Mavic Crossmax XL disc - výměna drátů

33 nepřečtených
  • Endurix

    Ahoj,

    chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenost s výměnou drátů u těchto kolo. Hodil jsem kola do servisu na vycentrování a výměnu dvou nyplů které mi praskly. Bylo mi řečeno, že nyple se dají vyměni pouze zároveň s drátem. A že prý pokud je nutno vyměnit víc jak 3 dráty tak se musí vyměnit komplet výplet. Což je u těchhle kol docela ranec.

    Nemáte s tím někdo zkušenost? Nejěk nechápu proč by se měl měnit kuli např. čtyřem drátům celej výplet. Podotýkám, že dráty nejsou nijak deformované. Výměna je nutná kuli nyplům, které praskly při centrování.

    Předem díky za radu.

    0 0
    • kubad  

      nipl je opravdu součástí drátu, takže výměna jen kompetu.

      s tím číslem kdy je potřeba měnit výplet je to celkem nesmysl, to bych neřešil,

      0 0
    • Daf  

      Měnit celý výplet je úplný nesmysl. Na těchto kolech jsem si vyměnil několik drátů a samozřejmě to na zbytek výpletu nemělo žádný vliv. Kola teď slouží další roky dál.

      0 0
    • kesu  

      menit celej vejplet je nesmysl. Jen podotýkám, že tyhle Cmaxy maj opačný závity na niplech… Každopádně pokud ti ten nipl praskne bude možná nutný ho odvrtat:(

      0 0
      • kubad  

        tak tak a není to žádná sranda, a případný rafek je pálka :-(

        hodně přes 3000

        0 0
        • kesu  

          jo dal jsem trojku za přepletení s ráfkem, kupodivu ale novy Cmax SX maj už závit normální..

          0 0
        • scret  

          stejne jak kesu, ja daval za ST trojku i s praci… XL pocitam bude na stejny cene…

          0 0
    • Endurix  

      Tak vám pánové děkuji za info, tohle jsem potřeboval vědět.

      Přišlo mi to jako ptákovina měnit celej výplet kuli pár drátům. Daj se dráty někde sehnat na e-shopu?

      0 0
      • Hnoj  

        Já bych asi nějaký měl, pokud bys měl čas a chuť se u mě v pátek stavit.

        0 0
        • Endurix  

          Dneska nebo zítra si pro to kolo jdu. Uvydim co s tim provedli. Pak se rozhodnu co s tim dál, ale pokud by na to přišlo tak bych se stavil. Na který z těch adres co máš v kontaktech bych tě měl zastihnout?

          0 0
          • Hnoj  

            Schnirchova. Budu tam CD.

            0 0
          • kesu  

            hele možná mám ještě tak 2 nebo 3 dráty na tyhle cmaxy koupil sem je do foroty

            0 0
          • Patar  

            Jen si dovolím upozornit , že výše nabídnutá služba NENÍ certifikovaná pro zn MAVIC. Těch certifikovaných je v Praze 17. To ovšem neznamená , že by pan Neuman úkony nezvládl.

            0 0
    • André Vebr  

      Když bylo řečeno „A“, je také třeba řící „B“, pán to přinesl k nám. Kolo v totálním nepořádku, ložisko zarezlé, ořech takřka nepohyblivý. Rozhodně se nejedná o dva dráty. U dvou má stržený nipl (=odvrtávání), ten se ale samostatně vyměnit nedá, je součástí „drátu“. Další věc je, že pokud mám takové kolo správně vycentrovat, musím povolit celý výplet a ten se rozhodně netváří, že by se mu nějak chtělo. Taže hrozí další stržení niplů=odvrtávání. Navíc je celá strana pod ořechem (6 drátů) orvaná a výplet poškozený, takže se rozhodně nejedná o situaci – cituji „podotýkám, že dráty nejsou nijak deformované“.

      Nikdo nechce nikoho okrádat ani si vymýšlet nesmysly. Ale jednou jsme servis Mavic a chci, aby od nás kola odjížděla 100% opravená a ne nějak poslepovaná. Pokud si někdo koupí taková kola a totálně zanedbá jakoukoliv údržbu, musí nést bohužel následky.

      0 0
      • Endurix  

        Zdravím,

        samozřejmě jsem tímto vláknem nechtěl jakýmkoli způsobem váš servis očerňovat nebo poškozovat a v žádném případě si nemyslím, že byste mě chtěli okrádat nebo mi věšet bulíky na nos.

        S vaší prací jsem naprosto spokojen.

        Jen jsem si touto cestou chtěl udělat přehled jak by se dala situace řešit jiným způsobem.

