pres Stare mesto pole na prehrada Baska, pak pres pole a les do Janovic, Janovice Bystre – Kycera, Ivancena – musi se vedet, kde jet.

      Spise by to chtelo udrzovat nejakou mapu, ja treba znam pekne lesni chodniky kolem Janovic, ale napr. jsem nikdy nejel Moravkovy single track po strane od Stareho mesta, protoze nevim kde zacina. Po tvem singletracku projedu max. 4 rocne vetsinou na jare, kdyz je na horach snih a ja delam okruhy z Janovic na stranu F-M. Beru to z Janovic pres pole a pres Skalickou Staznici. Vracim se variantou 3. Je to docela fajn okruh – nejakych 20–25km.

      Jinak udrzuji „svuj“ singl v Janovicich, ale je to jen sjezd k memu domu (ale pekny) – snad to nekdy prosekam aby vzniknul okruh – jde to pomalu – casu moc neni.

      JInak velke „moznosti“ vidim v oblasti Kyčery (ta nad Janovicemi), ale po letosni zime je tam stale spoustu spadanych stromu.

      0 0
      • Buf  

        No, našly se nepotřebné melouny http://www.rr-moravskoslezsko.cz/…stavbu-sesti

        tak se bude jezdit lépe ? Ale asi to bude zase výběh pro psy…

        V Bašce problém není, jen musíš jet z Kunčiček kolem náhonu až k autosalonu Svoboda a jsi v Hodoňovicich a pak zase podél řeky. Frýdlant také není problém, jedeš stále kolem řeky a pak od hřiště vede cyklotrasa a za lavkou, zase po hrazi.

        Lavka pod skaličákem je asi funkční, maji tam sice papir nevstupovat, ale je opravená ?

        0 0
      • Black knives  

        Za fotbalovým hřištěm v Nižních Lhotách je stezka. Právě jsem ji prosekával.

        Na Morávkový,a Skalický okruh stačí, když mi zavoláš, mám telefon na mách webovkách www.black-knives.com , provedu tě.

        0 0
        • LUMO  

          taky bych bral kdyby slo abys mě provedl jesli to jde tak bych se pristí tyden ozval

          0 0
      • Black knives  

        Stezku okolo Ostravice, minulý týden jsem tam přeřízl ten kmen, co tam zavazel. Ale dostat se dá tozumně jen do Frýdlantu. Pak už je to spíše jen o bočních cestách. Až před Ostravicí se jede kousek lesem. Ale ve Frýdlantu je moc pěkná stezka hned za kempem. Stoupá strmým starým zadlážděním kameny vzhůru, a pak vede k letišti.

        0 0
        • Buf  

          Od kempu se dá také přejet lávka na levý břeh a pak jet kolem vody po koruně protipovodňové hráze až k mostu přes Ostravici ( u hřiště), zde cyklotrasa kolem tenisu a na lávku a zase po protipovodňové hrázi ( pravý břeh)a vyjedeš na asfalt až téměř u Bezručova srubu , přes most a hned na chodník ( jak vedl Adrenalin cup) a přes malou lávku terénem kolem peřeje a k nalší lávce zde zpět na levý břeh a již asfaltem chatovou osadou a jsi na Ostravici. Tady musíš kousek přes centrum kolem nádraží a za mostem lze jet zase kolem řeky ( rozbité mosty) po trati bývalé železnice na Bílou.Vyjedeš u dalšího mostu jak se odbočuje do Mazáku. Podél řeky se dá dojet až pod hráz po staré dlážděné cestě ( zase trasa Adrenalincupu) nebo i druhou stranou. Pod hrází je poslední lávka.

          Dál musíš objíždět asfaltovkou přehradu šance, s tím nic nenaděláš…

          Od Hodoňovic po Frýdlant se dá jet i po druhé straně, jsou tam ale přítoky a lavičky tam jsou různé, ale jde to, Hodoňovice – Pržno – pod železniční most a na hřiště v pržně je take sjízdné mimo asfalt.

          0 0
    • vanderpoel  

      jezdim do beskyd nekolikrat za rok na tydenni jezdeni. ale nejsem ten typ „singletrek or die“, spis rad uchrcim nejake slusne kilometry klasickym xc stylem. presuny z FM do beskyd po asfaltu me sice kdovijak netesi ale dokazu s nima zit. nevite prosim nekdo o beskydskem diskusnim tematu spise tohoto razeni kide by se dali najit partaci na takoveto vyjizdky? uprimne receno jsem linej to v ty zaplave temat hledat. pokud ano, budu rad za odkaz, pokud ne, pak delejte, jako bych tady ted vubec nic nenapsal :-)

      0 0
      • Black knives  

        Dříve před Jump sportem Frýdek Místek se chrti slízali v 9.00 každou sobotu i neděli. Ptej se uvnitř prodavačů, všichni jezdí.

