Mají deset let otevřená vlákna smysl?

34 nepřečtených
  • xc72

    Situace: koukáte na nvé reakce a vidíte něco z poslední hodiny. Tak vlákno otevřete, čtete a po chvíli vám přijde něco divného..... bum, datum vlákna je deset let staré. Ano jsem idiot, řeknete si, měl jsem se podívat na datum. Pak hledáte ten poslední příspěvek, abyste zjistili, proč vylézají zombie z hrobů. Není to nic jefnoduchého, protože fóru. vám nabizí jen link na nepřečtené a vy jste to vlákno ani vidět nemohli – před deseti lety jste na BF nechodili. Žádna možnost odliknout se na poslední reakci – jste na tabletu, tak vás čeká nekonečné šoupáni prstem a okometrické skenování datumu. pak zjistíte, že už nejste sami a obievují se v různých větvích vlákna příspěvky, následované komentáři právě k datumu… Zombie vlákno ožilo a vydalo se lovit…

    Konkrétně jde o vlákno o servisu

    Chápu, že ve výjimečných případech může mít smysl reagovat na rok, dva či dokonce starší vlákno. Ale nestálo by za to aspoň autora nového příspěvku upozornit hláškou – „reagujete na příspěvek starší nez … zvažte založení nového vlákna“? Popř. automaticky založit vlákno nové s linkem na původní, jak to dělají zde zkušení „moderátoři“ nekonečných vláken o koronaviru, ceně benzínu, atp?

    A pokud ne, nemohla by nám, zoufalcům na tabletech a mobilech, být dána aspoň možnost kliknout na link „poslední reakce“, ikdyž vlákno vidím poprvé? Sice je možné, že uvidím jen nějaky off-topic podstrom, ale pořád lepší než se prodírat historickým pralesem deset let starých blábolů?

    Omlouvám se za delší post, navíc možná kontroverzní, protože se ukáže, že právě takto to mají mazlíčkové na BF nejraději…

    2 1
    • Vilém  

      Mel ses zaregistrovat o deset roku driv a vse poctive cist, pak by se ti to nestavalo.

      10 0
    • Smazaný účet  

      Pokud muzu a nejak to souvisi s moji otazkou, tak vyuzivam starych temat a nezakladam novy.

      4 0
      • jIrI___  

        Problém je v tom, že na otázku položenou ve starých vláknech se člověk většinou nedočká odpovědi. Osobně raději založím nové vlákno, než vytahovat třeba osm let starou mrtvolu, kde byla daná věc zmíněná.

        0 4
        • Smazaný účet  

          Me se hodnekrat zadarilo ze mi bylo odpovezeno v ozivlej mrtvole.

          1 0
        • Lister  

          Nová vlákna zakládám jen v největší krizi. Naštěstí jsem to už asi 5 let nemusel udělat.

          A pokud potřebuju nějakou rychlou radu, která asi nikoho jiného časem ani zajímat nebude, často směřují do fotek.

          1 0
    • PetrMi  

      Přesně na tohle vlákno jsem se taky chytil. Někdo jak píšeš, omylem oživil zombie a mě zaujal název a kliknul jsem. Po chvíli čtení jsem zjistil to co ty. Ale nějak nerozumím „nářkům“, které tady jsou poměrně často o scrolovaní a hledání nového příspěvku. Nemyslím pouze v případě tohoto vlákna, ale celkově. Jasně, když vlákno navštívím poprvé, tak je to samozřejmě hledání protože všechny příspěvky jsou označené jako nepřečtené. Já B-F čtu pouze na mobilu a u vlákna, které už jsem navštívil i když ani nepřispěl, mi svítí oranžové upozornění,že je tam nový příspěvek. Takže se poprvé prokoušu nesmylama a pak už je to v pohodě. Když na to vlákno kliknu, automaticky se mi načte nový nepřečtený, oranžově označený příspěvek, případně i další následující ve vlákně. Nesmím se však vrátit, pak samozřejmě označení zmizí, jako že už jsem všechno nové v tom vlákně přečetl. Když jde o vlákno, na které jsem na mobilu kliknul omylem a nezajímá mě dám ho blokovat, aby mě zbytečně nesvítilo upozornění na nové příspěvky.

      2 0
      • Lister  

        Po otevření většinou stačí napsat do vyhledávání na stránce 2022 a máš to. Nehledal bych v tom vědu.

