• Effa

    Můžete mi prosím někdo vysvětlit, proc kdyz si dam senzor na měření rychlosti na kliku a merim tim kadenci, proc se ma nastavit obvod kola 16667. To nezáleží kde je ten senzor na klice umístěny?

    0 0
    • Mig_all  

      Pripojím se k vláknu at nezakládám nové. Můžete mi prosím doporučit nejakou aplikaci z google playe pracující jako cyklocomputer? S tím, že mám zakoupený bezdrátový bluetooth snímač rychlost+cadence, a mobil v držáku na řídítkách. Požadavkem je aby aplikace byla zdarma, jednoduchá, přehledná, nevybila mi za pul hodiny baterku a nezahltila mě nevyžádanou reklamou. Primárním údajem na diplayi je pro mě zobrazení kadence, velké číslice, at na to vidím a at display během jízdy nezhasíná. Je nějaká taková?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Vyzkousej Stravu. Ta je na rozdil od Endomonda prakticky bez reklam. Pripojeni BT senzoru umozni i bezplatna verze, ale nevim jestli neni mereni tepu nebo kadence v bezplatne verzi nejak omezeno. Vyzkousej a uvidis.

        0 0
        • Mig_all  

          Příliš složité. Vůbec nepotřebuju záznam, výstup dat do tabulky, verzi pro postování dat na „sportovní sociální síť“. Nepotřebuju GPS, kreslení trasy do mapy, výškový profil ani tu tepovku. Nic z toho. Jen aktuální zobrazení kadence a rychlosti.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak to budes asi muset pouzit nejaky levnejsi cyklocomuter, ktery zvlada mereni kadence. Aplikaci pro android, ktera by jen merila rychlost a kadenci bez vsech tech socialnich ficur, asi vubec nenajdes.

            0 0
            • Mig_all  

              Toho jsem se bal :-) Tak aspon nejakou která má tech „sociálních fičur“ co nejméně? :-) Prostě aby to bylo co nejjednodušší… Pokud možno žádna registrace, tuny nastavování od velikosti bot až po konzistenci ranní stolice…?

              0 0
              • gerrard  

                Kup si Sigmu, dej si ji na riditka a telefon nech v kapsi. :)

                0 0
                • Mig_all  

                  To není odpověď na moji otázku, navíc ekonomický nesmysl…

                  0 0
                  • gerrard  

                    Ja bych to tak udelal, kdyby se me zdalo vsechno moc socialni a slozite, ale jestli je pro tebe jednorazove 1400 moc, tak neres. Jeste se nabizi k tem snimacum koupit nejakeho levneho Brytona, ale to uz je GPS a to se musi nabijet a tak.

                    0 0
                    • Mig_all  

                      Mě se to nezdá složité, za mě klidně ať si používá kdo chce co chce, ale já to prostě v dané chvíli pro daný účel nepotřebuji. Nejsem z těch lidí co si pořizují/vlastní něco co pak nevyužijí. 1400 není pro mě moc, ale v dané chvíli je to pro mě jako bych si měl kupovat automobil za účelem stometrové jízdy od baráku k popelnicím. Prostě nesmysl. Koupil jsem levný bluetooth snímač primarne urceny pro prenos do telefonu ktery stejne tak jako tak na riditkach mam, ve víře v jednoduchou funkci a jednoduchou elegantní a moderní funkčnost. Asi jsem narazil :-D mel jsem si radsi poridit prehistoricky obycejny dratovy cyklopocitac jako pred deseti lety a povesit si dalsi bazmek na riditka. Nic, pujdu teda do nejake te sociální aplikace, poradíte teda jeste nejakou krome endomondo a strava?

                      0 0
                      • gerrard  

                        Tak sem se mrkl co je za Apky a je toho teda pozehnane, ale kadenci jsem na prvni pohled videl jen u IpBike ANT+.

