• Bruntal

    Mate nekdo zkusenost s timto kolem? Prosim o postrehy, kritiku, rady, namety…

    0 0
    • dua  

      Aho,j jestli ho máš? napiš jaky je pls

      0 0
      • Bruntal  

        Ahoj, tak už jsem na něm najel něco kolem 2 tisíc km. Jsem spokojený, je lehounký (11 kg) a je to znát. Přechod z Shimana XT na Sram X9 mne velmi mile překvapil. Co se týče vidlice, tak by mohla více „žehlit“, ale na to, že není nějak extra citlivá jsem si zvyk. S mou váhou (něco přes 90 kg) jsem uvítal Véčkový brzdy, protože s kotoučema by ta vidlice šla brzo do kopru (určitě by chytla „vakl“). Mohu doporučit. Já jej koupil ve slevě za 27500,– (loni v červnu). Na druhou stranu, pokud bych kupoval bike teď, tak bych asi neřešil jeho váhu, ale spíš svou a šel bych do nějakého odolnějšího modelu (ne že by se zatím něco pokazilo nebo nedej bože prasklo – ale prevence je prevence). Takže pokud hledáš lehké kolo, tak tohle je velmi dobrá volba. Komponenty jsou opravdu perfektní. Koukni na recenzi: http://cykl.cz/…a-hfs-2000-v

        0 0
        • dua  

          A to do čeho? Ja mam v planu HFS 1000 D možná, a taky nejsme pírko.

          0 0
          • Bruntal  

            No vybiral bych podle vidlice, Manitou R7 je totiz vylozene lehka zavodni vidle. Je dobra, ale neni delana pro tezkeho jezdce. Jinak ram HFS je v pohode, i pres svou vahu je dostatecne tuhy, takze tam bych problem nevidel i kdyz muj osobni nazor je, ze TFS bude o neco odolnejsi. Co se tyce brzd, tak samozrejme kotouce jsou spolehlivejsi, ale na veckach tolik netrpi prave vidlice coz je u tezkeho jezdce znat. Nez si neco poridis, tak se koukni na vidlici jestli ma moznost tam mit jak veckovy brzdy, tak kotouce a pak si brzdy jednoduse vymenit. Samozrejme se muzes podivat i po jinych znackach nez je merida, ale ja mel vzdy jen meridu, takze s jinyma nemuzu srovnavat.

            0 0
            • dua  

              Tak ja jsem už složil zálohu, a hned jak bude čas tak se pro ni stavím…

              0 0
            • vitki  

              Ahoj, ja mam TFS 900 D, najazdene mam 1300 km, vahu cca.93 kg a ziadny vakl mi este nechytla. Myslim, ze R7 08 je na tom s tuhostou skoro tak dobre ako Reba. 

              0 0
              • Sobi  

                Tomu bych nevěřil… R7 je pro děti a Reba pro dospělý! :-)

                0 0
                • nnoe  

                  Opravdu duchaplný názor…

                  Já tomu věřím…mám R7 již druhou, nemám sice přes 90 kg, ale zase nejsem ani „dítě“ a nidky jsme s ní neměl problém…na obou kolech s kotoučema a rozhodně se s tim moc „nemazlim“…a navíc je o dost lehčí než Reba

                  Já bych R7 za Rebu neměnil… 

                  0 0
                  • Sobi  

                    Já mám cca 93kg s vakem a výstrojí cca metrák:

                    R7 mi připadala nějaká křehká, poddajná, netuhá Reba byl pravý opak :-) na R7 se bojim, mám z ní pocit opravdu výrobku pro děcka nebo chrty, ale pořádnej chlap potřebuje pořádnej vercajk! :-)

                    Já jsem zase pro rebu… viz profil… na ní jsem si nemohl stěžovat. Jediný co se starším modelům dá vytknout je progresivita, ale tu jsem právě chtěl :-)

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.