• trili

    ahojte bikeri,

    neviem, či sa toto už tu preberalo, ale ja mám docela problém, kam vlastne dať mobil počas treku.Stojany na riadilká, či kostru mi prídu síce efektné a efektívne počas jazdy, no čo keď odstavím bike niekde v meste a idem nakúpiť. Stiahnem mobil aj s obalom z biku a kde ho dám. Postranné vrecká na batohu sú príliš vzadu a vrecká na bedrových pásoch batohu zas príliš malé.

    Ako to riešite?. Jediné, čo som našiel, čo sa m ipozdáva je obal na ramenný popruh ktorý vyrába Deuter, len neviem, či to nebude vadiť pri jazde a predpažení

    0 0
    • Karma  

      Já ho dávam pod sedlo, nevidim důvod proč ho mít při ruce. Jako abych mohl za jízdy telefonovat? Když něco potřebuju, zastavim a mrknu se.

      0 0
    • Esi  

      vozím na řidítkách v obalu pokud potřebuju od kola odejít vyndám z obalu (2s) a strčím do kapsy u dresu. Na mobilu používám navigaci, mimo to tam mám aplikaci na přivolání pomoci pokud bych se někde v terenu sám zrakvil a byl samozřejmě schopen to jedno tlačítko stisknout :-)

      0 0
    • MirosPikos  

      Pokud řešíš, co s mobilem, když jdeš nakoupit a necháš někde zamčený kolo, tak bude dříve nebo později řešit, kdo a kde jezdí na tvým kradeným kole.

      0 0
    • Chlebovnik  

      Buď do batohu (vozím takovej úplně mini) nebo do zadní kapsy u dresu. Lepší dresy mají i speciální voděodolnou zapínací kapsu na telefon.

      0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      do dresíku levá kapsa + nějakou energii,v pros­třední mám multi klíč a pumpu a v pravý kapse ve vodě odolný občanku nějaký peníze když je delší tour tak kartu a klíče od baráku.

      Můj názor je že telefon na řídítka nepatří,prostě se mi to nelíbí,dneska sem potkal mladýho borce a ten tam měl snad tablet,sem si říkal počkej až ti nafackuje:)

      0 0
      • Esi  

        já teda po zkušenosti lehkého saltíčka s dopadem celkem do měkkého jsem měl na zádech snad měsic obtisklou pumpu a ty klíče tak mi do kapes u dresu nic tvrdého nesmí, max peníze a gely, zvyknul jsem si vozit batůžek tak že všechno mám tam. telefon mám na řidítkách, používám na něm navigaci :-)

        0 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          já obtiskl pumpou po pádu dotykáč do obrazce pavouk a od tý doby vozím tlačítkáč:) pád nepád vždy si zavolám a je podstatně lehčí a menší

          0 0
    • pitos  

      Máš opravdu velký problém, ale jenom ten tvůj telefon to nebude.

      0 0
    • wanderer  

      Já to vozím normálně na řidítkách, a se sundaváním problém nemám, narazill jsem na aliexpresu na držák z/do kterýho jde rychle vytáhnout i zasunout během dvou vteřin takže když někde nechávám stát kolo bez dozoru prostě ho seberu ssebou.

      0 0
    • profesorikebara  

      Já ho vozím buď v kapse u bike kraťasů a nebo v batohu (ukládám vždy displejem dovnitř, kdybych se někde vyválel) a na kolo ho vždy převléknu do pracho,vodo,ná­razuvzdorného futrálu a vím že se nemusím obávat.

      0 0
    • Martin  

      na MTB do batohu, na silničce do zadní kapsy v igelitovém sáčku

      0 0
    • xpj  

      Já bych měl strach o mobil na řídítkách, ty současné placaté určitě nejsou dělané, aby vydržely soustavné třepání a klepání. Takže za mě v batohu, kapse nebo kapsičce.

      0 0
      • wanderer  

        Mám telefon v držáku už několik set kilometrů a to i když to drncá a zatím nejeví známky poškození nebo poruchy ostření. Asi taky bude záležet na modelu a kvalitě zpracování. Někde jsem slyšel že mobily jsou na otřesy stavěný a asi na tom něco bude.

