• koky1987

    Ahojte. Potřeboval bych poradit s výběrem MTB 29" kola do 30 000Kč. Dodnes (asi poslední 3 roky) jsme jezdil na kole Merida Crossway TFS 300 V 2011 (vyměnil jsem pedály za nášlapy a sedlo za Specialized Phenom), ale to mi přestalo stačit. Chtěl bych vyjet do lesa, takový lehčí terén, žádné dvoumetrové skoky na skalách atd. Ale zároveň i silnici když pojedu s přítelkyní na výlet. Při delších vyjížďkách jsem na tomhle crossovém kole zvádal i 200km za den, ale zároveň jezdím z 90% pouze víkendy. Ale i tak pár tisíc km za sezonu najezdím. Vzhledem k tomu bych chtěl vepředu 3 převody.

    Taky si myslím že asi nepotřebuji kolo ceoodpružené, ale postačí odpružená přední vidlice. Vzhledem k ceně bych možná dal přednost kvalitní hliníkové vidlici, protože si nejsem jistý kvalitou karbonové v této cenové relaci. Celkem mi záleží i na barvě, mám rád tmavější barvy, černá, tmavě modrá atd.

    Dále by mě zajímalo, jestli by bylo lepší si kolo nechat poskládat, nebo ho koupit v celku a jaká je podle vás nejvhodnější doba ke koupi. Jestli už někdy teď, nebo třeba až leden, únor, nebo březen? Jsem ze Zlína, takže není takový problém jet si kolo vyzkoušet třeba do Brna.

    Moje proporce:

    Výška: 193cm

    Váha: okolo 94 kg

    Pokud jsem napsal nějakou hloupost tak mě klidně opravte, budu jedině rád. Nejsem nějaký profík, ale spíš nadšenec jízdy na kole :)

    Za každý typ budu rád :)

    0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce