Má smysl nahrávat přestupky na video?

49 nepřečtených
  • ruinin

    Dnes jsem kolem desáté večer klidným tempem projížděl Vladivostockou ve Vršovicích, měl zapnutý blikačky vzadu i vepředu. Dojíždím auto, které se bez blinkrů šourá podél zaparkovaných aut, asi hledal místo. Tak si říkám, proč nedá blinkr, že hodlá parkovat… no nic, tak ho dojíždím, už ho chci předjet zleva, když najednou vybočí doleva, bez blinkru, málem jsem do něho najel, ale v tý malý rychlosti jsem to v klidu ubrzdil, nicméně jsem ho trochu seřval, co dělá, a on že mě shodí z kola… nakonec jsme oba odjeli, tak si říkám, co by pomohlo v tu chvíli okamžitě volat policii nebo to mít nahraný na videu, předpokládám, že tohle se mi bude dít co týden… není proti tomu žádná obrana, pokud člověk neovládá nějaký bojový umění?

    0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud se nic nestane, tak dobry. Pokud se neco stane, zaznam z kamery ti muze jenom pomoct.

      0 0
    • JendaH  

      předpokládám, že tohle se mi bude dít co týden

      Já po Praze najezdím za týden tak 80 (~4300 ročně) a co týden se mi tyhle věci nedějí.

      Když nebude jasně vidět xicht, tak s tím asi těžko něco udělají. Předpokládám, že půl hodiny než se policajti uráčí přijet s tebou asi čekat nebude.

      0 0
      • Vilém  

        Tak tobe se to stat nemuze, kdyz jezdis s tramvaji za zady.

        0 0
      • ruinin  

        na videu by měla být vidět SPZ

        0 0
        • JendaH  

          To ti moc k ničemu není, protože není poznat, kdo to auto zrovna řídil.

          0 0
          • Chlebovnik  

            A to je problém v čem konkrétně? Zodpovědný je provozovatel vozidla, kterého dohledají podle SPZ v registru vozidel.

            0 0
            • JendaH  
              1. Správní delikt provozovatele vozidla funguje jen pokud „porušení pravidel bylo zjištěno prostřednictvím automatizovaného technického prostředku používaného bez obsluhy při dohledu na bezpečnost provozu na pozemních komunikacích nebo se jedná o neoprávněné zastavení nebo stání“, což tvoje kamera na řídítkách podle mě není.
              2. Pokud vím („psali na D-FENSovi“), když se to kdokoli snažil hnát výš a výš s motivací nechat o tom rozhodnout Ústavní soud, úřady případ vždy schválně vzdaly, aby se to k ÚS nedostalo.
              0 0
      • ruinin  

        tak mě se dějou skoro tříkrát za týden – třeba že jedu v pruhu pro kola kolem zaparkovaných aut a někdo tam má vesele otevřený dveře a neřeší… nebo mě někdo mine asi o 5 mm, protože nehodlám vjet do kanálu a jedu kousek od obrubníku, prostě skoro co výlet to problém s nějakým řidičem – hlavně to jak se motaj dvacítkou a neblikaj, to mi dělaj ajko řidiči pravidelně, to troubím a trochu zuřím, i když bych neměl, sakra, každej má právo hledat obchod, holku nebo místo zaparkování, ale dám blinkr doprava, že hodlám zastavovat – hlavně poslední tři roky se mi zdá, že pražský řidiči přestali dávat blinkr, když odbočujou, to dřív nebylo nebo si to nepamatuju – a když jsi na kole, je to o to nepřijemnější, že jsi zranitelnej

        0 0
        • -b-n-x-  

          Ad blinkry: tady v Marylandu lidi skoro blinkry nepoužívají. A co jsem měl možnost řídit jinde (francie, izrael, italie), tak tam to bylo také tak. Asi to vliv, který k nám jde ze západu.

          0 0
          • ruinin  

            myslím, že to je to nepoužívání blinkrů, když není vůbec nutný je použít, protože nikdo nepotřebuje vědět, kam auto jede, na Západě se moc nedodržujou ty předpisy, kde to v praxi nehraje roli, u nás kolikrát lidi zbytečně dodržujou nějakej předpis, ale když to je potřeba, tak na to kašlou ..

