• losik_p

    budu travit vikend u rodicu manzelky, potreboval bych tip na vylet okolo 50–80 km, optimalne okruh..

    nebojim se kopcu, nebojim se trosku hrubsiho terenu (pokud to nebudou sutry, sjezdovky atd.. ), do 50km jsem ochotny jet autem od Loun, takze vychozi bod nemusi byt nutne Louny..

    nejake tipy? nemusim videt zamky/hrady/preh­rady, ale chtel bych zabavnou a zajimavou trasu, rozmanite povrchy.. prevazne cyklostezky/tu­risticke trasy, hlavni cesty minimalne

    diky :)

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Z Loun po modré do Konětop – červená na Výrov – modrá na Pravdu – žlutá na Džbán – z Třeboce po červené zpátky do Loun. V Konětopech otevřená večerka na návsi, v Třeboci možná trefíš otevřenou hospodu, dtto Domoušice. Jídlo možné v Horním Ročově.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Trasu máš tady, dá se protáhnout po červené přes Dřevíč nebo zkrátit na vlak, popř. můžeš vlakem začít.

      0 0
      • hodny soused  

        předminulý rok jsem jel po žluté z Ročova na Brodec a vypadalo to kouskama, že tam nechodí nikdo, vysoká tráva, pěšina neviditelná, ale snad se to změnilo…

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Zrovna tam jsem návrh zkracoval, původně jsem to měl tažené ještě po červené přes Dřevíč a z Divic podle potoka už po silnici.

          K mému hrubému nástřelu trasy několik úprav: z rozcestí Pod Špičákem na Roviny je lepší se svézt kousek po silnici na Kounov, za lesem odbočit vlevo k chatám, objet Písečňák a následně dojet ke kapli sv. Vojtěcha po žluté a odtud teprve nahoru; modrá vedoucí přímo je nesjízdná v obou směrech.

          Z Třeboce do Dolního Ročova pěkná cesta podle potoka po cyklotrase (304). Z Horního Ročova je celkem příjemná možnost vrátit se nad Solopysky a po vrstevnicových cestách lesem pokračovat do Hořan, odtud třeba přes Zbrašín.

          0 0
    • kolečko  

      Z Loun po červené kolem Ohře do Počedědic, pak dál přes Slavětín do Peruce, po modré do Libochovic a zase po červené do Budyně. Zpátky vlakem. Pohodová projížďka.

      0 0
    • losik_p  

      nestihl jsem uz zareagovat pred odjezdem..

      diky za tip na trasu.. :) problem byl, ze jsme nakonec byli na chate v Obore, takze se mi nechtelo slapet 10km do Ln, pak okruh (i kdyz ten Dzban vypadal hodne lakave) a pak zase zpet do Obory..

      vzal jsem to z Obory po hlavni do Libochovic, Klapy, Hazmburg nahoru.. pak zpatky do Libochovic, pres Ohre do Poplze, podel reky do Stradonic, nahoru ke keltske rozhledne, po modre do Peruce kolem dubu, Slavetin, Velteze, Cerncice, Obora..

      celkem neco malo pres 55km.. :)

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Aha, příště udej přesnější koordináty, nabídnu jiné záživné trasy – přilehlá část Středohoří, Hazmburk po vedlejších silnicích, ale třeba i zájezd do Srbče.

        0 0
    • losik_p  

      zhruba po roce budu zase v Lounech s kolem..

      mam v planu v patek bud okruh jak pise Krab https://mapy.cz/s/L19X vyse nebo jet na Rip..

      v sobotu potom nejspis Hazmburk (ci jak se to pise)..

      nechce se nekdo pridat? :) tempo pohodove, zadny stres

      0 0
      • hodny soused  

        po tý žlutý z Brodce do Ročova jsem jel před 2 lety a vypadalo to, že tam nikdo nejel 10 let. Občas špatně viditelná cesta vysokou trávou, určitě plno klíšťat. Možná se to změnilo, ale sám bych se tomu už asi vyhnul.

        0 0
    • konko  

      Ahoj,

      jsem z Loun a jezdím po okolí (především směr Rakovník, tedy do lesů). Hledám nějakou inspiraci na nové trasy. Myslím, že jsem projel vše co se dá, ale třeba mi něco uniklo … Preferuji jízdu mimo silnici a zároveň se necítím na prudké sjezdy a výjezdy v náročnějším terénu (např. úsek po modré z Boru dolů do Konětop – ten asi 50 metrový začátek – jsem zrovna nedávno nedal:-))).

      Díky za tipy

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.