        0 0
        • vanderpoel  

          dik za tip. jump ani jejich prodavace (zejmena pak prodavacky) z jistych duvodu sice moc nemusim, ale urcite se tam preptam. btw. muzes me nejak presneji navest na ten skalickej kopec kde delas ty stezky? neni to sice vubec muj hrnek jezdeni, ale pokud nekdo prakticky „za barakem“ dela neco takovyho ciste jenom z nadseni tak to si rozhodne zaslouzi uznani a rad bych se na to aspon mrknul. co jsem tady ve forech videl par fotek tak to vypada fakt dobre.

          kdyz jsem byl naposled koncem cervna ve fm, tak jsem tam u reky v bufetu „u zida“ videl nejaky mladochy na dh „motorkach“ a rikal jsem si co je to za mamlasy ze si porizujou takovy kola kdyz na nich stejne nemaj poradne kde jezdit. ale oni maj :-).

          0 0
          • Black knives  

            Najdi si vlákna Morávkový singltrek a Skalica Hill,Beskydy.

            0 0
          • Black knives  

            Ještě k tomu DH.Je tady docela velká skupina lidí, co jezdí DH. Hlavně okolo DH Brutal Team, kde jsem klukům dělal cyklomechanika, a na poježdění je tady taky docela dost lokalit.

            0 0
    • krabica  

      Kdyby někdo našel na pravém břehu mezi Zanzibarem a F-M 1l flašku Nutrend červeno-stříbrnou, tak se klidně napijte, je to jen ionťák od Nutrendu. Nejspíš bude u takového kamenitého výjezdu, kde jsem to lehce neustál. :D

      0 0
    • rb  

      Omlouvám se za blbý dotaz.

      Trail z Frýdku do Raškovic je po kterém břehu(proti proudu)

      po pravém nebo po levém?

      0 0
      • krabica  

        Ze začátku po obou a dál nevím, zatím jsem se za Zanzibar nedostal. :D

        0 0
        • rb  

          Ani netuším,kde(co) je zanzibar…

          0 0
          • krabica  

            Hospoda zde

            0 0
            • rb  

              Aha tak ze starého města za mostem po pravém…

              0 0
              • Luma  

                Až pod Skaličák je singl po obou stranách,jinak od Kačabaru v Dobré je singl na levé straně směr bikroska v Nošovicích a pak dále na Morávku.

                0 0
                • Black knives  

                  Tak, a za bikroskou furt rovně lesem, a furt i pod drátama vysokého napětí je trail.

                  0 0
                  • rb  

                    ok dík za osvětlení…

                    0 0
                    • Black knives  

                      Město se dělí na Místek(rovina) a Frýdek(kopec). Mezi nimi řeka Ostravice. Má přítok řeku Morávku. Pojedeš po levém břehu proti proudu řeky. Budeš se držet poblíž(někdy zatraceně blízko..)řeky. Až dojedeš do Dobré, hledáš dál…pravidlo je „někde tam ten singltrek mají“ Pěšinku s otisky kol poznáš.

                      0 0
                      • Luma  

                        Kdybych nedělal až do konce září noční a víkendy taky makáme ,tak bych Ti Romane pomohl ty singli označit.

                        0 0
                      • webbot  

                        Dnes jsem projel singly.

                        Blackuv singl od kostela ve Skalici – vrch singlu totalne zniceny od motorek, je dobre, ze nahore i dole je spadnuty strom – snad je to odradi a spravi se to.

                        dale jsem jel od Kacabaru k pesimu mostu v Nizsich Lhotach, cestu znam, ale snazil jsem se jet jinou cestou co nejbliz reky. Krome jednoho koprivoveho pole to bylo pekne. Narazil jsem i na drevenou lavku – vubec jsem nevedel ze neco takoveho tam je.

                        Od mostu v Nizsich Lhotach smerem na Vysni Lhoty naprosty luxus, moc se mi to libilo – jel jsem tam pred rokem a skoncil v dzungli. Ale pro neznaleho je to velmi orientacne narocne – sam jsem nekolikrat odbocil na spatnou pesinu (orientoval jsem se podle vykosene pesiny). U dratu jsem se samozrejme ztratil a vyjel jsem na polni cestu. Tak jsem to zkusil od smeru z Vysnich Lhot – cestu pod draty jsem jiz nasel. Velmi se primlouvam za oznaceni.

