• antuch

    Chystam se kratit hadice na brzdach Magura (asi MTS nebo MT2). Jsou to oem brzdy a misto klasicke olivky a trnu a prevlecne matky je ta hadice nasunuta na matici s trnem. Koukal jsem na videa o zkraceni hadic u rafkovych HS33, kde to je stejny system, ale nejak to nechapu. Pripada mi, ze meni za jinou hadicku, kam pak jde dat klasicky trn…

    Zkracoval jste to nekdo???

    Odkaz na video: https://youtu.be/Vt8k_oR8rh8

    0 0
    • krabica  

      V tomto ofiko videu to dělá stejně: https://youtu.be/cywkNJtCgvk?…

      0 0
    • yetti  

      Dělal jsem to kamarádovi na kole a je to pěknej voser. Volal jsem i do shopu, kde ty brzdy koupil a tam mi řekli, že jejich mechanik to prý ustřihne, horkovzduškou nahřeje ten konec hadice a nacpe to zpátky na ten zubatý trn. Snažil jsem se to tak udělat, ale nepodařilo se mi tam tu hadici natlačit. Tak jsem koupil klasickou púřevlečnou matici, olivu a trn (origo Magura), ale ta hadice měla větší vnitřní průměr a trn v ní měl vůli. Asi na desátý pokus se mi to povedlo stáhnout tak, že to těsnilo a nastalo peklo s odvzdušněním. Horší brzdy jsem v ruce neměl, ale co by člověk chtěl za 2200 za pár, že?

      0 0
      • antuch  

        Já je sehnal sundané z kola za 500, takže asi dobrý:-D

        No nic, tak jsem objednal olivy, matice a trny a děj se vůle boží. Ve videu je ale vidět, že on tam ten trn prostě nedává. Tak mě čeká experimentování…

        0 0
        • raschi  

          Nevím jak tyhle vyšší řady, ale nedávno jsem zkracoval hadici na Juliích a tam trn nebyl, jen oliva a převlečná matice. Ta hadice je na rozdíl třeba od Shimana jednovrstvá a hodně tvrdá, takže asi trn nepotřebuje.

          0 0
          • antuch  

            jj, vypadá to tak, ale trny jsem pro jistotu vzal taky…

            0 0
        • yetti  

          Problém je v tvrdosti té hadice, kde jsem měl problém do ní zalisovat olivu, protože převlečnou matici šroubuješ do plastové páky, ve které ten jemný závit snadno strhneš. Nevím, zda vyšší modely používají tvrdší plast páky, nebo měkčí hadičky, ale fakt se mi ta oliva nechtěla utěsnit. Jestli je tam pin nebo není na to podle mě asi nemá vliv. Koupil jsem sadu matice, pin, oliva pro brzdy MTS, kde pin byl, tak jsem ho tam dal.

          Na druhou stranu, pokud se ti to podaří odvzdušnit, tak to za ty peníze brzdí velmi dobře.

          Takže přeju hodně štěstí a pevné nervy při odvzdušńování :-)

          0 0
          • krabica  

            To jsi tam narval trn, i když se tam dávat nemá? Pak mohl být právě problém v tom, že se má oliva zmáčknout, ale nepustí ji hadice, která je tím trnem vyztužená…

            0 0
            • antuch  

              No ja uvidim, sem na zvedavej. Ovjednal jsem primo z magury. Pak je jeste varianta tam narvat shimano BH59 hadicku s klasickou olivkou a trnem a ciao bella

              0 0
            • yetti  

              Když jsem tu olivu konečně rozlisoval, tak trn byl v hadici pořád celkem volný, takže tomu asi nebránil. Mně spíš přišlo, že ty tvrdé hadice co tam OEM dávají nejsou na zkracování olivou a převlečnou maticí určené, že jsou prostě jenom pro nalisování na tu zubatou koncovku.

              Když jsem našel instruktážní manuál na brzdy MTS, tak tam trn s olivou byl. Sada na zkrácení brzdy MTS trn měla tak jsem ho tam nechal i když bych do z té hadice i po nalisování olivy vytáhnul prstama.

              Hlavní je, že to funguje, ale kdyby za mnou znova někdo přišel s těmahle brzdama, tak ho pošlu do pr…

              0 0
    • antuch  

      tak jen pro info, zkracování se provádí naprosto stejně jako u Shimana…musí se koupit jiná průchozí matice a stačí olivka. trn se nevkládá. v sobotu jsem to absolvoval a vše naprosto bez problémů.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.