        4 0
    • novas752  

      To vlákno tam je ale docela specifické tim že to někdo vykopal jen proto aby tam napsal jak to dělá on. :-) To nechápu já.

      Některá témata jsou i po 10 letech stále stejná nebo jen mírně odlišná, tam nevidím problém se ptát v těch starých vláknech. Seřízení mechabického řazení, výplety atd.

      Některé věci se za tu dobu už x krát změnily a tam to může být dost matoucí a zavádějící – pláště už x krát změniky vzorek a směsi, odpružení má dávno jiný vnitřnosti atd.

      0 0
    • Lister  

      Možná tě tu teď někteří poplácání po zádech, jaký je to dobrý nápad.

      Ale realita je taková, že až příště záložíš vlákno s problémem, který se tu už řešil, tak tě většina lidí pošle do … historie.

      A uživatelé s moderátorským komplexem, ti možná nahážou pár odkazů, z nichž bohužel většina bude na jejich polomrtvá témata, kde si povídají sami se sebou.

      5 0
    • Tomcat  

      Vzhledem k Vašemu datumu registrace, počtu vláken a příspěvkům je to skvělý vtip

      1 1
      • xc72  

        Bohužel vtip, který jsem nepochopil.

        Jakože když nemám potřebu komentovat každou hloupost, udílet hraběcí rady jak udělat to nebo to, popř. se chlubit, kolik piv jsem si dal v kterém bistru, tak to přece neznamená, že příspěvky pravidelně nečtu. S datumem registrace to má souvislost také okrajovou, fórum jsem četl i před registrací, akorát právě pro zde (a nejenom mnou) popsané vlastnosti fóra, je bez registrace procházení dost problematické – prostě člověk potřebuje ty oranžové čisla s počtem nepřečtených reakcí a linkem.

        Takže pokud můj příspěvek přišel někomu vtipný, je mi ctí, že jsem ho při neděli pobavil, ale prvplánový záměr to nebyl.

        1 0
        • kubad  

          A ty vlákna se mají mazat nebo co s něma?

          Nikdo ti za to nemůže ze se nepodíval jak je to staré

          5 0
    • PetrMi  

      Jo a jak se tam někdo v nových příspěvcích ptá, že by ho zajímalo jak to dopadlo, tak mě taky. Kola ho asi bavily tak, že by si založil i servis a nakonec tu už 6 let nebyl. Pokud tedy nemá z nějakého důvodu jiný účet.

      0 0
    • standoslav  

      Mám na své Favoritce 4 kolečko, má smysl si koupit 5ti kolečko, nebo to je blbost ? :-)

      0 0
    • adam320  

      Stacilo by jen v nahledu videt misto posledni reakce datum zalozeni. Koneckoncu, kdyz je to nahore tak je celkem jasny, ze na to nekdo reagoval v posledni chvili

      1 0
    • Smazaný účet  

      Takto BF funguje, když založíš nové vlákno, dostaneš sprdung, když najdeš staré s podobným názvem, někdo zareaguje na několik let starý post. Nakonec ti nikdo krom novase stejně relevantně neodpoví.

      Posl. příspěvek můžeš hledat pomocí najít na stránce…

      Do zblba řešit přes léto covid a válku, nepochopím.

      4 0
      • melda  

        Slova jako vytesaná do kamene. Na cyklofóru se řeší hovadiny dobrý tak do hospody k pátýmu pivu a na dotazy kolem kol aby se člověk bál zeptat. Ja bych uvítal možnost zablokovat si krom vláken celý témata. Třeba offtopic, zábava, elektrokola apod bych si blokl docela rád.

        2 0
      • Prazak0  

        Ano, u nového vlákna schytáš, že na dané téma tu je už více vláken. Že téma tu možná je, ale dotaz se nějak liší, to asi není podstatné. U některých dotazů, kde to je třeba i o ceně, tak půl roku starý údaj může být o ničem.

        U starého vlákna zas dobří lidé člověku vysvětlí, že reaguje na příspěvek starý, řekněme rok, dva nebo i více. Věcné odpovědi se ovšem nedočká, jen dostane za uši.