                        Dneska jsem si to opravdu uzil, bylo krasne, ale ne moc horko a ja se s klidem „blomckal“ po pesinach. Vubec mi nevadilo ze jsem se nekolikrat musel vracet. Zkousel jsem i prejet ten dreveny mostek, ale je tam sjety svah, tak jsem to vzdal. Kdyby jsi Blacku nekomu delal pruvodce, rad bych se pridal – urcite jsem neprojel vse.

                        PS: diky – skvela prace

                        0 0
                        • Black knives  

                          Jsem rád, že se ti singly líbí. Jen, mají jedno obrovské mínus. Velmi rychle zarůstají. A to znamená, mnoho hodin práce s mou kosičkou a to cca půl roku nonstop. Nestíhám. Potřeboval bych pomoc dalších nadšenců. Kosičky bych zapůjčil, kdy jsem jejich výrobce. Jen ruce mi další nenarostou. Dnes jsem na Morávkovém singlu zase čistil pět hodin. A je to jak plivnutí do moře.

                          Ale kosičky alespoň velmi dobře slouží, a možná budou sloužit nejen bikerům. Ve čtvrtek za mnou byla redakce TV Prima z pořadu Receptář. Natáčeli se mnou pořad o těch mých kosičkách. Takže za měsíc, až to odvysílají, bude už je znát celá republika.

                          Kdyby jste chtěli někdo pomoci s ůdržbou stezek, pomoc uvítám.

                          0 0
                          • ravl  

                            Ahoj,hledam touto cestou zdejsi bikery alespon zakladnich moralnich kvalit,kteri by mi mohli venovat trochu casu v jiste zalezitosti,cim drive-tim lepe,vice info pres ICQ(351442282) nebo ravl@post.cz dekuji.Radek

                            0 0
                          • webbot  

                            Rad bych pomohl, ale pracuji na „svem“ singlu. Mam male deti a volneho casu malo, takze pokad nejaky je, venuji se jim. Kdyz nahodou zbyde cas, za barakem si upravuji singlik uz od zimy – a to je kratoucky. Snad na podzim bude vice casu abych ho dodelal. Na druhou stranu musim rict, ze usek, ktery byl totalne zarostly a ja na kole ho projedu max. jednou tydne je porad v dobrem stavu – zacali ho vyuzivat houbari a hlavne lesni zver, ktera ho „rozesmatlava“. Takze snad i kolem Moravky to vydrzi dele, kdyz bikeri na novem singlu zacnou jezdit. Pokud budes delat nejakou brigadu mozna prijedu, ale radeji nic neslibuji, protoze i minule jsem chtel prijet a nevyslo to.

                            PS: kosa slouzi dobre, uz i techniku odstranovani slahounu ostruzin jsem vypiloval = podebrat a trhnout.

                            0 0
                            • Black knives  

                              Je fajn, že práci s mojí kosičkou zvládáš. Je to na čištění stezek to nejlepší, co se dá použít. Pěkně si chválím vlastní výrobek, ale stojím si za tím. A nadšených uživatelů mi kvapem přibývá. A až v září tu moji kosičku uvidí na TV Prima v Receptáři celý zbytek republiky, mám práci na hodně dlouho. Natočeno to je, a to přímo na Morávkovém singlu, i když to v té televizi nebude poznat.

                              0 0
                              • webbot  

                                Tak dneska byl ten „pravy“ den na praci na stezce, prodluzuji horni usek a dnes si udelal na 3 hodiny cas a misto vyletu na kole jsem sel do lesa procistovat tento usek. Uz to dostava „formu“ chybi mi jen setnout dva vetsi kmeny. Udelal jsem si vsak na kosicce skodu – snazil jsem se setnout akatovy kmen a kosicku trochu ponicil – slo by se domluvit na oprave? – je treba vyrovnat a prebrousit ostri.

                                0 0
                                • Black knives  

                                  Zavolej a vyřeším to na počkání. Ty kosičky řeším tak, že mám na dvou totožných vzhledově kosičkách dva rozdílné vábrusy. Jeden je skoro klínový, ten je více na kosení a max.ostružiní. Druhý je čočkový výbrus, a ten už neohneš. Ale prostě o to hůře zase kosí. Je to jak podle toho vtipu:„Koupíš cedník-teče. Dáš ho zaletovat-necedí…“ Vždy je potřeba u práce používat hlavu.

