• navikin

    Zdar, v historii se mi nepodařilo najít (i když to tam někde může být:<)) kam má přijít Al podložka která tam na novém kole je. Kazeta kterou tam dávám je Sram. Podložku tam mám nechat (předpokládám že gum.O kroužek ji tam jistí jen při dopravě/prodeji)?

    0 0
    • mechanik  

      JJ… podložku pod kazetu, gumový o-kroužek pryč:-))

      0 0
    • Mate.Zahry  

      zdárec, nevite nekdo rozmery toho kroužku??? koupil sem si Cmaxy a kroužek sem k tomu nedostal (kazeta má vůli jako prase) tak bych aspon zkusil sehnat nakou podložku. Díky

      0 0
      • navikin  

        Je to asi 2mm Al.plech, vnější/vnitřní průměr 41/35 ale na čele té podložky jsou 3 radiální drážky š.asi 3mm (asi rovnoměrně po 120st.) hluboké asi do poloviny tloušťky podložky. A ke všemu meci dvěma z těchhle drážek není vnitřní průměr kruhový, ale kopíruje vlastnějako protikus drážky na ořechu. Míry jsou jen přibližné (pro šupleru bych musel do auta), naštěstí jsem k novým kolům dostal 1 náhradní a tu mám teď před sebou (tu ti ale nepošlu, jsem hroznej bordelář a hrozí mi že při příští demontáži kazety tu první ztratím).

        0 0
        • navikin  

          P.S. kupoval jsem v eshopu, tak nevím proč jsi ty tu podložku nedostal.

          0 0
          • Mate.Zahry  

            asi na to zapomeli…ale kupoval sem to v kamenaku. No kdybych se trochu vic informoval tak sem to moh vyřešit na místě no…Ale díky moc ;)

            0 0
            • vysmátej bajker  

              Tak tam dojdi ať ti jí daj je to součást kola.Nebo zavolej(mail nemá cenu už jsem tam posílal asi tři s dotazem a po měsíci žádná odpověď) Kastar třeba se dohodneš.Pak napiš jak to dopadlo.

              0 0
      • Chaingang  

        tak nevím,nemám ji ani na Crossmaxech,ani na Ksyriích,ani na Cosmicách(všude devítka) a kazety mi šly dotáhnout v pohodě…

        0 0
        • Mate.Zahry  

          nevim no ja tam tu vůli mam…no možná to bude tim že ty máš Shimano kazetu a ja sram x-7

          0 0
          • vysmátej bajker  

            Jestli ti jezdí po ořechu tak je podložka nutná,jestli má vůli tak že když vezmeš za největší pastorek a trochu s ním do stran zahýbáš tak to je prý normální.Zkus napsat nvikin-ovi ať ti ji změří šuplérou,ty drážky tam myslím nebudou nutné.Na té mojí jestli si dobře pamatuji také žádné nejsou.Důležitý bude vnitřní průměr(změříš si ořech) aby šla nesadit na ořech a neměla vakl a tloušťka.

            0 0
            • Mate.Zahry  

              Tak sem tu podlozku nakonec sehnal v Moste (kola jsou z Prahy) sice neni origo Mavic a je krapet větší než ořech (ani ne o 1 mm) tak sem to tam dal dotah a zatim to funguje dobře tak to zejtra pudu projet pro klid duše…Díky všem za info ;-)

              0 0
              • Zlatka  

                Ahoj, tak jak Ti sedí ta neoriginální ? Já teď prodávám komplet kola Mavic Crossride. www.sweb.cz/…me/MC/03.jpg www.sweb.cz/AZHome/MC/ Mohu Ti tu podložku se zoubky obkreslit a můžeš jí dát třeba někomu vyrobit… :-) Jinak když bych jí tam nedala tak kazeta skáče – 2mm vůle.

                0 0
                • Mate.Zahry  

                  Sedí jako „prdel na hrnci“ fakt super dal sem ji tam dotah kazetu a hurá to jet projet takže nou problem… díky za nabídku, tohle zatim šlape jak švýcary :-), ale obr. by se mi hodil kdych tuhle třeba ztratit. Díkec ;)

                  0 0
                  • Zlatka  

                    :-) Takže pokus o nákres, omlouvám se za malé nepřesnosti.. :-D Ty zubiska tam asi být nemusí, netuším zda to má vliv.

