• tarogar

    Čuste, chtěl bych se zeptat jestli máte nějaké zkušenosti s podomácku vyrobenými prostředky proti zamlžování skel od downhill brýlí. O těch z obchodu (antifog atd.) jsem slyšel jenom to nejhorší. Brýle http://www.dookie.cz/…2929-c-1235/ a Helma O'neal Airtech A1 2012 http://www.dookie.cz/…6456-c-1218/

    Díky moc za jakékoli návrhy.

    0 0
    • WEGO  

      Já antifog na brýlích mám, ale na snb a funguje, ale pravda, že brýle nebyli nejlevnější.

      Já řeším mlžení brýlí na kole tak (nejsem sjezdař, mám klasické sluneční), že si je posunu dál na nos, ať tam proudí víc vzduchu, tak pokud nechceš řešit nové brýle, tak bych nějak ,,upravil'' systém odvětrávání.

      0 0
    • Radeu  

      nemám zkušenosti z biku, ale z hokeje. Na všechny ty přípravky proti mlžení plexi si všichni stěžovali a mně se osvědčil jen obyčejnej sprcháč a jeho rozetření/setření ručníkem a byl klid…:-)

      0 0
      • tarogar  

        Aha no skusím ten sprcháč. :D díky

        0 0
        • Jenda  

          potrebujes neco co ti udela hydrofilni vrstvu a samo se to homogenne na tom plastu (kterej je cca hydrofobni) rozprostre. Tedy cokoli s jednim konce hydrofobnim (prilne k plastu) a druhym hydrofilnim (voda udela tenky film a ne kapicky)jako ten zmineny sprchac, jar, mydlo bude do urcity miry fungovat. Akorat jak se ti tam dostane voda a pretres to s ni tak budes mit bublinky :-)

          0 0
      • Ondry  

        Viděl jsem nějakej dokument o kosmonautech, kde tvrdili, že zatím nic lepšího proti zamlžování skla není, než debilní mýdlo, takže i kosmonauti mají na hledí něco na ten způsob.

        0 0
    • capis  

      Moje babička si proti mlžení brýlí, teda dioptrických, potírala skla jablečnou slupkou, nedělám si legraci.

      0 0
    • RUMcajs  

      Jezdit rychle. Nic jinyho nepomaha.

      0 0
    • RendyD  

      Teď známá dovezla z Tesca nějakou srajdu s názvem Optiglen-švýcarský výrobek (akce u stolečku někde před supermarketem), sice jí chtěli původně vnutit tři za výhodnou cenu jedné cca 790,–Kč, ale řekla, že má jen dvě kila, tak jí to dali za dvě kila… Ale super, je v tom nějaký gel, který vytvoří ochranný film, takže jsem aplikoval na zrcadlový brejle a nemlží, dokonce ani chmatance nejsou vidět, něco to do sebe má. Jen ta cena…:-(. Jinak na potápěčský používám Speedo spray a na lyžařský mýdlo.

      0 0
    • Patricio  

      Já na lyže i do vody používám Antifog od Cressi a vždy bez problémů.

      http://www.potapeni-prodej.cz/…567_644.html

      0 0
    • Herry  

      Zdar borci, ja vim, ze toto tema ji jiz delsi dobu off, ale potrebuju resit podobny problem. Kdyz je chladno, tim myslim k 0°C, tak jezdim s kuklou. Vsechno ok, az na to, ze si z kukly okolo nosu foukam dech primo na bryle. Takze se okamzite zamlzi a to staci jen nasadit bryle. Uvazoval jsem nejake uzvarene bryle, treba jako pouzivaji horolezci nebo neco takoveho, ale vy urcite mate tip jak na to.

      0 0
      • Ricci  

        Rada je jednoducha, nezastavovat :-)

        Inak osobna skusenost,kym dycham len nosom je vsetko ok,ked sa zvysi tempo tak pri dychani ustami to uz zacina robit problemy s mlzenim…

        0 0
    •  

      když jsem před léty ještě hrál hokej tak jsme na plexisklo z obou stran rozšmrdlali šampón či sprcháč a potom vytřeli do sucha a žádný mlžení se nekonalo

      0 0
    • Doomek  

      Já jsem pořídil za pár eur 100% accuri a nemlží vůbec teda je pravda že buďto jedu palbu bikeparkem a nahoru se vezu

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.