                                  Já dnes makal na Morávkovém singlu celé odpoledne. Mám rád, jak to můžu poté rozjet, a v rychlosti kličkovat mezi stromy. Jen to musí být prosekané okolo stezky dost do stran. Jednak to pomaleji zarůstá, jednak to líp jedem když to nelistá po držce, a hlavně, je to bezpečnější, je vidět kdo jde v protisměru.

                                  0 0
                                  • Black knives  

                                    Kdo to chcete vidět, tak dnes ve 12.00 budu na TV Prima v pořadu Receptář ukazovat něco z toho, co moje kosičky umějí. A natáčeli to se mnou přímo na Morávkovém singltreku.

                                    0 0
                                    • Black knives  

                                      Letošní rok jsem na to bohužel sám, ale už jsem pročistil singl z Dobré skoro až do Frýdku. Vidět je to výrazně. Stačí koukat i na ty hromady nařezaného náletového křoví, co skládám na hromady. A vše jen tou mojí kosičkou.

                                      0 0
                                      • Black knives  

                                        Záběry z TV Prima jsou už u mně na webu. Asi to potěší lidi od RB…ať se kouknou, co mám na čepici…Je to v kolonce videa.

                                        www.black-knives.com

                                        Singl jsem skoro celý vyčistil, a prosekal sám. Ale jen jednu stranu. Tu Doberskou. Skalickou nevím, kdy budu dělat, a kdo pomůže.

                                        0 0
                                        • Black knives  

                                          Asi jste si všimli, že v jednom místě trail odjíždí do řeky. V rámci možností to místo udržuju průchozí, jen jednomu kopáči se to dělá blbě. Druhou stranu s tím vysokým odtrhem jsem včera radikálně prosekal. Ale možná to tam zase celé spadne, už se trhají okraje. A do toho, po tom okraji jezdí dementi na motorkách. To bude srandy, až z výšky deseti metrů zahučí do řeky skoro volným pádem..

                                          0 0
                                          • Black knives  

                                            Dneska jsem jel směr Raškovice. Je to už celé průstupné. A až na 50 metrů i průjezdné. Držte se furt rovně, po dosažení toho rezavého mostku, nepřejíždět řeku, ale jen přejet cestu, a furt rovně…A dojedete k náhonu na Žermanice…

                                            Dál, trail je označen červeným proužkem. A vím, kdo to značil..a trefili to dobře…

                                            0 0
    • halcyon  

      Rad bych se zeptal jestli se da nejakym zpusobem dostat s detskym vozikem z Dobre do Raskovic k obecnimu uradu, tak abych nemusel jet po silnici pres Nosovice a Lhoty nebo po silnici ze Stareho Mesta do Skalice? Mam odpruzeny Chariot s Big Applama, takze to muze byt rozumnym terenem. Omlouvam se za lehky OT a predem dekuju za radu.

      0 0
      • Black knives  

        Dostaneš se do Nižních lhot po cyklostezce. Pak finito, a jen hlavní cesta po most v Raškovicích. Pak zadem je polní cesta, ale s vozíkem neprojedeš, je to pak singl. takže, jen hlavní cesta.

        0 0
    • zoltan84  

      zdravim, trail znám zatím jenom v úsek FM – Dobrá (po jedné straně tam, po druhé straně řeky zpět).

      Když chci pokračovat směrem Raškovice, po které straně řeky se vydat z dobré? Levý či pravý břeh (bráno proti proudu řeky)? Díky ;)

      0 0
      • Black knives  

        Jedeš po Doberské straně. A pokračuješ nahoru mezi barákama za Kačabarem. Držíš se furt celkem u řeky. Dojedeš k bikrosce. Furt rovně..a začneš vidět tmavě červenou pásku samolepku omotanou okolo stomečků. To kluci označili, kudy ten trail vede…a hledej..a když se ti zadaří, jsi v Raškovicích.

        0 0
    • zoltan84  

      Včera jsem byl trochu pojezdit – čupek (metylovická hůrka) a morávkový singl, bohužel místy jedno velké oraniště od motorek, i na místech kde jsem je loni neregistroval (např z pískovny po modré na čupek – stopy zatím bývaly jen přes pole, teď i přímo na turistickém „chodníku“).. nějaký nápad na konstrukci zábran proti vjezdu těhle hovad neznáte (třeba link s nějakou fotkou) ?? i když ty hovada to asi nemají problém objekt přímo lesem.. Zkoušeli jste někdy volat PČR když je potkáte ? – není to ztáta času ?

