Mikrolokator, GPS, vysilani pozice

27 nepřečtených
  • pustipav

    Zdur!

    Chci se zeptat, jestli nemate tip, pripadne zkusenost s nasledujicim:

    Hledam neco, pomoci ceho by bylo mozne sledovat na internetu moji pozici. V idealnim pripade GPS a odeslani souradnic…

    Kamarad mi ukazoval nejakou funkci pres google maps, ale nejsem si jistej, jestli slo opravdu o GPS (nejaka Nokie, zadnej top), nebo o „bunkovou“ GPS pomoci GSM. Problem je v tom, ze kde jezdim, neni zrovna moc signalu, spis jsou vyjimecne mista kde je – v idealnim pripade by tam to zarizeni odeslalo moji polohu, tak aby bylo znamy aspon posledni misto.

    Pripadne jakekoliv jine zarizeni…

    Posledne jsem jel mistama, ze kdybych sebou skrabl a v nejhorsim pripade se mi neco stalo, tak me budou hledat asi dlouho :/

    Dik

    0 0
    • t29  

      Jedině nějaký šikovný satelitní telefon s GPS přijímačem a aplikací pro vysílání polohy. Pokud jezdíš v místech bez GSM signálu, tak běžné mobily mají smůlu.

      0 0
    • Vilém  

      Muzu vedet nac neco takoveho vymyslis?

      Tim ze neni signal, myslis jaky? GSM nebo GPS?

      0 0
      • pustipav  

        No tam, kde obcas jezdim neni signal GSM…(tedy jen zridkakdy) prijde mi to jako fajn vec, kdyz o tobe blizci vedi kam nakonec jedes a kde jsi, nikdy nevis co se stane. Ja sice doma rikam, kam vyrazim, ale castokrat to preplanuji behem cesty (pocasi, nalada atd..)

        0 0
        • Vilém  

          Diky za vysvetleni. Nebylo by jednodussi, kdyz uz se ti teda teoreticky neco stane, normalne zavolat? Kdyz nebude signal, tak ani nezavolas, ani to neposle zadnou pozici. Zadne dostupne reseni, krom toho GSM stejne nepripada v uvahu.

          I pokud bys to zrealizoval kombinaci GSM/GPS, tak mi neni moc jasny kam by to jako posilalo? To by jako nekdo u vas doma sedel stale u PC a koukal, jestli se nasemu Jardovi neco nestalo?

          Z meho pohledu resis blbosti, co se ma stat se stane, ale kazdej to vidi jinak:)

          0 0
          • Vilém  

            Ted me jeste tak napada. Nebyl jsi nahodou posledni dobou v kine? Treba na filmu 127 hodin? :)

            0 0
            • pustipav  

              NN nebyl .) to je to o tom horolezci v Utahu ale ze?:)

              Slysel jsem o tom.

              Mozna to tak horky neni, ale kdyby to nebylo finance a technologicky narocny, tak bych to asi i uvital. Premyslim o tom latitude, to se zatim jevi jako nejlepsi reseni.

              Je mi jasny, ze to vyuziti bude snad nejmensi mozny, ale i tak, nekdy si doma rikaj kde jsem, tak by se treba mohli kouknout a ne volat mi uprostred sjezdu:)

              0 0
          • Ossis  

            IMHO to není špatnej nápad. Stalo se mi, že jsem málem zůstal ležet cca 20m od rušné cesty… Jenže v těch místech by mě prostě nikdo nenašel. Ono se pěkně říká, že co se má stát se stane, dokud nejde o tebe případně o tvé blízké.

            0 0
      • hrajem  

        Posledne jsem jel mistama, ze kdybych sebou skrabl a v nejhorsim pripade se mi neco stalo, tak me budou hledat asi dlouho :/

        To bude asi ten duvod :)..

        0 0
      • Shadow.1  

        tak z principu věci mluví o signálu GSM, proto shání věcičku, co bude někde vysílat GPS pozici… jen nevím kam, když tam nebude signál na připojení na net… jedině jak už tu psal t29, satelitní telefon a to nebude levné :-) zejména pak platit nějaký tarif… nevím jak teď, ale před pár lety to bylo dost drahé… To už je lepší někomu vždy říct, kde jsem plus mínus a vyjde to skoro na stejno :-))))

        0 0
        • pustipav  

          NN, on je mistama signal, stacilo by mi, kdyby to na tech mistech behem te chvilky odeslalo nejakou informaci, spis jestli nekdo nema zkusenost, jestli to tak fakt funguje, pripadne jakej vliv na to ma ze je tel v batohu atd:)

          0 0
          • Shadow.1  

            pokud to bude odesílat přes GPRS, EDGE, 3G, tak to v batohu v klidu zvládne :-)

            0 0
          • honny  

            On by neměl být problém napsat si server-side aplikaci, která by to zpracovávala. Ale určitě něco takovýho už existuje.