            0 0
            • -b-n-x-  

              No zrovna tohle me treba dost sere, protoze kolikrat bych mohl treba vyrazit z krizovatky, jenze debil neblika ze odbocuje doprava, tak musim cekat – samozrejme nemuzu tusit ze nechtel jet rovne. Na vicepruhovych silnicich to je taky super, kdyz nekdo meni pruhy bez blinkru, atd…

              0 0
          • Pavel  

            Tak to Ostravsko ten západ už předehnalo. :-D Tady na severu jsou blinkry volitelné příslušenství… :-)

            0 0
        • Chlebovnik  

          GoPro, YouTube a jedééém. =)

          0 0
    • -b-n-x-  

      Je to takove klise, ale asi funguje: Pokud si ve slabsi roli (kolo vs. auto), tak proste predpokladej, ze ostatni jsou uplni neohleduplni blbci, a proste predpokladej, ze mohou udelat cokoliv, a bud na to pripraveny.

      0 0
      • ruinin  

        taky mě napadla taková zlomyslnost – předstírat, že jsi to neubrzdil a vrazit mu do auta, ale jen tak, aby sis nepoškodil kolo… a při tom nárazu se chytit za zrcátko, ulomit… a předstírat zlomenou ruku… i když narazit na nějaký hovado, tak ti ještě zlomí vaz, žes mu poškrábal auto, ačkoliv ti nedal přednost

        0 0
    • ruinin  

      někde v UK, nevím jestli v Londýně, jezdí policajti na kolech v civilu a chytaj řidiče, kteří je míjej o méně než metr – to by měli zavést v Česku, bylo by to naprosto levný na náklady a naprosto efektivní, mohli by rozdávat pokuty jedna radost a řidiči by se začali k cyklistům chovat jinak – podobně jako se krotí, když vědí, že je někde radar, takže by mohli dávat bacha a respekt, když by míjeli cyklistu – mohl by to být policajt

      0 0
      • Chlebovnik  

        Chtít po policajtech, aby jezdili na kole? =D

        Ale vlastně by mohli udělat náborovou akci tady na BF!

        I když počkat, něco takového už tady jednou bylo, ne? (Nechce se mi teď hledat odkaz, třeba ho někdo doplní.)

        0 0
    • Tina  

      Obávam sa, že u nás sa záznam z kamery neberie ani nesmie použiť pri dokazovaní na súde. Opravte ma niekto ak sa mýlim. V Rusku je kamera v aute povinná. Vyžadujú ju poisťovne.

      0 0
      • Carloss  

        u soudu ho brát v potaz nesmí (jen nevím jak třeba správní orgán), ale mohou ho použit policisté k vyhledání jiných důkazů a hlavně pojišťovna ho bere v potaz určitě.

        0 0
      • tom xtr  

        To není tak úplně pravda (alespoň podle info ze školení řidičů): záznam z takové kamery nemůžeš použít, abys někoho obvinila, můžeš ho ale použít, abys očistila sebe. Takže smysl to má.

        0 0
        • mr.antik  

          Smysl to má dát to nějak anonymně na net a pak přes sociální sítě sdílet

          0 0
          • tom xtr  

            Jj, to to můžeš taky, já tím použitím ale myslel použití u soudu.

            0 0
            • Carloss  

              soudce si vůbec takové video nemůže pustit (říkali ve škole)

              0 0
              • tom xtr  

                To se mi úplně nezdá, osobní zkušenost ale nemám, jen info ze školení + info od policajta (i oni používají go-pro, aby obhájili vlastní zákrok).