      Mám bohužel pocit že je to rok od roku horší, hlavně úsek frýdek – baška je kolem řeky skoro nejetelný, na morávkovém singlu mi příde že je to až na pár míst naštěstí lepší (kamenitý podklad), ale na skaličák jsem se radši ani nejel podívat..

      0 0
      • Luma  

        Jj,na Čupku je lepší jezdit na opačnou stranu směr Frýdlant,tam to bylo ještě na podzim ok.Pískovna a okolí je bohužel motorkářů :-(

        0 0
      • Johnisdead  

        Na Skaličaku sem byl včera. Celkem masakr. Bahno, sníh, led. Nic co by si člověk přál :-( No a ten úsek Místek – Baška kolem řeky sem jel naposledy. Humuss. Si tam jezdí kokoti na čtyřkolkách a celé to tam orají. Moravkový singl celkem fpoho (směrem FM po pravé straně).

        0 0
        • zoltan84  

          tak na skaličáku se kvůli bláta kolikrát nedá ani v létě.

          když je hodně bláta tak trail imho poničíš i na kole, no a na skaličáku toho bláta bývá místy opravdu kupa

          teďka bych tam nejezdil, chtěl jsem se jen podívat jak to tam (ne)ničí motorkáří, ale potom co jsem viděl jinde tak jsem na to už neměl odvahu..

          0 0
    • Jamie  

      Zdravím, pánové. Shánim někoho, kdo by se mě ujal a protáh po okolí Frýdku… Podrobnosti by se daly domluvit. Jsem sice z Českého středohoří, ale v Místku budu trávit následujících 8 týdnů na kurzu. Tak až bude počasí, ochutnal bych rád místní bikerovu manu.. :)

      0 0
      • Luma  

        Až bude sucho,tak Ti můžu ukázat Palkovické hůrky apod.Momentálně jsem nachlazený,tak ještě nevím jestli o víkendu vyjedu.Jinak mám mail v profilu.Dej vědět tak den předem.

        0 0
        • AsiJura  

          Přidal bych se k vám, pokud by to nevadilo, hůrky jedem teď o víkendu snad i s morávkovým, tak byse mohl Jamie přidat, a další týden bysme jeli s tebou třeba jinou trasu Hůrek.

          0 0
          • Luma  

            No hůrky mám skoro za barákem a myslím že tam bude docela bahno,je středa a tady je furt hnusně a sem tam mrholí,tak nevím jestli to do víkendu aspoň trochu uschne a na některých místech jde ještě vidět sníh :-(

            0 0
            • AsiJura  

              Byl jsem tam v sobotu, bahno tam je, ale díky uchcanému loňskému létu jsem to přestal považovat za překážku:) o víkendu má být teplo tak uvidíme, projedu to a dm vědět.

              0 0
        • Jamie  

          taky jsem pro sucho a větší teplo…2,3 týdny?! někde nakrmit 150mm zdvihu…

          0 0
          • AsiJura  

            Tak jsem se tam byl podívat včera a so sucha to má ještě daleko, taje tam ještě dost sněhu, a tak je to podmočené. Ale morávkový se dá projet v podstatě bez zaprasení.

            0 0
            • Luma  

              Co se týče místních kopečků,tak po zimě je nejdříve suchý Čupek-Metylovické hůrky,pak to ostatní.Palkovické hůrky jsou suché ze strany Hukvald,strana k Olešné FM je hodně ve stínu,takže tam se musí ještě počkat.

              0 0
              • mxv  

                da se uz slusne na Ondrejnik – Solarku?

                0 0
              • AsiJura  

                Přesně jak píšeš, ale už se dá z Hukvald přejet přes hůrky na pálkovice aniž by ses nějak extrémně zajebal bahnem, směrem zpátky na Hukvaldy se už dokonce práší od kol( okolí janáčkova chodníčku)

                0 0
              • AsiJura  

                Přesně jak píšeš, ale už se dá z Hukvald přejet přes hůrky na pálkovice aniž by ses nějak extrémně zajebal bahnem, směrem zpátky na Hukvaldy se už dokonce práší od kol( okolí janáčkova chodníčku)

