• hannawald

    Zdravim vsechny. Vybiram vidli na novyho Trance. Mam prakticky jen ram a tlumic. Vybiram zbytek a nikdy jsem fulla nemel, tak se obracim s radou na vsechny zkusenejsi. Bude mi k Giant Trance pasovat dopredu Manitou R7 – tj. pujde odpruzeni predni vidle a charakter pruzeni zadni stavby dohromady? Na vyssi modely Trance davaj Rebu a Foxe, ale ty jsou oproti R7 drazsi, nejradeji bych tam dal prave R7. Diky za nazory!

    0 0
    • kubad  

      Ta R7 je z těch vidlic asi nejhorší varianta, je nejmíň tuhá, nejmíň citlivá, nejhůř seřiditelná a nejdřív chytne vakl. Ale fungovat bude. Fox je cenově jinde ale ta Reba se dá sehnat za slušné peníze.

      0 0
      • hannawald  

        ja jsem toho o Rebe vs R7 precetl na foru za dobu, co tu jsem, celkem dost (o Foxovi ani neuvazuju). Jde mi o to, ze R7 se da sehnat tak za 7200 (Al sloupek – 1405g), Reba SL cca 9tis. to uz je 2tis rozdil, na mych 75kg by snad ta R7 stacit mela. Ale co jsem cetl, tak Reba je citlivejsi, R7 je vice zavodni. Na Anthemy dava Giant R7, ale na Trancy Rebu.. Vim, ze Reba bude asi o chlup lepsi, ale mne by i stacila ta R7. Jenom se boji, aby nastaveni R7 nebylo v rozporu s nastavenim odpruzeni zadni stavby…nemam s fullem vubec zkusenost, ale ta myslenka se celkem nabizi, mozna to nevadi, kdyz je zadek nastaven citlive a predek pobira jen vetsi nerovnosti, nevim…

        0 0
        • pop  

          Osobně bych si R7 na fulla nedával, protože ti sice nebude houpat předek, ale zadek jo-navíc R7 není komfortní-což je opravdu, jak říkaš, v rozporu :). Jo a Gianti asi věděj, proč tam dávaj Rebu :)

          0 0
          • hannawald  

            ok, diky za nazor, i kdyz uplne nepotesil:o). Vim, ze tu par majitelu Trancu je, tak mozna by mohl nekdo poradit i z vlastni zkusenosti..

            0 0
            • fireman01  

              Mam Trance a Rebu k tomu zdvih 115 zatim plna spokojenost ono foxik by byl mozna o chlup lepsi ale nevim jestli ten chlup stoji za 10tis. :) do R7 ybch nesel ale to spis proto ze jsem zaujaty proti manitou :)

              0 0
        • kubad  

          Pokud tě omezuje rozpočet tak než R7 Tak radši Black www.x-bikes.cz/?… Ke kolu půjde líp než R7

          0 0
          • hannawald  

            to uz je moc tezky, co tohle:

            www.x-bikes.cz/?…

            rozpocet me omezuje psychologicky, narvu do toho takovy penize, ze jsem si nejakej strop proste dat musel, nebo bych ho pak mohl posouvat na kazdym komponentu:o)

            0 0
            • kubad  

              Hele neřeš váhu u vidlice – není to rozumné, pokud nechceš závodit. Ta váha je určitě bez sloupku :-)) ta vidle bude kolem 2kg.

              0 0
              • hannawald  

                tak jestli ma tahle vidle 2 kila a Reba 1600g, tak mi to uz docela rozdil prijde…vzhledem k tomu, ze Giant Trance ma hodne tezkej ram, tak to musim nekde dohnat:o)

                0 0
        • tomek  

          Já mám CUBE STEREO www.cube-bikes.de/…id_7367_.htm a dal jsem tam Marzocchi ALL MOUTAIN-3 zdvih 130mm a taky spoko. Teď ji koupíš taky za super cenu.. Stála kolem 12000,–Kč a teď se dá sehnat tak kolem 7500,–Kč

          0 0
        • jecnak  

          Na to pozor, Reba je sice citlivejsi, ale neni proto min na zavodeni, naopak, dik progresivite je na zavody podle me primo delana.