        0 0
        • xpj  

          Uklepal jsem Gramin GPSMAP 60Csx, který je určitě dělaný do náročných podmínek, takže z toho jsem vycházel, když jsem přemýšlel, kam tu rachitickou placičku dát :-)

          0 0
          • MlokCZ  

            Jak se ti to podařilo? Ptám se proto, že vozím 60CSx už více než 7 let a dalších několik kamarádů taky a jsou to skoro nesmrtelné přístroje. Všechny kusy zatím bez problémů a to bylo už dohromady více než 10+ urvaných držáků, párkrát i odletěla gpska několik metrů mimo kolo, že jsme ji hledali asi 10 minut v hustých smrčkách (jeden z kamarádů nevozil dříve pojistou šňůrku přivázanou na řídítkách a po urvání držáku letěla, teď už šňůrku vozí jako všichni ostatní).

            Jediný problém je volný držák. Jakmile se ta část co se dává na záda gpsky vaklá v držáku, tak se pak gpska začne samovolně vypínat. Ale to je už chyba majitele, který ten vakl vozí a neřeší.

            Stačí vymezit třeba hajzl papírem vůli v držáku a je po problému. Abych tohle nemusel moc často řešit, tak tu část na záda gpsky nechávám trvale v držáku (pak se to ani po dlouhé době nestane a vakl netřeba řešit).

            0 0
            • xpj  

              Žádný speciální vakl jsem nepozoroval, ale GPS se začala samovolně vypínat. A v lese jsem ji taky hledal :-)

              0 0
              • MlokCZ  

                V držáku stačí opravdu hodně drobný vakl, aby to začala dělat. Musí ten spoj držet opravdu dobře (tedy pokud se s tím jezdí i náročnější věci, vozím 60CSxko na fullu pořád i do náročnějšího terénu), tzn. buď zcela nový držák nebo vymezená vůle jak jsem psal.

                A pak mi napadají ještě málo napružené pružinky držící baterky, to bych také zkontroloval, když by se začala vypínat.

                0 0
              • JendaH  

                Nevydojil se jenom držák na baterky? Na to trpí můj eTrex.

                Jinak k původnímu dotazu: většinu věcí si dávám do batohu, který mám v košíku na zadním nosiči. Ale chápu, že tuhle odpověď jsi asi nechtěl :-).

                0 0
      • Esi  

        Vozím mobil na řidítkách už několik tisíc km, je to Huawei P7 tak že celkem velký telefon, používám ho jako navigaci, a v pohodě, v telefonu není nic čemu by nějaké otřesy měli vadit. myslím nějaké normální otřesy při obyč XC bikování, asi si nedám telefon na řidítka na downhill (teoreticky ne mám na to ani kolo ani techniku :-) )

        0 0
      • Jirik123  

        Mám s mobilem (Galaxy S2) na řidítkách najeto 12000 KM a bez problému. Držák používám vodotěsný od Topeaku.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Mam držák na řidítka, použil jsem ho jen jednou, mobil mám v kaspičce dresu a v pouzdru. Občas vozím i dva.

      0 0
    • jIrI___  

      Celkem zapeklitý problém… Mobil vozím buďto v batohu nebo v kapse dresu. Když beru volné kraťasy, dávám mobil někdy i do jejich boční kapsy!

      0 0
    • rockab  

      Podsedlovka, nebo batoh. Kapsu dresu a držák na řídítkách bych zrovna na MTB neriskoval, po pádu by z mobilu asi moc nezůstalo :-)

      0 0
    • Clight75  

      V ramovy brasnicce oblozenej tatrankama, aby tam nesterchal:)

      0 0
    • Ricci  

      Vrecko dresu alebo batoh, jednoduche riesenie

      0 0
    • noviisek  

      Do pytlíku na psí hovna a do zadní kapsy dresu. Kdo ho vozí na řídítkách, tak je trapák, co si dělá sefíčka i za jízdy na kole.

      0 0
    • blue.sun  

      Koupil jsem běžecký batoh s kapsama vpředu (na láhve s vodou), ale sedl mi výborně i na kolo a tak vozím mobil v jedné z těch předních kapes v igelitovém pouzdru.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.