            0 0
    • Ossis  

      Nejspíš ti ukazoval google latitude, odesílá to polohu z GPS přes data v mobilu.

      0 0
    • Filini  

      Pro běžný použití, jak píšeš (tzn. kde je GSM signál, tam odešle polohu, kde neni, neposle nic) stačí nějaký smartphone s androidem nebo ajfon apod. a muzes pouzit napr. http://www.everytrail.com/mobile nebo http://www.endomondo.com/login. Jedinej problem je riziko, že smartfoun při pádu rozflákáš nebo se ti vybije a pak kdyz náhodou hodíš tlamu a zůstaneš vzhůru, tak zjistíš, že si nezavoláš. Varianta je vozit druhej telefon…

      Když jsem hledal, jestli všechno funguje na běžným principu, kdy GPS zjistí pozici a GSM jí někam pošle, tak jsem narazil na toto:

      http://international.findmespot.com/

      http://spot.wifishop.cz/index.html

      kde píšou „Možnost pro vás, dát své rodině klid a pohodu, kdyžjste na cestách. SPOT vám dodá jistotu, že nikde a nikdy nezůstanete bez pomoci a vaší rodině umožníte účastnit se vaší cesty nepřímo, pozorováním vaší pozice pomocí aplikace Google Maps™ kdekoliv na světě, i tam, kam nedosáhnou mobilní sítě.“

      Stojí to cca 100€ na rok, ale zase kdyby to fungovalo, tak bych možná i zvážil do toho jít. Taky jezidm dost po lesích, kde třeba celej trip nepotkám ani nohu…

      0 0
    • oddie  

      Mám to doma.

      Je to tohle:

      http://www.dealextreme.com/…ioning-33331

      akorát to mám z ebaye levněji.

      Zázraky nečekej, údaje jsou klasicky trochu nadsazené. Ale půldenní výlet by to zvládnout mohlo.

      0 0
      • PedroChuanez  

        Nebylo to teď ve Dnu D??

        0 0
        • pustipav  

          Tam bylo neco na decka, tak me to tak trosku vnuklo napad… ale pan se chvastal, ze to neexistuje, a pak ho ta pani uzemnila, ze to zna z internetu… tam jsou nekdy lidi (jak ten borec s tim vystraznym trojuhelnikem, ze to nikdo nema jeste, kontroloval jsem to na netu… a pak ten komentator – no jo, ale pan X to kontroloval pouze na ceskem internetu :D )

          0 0
        • oddie  

          Nesleduju, netuším.

          0 0
      • Filini  

        Tohle je ale na SIM, tzn. potřebuješ GSM a datový přenosy, což je problém v zahraničí. U toho SPOT pisou, ze to komunikuje bez GPS přímo přes satelit. Docela by mě zajímalo, jak funguje to tlačítko SOS, jestli to nemá mikrofon, nezdá se mi, že by bez ověření hned posílali vrtulník, jak se na první pohled zdá z těch reklamních keců…

        0 0
        • pustipav  

          No vem si, ze mas hodinky neco na zpusob vysilace ELT (emergency locator transmitor), kterej se pouziva v letadlech umi vysilat na tisnove frekvenci…

          0 0
    • Sibstr  

      Mohu doporučit toto

      Recenze vyjde v časopise Mobility 17.března 2011

      Existuje i možnost kdy bude aktuální poloha GPS odesílána přes satelit, takže signál je kdekoli na světě, ale to zařízení stojí okolo 100 000 kč, nic pro normálního smrtelníka.

      0 0
    • messe11  

      taky jsem po něčem podobném pátral,ale spíš jako lokátor pro ukradené kolo a narazil na několik přístrojů,např http://www.alza.cz/…18851566.htm

      většina funguje na sim kartu,takže potřebuješ gsm signál,stačí z předem nastaveného telefonu prozvonit a lokátor odešle gps pozici a stav baterie,některé modely mají na sobě SOS tlačítko které když zmáčkeš odešle zase sms s polohou a stavem baterie na předem nastavené telefoní čísla,co se týče signálu gsm asi záleží i na pokrytí operátorem.

      0 0
    • M@C  

      Ja k zaznamenani trasy pouzivam http://www.sports-tracker.com/ , je to asi to co ti ukazoval ten kamarad. Je to program na Symbianove (nejen) Nokie. Umi pres GPRS, 3G a spol. vysilat online tvou pozici. Mi staci, kdyz mi zaznamena trasu a ja si ji potom doma uploaduju do sveho uctu, muzu si ji prohlizet na mape atd.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.