          0 0
      • luke777  

        no ja nevim ja mam r7 comp vzduchovou za 6800 zakladni model a sem spokojen, takze za ty penize spokojenost, mam ji zajetou paradne pruzi ve sjezdech na korenech v pohode sem rad ze ji mam

        0 0
        • hannawald  

          tak ja mit HT, tak o tom ani neuvazuju a dam tam R7 hned. Za ty penize je to podle myho dobra vidle..spis mi jde o to, ze ten zadek ma nejakou charakteristiku odpruzeni a nemusi to byt v souladu s predkem..o to mi slo..

          0 0
    • juice  

      zkus přemýšlet o tomhle slevněném foxovi www.koloshop.cz/index.php?… VANILLA RLC za 11,5 , to už jde

      0 0
    • Hurka  

      kup si Foxe nebo Manitou Minute. S tou druhou mám velmi dobrou zkušenost.

      0 0
      • pop  

        Minute sem zkoušel. Se 130mm fakt parádní vidle, s tou na fullu neprohloupíš…

        0 0
    • TomasN  

      R7 tam nedavej, maestro odpruzeni se sice vubec nehoupe, ale ta R7 se tam fakt nehodí..

      0 0
    • hannawald  

      asi takhle: doted jsem jezdil HT, mel jse Skareba a byl jsem s nim spokojenej. Jezdim dost silnici (neni vyhnuti), lesni cesty a zavody tak amatersky 3 do roka..protoze me pri delsi jizde bolely zada a z kopce jsem nemoznej, rozhodl jsem se pro fulla z vyprodeju. Chtel jsem chrtiho fulla Anthem 3, ale ten mi v moji velikosti a dobrejch cenach vyprodali, tak jsem koupil Trance 4 za vybornou cenu, temer vse z nej sundal a prodal a ted ho chci dostavet podle svyho. 105mm zadni stavba myslim jeste neni tak hrozny, system pry funguje super, jen je to dost tezkej zaklad (myslim ram). Proto to chci vybavit lehcima vecma a vidle mi bude stacit urcite 100 (doted jsem mel 80). Muj zamer je postavit to pod 13kg a jezdim spis kratsi dobu, ale rychlejc, zadny hrani si v terenu.. proto me napadla ta R7 – za nejakejch 7tis lehka a na rychly jezdeni urcite dobra vidle..ale mozna se nehodi k charakteru zadni stavby kola (asi ne, jak mi tu vsichni rikate..), ale 130mm vidle uz jsou asi na trochu jiny jezdeni…jasna volba se zda Reba, ale zas ty penize…

      0 0
      • JMT  

        mas mejl

        0 0
      • djano  

        Ja som tam hodil Revelation a jazdim ju na 130. Som velmi spokojny. To ze je to trochu tazsie mi nevadi – v pripade potreby dam lahsi prevod a je po probleme.

        0 0
      • Hynas  

        Doporučuju rebu, mám ji sám na svém kole…do R7 bych už nešel jenom z principu a kvůli tomu, že má tak odporně černé vnitřní nohy :o)

        0 0
      • Davit  

        Podle toho co píšeš, je pro tebe R7 použitelná volba; bohužel k jinýmu rámu. Nepotěším tě, ale příde mi, že na to co jezdíš je Trance k ničemu: dyť to je kolo právě na delší, nechrtí jízdy a pro hraní si s terénem (čili opak toho co píšeš).

        Jinak na Trance, pokud chceš šetřit, tak je ten Black asi nejlepší volba. R7 ne. Já bych ale asi šetřil jinde a šel do té slevněné Vanilly, to je supr kauf.

        (a pokud chceš na tomhle rámu stavět lehčí kolo, tak počítej, že to taky bude něco stát)

        0 0
        • hannawald  

          no ja mel ten ram za takovou cenu, ze uz dopredu jsem pocital s tim, ze budu muset odlehcovat na komponentech a bude me to neco stat..na druhou stranu tech 10,5 cm zadniho zdvihu urcite neni tolik, aby se z toho nedalo postavit kolo blizky mymu idealu. Pouzitim 130mm vidle bych sel ale trochu jinym smerem..kazdopadne diky za nazor.

          0 0
        • McBlacky  

          pružinovej black je out ten je těžkej. vzduchovej je váhově celkem ok, ale vnitřnosti jsou stejný jako R7. Oboje to má 30ky nohy. Takže rozdíl je jen v korunce a vnějších nohou.

          0 0
    • kudlanka32  

      hele ja taky puvodne chtel trance…a myslim ze ma vzadu 10cmm…tak do predu bych dal to samy…at to je vyvazeny. 130 uz mi prijde trochu moc…jen snad v pripade ze bys chtel zvednout predek.

      0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.