                0 0
    • Buf  

      Jízda do Bašky je teď všude pase, protože kopou kanalizaci a blato je i na „asfaltkách“ v Kunčičkách a okolí. Pokud to není zmrzlé tak kolem řeky nemá smysl jezdit. To dělají nyní jen magoři motorkáři a koňáci. Ti se v jízdě v bordelu vyžívají. Až začne jaro tak to rychle vyschne a pak to bude OK. Čím víc bikerů tam bude jezdit tím rychleji se to vyjede a motorkáři vypadnou z míst kde chodí a jezdí hodně lidí. To je jediná obrana, nemají rádi když se jim tam někdo plete. Tragedie této doby je ta , že za tyto moto debily co stejně na tom neumí jezdit to odskáčou i ti co se motorkám věnují seriózně jako závoďáci a lidi je hážou do jednoho pytle. Ti ale umí jezdit tak, že singl neponičí, protože to umí s plynem …

      0 0
      • Black knives  

        Bob má pravdu. Když to motorkář umí, projede i stoupající singl tak, že to není poznat, že tudy jel. Bohužel, často vídám mladé debily, co tohle buď neumí, nebo mají v hlavách nasráno, a před očima jim bliká nápis „stříkej!“

        0 0
    • Luma  

      Palkovické hůrky jsou suché,pozor na modré směr přehrada Olešná jsou některá místa vysypané hrubou struskou(blbě se po tom jezdí není to uvalcované.Jinak nějak se tam rozmohli motorkáři.Dneska jsem jich potkal šest.

      0 0
    • zoltan84  

      Včera po delší době na Čupku. Motorkářům už je pískovna málo, teď orají i les směrem na Pržno (modrá TZ). Zatím rozjebali FR lajnu co tam byla v souběhu s modrou TZ,teď se vrhli i přímo na tu turistickou. Policie je dle vlastních slov v tomto bezbranná. Stavět nějaké zátarasy asi nemá cenu, ty kurvy to objedou lesem. Obávám se že Čupek je pro bike pasé :/

      0 0
    • zoltan84  

      zdravím,

      nevyrazí zítra někdo vyjížďku kolem fm?

      tempo pohodové, spíše terén(žádné chrtění po šotolině:)- řekněmě takové techničtější XC (morávkový singl, skaličák, čupek, hůrky,…)

      pokud má někdo zájem tak buď vzkaz tady nebo malis.vojta@seznam.cz .

      budu samozřejmě rád za domluvu i na jiný termín

      0 0
      • Sadra  

        někdy se domluvíme, po posledním nedělním výletě jsem zazimoval kolo a znova to dělat nebudu :) než kolem F-M jezdívám spíše Lysa-pustevny-smrk-bilykříž-kohůtka a občas v pohraničí

        0 0
    • MirosPikos  

      Na víkend razím za známýma do Frýdku, abych tam nejel zbytečně, beru samozřejmě kolo :) Chtěl bych poprosit zdejší bajkery o doporučení, kam se vydat. S přihlédnutím na současnou situaci (počasí, těžba v lesích).

      Mám představu něco na 4 hodinky +/-. Nějakou hřebenovku s pořádným výhledem. Na hoře si dát pivko. Pak nějaký drsnější ale zvládnutelný traily dolů. Zkrátka něco pro tátu od rodiny :) Asfalt bych rád vynechal a nebo bych se přiblížil autem.

      Klidně pošlete na mail .GPX s krátkým komentářem. Mám nějakou představu, kam bych se vydal, ale budu tam poprvé a mapa snese všechno, realita může být trochu jiná.

      Díky dík. A jinak, kdyby se chtěl někdo připojit, není problém.

      0 0
    • Endryju  

      Zkusím oživit téma… Kam v okolí F-M na techničtější projížďky?

      Jezdím pořád dokola trasy okolo Morávky (FM-Skalice) a Ostravice (FM-Hodoňovice) a hledám něco dalšího.

      0 0
      • human_energy  

        Palkovické hůrky

        0 0
        • slavekRM  

          Tam jsem byl dnes a super. Jen je tam hromada listí a musí se dávat pozor co je pod ním.

          0 0
        • slavekRM  

          Tam jsem byl dnes a super. Jen je tam hromada listí a musí se dávat pozor co je pod ním.

          0 0
        • Endryju  

          Dá se tam vymyslet nějaký pěkný okruh, abych strávil co nejméně času na zpevněných cestách?

          Znám tam jen lajnu z Ostružné směrem na Olešnou.

          0 0
      • BorisFR  

        Jak pisou kluci, bud Hurky, nebo za sebe jeste doporucim Ondrejnik.

        0 0
      • human_energy  

        Jak to vypadá na moravkovem singlu teda? Udržuje se nějak?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.