• Sipal

    Zdravím, historie na téma Madeira kupodivu absolutně mlčí, takže zakládám nové téma. Docela mě zaujaly propagační videa, tak sbírám informace. Byl jste někdo, dá se tam rozumně bajkovat? Je tam pár lokálních guidů, něco se tam určitě dá podniknout, ale spíš mi to přijde jako vývoz autem na kopec a sjezd po kozích stezkách, než že by si člověk sám našel a projel trasu. Bude tam asi dost tras na pěško, ale nevím nakolik jsou jetelné, terén vypadá poměrně drsně. Případně pokud byste někdo měl zkušenosti kam jít, co vidět, kde bydlet, kde stáhnout mapu a podobně. Díky.

    0 0
    • jIrI___  

      Mapy včetně tras zaznamenaných samotnými uživateli můžeš najít na wikiloc . Dá se stáhnout i aplikace na Android včetně offline map, do které si můžeš uložit trasy vyhledané na webovém rozhraní. Mi to při plánování tras (turistických) na dovolené hodně pomohlo.

      0 0
    • kamaro  

      Byli jsme tam na pěším přechodu ostrova minulé jaro. Je to krásný kout. Na biku jsme tam viděli pouze pár lidí v okolí sedla Encumeada (přímo v sedle, přijeli odněkud a nevím odkud) a poté asi dva lidi, kteří pravděpodobně jeli ze sedla Encumeada na jih přes Bocca da Corrida. No vzhledem k terénu to bude asi jen pro opravdu odvážné, já jsem radši na zádech nosil batoh než kolo. Ani jsem si nikde nevšimnul, že by tam bylo nějaké značení nebo něco evidentně ježděné. Pár tras tam možná bude, ale nemám žádný odkaz kde to najít.

      Zajímavější by to bylo asi na silničce, pokud chce někdo potrénovat prudká stoupání, tak mohu jen doporučit – sice jsem po návratu tvrdil, že až budu chtít někoho potrestat, tak mu doporučím Madeiru na kole. Ale na tu silničku by tam pár opravdu zajímavých tras bylo, třeba výjezd od moře na parkoviště k hvězdárně do cca 1800m. Rovného tam v podstatě nic není, vše ostatní jsou pěkné prudké serpentýny, okruhy se tam dají taky vymyslet. Teplota ideální celý rok, výhledy úžasné.

      0 0
      • Sipal  

        Byli jste sami nebo s cestovkou? Koukal jsem že tam jsou organizované i nějaké treky, ne jen pobytovky. Silnice by určitě šla, ale já radši někam mimo asfalt. Značených pěších tras by tam měly být dosta a vypadají značeně, tak jsem doufal že to půjde i jet…ale ty kopce budí respekt, to je jasný, nejspiš na těch pěšinkách bude i kam padat.

        0 0
    • Karlos009  

      Taky jsme tam šlapali pěšky a bohužel až poslední den jsme potkali skupinu kolařů (www.freeridemadeira.com), takže jsme to nestihli vyzkoušet. Máme ale zkušenosti z Kanárů (www.free-motion.com) a když srovnám terén tam a na Madeiře, bude Madeira asi dost maso. :-) Určitě to ale podnikneme, Madeira je skvost.

      0 0
    • Martin_S1  

      Z Madeiry jsme se vrátili před 14 dny zpátky. Na pěší turistiku rozhodně doporučuji, nějaké tipy na výlety jsem popsal tady http://www.cestanahoru.cz/levady-madeira/

      Na chození mi přijde Madeira výborná, na kole jsem si to moc nedovedl představit – na místa, která nám přišla nejzajímavější, se na kole dostat nedá. Silnice na Madeiře by sice mohly sloužit pro trénink jízdy do prudkých kopců, ale na můj vkus tam jezdí moc aut. Při cestě autobusem přes hory jsme si ale všimli skupinky bikerů, kteří se nechali vyvézt do sedla asi 1000 metrů nad mořem a pak asi sjížděli dolů kdoví kudy dolů… možná to byl nějaký organizovaný výlet a kdo na kolo chce, možnost si najde… ale já tam jel hlavně si od kola odpočinout :-)

      0 0
    • Atilla  

      Ahoj, nemáte někdo typ na guide a vývoz, nebo pouze vývoz na Madeiře? Dík

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.