• S1ST3MA

    Zdravim.Co si myslíte o značce Mongoose???Dost slýchávám názory že to je shit ale ja si to moc nemyslim.Shlidnul sem nějaký fotky ze Sport Lifu a některý ty kola vypadají dost dobře tím ale nechci říct ze se na nich i dobře jezdí.Takže celkově mě zajímá váš názor a různý zkušenosti s touto značkou ať už kladné nebo záporné.Na stránce www.freeride.cz je zajímavej rozhovor a taky nejaky fotky tak se tam mrkněte.

    0 0
    • Lišák  

      Mám pevňáka ,ocel z roku 1996, naprostá spokojenost. Full 2004-naprostá nespokojenost s čepy. Vymlácený a nemožno sehnat náhradní.

      0 0
    • Maynard  

      až na někeré komponenty(náboje, hlavové složení) funguje k plné spokojenosti majitele:)

      0 0
    • riku  

      Meteore 2004, dost mi sedí geometrie, má docela nízko těžiště. Až mi jednou odejde, budu chtít něco podobnýho. Řekl bych, že Mongoose dělá rozumný kola za rozumnou cenu a moc si nehraje si na „značku“.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jezdím rok Mongoose Teocali Comp a jsem s ním dost spokojen. Kolo bylo ve výprodeji velmi levné, v podstatě za tu cenu ( 23 kKc ) nemělo žádnou konkurenci.

      0 0
    • lith  

      no ty asi řešíš fulla. Já ti můžu jen hodit názor na pevňáka. Jezdím týmovýho Meteora 2005 a jsem spokojenej. Jizdní vlastnosti,design a tak cena.

      0 0
      • Uža  

        Přítelkyně + 2 roky Mongoose Meteor Comp = naprostá spokojenost. Rám má víc postavenou hlavovou trubku, takže hodně citlivě reaguje na pokyny řídítek. Což někomu může vyhovovat a jinému vadit. Dle vkusu každého soudruha. Kamarád + 1,5 roku Mongoose Rockadile se Sramem = spokojenost.

        0 0
    • aristo  

      Zdravím všechny, rád bych se zeptal na váš názor na toto kolo:

      Mongoose Tyax Expert 2019

      0 0
      • aristo  

        nikdo nic? Je to za ty peníze na hobby xc dobrá volba?

        0 0
      • Gwaihir  

        Jako 30 zubů na jediném převodníku mi přijde málo. Za mě ti budou chybět těžké převody.

        0 0
        • aristo  

          není to moc. 32 by už bylo asi lepší, to je pravda. Jestli je to ale jediná chyba tohohle modelu, tak by to za výměnu převodníku asi stálo, ne?

          0 0
        • Gwaihir  

          Otázka je, kolik by to stálo. A jestli to pak ještě bude výhodné. Já mám nejtěžší převod 36:11 na mtb a snesl bych i těžší, ale stačí.

          Záleží kde jezdíš a kolik toho najezdis.

          0 0
    • Zilbike  

      Mám Tyax super rok 2008. Slouží doteď. za tu dobu neprask jedinej drát. Rám ok. Vyměnil jsem vidli za vzduchovou a lepší brzdy. Jinak jen spotřebák. Kolo dalo i sjezdovky a stále drží. Před tím jsem měl Mongoose Sycamore rok 1996 a taky stále jezdí…

      Takže bych se nebál. Osazený je to dobře, jen vybrat správnou velikost.

      0 0
      • aristo  

        Za tu cenu mě to přijde jako dobrá nabídka, resp. o lepší jsem na internetu nezavadil. Jen je divné, že tuhle značku moc lidí nejezdí…

        0 0
    • jiriga  

      Mongoose byvala v prvni polovine 90,let velmi dobra znacka a znacne oblibena i v nasich koncinach. Nad nim jeste stal kupr. Schwinn. Schwinn vsak zkrachval a s Mongoosem to slo taky z kopce a po roce 2000 jej koupili Pascific Cycles (vlastni i ten Schwinn). Z obou se stalz v podstate supermarketove znacky. Skoda. Kazdopadne jsem koukal , ze se Mongoose v poslednuch letecj trochu zvedl a zabrousil i do vyssich cenovych vod: nedavbo jsem nekde cetl nejakou recenzi a nebylo to uplne spatne. rekl bych takovy prumer , ale nemam uz ted zadnou osobni zkusenost: Vse made in China.

      0 0
      • aristo  

        No ještě tedy budu vybírat, možná zkusím nějakou stavbu. Líbila se mi ta kombinace vzduchové vidlice, komplet SLX a ceny kolem 17tis. (po slevě). V jedné zdejší prodejně mi ukazovali SUP XC879 jako alternativu k tomuto Mongoosovi (3×9), ale tam se mě nezdá ta kombinace přehazovačka XT a řazení ALTUS i když vidle taky vzduchová. Cena 18t. Nejezdilo se na něm špatně.

        0 0
    • Gwaihir  

      Nejezdilo špatně? Vyzkoušej co nejvíc kol a chceš, aby se ti jezdilo fakt dobře.

      A co nějaký bazar?

      https://www.bike-forum.cz/…ys-hacker-xc

      Vše z bazaru je nutné vidět a ověřit, jestli to není blbost. To neumím.

      0 0
        • aristo  

          Po inzerátech se taky dívám. Osazení fajn, ale jezdilo závodně, rám je lehký, ale prý na úkor životnosti a hlavně 26" mtb mám, teď bych rád vyzkoušel 29". Každopádně díky z reakce :)

          Na hodnocení jestli se na kole jezdí „dobře“ nebo „fakt dobře“ bych potřeboval minimálně víkend, to na projížďce kolem 1–2km bohužel nepoznám.

          0 0
    • vn25  

      Co třeba tohle-https://www.tsbo­hemia.cz/2018-mmr-29-woki-10–19-l-black-orange_d304421.html

      Já mám Mongoose z roku 2000 a budu na něm jezdit dokud nepraskne. Z původního kola zůstal rám a ráfek, vše ostatní měněno dle opotřebení

      0 0
      • aristo  

        Ano, na toto kolo jsem se také díval. Bohužel je tu hodně kritizované za geometrii rámu a navíc je opravdu nehezké.

        0 0
    • pPetr80  

      Na Mongoose rád vzpomínám. V roce 2007 jsem si koupil Tyax super. Nic moc vybava, ale na kole se mi neskutecne dobre jezdilo. Velikost 22" na mých 195cm byla idealní. Po deseti letech jsem ho vyměnil za Trek x-caliber 9 vel. 21,5" . Z Treku me boli zada, ramena a za krkem. Pry jsem si mel koupit 23". Když porovnávám geometrii, tak Mongoose je při menší velikosti delší, to je ten problém. Geometrie Mongoose mi seděla vic než Trek, koho by to napadlo:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.