• daymaker

    Opravdu jsem to tady nikde nenašel (BTW mám pocit, že funkce vyhledávání je silně intuitivní) =). Dotaz. Mám tuhle vidlici zdvih 120mm. Když tam mám dle manuálu na svou váhu 85 kg těch 45 psi, tak jde vidlice i při hodně velké bombě jenom tak do 3/5 zdvihu. Nadoraz by to nemělo nikdy bouchnout. Ale při tomhle tlaku mám pocit, že vidlice moc nekopíruje menší nerovnosti, tak jak by měla.

    Zkušebně jsem vidli úplně vypustil a začala chodit jako po másle. A i při skoku celou váhou na řidítka byla rezerva dostatečná. Cca 2–3 cm.

    Máte s tím někdo zkušenost? Dík moc. Pokud už tenhle thread je, sorry…

    0 0
    • kali222  

      mno, tak mas tvrdou pruzinu :) jsem mel taky… ono vubec, MX pro LO 07 jsem mel dve loni doma a „odzkousel“ tri dalsi a vsechny mely tvrdy pruziny. bud blba nahoda,nebo nevim :P

      mrkni na web bartonicka a tam uvidis jake ma pruziny pro tvou vidlicu

      0 0
    • Thidney  

      To je takovej problém podívat se do manuálu pořádně, :) Dle manualu co visí na Marzocchi.com je MX PRO LO 07 s pružinou v pravé noze a v levé lock, narozdíl od MX PRO ETA, kterážto je vzduchová.

      Pro MX PRO LO uvádějí tlaky 0 – 15 psi pro MX PRO ETA 40–52 psi

      zde bude asi zakopanej pes :))

      0 0
      • daymaker  

        No jo. Manuál jsem četl dokola jako ťula. Nejsou tam tabulky pro jednotlivé vidlice, ale dvě pro všechny. :-( Čímž já netuším, zda mám foukat Preload nebo Possitive air pressure. Navíc tu vidli co mám Marzocchi MX pro LO 120mm !!!bílá!!! jsem nenašel na žádném webovém obchodě na světě. :-) Jsem z toho jelen. A všude kde je v nabídce tato vidle černá, je psáno pružení vzduch. Babo raď…

        0 0
        • Thidney  

          Jako správná bába s nůší ti poradím : Preload broučku, preload :-D

          na webu marzocchi si najdeš pdf tech. manualu pro svoji vidlici, předpokládám že je to MX PRO LO 07. Na straně 63 anglického manuálu je tabulka co má která vidlice za střeva a o dvě stránky dále jsou doporučený tlaky.

          Podle toho, co jsi popsal tam máš určitě pružinu, pokud si nejsi jistej, tak se do té vidle podívej :))

          Barvu neřeš. Moje stará Atomrace z roku 01 je červená ačkoli se ofiko prodávaly pouze modrý a červený byly jen pro pár výrobců kol.

           
          0 0
          • daymaker  

            Dík. Začínám tomu pomalu rozumět. =) Akorát nechápu, proč mají všichni napsáno na webu „pružení – vzduch“… ??? =) Jedu do kopců… Díkes…

            0 0
    • Cipísek  

      Zdarec pánové a dámy,

      mám vidlu MX pro lo 100mm 2008. Když jsem nasedl a zhoupnul se, tak šla na doraz velice hladce (zůstalo cca 2–3 cm) Jak jsem nasadil pumpu, bylo v paroně 0 vzduchu. Teď by mě stačilo fouknout třeba jen na 1bar a byl bych spokojen.

      Pokud jsem dobře zjišťoval, tak vidle má tlumení pružinu a olej a vzduchovou patronouu se jen ladí citlivost.

      Když ladím odskok, tak pak je slyšet jak se čurdí olej.

      A teď prosím o radu, chová se ta vidla tak jak má nebo je to nějaký podivný?

      Díky za reakce a rady

      0 0
      • daymaker  

        čau… hele, já tu svou marzochi foukám jenom asi na 5 psi, chápu to jako předpětí podle váhy… třeba kámoš je o 10 kilo lehčí a má to úplně prázdné… nafoukej to podle sagu…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.