        Rád bych osvětlil jak byla myšlena věta, „Podotýkám, že dráty nejsou nijak deformované. Výměna je nutná kuli nyplům, které praskly při centrování.“

        Nejsou deformovány jsem myslel tak, že nejsou např. zohybané po nějaké bouračce nebo namotáním třeba klacku do výpletu. A ty nyple praskli při mém pokusu o centrování né při centrování v servisu.

        Doufám že jsem tímto vysvětlil všechny nejasnosti, a za případnou dezinformaci se tímto omlouvám.

        0 0
    • kesu  

      ahoj

      zareaguji pod tebe

      nevím v jakém stavu jsou ted,ale když jsem je prodával před cca rokem a půl tak byla zadní nába v pořádku. Ořech pokud není v háji taková ta kluzná vložka stačí namazat, pokud je tak se musí koupit (ebay cca 20–30usd). Co se týká ložisek tak jsou tam standartní a dají se normálně vyměnit. Nicméně nevím co s kolama bylo ale tenhle zadní ráfek jsem nechával měnit (kastar) cca před dvěma rokama takže si myslím že by měly jít niple povolit ale chce to dílenským centrovacím klíčem mavic a ne tím plastovým ani náhražkou na multiklíčích

      0 0
      • André Vebr  

        Ale nechceš tím říct, že jsem totální blbec, viď že ne? :))

        Ložisko jsem vyměnil, ořech byl přidřený (uvnitř totální humus). Vypadá spíš na výměnu, protože se stejně netočí tak, jak by měl (nový cca 950 Kč – Kastar). Kolo se už asi někdo pokoušel centrovat, ale utrhnul niple, pak spadnul řetěz (spíš několikrát) za kazetu a bylo vymalováno.

        0 0
        • Endurix  

          ohledně ložisek a ořechu, není sporu a s tím, že ložisko je v háji sem počital a nesl to k vám. Proto jsem to ani nezmiňoval.

          Loni jsem dal kolo centrovat do jiného servisu než k vám s tím, že chci promazat ořech. Nevim co tam dali za olej (vazelínu) ale po servisu se to točilo hůř než před tím. A s centrovánim nic moc neudělaly, ale ani mi neřekli že je to něčim zapřičiněný. Bylo mi řečeno že kola maj 24 drátú a to se prej pořádně vycentrovat nedá.

          To že mi spadl řetěz za kazetu je pravda a neříkám že ne.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Podle toho co pises byla docela zasadni chyba dat kolo poprve do servisu kde si s tim moc neporadili a ze jsi jim tu „opravu“ radne neotriskal o hlavu (kdyz technik neumi servis mavicu, nema se do nej poustet). Mozna ze ti ten vyplet dom*dali uz pred rokem.

            0 0
            • André Vebr  

              Tak nějak, ale za hlupáky jsme teď považovaný my. Ořech Mavic se navíc ani mazat vazelínou nemá, pouze mineral. olejem. V opačném případě to pak dopadá jako v tomto případě.

              0 0
              • Endurix  

                Z nikoho jsem hlupaky udelat rozhodně nechtěl proto jsem nikoho nejmenoval. Chtěl jsem se obecně zeptat jak je to s výměnou drátů.

                To, že se tam má dávat nejlépe jejich originální olej jsem věděl proto jsem to nechal na nich, v domění, že oni to vědi také když je to léta fungující servis. Bylo mojí chybou že jsem to nechal být v domění, že se ořech rozchodí. :-(

                Jinak asi nemá cenu to tady rozebírat. ve čtvrtek bych se u vás stavil a odmluvíme se osobně. Teda pokud ve čtvrtek budete.

                0 0
                • kesu  

                  funguje i olej na šicí stroje ale je řidší tak vydrží asi polovic ale zase stojí desetinu:)

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Ten Mavic olej je sice mnohem dražší, ale ta jedna lahvička mi i při 4 párech Cmaxů doma vydrží asi věčně.

                    0 0
                • André Vebr  

                  Ano, ve čt tu budu. Kolo si odvezte, vyměnil jsem akorát jedno zadřené ložisko, jak jsme se dohodli.

                  0 0
        • kesu  

          nepředpokládal jsem, že ty kola mezitím někde v „dobrým“ servisu poladili k nefunkčnosti:( takže se omlouvám za pošpinění dobrého jména,,

          0 0
    • JMT  

      Proste krosmaxy jsou hrozny sracky, kdybys mel fulcrumy tak se ti to nestane.

      0 0
      • André Vebr  

        I prd velebnosti, zas tak hrozný kola to nejsou, ale v tomto případě platí pořekadlo „když chceš mít na zahradě opice, musíš mít i na banány“

        :))

        0 0
      • scret  

        nezapominej ze v dobe kdy prisly na trh XLka nejakej fulcrum jeste ani neexistoval:))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse