Mongoose Salvo 29 Comp dobrá volba za 19,5k?

17 nepřečtených
  • Wakizashi

    Dobrý den všem,

    rád bych si pořídil po x letech slušné horské kolo. Jezdil bych s ním do práce (jj, obracejte oči v sloup :-)), ale taky pak po našich kopcích (občas až cca 50°), lesích, loukách, sem tam si dát naopak i nějaký ten sešup. Do oka mi padlo Mongoose Salvo 29 Comp z 2014. Mám 196cm a do 85 kg, proto jsem zvolil 29" kola (i kvůli rovinkám), tak snad to není špatná volba, vím, že tu někdo při podobné výšce má 26" a je spokojen).

    Specifikace kola jsou následující:

    VIDLICE SR Suntour XCR Air with Hydrulic Lockout and Rebound adjustment

    TLUMIČ X-Fusion O2 RL Air Spring with Rebound Damping and lockout

    KLIKY Shimano M431 22/32/44

    STŘEDOVÉ SLOŽENÍ Shimano Octalink

    ŘAZENÍ Shimano SL-M430 Alivio

    KAZETA< Shimano HG20 11–34t 9-speed

    ŘETĚZ KMC Z99, 9-speed

    PŘESMYKAČ Shimano FD-M431

    PŘEHAZOVAČKA Shimano Deore

    RÁFKY Shinning DB-25 32 Hole

    NÁBOJE Alloy QR Disc 32 Hole

    PLÁŠE Kenda Slant Six 30tpi 29 X 2.1

    PEDÁLY Mongoose Alloy Platform

    BRZDY Hayes Dyno Sport

    ŘIDÍTKA XC Alloy, 31.8, 0mm rise

    PŘEDSTAVEC XC Alloy, 31.8

    HLAVOVÉ SLOŽENÍ VP-Z104PD1 1/8"

    BRZDOVÉ PÁKY Hayes Dyno Sport

    DRÁTY 14G Stainless

    SEDLO Mongoose XC Trail

    SEDLOVKA Mongoose 74MAG XC Alloy, 31.6×350

    Kdyby měl někdo věděl o lepší volbě, šup sem s ní. Limit byl původně 25k, ale těch 20k bych viděl optimálněji. Podotýkám, že kolům a HW nerozumí, ale nechci si koupit úplnou šlupku, byť v celopérech (jde vůbec zamykat?) je to asi celkem základní model. Pokud je tu vlákno o výběru biků pro rok 2015/2014 díky za link, search mi nepomohl.

    Děkuju všm moc za rady.

    0 0
    • Mysee  

      Pokud nemáš zkušenost s celopérem a víc jak 20 bys radši nedával. Tak podle mě slušnej vstupní model, aby sis časem uvědomil, co se ti líbí a co potřebuješ. Samozřejmě to bude těžítko, s tím to chce počítat.

      0 0
    • Evilcleaner  

      za ty peníze to není vůbec špatná nabídka, ale pochopitelně se musíš smířit s tím, že je to takový entry-level. bude to skutečně těžké, počítej 15kg, náby nejsou nijak zvlášť zatěsněné a osobně nepovažuju ani ty brzdy za nic světoborného. pokud tomu dopřeješ pravidelný servis tak by to mělo fungovat v klidu.

      0 0
      • Wakizashi  

        Děkuju za názory, kluci. Myslíte, že má smysl psát nějakému staviteli? A jít s cenou do těch 25? Dost lidí tu haní ty vidlice XCR (nevím jestli přímo od Suntouru), tak jestli by tam nedal alespoň o něco lepší HW v té ceně? Díky. Případně pokud znáte nicky těch lidí nebo kontakty těch, s kterými máte dobré zkušenosti, rád je uvídtám. Děkuju.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Stavitelé tu obvykle pracují s dostupnými pevnými rámy. Výběr levných odpružených rámů je velmi omezený a ceny málokdy výhodné proti koupi komplet kola. Já bych se XCR vidlice v Air provedení nebál. Případně bazarovka…

          0 0
          • Wakizashi  

            Zdravím. Teď mě začaly hlodat červy pochybnosti a přemýšlím, jestli těch 100mm nebude málo, kvůli nějakým sešupům v lese a jízdě na větším bordelu. Jako budget se mi líbilo prakticky stejně osazené http://www.dookie.cz/…8945-c-1400/ – Máte zkušenosti s tímto šopem?

            Na druhou stranu jsem si řekl, že bych si udělal radost k mým třicetinám, které jsem měl loni, a do toho kola dal i těch cca 35-možná 40k, škoda, že je dnes rozesranej kurz koruny vůči dolaru.

