málo kapaliny, natlakování kot. brzdy

2 nepřečtené
  • jURis_1

    hoj mám brzdy promax Q3 rok model 2009, a na zadní kotuoučovce tedy páce.. pravé.. mám dlouhé mačkání páky. já to řešil tím že jsem si páku dal dále od řidítek. .a zavzdušněna není. tka se nechová ale prostě když dám šroubek stejně tak jako na levé.. tak páku mám skoro až u řidítek než začne zabírat. .může to být málo kapaliny v brzdě.. je možné tu brzdu nějak natlakovat.. doplnit kapalinu bez toho aniž bych musel povolovat odvzdšuňovák na třmenu. myslel jsem třeba že.. to ještě nevím jak to vypadá v expanzce.. že dám.. šroubek co nejvíce povolený.. pak vyndám destičky.. nechám trochu pístky.. po-vyjet.. pak doplním expanzku.. trochu zamačkám.. a zadělám expanzku a dám pístky od sebe.. protože nemám odvzdušňovací sadu ani šroubem.. tudíž je to u mě horší.. a je to už odd výroby tedy od té doby co mi přišlo. to tak je.. a protože u jsem ji reklamoval toto je nová.. jelikož na první se mi zadřeli pístky tak teĎ mi přišla nová.. jinak ja k se dívám na třmen tak jeden pístek není skoro vůbec vyjetý ale hýbe se perfektně a druhé je docela o poznání více..přední je v pohodě.. ale je tam to samé s těmi pístky. víc/méně..

    0 0
    • jURis_1  

      tak jsem si s tím teď pohrál.. promazal jsem pístky přední i zadní brzdy.. silikonovým olejem.. vyčistil..a doplnil kapalinu v expanzce.. už to o něco pomohlo ale přece jenom je na pravé páce větší délka než na levé.. může to být i tím že je na zadní delší vedení ke třmenu.. ?

      jinak kdy vyměnit desky..(podlem nebo jinak) ?. popř jestli má cenu prohodit přední destičky za zadní.. jelikož přední jsou o něco více sjeté..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.