MTB 29 okolo 25 000Kč použitelné jako EXPEDIČNÍ

46 nepřečtených
  • UROBOROS

    Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem kola. Převážně jezdím na neodpruženém horské kole Colnago a na delší výlety (několik dní+ 15–20Kg nákladu) jezdím na starším krosovém kole. Další kolo sháním, protože bych rád jezdil i v Brně, kde studuji. Rád bych toto horské kolo používal i na dlouhé výlety a proto bych na něj potřeboval zadní nosič a něj brašny ( a krosového se zbavit).

    toto jsou moje tipy:

    author

    cannondale

    cube

    nebo koupit kolo s rámem bez navářek na nosič a na sedlovku dát toto objímka v případě toho řešení jsem koukal na canyony.

    moje výška a váha: 173 cm 79 kg

    Vím, že takové kolo bude kompromis, ale bohužel nemám tak velký rozpočet, abych si mohl koupit takové kolo , jaké bych chtěl.

    Díky.

    0 0
    • totalmaster  

      Z těchto kol bych si rozhodně nevybral Authora. Výbavou za ostatními zaostává a celkově jsou kola od Authoru pěkný srač.. A tamty 2 mi přijdou stejné. Liší se jen v přesmykači a vidli, ikdyž ten Canondale má psanou vidli Suntour a na obrázku je Rock Shox. Spíš bych se na ně zkusil posadit a jaký ti bude vyhovovat více.

      0 0
    • pavelxy  

      Dle všeho je ta vidlice na Cannonu jen těžítko.

      0 0
    • Jakobo  

      Proc chces proboha 29" pri tve vysce? Kup nejakou 26" ve vyprodeji, pokud jeste neco sezenes, a jako bonus budes mit tuzsi kola. To se ti bude hodit, pac podle popisu budes mit vsechno narvane na zadnim nosici.

      Pokud ale fakt tahas 20 kg nakladu tak lepsi by byl i predni nosic a v tom pripade nejlepe pevna.

      0 0
      • THORX  

        http://www.bike-forum.cz/…ck-30-stojan že? a 12tis. doma a ještě pomůže člověku v tísni

        0 0
        • šumava  

          Kola leader Fox nebrat. Zkušenost, koupené kolo této značky za 14tis i za 28tis. Krásné na pohled, zpracování laciné.

          0 0
      • UROBOROS  

        No, tak velikost 26 by asi taky šla. Bral jsem to spíš tak, že těch 29 je vhodnější při tom použití jako cestovní kolo + je na to větší výběr úzkých plášťů, které bych na to chtěl na dlouhé cesty dávat ( jezdíme tam hlavně cyklostezky a zpevněné lesní cesty).

        O předním nosiči jsem uvažoval, ale zatím si vystačím se zadním. Letos jsem na krosovém kole tahal vzadu 17 kg a docela to šlo. V Německu jsem viděl, že přední nosiče mají normálně na odpružených kolech, takže bych se toho na lehčí věci nebál.

        A pevnou vidlici určitě nechci. Mám to na té 26 a relativně mi to vyhovuje, ale chtěl bych s novým kolem více do terénu. Jinak z té 26 co mám nechci dělat cesťáka, protože bych ho nerad někde rozbil, když mi spadne nebo aby mi ho někdo ukradl, je to totiž colnago s karbonovým rámem (sice mu je víc než 20 let) a už k němu mám pomalu citový vztah :) :) :)

        Jaký máš názor na ten leader fox, co jsem dával THORX

        0 0
        • šumava  

          Tuto firmu ne.

          0 0
          • Vilém  

            Tak se k tomu rozepis.

            0 0
          • THORX  

            šumava: ty kokotku když nevíš tak nepiš za 13tis si myslím že je to hodně slušné brko a rám je taky vzhledově precizně svařen jasně není to spešl nebo podobně ale mlét tu takové moudra no nevím.

            0 0
            • šumava  

              Nikdo nemele moudra, ale zkušenosti. Je to jak u aut, koncern a Dacia. Také to jsou auta. Jo a to oslovení si nech na jiné fóra.

              0 0
              • Nikovlas  

                Tak nám jednoduše napiš, co je na tom kole špatné. Konkrétně. Všechny komponenty, které tam jsou, jsou totiž totožné jako na kolech jiných značek…

                0 0
              • THORX  

                šumava: buď rád to máš ještě pěkné oslovení jinak jestli zítra bude zájemci sedět tak je prodáno Dacia forever :D

                0 0
                • šumava  

                  To si udělají všichni obrázek o názoru tohoto člověka, Jak se vyjadřuje.

                  0 0
              • Amater bike  

                Mám Logana 11let s žádný problém jsem neměl ☺To jsou jen mé zkusenosti. Nehltejte názory ostatních.

                0 0
          • Fran-tic  

            hehe, ale hlavně mi nešahejte na authora, stejně se to všechno dělá v čajně :)

            0 0
    • šumava  

      Já jezdím nejvíc s authorem Roninem, mám i mtb 29 na sramu x9, vidla reba, mtb dobrý, ale na údržbu a využití Ronin vede. Přes týden do práce z nosičem, víkendy v lese v terénu a jednou za 14dní s plnou polní tj 30kg stan spacák, jídlo atd. Na krátký výlet kolem 300km. Na to že vážím 92kg a měřím 181cm ronin šlape jak má. A takové bludy, že authora ne, je zase něčí blbý názor. Vše se dělá v Číně jen to má jiný nápis.

      0 0
      • Nikovlas  

        Jasně – že Authora ne – to jsou jen bludy – ale LeaderFox je sračka, co? Ten Ronin je úplně absurdně drahej. Jsem ale zvědavej, co napíšeš špatnýho o tom LeaderFoxu za 13k – to mě fakt zajímá…

        0 0
        • šumava  

          První , co je na roninu drahého ? Také nejsem úplně fanda authoru. Ale toto kolo se povedlo.

          0 0
          • Vilém  

            Tak zrovna levnej neni. 30tKc za kolo na Tiagre s ocelovym ramem mi neprijde jako extra kauf.

            0 0
            • Martin  

              exkluzivita vole

              0 0
              • Vilém  

                Tak jasne, po zastaveni se s tebou vsichni davaji do reci, co to mas za super bike. Ale ne kazdej o toto stoji.

                0 0
              • tomas.nov8  

                tak exkluzivitu bych si představoval třeba na americké Salse a né zas tolik na něčem s nálepkou Author.

                0 0
                • Martin  

                  na to musíš mít mentálně, když máš charisma, pak dáš exkluxivitu i Authorovi a ženským samy od sebe padají kalhotky, jen projedeš kolem

                  0 0
      • Jakobo  

        Z Ronina jsem byl zpocatku nadseny, ale pak jeden borec tady z fora mi otevrel oci. V prve rade Ronin ma na cestovani uplne nevhodnou geometriii je to rychle sportovni kolo. Celkm pekne je to shrnute tady

        0 0
        • hubert.d  

          A tys to kolo jezdil? Rekl bych, ze zkusenosti a nazory na toto kolo jsou velmi rozdilne. Je to neuveritelny pracant, odolny, nesmirne hravy. Do ramu se vejde svele ramova brasna tehoz vyrobce + 2 velke lahve s vodou, pod sedlo bikepacking brasna Sumo tehoz vyrobce. Na riditka drzak na spacak a karitatku od Lojzy Orgone a jede se. Dari se mu obstojne i v terenu po lesich, i kdyz delsi jizda vetsim terenem je uz dosti unavna. Za me super kolo i na cestovani i rychle vyjizdky. Na silnici s vysokym tlakem v plastich hezky jede a na delsi jizdu terene ubiram na tlaku a krom pohodli celkem dobre zvlada terenni nastrahy. Howgh

          0 0
          • šumava  

            Souhlasím, každý máme jiný pohled na kola, ale já jsem s Roninem spokokojen. Ale na bike fóru s tímto kolem raději nevystupovat. Je to hodně dnešním uživatelů kol – bikerům na očích.

            0 0
            • Martin  

              oni k tomu časem dorostou :D

              0 0
      • Jezevec70  

        30kg bagáže? To vozíš cihly?