                        0 0
                        • atty  

                          Kadenci umí i Jepster (vcelku jednoduchý cyklokompjůtr), ale teď jsem koukal, že senzory jen ANT+, takže BT nee.

                          Používám ipBike a zkoušel jsem ještě pár aplikací, které senzory ANT+ a BT umí, ale vše je na tazatele příliš složité na počáteční nastavení nebo placené.

                          0 0
                      • krabica  

                        Zkus Wahoo Fitness, ale netuším, jestli funguje s neWahoo hw.

                        0 0
                        • krabica  

                          Tak funguji i čínské senzory, GPS si můžeš vypnout a sociály taky, takže ideál.

                          0 0
                        • hasbro  

                          Já občas (když si neberu Garmina) jezdim s Wahoo Fitness, celkem funguje, velký číslice, kadence, tepy (s pásem), rychlost, čas a vzdálenost na 1.obrazovce, obdobný údaje o aktuálním kole (LAP) na 2., na další mapa s jetou trasou a aktuální polohou (občas trochu nepřesné). Umí jak BT tak ANT+ čidla pokud je umí samotný telefon (přidají se do spárovaných sensorů aplikace) a samozřejmě sdílení objetého tréninku včetně údajů např. na STRAVu a další weby.

                          https://play.google.com/…apps/details?…

                          0 0
                  • nitraq  

                    A co tahle Sigma za pár korun?

                    https://www.cyklobazar.cz/…0/sigma-8-12

                    0 0
              • kyl  

                Appka je,má ikonu převodníku a vevnitř čísla.Beha přes Bluetooth.

                0 0
                • Mig_all  

                  Bomba, parada, díky moc! ;-)

                  0 0
                  • kyl  

                    Funguje to vůbec,já takové hovadiny nepoužívám.

                    0 0
                  • kerim  

                    můžeš napsat jak to funguje? a jaký máš čidlo? dík

                    0 0
                    • Mig_all  

                      Funguje to bez problemu, naprosto skvele tak jak má, dle požadavků které jsem uvedl výše, nevím co bych víc dodal. :-) Čidlo mam z aliexpressu…

                      0 0
                      • kerim  

                        Já mám právě taky čidlo z ali- sunding , normálně se mi to spárovalo ale nic to neukazuje. Jaký máš mezery mezi čidlem a magnetama?

                        0 0
                        • Mig_all  

                          Výklopnou hrazdičku smerem ke špičím mám přímo u magnetu na špici, tak jak to má být, tam bude jen +/- milimetr. U klik tam je mezera vetší, ale není to problém, protoze magnet na kliku je neodym, dostatečně silný… Tohle jsou jen mechanické záležitosti, pokud chces mít jistotu, že to čidlo je mechanicky vpořádku tak dej ucho přímo k čidlu, a poslouchej. Po přejetí magnetem usyšíš jemné cvaknutí daného impuslu…

                          0 0
    •  

      nevím, co máš za computer. Ale samozřejmě -kadence klik není závislá na obvodu kola! je to spíše softwarová záležitost-prostě ,aby fungoval computer-musíš zadat ty konstatnty jako je obbvod kola…

      ..nebo normální atmosférický tlak, teplota absolutní nuly, poloměr zeměkoule, tělesná hmotnost, věk otce, délka penisu…a jíné pro život cyklisty důležité informace ! :-)

      ..si dělám legraci-protože takové chujoviny já na kole opravdu nepotřebuju-a spíše se soustředím na dýchání, správnou techniku..nebo koukám po pěkných holkách! V mým věku už mě číslička na kompu nezajímají..ale k tomu taky časem dojdeš…

      1 0
      • Petr L2  

        A jak ti jde to dýchání a technika, když se náhodou soustředíš na ty holky ?

        0 0
      • JendaH  

        protože takové chujoviny já na kole opravdu nepotřebuju

        Tak to máš dobré. Já se bez nějaké zpětné vazby nedokážu přinutit šlapat frekvenčně.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.