        0 0
    • xc72  

      K názorům a radám, co zde zazněly a nešlo o trolling typu „měl ses registrovat před deseti lety“ ????:

      • vyhledání na stránce „022“ je ok, ale na mobilu to nechcete dělat 3× denně.
      • jak píše @novas752, jsou témata, kde psát do původního dáva smysl – obvykle maji velmi specifický název („Fenix 7“, „Garmin 830“, „Sram Eagle AXS“) – sice se v nich také meandruje od tématu, ale pořád linka zůstává. Jen velikost vlákna může někoho vystrašit a „trefit se“ na správnou větev ve stromu je taky dovednost k nezaplacení. Přispěvků následovaných dalším, který začíná „sorry reagoval jsem na někoho jiného“, těch je tu taky dost.
      • odkázat někoho na starší vlákno je ok, pokud je v něm i řešení problému a ne jenom off-topic tlachání. Zeptat se potom v takovém vlákně je dost neproduktivní, jak píše @jIrI___ nebo @Lister
      • samostatnou kapitolou je volba názvu tématu, ale s tím se moc nedá dělat. I v emailové komunikaci si hodně lidí neuvědomuje, jak je předmět důležitý a leckdy rozhoduje nejen o rychlosti reakce, ale o potenciálu odpovědi vůbec. s tím ale tvůrce software (fóra) nic nefokáže udělat, zatímco s pár linky, které zefektivní (můj subjektivní názor) pohyb po fóru, by se něco udělat dalo.
      2 1
    • t29  

      jeden tématickej pro anglicky mluvící – https://xkcd.com/979/

      Nechal bych na soudnosti každého, jestli založit nové vlákno, nebo oživovat staré. Stejně tak bych nechal na všímavosti každého, aby si všiml data příspěvku. Ano, na počítači je to jednodušší než na mobilu. Ale určitě bych nic nemazal, nezamykal.

      0 0
    • capo  

      Když si na telefonu otevřu vlákno které má třeba 1000 příspěvků a nemám žádný přečtený, otevře se mi nahoře a já chci scrollovat dolů, tak udělám doslova 2–3 pohyby prstem a stránka doscrolluje až nakonec.

      Za mě chceš po někom řešení, které máš pod palcem sám, způsob jakým máš nastaven svůj přístroj a jak je rychlý.

      1 0
    • JakeF  

      Ano, mají.

      0 0
    • Biker610i  

      Mna by zaujimalo ze preco to tu nieje riesene tak ako aj na inych forach ze ked ma topic vela príspevkov tak sa nerozdeli po stranach a najnovšie príspevky na koniec.? a ked niekto by chcel reagovat na starsi príspevok tak na to by mohla byt možnosť citacie

      1 3
      • Vilém  

        Places na spatnym hrobe.

        0 0
      • JakeF  

        Protože se takhle může daleko zajímavějš rozvíjet diskuze, vidíš přehledně víc reakcí na stejnej příspěvek, atp…

        Asi to bude mít nějakej důvod, že tu je tolik uživatelů aktivních mnoho let a je tu x-násobně víc příspěvků než na podobnejch fórech organizovanejch jak píšeš, nemyslíš?

        0 0
        • Lišák  

          Naprostý souhlas. Tento systém řazení příspěvků je naprosto přehledný, na rozdíl od fór s citacemi.

          3 0
          • MlokCZ  

            Přesně, to je na BF nejlepší věc a právě zásadní oproti jiným.

            0 0
      • novas752  

        Fóra založený na citacích jsou strašlivě nepřehledný. Tady jsou reakce krásně řetězené na příspěvky ke kterým se vztahují. A citovat se dá, stačí například vložit citovaný text v kurzívě = před a za symbol hvězdičky. Odkazy se také přidávat dají, co víc chtít.

        Dobré by bylo toho využít a již zobrazené větve (ve kterých zrovna neni nová reakce) nerozbalovat a ideálně ani jejich obsah nestahovat, pokud si je uživatel nerozklikne. Hodně by to zrychlilo načítání delších vláken.

        1 0
    • Vrci  

      Si spíš říkám jestli mají smysl inzeráty starší než rok.

      2 0
      • novas752  

        To by mohly jednou za třeba 4 měsíce přijít emaily s odkazem na potvrzení platnosti inzerátu, bez potvrzení do týdne automaticky skrýt.

        2 0
    • Jason Voorhees  

      Ano, mají.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.