• Lukič

    Ahojte, jeste nez me odkazete na uz jine topicy prosim o precteni… Hledal jsem a precetl jsem zde snad vsechny temata s nametem “jaka vazelina dovnitr vidlice” . Vim, ze ne lithiova, ( pise to i vyrobce ) .. Mam uplnou sunt RST Gila TnL ( kolo Gangsta 5.0 kupoval jsem asi pred 8? lety) Potreboval bych si ji uvnitr celou promazat. Bohuzel nemuzu najit zadne vhodne mazivo … Vse je s lithiem a co se tyce silikonove vazeliny, tak ta je krute draha a navic neni vhodna na kov-kov ( kluzaky a vnitrni plocha noh ) Kdyz uz jsem tu nasel Judy Butter apodne , tak cena je 200 za 30ml.. Potrebuju dostatecne mnozstvi na kompletni promazani. ( pred nejakym rokem mi to delal servis- nechal jsem koli cele rozebrat promazat a slozit vcerne vidlice ) Pak jsem asi rok nejezdil z duvody prestehovani a ted uz by to chtelo.

    Ano vim, ze nejlepsi by bylo ji zahodit.. A mozna to i udelam

    0 0
    • Lukič  

      Aha, moc znaku asi .. potrebuji nelithiovou vazelinu a jedine co jsem nasel je mogul k 3 nebo g3 na bazi Ca- vapniku. Mohla by tato fungovat?

      vetsinu prispevku o tomto je z roku 2007 – 2011 a nevim jak moc jsou dneska aktualni. prakticky vse je na bazi lithia .. a to v navodu nedoporucuji

      0 0
    • Hadato  

      U starší vidlice (kde ani nebylo tlumení) jsem to kdysi řešil nějakou vazelínou od Den Braven, která se dala koupit pod 100 Kč ve velké tubě někde v Hornbachu. Myslím, že by to mohlo splnit účel. Přijde mi jako totální pitomost platit 200 Kč za 30 ml na vidlici, u které to stejně nebude mít valný efekt.

      0 0
    • va-bo  

      Zkus ještě sehnat PREP-m pro vidle Manitou.

      0 0
    • novas752  

      Tuhle vidli muzes namazat asi cimkoliv.

      Nejlip bude fungovat nejaka co se obvykle do odpruzeni pouziva – sram butter, pm600, slick kick, slick honey atd., ne vsechny jsou zase tak extremne drahe – treba pm600 je tuba asi 400g a stoji pokud dobre pamatuju cca 600 – na jeden servis vidlice spotrebujes 15g maximalne (na pruzinovou mozna trosicku vic) = vydrzi ti hooodne dlouho pokud ji i vyhledove budes pouzivat jen do odpruzeni.

      Ale stejne z hovna bic neupletes, citlivost to trochu zlepsi ale zazraky necekej.

      0 0
    • DiXX  

      Na podobné „vidlice“ používám Mogul A00 Tady

      Není to to nejlepší, ale pak funguje o trochu lépe a navíc mazivo můžeš použít na hromadu dalších věcí, stojí pár korun.

      0 0
      • novas752  

        né, nulnulku do vidlice fakt nechceš, vždyť to má úplně jiný vlastnosti než ty vidlicový vazelíny. Má to sice ultimátní tlakuodolnost a voděvzdornost ale je to tak hustý a lepivý že to úplně zabije zbytky citlivosti. I v popisu na tom odkazu píšou že je to na kluzný uložení na těžký stroje, tam je nějaká citlivost nezajímavá.

        0 0
    • Lukič  

      Diky za tip. Hlavne jsem nevedel, ze staci jen tak malo. Jsem cekal ze aspon nejaka mensi tuba o 100g. U nas nemaji ani v jednom tuto vazelinu.. budu muset objednat pres net. Jde mi o to aby se nezadrela na jezdeni do prace to staci

      0 0
      • novas752  

        Ono to do tý vidlice nenaleješ jak do sudu. :) Mažou se jen těsnění, gufera a v tvém případě i pružina trochu.

        0 0
        • Zdyn  

          No hlavně je třeba namazat také kluzáky. Ale jink je jedno, jaká vazelína se do této vidlice dá. Ani lihiová tomu nijak zásadně neublíží.

          0 0
          • novas752  

            Kluzáky se namažou od gufer, osobně bych tam ale cvrknul 10ml motorovýho oleje do každý nohy navíc a zatěsnil spodní závity pokud by netěsnily. To by mělo citlivosti docela pomoci ale furt to bude nic moc.

            0 0
            • Zdyn  

              No kluzákama jsem myslel styk kluzáků a kluzných pouzder.

              0 0
              • novas752  

                Jo tak, to je fakt ty jsem zapoměl zmínit, ale pokud by tam dal olej tak vazelínou pouzdra nemusí.

                0 0
    • mates555  

      Používám toto

      Ale kde ji sehnat v menším netuším.

      edit menší balení

      0 0
    • Martin_TT  

      Zdravím, chcel by som sa spýtať, či niekto nevie reálne porovnať vazelínu RSP slick kick a Yarrow racing suspension. Zaujímalo by ma, ktorá, z nich je klzkejšia a lepšie maže, keďže sa chystám v najbližšej dobe urobiť servis na vidlici Raidon. Mám doma silikónovú vazelínu od Bikeworkx, ale zdá sa mi dosť hustá a hlavne lepkavá.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.