                0 0
                •  

                  V některých zemích to tuším bylo definováno tak, že záznam kamery pořízený určitým způsobem (např. bez vědomí účastníků, nebo na veřejném prostoru) nemůže být připuštěný jako důkaz sám o sobě, ale může „dokazovat“ svěděctví někoho – čily pokud někdo udělá nějakou výpověď a protistrana ji zpochybňuje, tak by bylo přípustné takový záznam vytáhnout a prokázat tím důvěryhodnost toho tvrzení. Záznam kamerového systému tedy sám o sobě neměl žádnou hodnotu, ale mohl udělat svědectví někoho neprůstřelným.

                  Jak je to aktuálně u nás nevím. Ale srovnávat to s policií podle mě nejde – pro tu obecně platí spousta zvláštních předpisů a ustanovení, které se na normálního člověka nevztahují, takže policie to může mít jinak.

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Jeden pripad za vsechny…kamera se proste vyplati, kdyz dojde na lamani chleba

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Bože to jsou fakt cyklistický dementi.

        0 0
        • Pavel  

          jj, pumpičkáři zku*vení. To říkám furt! :)

          0 0
          • mikš  

            jo cyklotým SPARTA PRAHA to zní tak arogantně že to nemohlo dopadnout jinak!

            0 0
      • zdenek  

        Jo, tohle byl před pár lety hodně populární případ. Spousta svědků, podle kterých byl jasným viníkem motorkář. Říkal, že do něj na zemi i kopali a lékař v doprovodu mu odmítl poskytnout pomoc. Kdyby neměl kameru, tak mu to nikdo neodpáral.

        Je mi na blití z takových lidí. :-(

        0 0
        • Kuba78  

          udajne snad zavodnici byli informovani ze trat je uzavrena takze maslo na hlave mel asi cely zavod s poradatelem. nicmene neomlouva to jejich chovani kdy chteli toho chudaka lyncovat. a uz vubec nejhnusnejsi byla ta medialni stvanice ktera se okamzite rozpoutala, kde byl cely incident vylicen jak kdyz nejaky silenec schvalne vjel do chudaku cyklistu atd.. a posledni kapka byla kdyz ten chudak ustal soud, tak se samozrejme nikdo ze tech medialnich presstitutek nikdy neomluvil.

          kdyby nemel to video a schopneho pravnika, tak sedi dodneska. nevinnej.

          0 0
    • oddie  

      Ve zkratce: narazí-li na sebe dva debilové, vyhraje ten silnější/v boji zkušenější/více ozbrojený

      0 0
      • Endrju82  

        +1

        0 0
      • Breakpain  

        Je to smutné, ale po jistých zkušenostech vozím pepřák a teleskop v autě s sebou …

        Jen pro zvědavce – jezdím tak jak se má a prasárny nedělám ;-) … Leč jednou jsem měl incident s nějakou gumou v Hammeru a od té doby to radši vozím.

        Samozřejmě od té doby nic – nebylo potřeba to použít a budu velice rád, pokud z toho budu i nadále utírat prach a nedojde na reálné použití ;-) …

        0 0
        • podvlada  

          Cha, tak to máme teď momentálně stejně :-) Jak pepřenku a selfítyčku, tak ten styl jízdy i přání nic z toho nepoužít :-)

          0 0
    • mr.antik  

      tak určitě se to hodit může, na ****** narazíš kdykoliv. Třeba i na cyklistu:

      http://video.idnes.cz/?…

      0 0
    • šimlos  

      Spíš buď v klidu, jezdi po Praze opatrně a hlavně předvídej. Dopředu se dá dost odhadnout. Řidiči- až na pár debilů, ti schválně taky nic nevyvedou, tenhle prostě ze stresu marného hledání místa zapomněl bliknout. Tahle posedlost mít všechno ošéfovaný a pojištěný…Je až směšný jak se tady pořád řeší kamery, jestli vozit zbraně na kole nebo umět bojový umění kvůli řidičům :-). Praha a velký města jsou prostě pro kola nebezpečný a bude to vždycky trochu o držku.

      0 0
    • -b-n-x-  

      Hele a to jeste neresis problemy s kocarkem a ditetem v nem. To je potom nebezpecnych situaci!

      0 0
    • IndyCZ  

      Má. Můžeš to paksestříhat a udělat kompilaci na YouTube .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.