• Dan Moravec

    Ahoj, mám otázku. Chci koupit plášť maxxis high roller 2. Chtěl bych ve velikosti 26×3 az 26×4. Jenže se nevyznám ve značení směsi a cenách, proto bych potřeboval poradit kde a jaky koupit. Děkuji.

    0 0
    • LM  

      Doufám že myslíš 26×2.3 a 26×2.4.

      • Na jaký kolo to budeš dávat?
      • Dopředu nebo dozadu?
      • Bezduše?

      Pokud umíš anglicky, tak směsi a kontstrukce pláštů jsou popsaný zde:

      https://www.maxxis.com/…e-technology

      0 0
    • wladeq  

      A jsi si jisty, ze chces vysolit devet stovek za jeden plast, kdyz ocividne nevis proc?

      0 0
    • novas752  

      Napiš kudy nejčastěji jezdíš jak jezdíš a co bys od toho chtěl.

      Já jezdim nejčastěji spíše sušší kamenitější terény, spíš trailový ježdění a delší trasy od 30 po až 80km resp. 500–2000m převýšení, nebojim se tomu naložit ale zase nejsem žádnej velkej střelec, mám 70–75kg. Na bezduších mám 2,4" 3C MaxxTerra EXO TR vepředu a 2,4" EXO vzadu.

      Předek super, drží pěkně na suchym i mokrym tvrdym podkladu, v měkký hrabance nebo mazlavym bahnu nic moc. Zadní plášť prolíná tmel a na moje ježdění už asi zbytečný, budu nasazovat Aggressor 2,3". Jo a pozor, HRII jsou ve 2,3" verzi strašlivě úzké a i ta 2,4" neni o moc tlustší než 2,2t" Schwalbe xc plášť…

      Značení koster a směsí maj myslim docela dobrý na jejich stránkách.

      0 0
      • Dan Moravec  

        Ja jezdím spíš les, louky atd. Ted jsem mel obyc plášť a ten klouzal všude. I kdyby vydržel 2× více nez zadní neřešil bych 800 stovek. Takže kdyz vemu 2.4 tak bude široký 6,1cm?

        0 0
        • novas752  

          No v lese a na loukách jezdíme tak nějak skoro všichni, jde o to kudy a jak. Třeba pár fotek z terénem nejtěžších míst by napovědělo.

          HRII jsou pláště na Enduro a DH, podle verze, na tvrdší povrchy. Ve srovnání s obyčejnýma mtb pláštěma mají tyhle en/dh pláště celkově sice přilnavost z jinýho vesmíru a jen tak někde je neprostřelíš, ale zároveň zrovna moc dobře nejedou (ve srovnání s dobrym xc pláštěm nejedou vůbec) a taky prd vydrží – na obyč 2c směsi dáš vzadu 1500–2000km, při ostřejšim ježdění možná 1000km a ty měkčí 3C směsi vydrží ještě míň. Ne že by se tak rychle sjely do hladka ale těm figurám se okousaj a obrousej hrany a veškerý vlastnosti jsou do kytek. A taky nejsou moc pohodlný kvůli tuhym bočnicim…

          2,4" je na 22,5mm ráfku široká cca 58mm přes boky, na užšim ráfku to bude trochu míň, na širšim trochu víc.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.