MTB Radon ZR Team 8.0 SE: Koupit?

22 nepřečtených
  • since1980

    Zdravím,

    jaký máte prosím názor na toto kolo:

    http://www.bike-discount.de/…0-se-128347

    Alternativy?

    Díky Luděk

    0 0
    • Azmir  

      DObře vybavené kolo za slušné peníze, jako nevýhodu bych viděl, že to nemá ani tapared hlavu, ani pevné osy a je to 26, což je ale spíš volba preferncí, pokud ti tyto zápory nevadí, tak bych do toho klidně šel.

      0 0
      • since1980  

        Děkuji za reakci; jaké jsou výhody tapared havy a pevné osy?

        0 0
        • Azmir  

          Vyšší tuhost celku, méně se kroutí například v zatáčkách, neškrtají ti potom kotouče a jiné neduhy, ale jde primárně o tu tuhost, jako vedlejší výhoda může být, pokud často sundáváš kola, tak pokud máš pevné osy, poloha desek vůči kotouči bude furt stejná, takže jednou seřídíš a už to pak nebude při opětovném nasazování škrtat, kdežto když je nemáš, tak je po každém nasazení většinou musíš seřídit.

          Otázka jak moc ten přínos tuhosti poznáš a potřebuješ, dost záleží na hmotnosti a stylu jízdy. Další nevýhodou může být, že dneska už se všechny lepší vidlice dělají tapered, takže do budoucna celkem problém kdyby někdy bylo třeba vidlici vyměnit.

          Pokud si ovšem normální tusitický jezdec, neviděl bych absence těchto věcí jako nějaký podtstaný problém.

          0 0
          • since1980  

            Děkuji za vysvětlení, je pravda, že na dosavadním kole (GT Avelanche 1.0) jsem se škrtáním destiček dost bojoval, protože jsem kola často sundával při převážení: určitě to promyslím a nějaké další modely kol Radon se podívám. Výše uvedené mně zaujalo cenou a slušnou výbavou. Zvážím to, ještě jednou díky.

            0 0
    • since1980  

      Koukám ještě směrem ke karbonu, jaký máte názor na GT zaskar carbon expert? viz http://www.mojekolo.cz/…-expert-2013

      0 0
      • Azmir  

        Vidím, že nse tu s tebou nikdo moc jiný nebaví, tak ti odpovím, tohle je opět dobrý koupě si myslím, už včetně pevné osy, teda aspon přední, vzadu je zřejmě stejně klasický úpínák. Ovšem je to 26ka, takže zas za ty prachy žádný zázrak, nevím jakou potřebuješ velikost, ale třeba na koloshopu mají carbonovou 29ku předváděčku za hodně slušný peníz, ale je v Mku, možná bys mohl napsat kolik měříš.

        http://provereno.koloshop.cz/…0456941.html

        Možná se ti v té jejich sekci prověřeno zalíbí i něco jiného v tvé velikosti.

        Jinak nevýhody toho tvojeho GT bych viděl v absenci zadní pevné osy, je to „pouze“ 26. A eastony jsou tady na bf brány jako celkem sporná kola, ale žádný etlaon extra spolehlivosti, ale nebral bych to za slovo, jinak co myslím ještě vím tak i přesto že to je carbon tak ten rám je myslím celkem těžký.

        Jinak kdyby se ti líbila ta 29 co jsem postnul, tak ta má už i zadní pevnou osu.

        0 0
        • since1980  

          Díky za čas, který věnuješ mému dotazu:) nějak se k mému dotazu nikdo nehlásí…

          Mé míry jsou 180/83, dosud sem jezdil GT Avelanche L; vím, že zaskary jsou trochu delší, ale eMka bych se trošku bál… pocitově jsem se vždy cítil lépe na větších rámech.

          Co se týče 29ky, tak v tomto směru nemám vyhraněný názor; na bajkforu sem toho na toto téma přečetl dost (a mnohdy se tedy pobavím:). Praktické zkušenosti nemám, co by mne hlavně zajímalo, jak je to s obratností… Při mé výšce, máte vůbec smysl? 27,5 kompromis (ale v současnosti za větší peníze)?

          0 0
          • Azmir  

            Tak ono není to pravidlo, ale obratnost 29tek většinou určuje délka jejich zadní stavby, slušné hodnoty jsou aspon pod 440, ovšem moc s tím nepočítej, ty kratší zadní stavby většinou mívají novější a dražší modely kol, u těch gt by se muselo pohledat kolik má. Ale taky záleží na jaké to máš určení, jestli na výletní ježdění po polnačkách a lesíkách tak v pohodě, pokud ovšem něco víc technického, tam by byla asi kratší zadní stavba výhodou.