            Tak jestli se za tento rozpočet už dá sehnat něco u stavitele (RB Bikes třeba?) nebo jestli můžete doporučit fully, které jsou v této cenové kategorii dobrou volbou. Začínám ale uvažovat, jestli by nestálo za to, mít nějaké AM/enduro ( cca 150mm?) kvůli odolnosti, kdybych náhodou chtěl na nějaký lehký FR někdy. Je mi jasný, že když pojedu s kamarády, co mají pevného treka, po polní cestě nebo do kopce, tak budu víc funět, ale to přežiju.

            snad blbější dotaz – U některých biků jsou vepředu jen dva tácy (Teocali), jak moc je to velký rozdíl? Vím, že otravuju, ale radši udělám ze sebe idiota teď na pár chvil, než po koupi kola na dlouhou dobu. :-)

            0 0
            • Wakizashi  

              A úplně jsem zapomněl, kdyby někdo věděl o stránce třeba s použitými (byť bych se bál, že to lidi prodávají, protože něco odkráglovali) modely, tak šup sem s ní. Koupit kolo za 30k, když nové stálo 50k, by nemuselo být špatné. :-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Aktuálně tam máš velký rozptyl v ceně, zdvihu, velikosti kol… Doporučuji zapůjčit si nějaké testovací kolo (spíše několik) a ujasnit si, co Ti vyhovuje a potom hledat. Nové nebo třeba na cyklobazar.cz. Zvlášť u jetého ale doporučuji si nechat s nákupem poradit od někoho nestranného…

                0 0
                • Wakizashi  

                  Díky za odpověď. Což o to, ona by teď už i nakonec představa byla po nějakém desetihodinovém hledání informací o víkendu.

                  Ideální kolo by pro mne byl asi nějaký hybrid endura a freeridu, jenže otázkou je, jestli enduro zvládne to, co čistý freeride. Aby ho později pád z metru neoddělal. Z různých videí na yt jsou k endurům nějak moc hodní.

                  Šlapat a funět mi nikdy nevadilo, ale bylo by fajn vyjet i nějaký ten kopec. A toho se u jednoho tácu vepředu docela bojím a takové FR, které má vepředu dva, stojí 65k (agang ninja 3.0).

                  Nějaká endura jsem nalezl, ale něco cenově relativně přijatelného s vysokou vidlí (tak 140+) jsem nenašl. Třeba GT Force 2.0 2013 http://www.koloshop.cz/…el-2013.html, které vypadalo dobře a univerzálně s 150mm je už za 45k+. To mi přijde za jeden bajk už moc, zvlášť když nevím, jestli to zvládne i agresivnější jíz­du.

                  Možná by bylo ideální koupit třeba ten Mongoose Salvo 2013 http://www.dookie.cz/…8945-c-1400/ nebo dokonce nižší verzi sport za 16000,– pro "klasické ježdění v přírodě a pak zvlášťě tu Ninju 2.0 za pár měsíců. Představit bych si ale dokázal i FR s dvěma táci vepředu. nedá se to nějak předělat za rozumné peníze?

                  Možná by ale nebylo od věci udělat nové vlákno ohledně doporučení endura a freeride za dobré peníze, nekdo Ninju haní.

                  0 0
                  • Wakizashi  

                    Patriot 2.0 od Agangu vypadá taky solidně. A je i o něco levnější něž ten GT, ale kolik toho vydrží?

                    0 0
        • Azmir  

          Tak za 25 už by se dal možná i epicon a deore/slx sada, rozumné kola, u stavitelů bych se s tímhle rozpočtem určitě nebál špatného výsledku, myslím že i za těch 20 se dá rozumně celkem pracovat, možná bych stavitelům napsal, že máš 20 tisíc, oni ti napíšou konfigurace a kdyby bylo něco vhodné třeba vyměnit tak máš do 25 ještě rezervu a dá se s tím pracovat.

          0 0
          • scalar  

            29er full za 20 tis. s Epiconem s Deore/SLX? To byci si taky nechal jeden postavit, koho ze stavitelů mi doporučíš?

            0 0
            • hony007  

              On ale nic takovýho nepsal…

              0 0
            • Azmir  

              No vidíš toho jsem si vůbec nevšim že jde o full, to mě ani nenapadlo že někdo kupuje 29 full za 20 tis. moje chyba, jinak kdyby šel cestou bazaru tak by to nemusel být takový problém :o)) ovšem zas by pravděpodobně nešlo o 29 pokud by neměl štěstí.

              0 0
        • Erknold  

          Popravdě se řeší stavba hlavně u pevných rámu. Full většinou skončí u Cayonu. Ale třeba je nějaký stavitel co dělá i fully. Nevím, neznám, není to ma liga.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.