• kusiks

    Mám teď nové MTB s osazením shimano deore. Najeto necelých 300 km a už mi začalo jako by lupat ve středu může to být i něčím jiným, ale odhadoval bych to na střed. Dělá to při sešlápnutí pedálu a to nejspíš jenom pravého. Nemá na to vliv jestli stojím a nebo sedím na sedátku. Jediné co sem vypozoroval je, že když jezdím v zabahněném prostředí a kolo zvlhne, tak lupání buď úplně ustoupí nebo se znatelně zeslabí. Jakmile, ale kolo dosucha vyschne a déle se na něm jede, tak je to zase zpátky. Nejhorší na tom je že je to čím dál tím horší. Na starých obyčejných MTB kolech jsem takový problém nikdy neměl. Nechápu jak se může něco takového stát na kvalitním novém MTB. Nezdá se mi že by takto rychle mohlo odejít středové složení. Má někdo s tímto zkušenost? Poradil by? Starám se o něj jak o svého miláčka – čistím ho mažu, dávám si záležet. Takže mně to opravdu dost trápí. Každá rada drahá. Předem děkuji.

    Anketa: Co lupání způsobuje?

    1x
    11%
    6x
    67%
    0x
    0%
    1x
    11%
    1x
    11%
    0x
    0%
    0 0
    • ouzo  

      pokud máš před sebou garančku, tak se o tom zmiň. Předpokládám, že máš střed na čtyřhranu. Ten je poměrně háklivý na jízdu v bahně.

      Pokud už jsi na garančce byl, tak sundej kliky, vymontuj osu a mělo by stačit pročistit a promazat závity pro upevnění v rámu.

      0 0
    • HonzaC  

      ahoj, já jsem kdysi řešil obdobný problém, jen jsem se asi o to kolo tak nestaral:-) Měl jsem to v servisu a sundali jsme všechny komponenty, dávali tam nové a stále nic. Nakonec mně tu někdo poradil, abych zkusil vyčistit rám, resp. takový neuzavřený svár rámu na spodní trubce, a hle, pomohlo to.

      0 0
      • hctr  

        jestli na tom mas 300kilaku tak se mi nechce verit tomu, ze uz jsi zprasil stred, teda pokud jsi nejezdil v extremnich srackach jako ja dneska, kazdopadne zkus vymenit pedaly.

        0 0
    • Luker  

      S největší pravděpodobností to budou pedály – na každém kole mi zatím lupaly pedály (pdm520), takže je odmontuj, namaž závit a pořádně dotáhni..

      0 0
    • Joseph de Sax  

      kdybych jel za sucha a něco mi lupalo na kole, tak ochčiju celé kolo a pokud to zmizí, tak mělo kolo jenom žížeň…

      0 0
    • daymaker  

      vyčisti uchycení zadního kola… myslím patky rámu, kde dosedá rychloupínák… .-) včetně toho rychloupínáku…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.