        To jsem měl, když jsem vezl většinu věcí přítelkyni a synovi a k tomu 5l vody. Ale to bylo na dva týdny.

        0 0
    • Evilcleaner  

      stavět, třeba na rámu amulet, ten má závity jak v patkách tak nýtovací matice v zadní stavbě, tj. nejjednodušší možné uchycení nosiče. jinak stabu taky proto, že pokud chceš mít kolo jako expediční, tak se hodí vybrat komponenty se zvýšenou nosností (týká se zejména zápletů), nehledě na to, že sériovky jsou v této ceně vesměs plečky :-) /tvůj výběr to potvrzuje/

      0 0
      • UROBOROS  

        nojo, bohužel to je kompromis, ale 100k na horáka a ještě něco na slušný trek bohužel nemám (zatím :) ). Takže s tímhle rozpočtem je lepší si to nechat postavit, než kupovat něco hotové? Popřípadě, co hotového by mělo cenu?

        0 0
      • kamaro  

        Souhlasím s názorem, že tady by se opravdu vyplatilo nechat něco poskládat. Jde o to, aby se našel rám na který půjdou nosiče osadit přímo a nebudou se muset používat různé objímky, kolo bude mít rovnou osazeny pláště podle plánovaného terénu (zvlášť pokud plánuješ jízdu po cyklostezkách je výrazný vzorek zbytečný), uvažoval bych nad použitím pevné přední vidlice.

        Jestli plánuješ Ortlieby, tak ty ti jednoznačně schvaluji. Oproti expediční řadě S-A jsou na lepší úrovni, zejména způsobem zavěšení a životností. Ideálně v kombinaci předních i zadních brašen.

        P.S.: Četl jsem výše, že bys rád odpruženou vidlici a že ti stačí jen zadní brašny, ale já to prostě napsat takhle musím…

        0 0
        • UROBOROS  

          Jde o to, že potřebuji druhé kolo, které bych chtěl používat i více v terénu. Jak už jsem psal, tak stávajícího kola je opravdu škoda na cesták. http://fotos.rennrad-news.de/p/40460 na tomhle rámu a dodělaný od colnaga

          A z levných brašen jsem vyléčen, nejen, že do nich teče, ale po druhém roce používání se úplně rozpadly.

          0 0
    • jecnak  

      Sel bych cestou koupe nosice, ktery drzi za zadni rychlupinak a objimku – viz treba Bontrager

      A nebo koupit zcela univerzalni nosic od Thule PacknPedal Pouzivam ho spokojene par mesicu. Vyhoda je, ze se da pridelat na zadni i predni vidlici. Nemusim tak mit nejake specialni kolo.

      0 0
      • UROBOROS  

        Jo, na ten nosič (Thule) jsem koukal, ale to bych zase na něj musel šetřit. Bubu kupovat kolo a pak ještě brašny ortlieb a ty nejsou úplně levný

        0 0
    • oddie  

      Rozhodně bych si to nechal postavit, vzhledem k tomu, že to má být poměrně kompromis.

      0 0
    • Amater bike  

      Já si představuji expedicni kolo takto. Ocel, hliník, dural celkem jedno. 3×8, jednopacky, hlavně navarky na košíky, třeba i na spodní trubce , blatník, kotouče bb7, plus rafkova zadní brzda s aretaci-parkovací brzda, dynamo v naboji a světlo s USB výstupem, řídítka http://www.bikebrothers.cz/…loop710.html?…, berany me nelakaji z důvodu horší ovladatelnosti, nosič klidně topeak -tuhy sport arsenal děs. Rafky kalisky standart 36der. Pláště 47mm šíře. Ale podstatná je chuť vyrazit. Omlouvám se za pravopis, ale píšu narychlo z telefonu.

      0 0
      • myscho  

        Preco v dnesnej dobe mechaniky?

        0 0
      • Yura  

        Berany opravdu nejsou hure ovladatelne nez ty hruzy co ukazujes. Na co na nich je ta predni cast, kdyz neni omotana(asi se tam lidi nedrzi..) ? Bez toho by to vypadalo jako klasicka riditka na ukrajine..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.