                    0 0
                    • JJ  

                      Nestacila by plastova podlozka co je mezi pastorkama na kazete? Sam mam timhle vypodlozkovanou nabu na singlu a starejch kazet je vsude mraky:)

                      0 0
                      • Bulda  

                        plastova je moc tlusta (duralova z nejaky lepsi desitky uz obcas jde pouzit, zalezi na delce zavitu matice, co drzi kazetu na orechu), ale na osmickach shimano bejvala asi 0,5mm ocelova mezi druhym a tretim nejmensim pastrokem kvuli nytum vycnivajicim ze snytovaneho zbytku kazety (ta podlozka ma v sobe takovy vyrezy, kam ty hlavicky nytu zapadly) pouzivam je na vymezeni vzdalenosti nejmensiho pastorku od ramu (aby se tam nemoh zasukovat retez) v nejakm servisu by ti to ze stray kazety urco dali

                        0 0
        • TinkTink  

          Ja ji z Aksii sundal a devitka mi litala :)

          0 0
    • stařík  

      Na Mavicu je to v návodu u kola. Sh má podložku, Campa ji má jen u provedení jednoho ze dvou vyráběných ořechů ( ořech bez proláklin mezi výčnělky ).

      0 0
    • Lukin  

      Zjistil jsem si presnou polohu kazety na orechu Shimano a stejna poloha na orechu Mavic (na Crossridech) byla jen s podlozkou.

      0 0
    • ota  

      mám ji na crossmaxech i aksiích,obě kazety 9 pastorků.bez podložky je kazeta volná,nejde utáhnout(vyzkoušeno na aksiích)

      0 0
    • Fanda.L  

      Chci se zeptat, dával jsem na svoje letošní modely Crossmax kazetu Sram PG 1050 (10 pastorků) a přijde mi (po dotažení kazety) že má dost velký vakl když kejvu za největší pastorek. Má někdo zkušenosti s tímto problémem? Není potřeba podložka pod kazetu pouze pro 9 pastorků? Další věc, pod kazetou nemám žádné těsnění. Nevím, jestli tam nějaké má být ale bojím se aby mi prach nešel do prostoru mezi náboj a ořech..? Díky za odpověd

      0 0
      • Evilcleaner  

        šířka 8,9 i 10 kazet je stejná!

        0 0
      • MlokCZ  

        To je nejspíš vakl samotného ořechu a ne kazety vůči ořechu.

        0 0
        • Fanda.L  

          Takže tam podložku pod kazetu dávat nemusím?

          0 0
          • Vilém  

            Zalezi, kde mas tu vuli, ale to musis identifikovat ty.

            0 0
            • Fanda.L  

              Tak jsem se sundal ořech, kouknul na to a nejspíš bude vůle mezi ořechem a nábojem. Tavůle bude tam max 1 mm. Po přečtení této diskuze to je asi normální.

              0 0
      • scret  

        jak je tu jiz napsano, pokud kola nejsou uplne nova, tzn. jsou jeta, pravdepodobne to bude vakl v orechu… To se casem stava… Jinak 8,9,10 sp. kazety jsou stejne…

        A tesneni? jake bys chtel tesneni mezi kazetu a orech?:) Cas od casu stahnu kazetu, vycistim jemny bordel pod tim, lehce maznu vazelinou a nasadim kazetu… Prace na 2minuty…

        0 0
    • el-pedro2  

      Zdravím jezdci, asi tu budu za úplného blbce, ale nedá mi to spát. Pořídil jsem si vypletená kola Mavic Crossmax ST 2012. Dnes listuji návodem a všiml jsem si, že pokud mám SRAM/Shimano kazetu, tak je potřeba nasadit na ořech zmiňovanou podložku. Jenže jak jiní psali- podložka v příslušenství nebyla. Máte s tím tedy nějaké zkušenosti? Je tam ta podložka potřeba nebo není? Mavic kola mám poprvé, tak nevim jak to mají vymyšlené.

      Ořech tam je tento:

      http://www.xcr.cz/…ssmaxSLR.jpg

      0 0
      • mn  

        Tento týden jsem nasadil crossride kola, kazeta sram pg 970. Podložka byla součástí kol. Podle toho návodu co jsem ke kolům dostal tak by tam měla podložka být. Tak jsem jí tam dal a sedlo to perfektně. Ani jsem nemusel seřizovat šaltr. Zatím spokojenost.

        0 0
      • Singlespeed  

        A proč si to nevyzkoušíš sám, jestli je podložka třeba? To jako druzí se mají angažovat a ty jen budeš sedět u počítače a dělat palcama mlýnek? :-o

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.