• Jalu

    Zdravím, dnes odpoledne jsme se umanul, že skřípání ve středu, už tolerovat nebudu, pořídil jsem stahovák a klíč na misky a vrhl se na rozebírání středu. Klika s převodníkem šla slušně, jenže to se nedá říct o té druhé. Tak jsem se i s olejem snažil tak dlouho, až mi vnitřní závit kliky vypadl ven ve tvaru pružiny. Moje otázka je jednoduchá. Co teď s tím? Očekávám, že to znamená nákup klik nových. Hold pro můj styl jízdy (co nejtvrdší terén, co se mi na Jihovýchod od Prahy podaří najít) a váhu (95 kg) byly nejlacinější shimana málo a udřel jsme je k smrti. A druhá otázka je jak bez stahováku kliku dostat ven? Napadla mě samozřejmě hrubá síla a kladivo, ale zajímalo by mě, jestli to nejde nějak elegantněji. Dolů přikládám svůj návrhů na kliky, a prosím o radu, jestli budou dostačující, případně i navrhnout jiný typ, ale znám místní osazenstvo, tak se prosím držet při zemi, kliky za 5000 na kole za 15000 asi nemají smysl.

    http://www.kupkolo.cz/…90_5337.html

    (co jsem se tak dočetl, tak slušná muzika za solidní peníz)

    Díky za rady

    0 0
    • Carloss  

      vyšroubuj ten šroub a běž se projet, klika po nějakým čase upadne.. někdy to chvilku trvá, ale funguje to.. sundávám to tak běžně.. taky sem si strhl závit..

      0 0
      • Jalu  

        Díky za radu, zítra to vyzkouším.. jen jak dlouho trvalo než klika upadla? 100m? 1km? 10km?

        0 0
        • Vilém  

          Jinak v kazdem slusnejsim servise maji opravny zavitnik pro prerezani zavitu na stahovak. Nevyhodou je potom nutnost koupe opravneho stahovaku s vetsim prumerem, pripadne navsteva servisu, pri potrebe stazeni takto opravene kliky.

          0 0
        • Carloss  

          poprvé asi 15km protože byla zarostlá a tak tak 0.5–5km prostě si s sebou na vyjížďku vem imbus, a na cestě domů to skoro nadoraz povol (nejlépe ten šroub zajistit páskou, ať ho nestratíš a pak na to dávat pozor.. zaručeně upadne..:D

          0 0
          • Carloss  

            ještě, když to pak třeba zas dotáhneš na dojetí domů, tak pak upadne po pár metrech..

            0 0
    • pee.tr  

      Nevím, o jakým systému klik tu píšeš, ale jestli čtyřhran, tak to se mi nedávno stalo taky s tím rozsdílem, že to byla moje chyba, že jsem tam natočil ojetej stahovák jaksi nakřivo a pak jsem ho tam už nechytnul.

      Řešení je jednoduchý, půjč si od někoho klasickej stahovák s packama, který chytneš za kliku s vnějšku. Já tak stáhl kliku za 10 sekund a před tím jsem se o totéž marně pokoušel asi 2 hoďky. Dokonce jsem kliku ani neodřel, takže teoreticky ji můžu používat na jiným kole dál.

      http://www.jobiprofi.cz/…t/P19781.jpg

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.