MERIDA NINETY-SIX XT-EDITION nebo CANYON NEURON 7

6 nepřečtených
  • Meetsa

    Ahoj, rád bych se zeptal na názor zkušených, které kolo by jste vybrali.

    Koukám na novou MERIDA NINETY-SIX XT-EDITION nebo CANYON NEURON 7

    Obě kola se mi líbí, přijdou mi dobře vybavené, ale ve všech komponentech se úplně nevyznám.

    Jezdím asfalt, terén, les, prostě všechno. Možná by mi vyhovovali ty menší zdvihy u Meridy, ale nějak se nemohu rozhodnout.

    Budu rád za každý názor. Díky P.

    0 0
    • Tomcat  

      Ujasněte si co chcete jezdit . Ta Merida je primárně XC , Neuron je spíš trail. A to není o rozdílu komponent

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • Azmir  

      Hoď odkazy na jednotlivá kola, nikdo to hledat nebude.

      Jak se ti povedlo zúžit výběr zrovna na tyhle dva? Merida je spíš XC stroj, Neuron trail bike s trochu vyšším zdvihem, asi víc odpovídající tvým požadavkům, zase ale píšeš, že 110mm by ti stačilo, pokud ale nezávodíš, je větší zdvih skoro vždy plus. Kolik vážíš, meříš, jakou si vybral velikost? Já kdybych si kupoval kolo za 70 klacků, šel bych spíš cestou carbonu. Zase ale chápu i lidi, co neradí upgradují a radši šáhnou po vybavenějším hliníku, nevím jaký typ jsi ty.

      Nezapomeň, že největší efekt na to, jak kolo jede, mají pláště, ne až tolik, jestli máš 110 nebo 130mm zdvihu.

      0 0
    • Meetsa  

      https://www.merida-bikes.com/…x-xt-edition

      https://www.canyon.com/…-7/3168.html?…

      Měřím 182cm a 75kg.

      Závodit na tom nechci, ale že bych jezdil traily, to také ne. Prostě sednu na kolo u baráku a jedu se projet po Vysočině (silnice, polňačky, les..), když náhodou potkám nějaký singltrek, tak si ho taky sjedu…

      0 0
      • orm  

        Nevim jaky mas rozpocet, ale nez neuron by byl lepsi canyon lux trail. Mensi zdvihy a hmotnost, jezdivejsi, ale z kopce to take pujde. Je to blize k te meride nez neuron, ktery uz je vice do terenu. Dela se ovsem jen v karbonu, tak je drazsi – https://www.canyon.com/…a/lux-trail/

        0 0
      • Azmir  

        Potom otázka, jestli 15kg kolo není na takové ježdění zbytečné.

        Když sám nevíš, těžko tě navedeme, co ti může víc sednout, jediná možnost bude využít testovacích kol nebo si půjčit od někoho z okolí. V dnešní době výprodejů bych čekal, co zajímavého se kde objeví, ten canyon i merida jsou nové modely, takže za plnou cenu. Obojí to jsou dobrá kola i slušně osazená a dle osazení by ses určitě rozhodovat neměl, protože jízdní projev bude odlišný. Pokud ti pomůže třeba trošku přirovnání k autům nebo nevím v čem se vyznáš, tak vybíráš mezi Mercedesem AMG a Audi Allroad, takže první si pořádně rozmysli kategorii a pak v ní vybírej kolo.

        Já být tebou bych určitě šel cestou carbonu a občas si udělal radost nějakým upgradem. U canyonu pokud bys chtěl jít spíš XC cestou a nebo trail cestou. A nebo třeba právě využít aktuálních výprodejů a mít carbon s výbavou hliníku a o dvě kila lehčí https://www.bruegelmann.de/…1367669.html?… (tohle je zrovna jedna z těch méně výhodných nabídek, na které se dá ted narazit)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.