            Jak píšeš 27,5 jsou celkem drahé, ale s tvým limitem by se už myslím dala vyřešit aji slušná individuální stavba jak na 26 tak na 29, zkus kdyžtak pohledat tady na foru nicky scalar, hnoj, luk02 a napsat jim třeba mail a pošlou ti třeba zajímavou nabídku.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Zase ultrakrátká zadní stavba, hlavně u vyšších postav, může způsobovat jistou „jankovitost“ kola…

              0 0
            • since1980  

              Díky, stavbu jsem taky promýšlel… je to jedna z cest. Situace je taková: ukradli mi kola, tak vybírám nové: na kole mám nájezd okolo 5000 kilometrů, většinou silnice a pevnější cesty (zvažoval jsem i fulla kvůli pohodlí, ale v mém případě to asi nemá smysl); co se týče investice, byl bych ochoten zainvestovat kolem 30–40 tisíc, ale brzdí mě zkušenost s krádeží kola, tak si zase říkám, jestli něco nekoupit za cca 20 tisíc…; co se týče 29ky koukal jsem hlavně na Canyony, které tady mají dobrou odezvu…

              0 0
      • Bombík  

        Mi se zda ze tyto zaskary v carbonu se moc neprodavaji/jsou lezaky. Vseobecne z nich maji lidi strach kvuli te netradicni zadni stavbe. Kdyz bych kupoval kolo z karbonu, tak minimalne s rozpoctem od 40–45tKc nebo jeste radeji vic. S nizsi cenovkou bude vzdycky slabsi v dalsich komponentech. Nakonec jsem ted pro zenu vzal toto:

        http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

        Poznatky – prekvapilo mne, jak je to kolo hodne tuhe. Co bude muset jit pryc je sedlo SI X1 je velmi tvrde a nepohodlne, (vsak se jich vali v bazarech spousta na prodej). Navic prijdou naslapy SH M520 od shimana, mozna jeste vymenim razeni za XT. Jinak fajn kolo na bezne i intenzivnejsi jezdeji.

        0 0
        • since1980  

          díky; na Canyon 7.9 jsem také koukal, už jsou ale pryč v mé velikosti.

          0 0
    • mr.antik  

      slušně vybavený, ale základní rám, ta hmotnost se mi taky nepozdává

      0 0
    • BMW 3  

      Zdravím všechny. Poprosil bych o Radu všechny, kdo mají zkušenost s koly Radon. Zvažuji koupi kola Radon zr team 8.0. Přemýšlím jakou zvolit velikost rámu, jestli 20 nebo 22. Měřím 189 cm a vážím 100 kg. Kola chci 29. Jsem rekreační jezdec, který bude jezdit hlavně po silnici a občas bych chtěl zkusit i terén, proto přemýšlím, jestli by mi nestačil zr team 7.0, jestli je mezi nimi velký rozdíl. Dále bych chtěl poprosit někoho, kdo je vlastníkem některého z kol a je z jihu Čech nebo z Prahy, jestli by mi neposkytl možnost se na kolo podívat. Předem děkuji za rady.

      0 0
    • doubleingram  

      Mam Black Sin 20,5, 186 cm, rozkrok 94, dlouhy ruce, kolo je mi akorat.

      0 0
      • BMW 3  

        Black sin jsem nenašel, ale to je vyšší řada. Jak jsi spokojenej?

        0 0
        • doubleingram  

          Za ty pracht super, zacatek byl nezvyk hodne kolma osa hlavy, takze to reaguje na sebemensi podnet, ale uz jsem si zvykl a nekdy to vylozene ocenuju.

          Kolo bylo asi o 25 k levnejsi proti puvodni cene.

          0 0
    • AussigBiker  

      A co http://www.radon-bikes.de/…-race-29-80/

      Mám už cca 4–5 let a pohoda, žádnej problém.

      0 0
      • AussigBiker  

        Jo, můžu ti po dohodě předvést ve Stromovce ZR Race 8.0, ale L, mám 181 cm.

        0 0
        • BMW 3  

          Ahoj. Děkuji. Bylo by možné se sejít treba v pátek dopoledne, že bych se na něj koukl? ZR Race asi ne. Hledám kolo kolem 25 tis. Tohle je už na moc. Jsem uplnej amatér. Jen občasné vyjizdky. Rád bych ho ale viděl.

          0 0
          • AussigBiker  

            V patek by to slo, akorat normalne pracuju. Domluvime se pres email / nebo tel. Poslal jsem ti zpravu.

            Jinak ZR Team je asi jinej ram, nebo mozna bejval, jak je to ted nevim.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.