• tiarko

    Dobrý den

    Mám problém s předním kolem. Když kolo roztočím tak se po krátké době zastaví, odhadoval bych to na polovičku toho na co jsem byl zvyklý. Když jsem kolo ssundal a pokusil jsem se jej roztočit na prstech, zjistil jsem že znatelně drhne. Poradil by mi někdo co s tím?

    Děkuji za odpověď

    0 0
    • mirabike  

      odnes to do servisu..

      0 0
    • tiarko  

      Zjistil jsem ze když kolo lehce povolim a roztočím tak drhnout prakticky přestane. Může to být tím že bylo moc utažene?

      0 0
      • mart910  

        Ne, mas tam asi bordel v naboji nebo v rychlouupinaku. Da se to vycistit ale nevim jestli to zvladnes podle toho jak se ptas.

        0 0
    • Cavendish  

      Pokud jde o konusy tak je máš buĎ přetažené,nebo se ti tam dostal bordel. Preventivně rozdělat,vyčis­tit,namazat a pořádně seřídit.

      0 0
    • mart910  

      Když jsme u toho rád bych rozebral náboje a střed na kole Kona Shred 2005. Mel by to byt stred TruVativ ISIS DH a naba Front: KK Disc, Rear: Shimano FH-M475 disc. Ty naba asi nebudou problem ale nevim jestli se dostanu do toho stredu, jeste jsem to nedelal tak nevim co treba za vercajk. Minule jsem ani kliky nemohl povolit a tak jsem to dal do servisu :D Dostanu se do toho a co je treba za vercajk?

      0 0
    • jihra  

      Povolit trochu konusy, případně je vyměnit. Pokud máš ryhloupínák, tak i když máš kolo venku a osa se ti točí lehce, tak když kolo nasadíš a rychloupínák utáhneš, tak se vůle v konusech tahem rychloupínáku trochu zmenší a kolo může začít drhnout. Nastavení konusů u rychloupínacích nábojů chce trochu zkušenosti. Pokud jsi to nikdy nedělal, tak to dej raději do servisu. Už jsem viděl i „roztrhnutý“ náboj po neodborném seřízení konusů.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce